icon

Syn nechce pracovať, čo robiť?

16. feb 2020

Želám pekný večer, mám dospelého syna ktorý odmieta pracovať. Vraj on za 500€ robiť nebude. Je vyučený automechanik. Neviem čo s ním robiť, manžel aj ja sme sklamaní, čo robiť, vyhodiť ho z domu nechcem, bála by som sa oňho. Poraďte prosím, som už zúfalá.

amelia000
17. feb 2020

No aspon nieco 😊 ale nezabudni ze mu to aj musis povedat, ze preco. Potom urob taku tiez jednoduchu vec a vydel mu kos na pradlo. A samozrejme wifi na hodinu na hladanie si prace. Ale hlavne si s nim sadni a povedz mu to na rovinu ( hlavne preto ze to je chlap 🙂 ) ze takto to bude a bude este horsie dokial nepojde do prace.

autor
17. feb 2020

@amelia000 To už sme skúšali s manželom jo nezmenilo sa nič.

amelia000
17. feb 2020

Co ste skusali? Vsetko z toho?

markaterka
17. feb 2020

U susedov majú takého typka, má 44 ešte v živote nerobil. A hrá sa na kráľa. Vstáva o desiatej, spať chodí po polnoci. Mama mu chodila okolo riti. Len chudáčik sem, chudáčik tam. A tak to aj vyzerá. Mama má skoro 80 rokov, už 10 rokov má kúpenú automatickú práčku, ale nemôže ju mať zapojenu, lebo milosť pan nedovolil. Tak chudera všetko perie v starej práčke.

autor
17. feb 2020

@amelia000 Skúšali sme rozhovor, skúšali sme to po dobrom aj s krikom, ale nič nepomohlo.

amelia000
17. feb 2020

Ale to neber ako rozhovor, to ber ako oznamenie. Skusali ste mu zamedzit alebo vypnut wifi? Ja som tk napr sestre bezne robila. Vypla wifi..vytiahla za vlasy z postele...a donutila ju robit co bolo treba..ale ja som ina sekera 😂 ty si presna kopia mojej mamy bohuzial.

autor
17. feb 2020

@amelia000 Áno aj sme to hovoril oznamom, že odteraz to bude takto a takto, no nič, jedným uchom dnu a druhým von.

autor
17. feb 2020

@amelia000 wifi som popravde ešte nevypla.

amelia000
17. feb 2020

Najvacsi problem je vzdy v tom ze to rodicia prestanu dodrziavat. Isto tk bolo tak ze napr, ste mu oznamili ze si bude prat, ale on si nepral tak si mu nakoniec vyprala ty ze? (Ala moja mama 😂)

autor
17. feb 2020

@amelia000 Bohužiaľ je to tak. Chceli sme deťom len dobre a vyrástli z nich ľudia neschopný sa o seba postarať. Teda syn, dcéra je iná, ale tiež sme s ňou bojovali.

erienka
17. feb 2020

ja robim za 500 eur a pritom mam vysoku skolu. V administrative. A to byvam v TN, kde vraj su jedny z najvyssich platov na slovensku.

autor
17. feb 2020

@erienka Viem ako je to s tými platmi, ale vysvetliť to deťom? Ani dcéra nechcela za pár korún pracovať, no nakoniec odišla z domu.

karolinakr
17. feb 2020

Zbytočne sa s ním babreš, moji rodičia by mi dali dátum, že od.1 máš prácu alebo sa sťahuješ a bodka.Viac by sa nevybavovali.Ty si mákka, nemate ako rodičia autoritu
Keď sa ho bojíš, pripadne ta nerešpektuje- objednaj sa telefonicky na kliniku za psychologom a povedz, ze mas taky problem, ste kratky na syna a on vam bude davat ulohy krok za krokom ako nanho, povzbudzovat ta, takze to neskončí fiaskom tentoraz
Otvárať ti oči, lebo nevidíte pravdu

autor
17. feb 2020

@karolinakr Ja sa len pýtam samej seba čo sme urobili zle. Veď mali všetko čo sme im boli schopní dať, peňazí sme nikdy nemali nazvyš, ale hladní nikdy neboli. Nerozumiem tomu. Mali sme byť prísnejší? Veď na dcéru som bola dosť a tá ma teraz odmieta pustiť do svojho života. Ani vnúča poriadne nevidím. No musela sa obracať, ja som bola aj s mužom stále v práci tak prirodzene musela pomáhať v domácnosti, musela variť, ja som toho tiež mala v práci dosť. Robila som to v dobrej viere, veď je dievča a bude to raz potrebovať, keď bude mať svoju rodinu a domácnosť a dopadlo to zle. Takže ani po dobrom, ani po zlom v mojej rodine nezaúčinkovalo.

amelia000
17. feb 2020

No najvacsim problemom v tomto si ty a manzel. Ale nato si uz asi prisla. Vies kde je chyba, vies moznosti a je uz len na tebe ci s tym zacnes nieco robit alebo sa budes len vecne stazovat. (Nie v zlom, moja mama ostala pri vecnom stazovani a ja som to s nou nevydrzala) a ano mali ste byt prisnejsi a mozno to tvoja dcera zas vidi tak ze na nu sj bola prisna lebo je zena a "bude to raz potrebovat" zatial co mas doma syna ktory by mal vediet ovela viac a na toho ste tak netlacili.

vamajka
17. feb 2020

preboha zena uz sa zobud to mu chces robit sluzku cely zivot? Ja mam syna na VS denne studium no aj popri nom si nasiel pracu cez pocitac striha videa. A odkial berie mlady peniaze na stravu, elektrinu ci najom ci si taka blba, ze ma vsetko u vas gratis a este vam aj majetok nici?

amelia000
17. feb 2020

A inak wifi nemusis vypnut ale treba zmenit heslo pod akym sa prihlasujes do routera a heslo na wifi. Tak sj spokojne s muzom mozte byt na nete a mlady sa tam nedostane.

autor
17. feb 2020

@vamajka Veď už som to sem písala, nemá peniaze, keďže nepracuje, má nejaké drobné, ale to mu dala rodina k sviatku. Inak platíme všetko my.

autor
17. feb 2020

@amelia000 A rozbije router. Ja už viem jeho reakcie predvídať.

bona
17. feb 2020

Tak bude rozbitý. A nieže vás napadne kúpiť nový!

hrasocek12
17. feb 2020

Mne mama v 19tich po skonceni strednej povedala ze kedze nestudujem nie je povinna sa o mna starat ani mi davat jest a ze bud odidem z domu a osamostatnim sa alebo ma vydedi a zavola policajtov.. Samozrejme som odisla hned po absolventskej praxi co som mala pol roka a do tyzdna na ubytovnu a robila v samsungu.. Robila som za 350eur a bola som spokojna, boli to moje peniaze.. Nie je nic na tom ak mu das jasne najavo ze ma odist a dat mu takto ultimatum.. Len dve moznosti z ktorej musi vzdy odist.. To je problem dnesneho sveta podla mna ze rodicia nechavaju byvat svoje deti aj do 30tky u nich a deti sa nevediw rozhybat.. Tiez som sa hnevala na mamu ale pochopila som ze to bolo pre mna lepsie.. Urobila som si po strednej absolvenstsku prax za ktoru som dostala kazdy mesiac cez 200eur a z toho mame 100eur za byvanie a za zvysok som sa stravovala a setrila aspon nech mam nieco malo na zaciatok do roboty na jedlo.. Mesiac pred ukoncenim absolvenstkej som absolvovala pohovor a po skonceni absolventskej sa zamestnala.. Uz zijem 9rokov sama, mam hypoteku a zijem slusne... Takze sa neboj ho vyhodit je to tazke ale pomoze mu to.. U nas kazdy po strednej skole hned opustil dom.. Mama upozornila a my sme odisli.. Aj rodicia potrebuju svoj pokoj a aj ked je to mozne brat ako podraz od rodicov tak to donuti deti sa rozhybat a zacat svoj zivot a prebit sa nim. Ja som sa hnevala tiez ale teraz to nelutujem, mam zazemie svoje s manzelom 😊

amelia000
17. feb 2020

No ak poznas jeho reakcie tak treba tak robit. Na tvojom mieste by som si zobrala nejaky stary pokazeny, napojila don kable. A rozbil by ten. (Samozrejme ak by ho rozbil, tak by som cakala od muza ze mu rozbije usta) a druhy funkcny si mozte zapojit v spalni.

apolka77
17. feb 2020

Po prve chod za odbornikom ty psycholog minimalne nech ti otvori oci
Po druhe nasleduj vsetko co ti tu piseme...
Ziadne rozhovory, iba oznamenia, ultimatum... vypnut wifi, zobrat cely pc,,alebo spravit tak, aby Nefungoval....dat pisomne ze odteraz mu neperes, nevaris,,,ma 2 mesiace na hladanie prace aj to je vela myslim...ak nenajde menis zamky je vonku a je ti jedno
Nech sa nevyhraza, je dospely zodpovedny za svoj zivot,,,finito,,,

autor
17. feb 2020

@hrasocek12 My sme to v dobrrej viere mysleli, že nech si šetrí, načo bude míňat za ubytovňu alebo prenájom, ale vidím, že dobré mienené sa nakoniec ukázalo ako zlé.

autor
17. feb 2020

@apolka77 Ďakujem, áno, dnes zavolám švagrinej, ona má kamarátku psychologičku, zájdem za ňou, myslím, že nemám čo stratiť a uvidím to z pohľadu odborníka. Možno sa syn bojí ľudí, aj dcéra taká bola, že sa hanbila všetkých, bála sa, ale potom z toho vyrástla, syn neviem, musím so smútkom konštatovať, že neviem čo sa odohráva v jeho vnútri.

korunka1
17. feb 2020

Mne sa zdá, že Ty vlastne ani nechceš rady ako syna vytiahnuť z postele , ale čo by sa dalo ešte spraviť navyše, aby bol viac drzejší, sprostejší, vychcanejší, lenivejší, aby Vás dvoch začal mlátiť lebo si ho zobudila priskoro, nedostal najesť to čo chcel, celkovo si od neho niečo chcela.

hrasocek12
17. feb 2020

Tak mu daj ultimatum tu ti uz ine nepomoze, ak sa odstahuje ma realnu sancu si najst partnerku a s nou zacat od nuly.. Ja som mala na prvy mesiac na ubytovni nasetrenych len 100eur a z toho sa stravovala 🙂 nic ine mi neostavalo par mesiacov som sa uskromnila odkladala po 50eur aby som mala aspon nieco🙂 narobila som sa ako kon v nepristojnych podmienkach, robila 12tky 3x do tyzdna a robila 6dni v tyzdni stale ranne ale vydrzala som lebo som nemala na vyber.. Casom som si nasla podnajom, lepsiu robotu a teraz mam dobry plat aj matersku a po 3rokoch sa mam kam vratit lebo so mnou rataju .. Treba mu dat jasne najavo ze nech odide a su ubytovne kde moze byvat a nestoji to vela alebo su zdarma hoci by siel cez agenturu.. Nech si zvykne ze musi aj platit a nie zit v detskej izbe a cakat ze sa budete onho starat do konca zivota..pokial nestuduje nie si povinna sa o neho starat.. Je to dospely clovek nech sa osamostatni a aj ked ti to bude trhat srdce musi odist lebo nebude schopny sam zit a postarat sa o pripadnu rodinu ktoru by mal..

autor
17. feb 2020

@korunka1 Nie, to ste zle pochopili, myslíte si, že mne robí radosť pozerať sa ako leží v posteli a len prežíva ako taký červ? Sme z toho hotoví aj s mužom.

amelia000
17. feb 2020

Nejaka ta socialna fobia by sa objavila uz skor, nedavaj mu diagnozu aby si ospravedlnila jeho konanie, skor sa zmier z faktom ze tvoj syn je lenivy. A to co ty povies sa musis naucit aj dodrzat. Takze od dnes sa mu neopovaz vyprat pradlo.

apolka77
17. feb 2020

Pravdaze nemas co stratit lebo toto je tragedia co mate doma,,,mam 17r. Ale keby nieco v dome rozbil lebo som zakazala tak uz u nas nebyva,,,ako som pisala ziadna diskusia s nim to jak hrach na stenu,,,sprav opatrenia aby neponicil nabytok, schovaj veci,,,a naozaj len oznamuj a radim PISOMNE ...odteraz tak,,,ak zacnes nicit volam policiu,,,klidne nech ho beru,,,musis mu ukazat ze sa nebojis a myslis to vazne,,,