icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

apolka77
16. feb 2020

Vies co je horsie ako to, ze nepracuje? Ze sa ho zacinate bat..bojite sa nieco povedat, lebo uz raz rozmlatil dvere?
Chces pocut nejaku radu a najlepsie keby to bolo bezbolestne riesenie..ale take neexistuje.
Ak chces aby z tvojho syna nieco bolo, urcite vyhladat odbornu pomoc.,, 10rokov je zavrety v izbe, to zanecha nasledky a psychicky zdravy urcite nie je,,,uprimne takychto mladych ludi by som davala do pracovnych taborov ako volakedy,,,a makali by jak fretky,,lebo nic ine ich neprinuti vazit si co maju teraz...

nika3136
16. feb 2020

Jaaaaaj a este som zabudla.
Nechce sa mu chodit na urad prace? Super, je dlznikom, cize nech sa modli, aby v zivote nepotreboval osetrenie
1) vsetko si hradi od osetrenia az po lieky v plnej sume
2) posral si cely zivot, nech sa rozluci s nejakym uverom, svojim byvanim a podobne
Ak mu vznikne dlh, bud ho vyplatis ty, alebo ho bude nahanat exekutor.
Neplatila by som ani internet, sebe by som dala na mobil data. Davaj si bacha, aby ste na ulici neskoncili vsetci traja 🙂

midori123
16. feb 2020

Fuuuuha... tak toto silna kava.
Hned po skole by mal spakovane kufre chalanko

mel1601
16. feb 2020

@perdulka7 ty kks toto je choré, rýchlo spravte s ním krátky proces, lebo už teraz je neskoro. Mali by ste mu kúpiť mapu, a neverím, že nemá telefón, ktorý mu platíte.

dasa113113
16. feb 2020

@majah212 to neni tak, ze kto nepracuje neje.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
mel1601
16. feb 2020

@perdulka7 prepáč 😁 no by som ho lopatou, ale myslím, že sa trochu neskoro spamatala

dasa113113
Autor odpoveď zmazal
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
tykat
16. feb 2020

No to je darček....takýto prizivnik...zobrala by som ho asi niekam "na dovolenku", do zahraničia a naspäť prišla bez neho. Sak on by zistil ako sa chodí po meste a ako treba zohnať jedlo a strechu nad hlavou.... Teraz sa o neho nebojis? Ze zhnije zaživa?

23121974
16. feb 2020

@dasa113113 Ešte neni tak dlho bez práce,keďže má "len 27 rokov"...Myslené ironicky samozrejme...

dasa113113
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
16. feb 2020

Zobrať počítač a vrátiš vtedy keď ti bude prispievať aspoň 150 eur keď ne prispeje 2 mesiace vyhodím bez milosti

tncka
16. feb 2020

To je maximalne "hnily tvor" spakovala by som ho syn ci nesyn. Naco by sa snazil ked ma vsetko. Tak nech sa zoberie do zahranicia ked sa mu 500e mali a hlada pracu tam,take svajciarsko,alebo severske krajiny. Nevravim ze cakaju iba nanho,ale skusit by to mohol. Aha,on nechce...detail...ja som sa nasrala a to o nom iba citam 🤦‍♀️

mimi1237
16. feb 2020

Však to jak Maťo Palica či ako ho volali , z tej rozpravky

whatever1
Autor odpoveď zmazal
dasa113113
16. feb 2020

To je, ze:Kto NECHCE pracovať, nech neje. Velmi dobre Ti tu radia, naozaj, precitaj si tu rady este raz, ak nezmeniš pristup, ostane Vam na krku so zbabranym zivotom do konca Vasich zivotov a to si bud ista, ze sa vam nepodakuje. A bude to mrziet vas vsetkych. Naozaj by som najprv skusila psychologa, aj od viacerych psychologov si pytala radu, teraz su aj zadarmo na urade prace alebo v nejakych poradniach zdravia. Potom sa zamyslela, ci nema nabeh na nejaku schizofreniu, ine choroby, teda potom druhy krok smer psychiater. Najprv chod Ty, potom syncekovi milemu zlatemu dala ultimatum..bud sa pojde porozpravat so psychiatrom, alebo bude mat vymenené zamky na dverach. V pripade agresivity pripraveny telefon a vytocit cislo. A zavolat ich. Nebat sa syna. Aha do obchodu nie, ale rozbit dvere ano? A preco ixh rozbil vlastne? A ako? Ty sa musis postavit teraz za svoju vychovu, este stale tá vychova trvá. Dobre je velmi, ze si uvedomujes problém, ale aj to si uvedom, ze ak to nebudes dalej riesit, on ostane zavrety za dverami do konca zivota svojho alebo vasich. A vy mate uz vnuka ktory co uvidi..nejakeho povalača, co sa od neho nauci, aky bude mat vzor do zivota, aku pomoc keby sa nieco nebodaj stalo...? Povalac, ktory na celu vasu rodinu kasle. A ty ho aj tak chraniš, akoby si mala zastrete oci. Vobec nema v sebe ziadnu lasku k vam ani k sebe. Tak ako tu pisu..mame ta radi, ale toto co robis nepokladame za spravne, nesmie to dalej tak byt, aky je dovod, ze nejdes do obchodu, lekarne, na urad prace..atd..co poradi psycholog. Moze byt, ze psychologicke sedenia by mu pomohli, aj to mu daj ultimatum, bude musiet chodit na sedenia pravidelne. Dat mu cas nech sa preberie. Toto neni zivot co zije. On ma psychicky problem a dost velky. Ale je uz sam zodpovedny, riesit seba mal uz davno, aj vyhladat pomoc. Najdi mu pracu, ktoru podla Teba zvladne a nakric na neho, ze tam musi ist. Nedovol aby si na Teba dovoloval. Proste pojde pracovat a to tym nema skoncit, dalej musi aj prispievat na xhod domacnosti. Ale postupne s nim toto treba riesit, podla mna este tam nejaka sanca je, zalezi len na vas ako vydrzitr jeho manipulaciu a vyhrazky. Ze si zoberie zivot, hm..a teraz má co za zivot? To je vydieranie, vravi sa, ze takyto to nespravia, nemaju na to. Ty mas byt silnejsia ako on, vies co je spravne, mykni plecom nech si zoberie, ze Ty potrebujes peniaze a jeho v praci vidiet a ine ta nezaujima. Takychto prizivnikov je vela, ak teda ho chceš kojiť do 55 tky, tak nic nesprav, bude to len dalsi prazdny a zbytocny zivot, totáne pokaslaný a smutný.

abbey1
16. feb 2020

Čítam, čítam a stále skúšam veriť, že sú za tým prázdniny, že predsa nemôžu takto rodičia vychovávať svoje deti a myslieť si, že ich vychovávali dobre. :(
Syn potápač, dcéra šup na materskú, aby pracovať nemusela.
A matka po celých tých rokoch hľadá radu na MK?!

mirro
16. feb 2020

Čítala som 8strán...uff. Teraz sa bojíš o neho,ale aj jeho. Pomoc potrebuješ ty. Nevieš,kde si urobila chybu No nevedela si povedať nie, dosť, stačilo. Na tomto popracuj. Neboj sa ho, vyraz ho do sveta, aby vedel, že aké to je, stravovať sa a bývať za svoje. Nenechávaj ho doma, to by ti vykradol a popredal čo by sa dalo. Bude agresívny? Bez váhania policajtov volaj. Musíš to urobiť, práve z lásky k svojmu decku.
Za tohoto stavu si myslím, že ty potrebuješ odbornú radu, bez pomoci poľavíš. Budeš ho obskakovať a podporovať. Dokedy? No buď sa rozhúpeš a má šancu na normálny život, alebo mávneš rukou a skončíš veľmi zle.

iva812
17. feb 2020

Vypadá to, že syn je egoista, lenivec, parazit a darmozrac, alebo môže mať aj sociofobiu, stretnutie s cudzími ľuďmi, komunikácia s nimi mu naháňa hrôzu a to, že za 500€nepôjde robiť, je iba vyhovorka.

ivangeline
17. feb 2020

Nemá depresiu?

bublinka1426
17. feb 2020

tazko sudit, ale myslim ze v prvom rade ste vinny vy rodicia. za vychovu. v druhom rade sa snim treba vazne pozopravat, ak budete stale ustupovat, nic sa nezmeni.
navod na vychocu dietata nema nik z nas, ale verim ze mne sa podari vychovat cloveka pripraveneho na zivot.
drzim palce

juliet86
17. feb 2020

vies snazila si sa mu pomahat chranit ho a aj tak ma dlhy. pokial aj bol zdravy po strednej. aj ked uz tam mozno mal nediagnostikovane adhd disgrafiu ci dikalkuliu tak po 9 rokoch za pocitacom uz zdravy nebude. realne mu to meni mozog. byt tebou dam si sledovacku na pocotac a realne si pozriem co na nom cele dni a noci robi. mozno tam ma komunitu. existuju napr. tzv incels (nedobrovolne celibatni) organizacia muzov agresivna voci zenam a uspesnym muzom ktori uz par vrazd vo svtlete zorganizovali cez ich online komunitu. byt tebou dam mu ultimatum. navsteva psychiatra alebo pocitac hodina denne. bodka. alebo sa s manzelom prestahujte a jeho nezoberrlte so sebou. ak ma depresiu socialnu fobiu tak nech si vybavi olny invalidny a ostane v tomto rezime do konca zivota. mrzi ma co sa u vas doma deje. chcem ti povedat ze ano deti mozu byt vizitkou rodicov ale poznam aj pripady kde proste rodicia robia vsetko najlepsie spravne a tie deti aj tak ten zivot nedaju..... neda sa v tom pausalizovat. drsim ti palce

apolka77
17. feb 2020

@abbey1 zial sama poznam taku rodinu a zial je takychto chlapov viac ako dost..tragedia dnesnej doby,, myslim, ze sa zacina prejavovat kde otec nehral ziadnu rolu...ako to moze dopadnut ked je v rodine dieta Boh..kde dieta nemuselo nic,,,teraz vyrastol syn, ktoreho sa vlastni rodicia boja...nepouzitelny,,len vyhrazky a ziadne povinnosti...radsej zdochne akoby siel do roboty????? No nech,,,vsak uz umiera zaziva v tej izbe...to by bola moja odpoved takemu synovi.,,jeho zivot pomaly nema ziadnu hodnotu..som zdesena kolko takychto dusevnych kryplov v nasej spolocnosti zije...a kolko penazi bude nas stat platit na rozne invalidne dochodky takymto ludom len preto ze rodicia boli prilis makky a vychovali obycajneho prizivnika...teraz ked budu behat po psychiatrickych vysetreniach a vyjde najavo ze je zavrety 10 rokov doma bez kamosov, kontaktu s okolim s agresivnymi sklonmi diagnozu dostane,,,po case nejaky pol.ci cely invalidny...a pritom by stacilo dat ultimatum 2-3mesiace,,,posledna sanca...alebo ako pisali jednosmerna letenka do Ameriky ked ho laka,,,zrejme si mysli ze pecene holuby tam padaju...je to prespekulovany manipulator ktoreho netreba lutovat,,,ak chce skoncit so zivotom??? nech...ved aj tak umiera zaziva...

autor
17. feb 2020

@sissy27 Nepíšem že nepozná nič, toho zubára ale nevedel nájsť a bohužiaľ sme ho vždy vodili za ručičku, je to aj naša vina s manželom. Každý deň vyspava do 11tej, nedá sa s ním pohnúť, keby som ho začala budiť tak nadáva.

amelia000
17. feb 2020

Joj, inak ja to poznam, mam taku sestru (sice este studuje) ale leniva vos je to ako tvoj syn. Aj s mamou som sa prestala kontaktovat lebo sa len stazuje ze sestra je leniva vos, ale stale ju vodi za rucicku. Som si sama povedala ze ked sa mi raz naaahodou podari vychovat take tupelo tak pojde na ulicu ci bude mrznut alebo nie.

janulik2008
17. feb 2020

Nadava ked ho budite o 11tej? 😒😒😒

autor
17. feb 2020

@amelia000 Mám aj dcéru a tá je teda celkom iná ako syn, vybaví, vyrieši, vie sa vynájsť, ale do práce sme ju museli naháňat. Celú noc som premýšľala čo robiť, no dnes neverím obed, aspoň na začiatok.

autor
17. feb 2020

@janulik2008 Keď som ho budila raz skôr tak nadával, on vstáva okolo 11tej. Inak s ním nemôžem pohnúť, nič nezmôžem, ignoruje.

korunka1
17. feb 2020

Toto ani nepíš...ty si väčšie dieťa ako tvoj syn....aspoň rozumovo