Syn sa sťažuje, že ho bije svokra
Mam synčeka ma 3vyse troch rokov. Od malička nemá rád svokru. Keď bol maličký stále pri nej plakaval až sa zajakaval. Keď už začal rozprávať tak stále hovoril ze on starku nemá rád. Ja som videla ze keď ona prišla k nám tak stále ju vyhnal ale myslela som si ze je to tým ze ho stále volala aby išiel ku nej ale iba sám. On nikdy nechcel. Bolo ze ho ho aj ťahala za rúčku nasilu. Sam k nej nikdy ísť. Bud so mnou alebo s mužom. Ale bolo ze ostal aj sam. Raz prišiel od nej a bol smutný a tak som sa ho pýtala ze co mu je tak mi hovorí ze starká mu hovorí ze zlý, že je plany. Teraz stále hovorí ze starka je zla, že ho bije. Po hlavičke, ruke.. Mužovi keď to poviem tak povie ze malý si vymýšľa. Ale vidím na malom že ma z nej strach. Lebo keď aj ona príde hneď začne byť nervózny, začne plakať až sa o zem začne hádzať. Svokra je veľká spekulantka. Boli sme na dovolenke mala mi polievať kvety vonka (muškáty). A keď sme prišli domov všetky kvety uvesnute. Ale boli mokré. Iste ich ráno polial aby sa nemohlo povedať ze ich nepolievala. Muž si svoju bráni. Lebo ona sa správa ako neviniatko a na všetko jej skočí. Niektoré možno neveríte na porobené z očí. Ale ja a malý stále máme urobene z očí keď ona odíde alebo sa s ňou stretnememaly je zlý, neje aj 3 dní, mňa stále boli hlava, je mi zle... Neviem ako to riešiť ci svokre povedať svoje.
@lavender273 Presne, niektoré veci si deti vymýšľajú, ale toto si podľa mňa nemá prečo :/
A načo ho tam dávaš? Nemyslím, že dieťa v 3 rokoch by si takto vymýšľalo. A deťom sa nemá rozprávať, ze su zle. A už tobôž nie ich mlatit tak, aby sa k nej báli ísť. Stara mama ma byt za odmenu, deti sa tam majú tešiť a nie sa diať toto. Zakázala by som, aby sa stretávala s malým. Niektoré ženy sú skratka take. Možno sa jej nepáči, že si jej "ukradla" synčeka 😒
K tomu, ze si deti nevymýšľajú- to som sa dobre pobavila, moja má 2,5 a takú fantáziu, že padám na zadok. Niektoré veci sú očividné blbosti, akoze ju navštívil ujo a dal jej lízatko, ktoré potom zjedol bocian 😅 ale vie hovoriť aj realistické veci, keď prídu s tatom z vonku, tak mi vie svatosvate tvrdiť, že sa vonku pocikala alebo že jej tato kúpil džús, pritom to nie je pravda... A vie aj hovoriť, že som ju zbila, len tak, hoci som to ešte neurobila 🤷 ale teda keď z akéhokoľvek dôvodu nechce malý byť sám so svokrou, tak ho s ňou samého nenechávať a hotovo.
@pavucikvet ja netvrdím že sa dieťa rodí ako klamár !
Každý vieme decko vyhecovať , opäť netvrdím že toto je prípad autorky píšem všeobecne
Apropo ak vidím že môjmu dieťaťu niekoho spoločnosť nerobí dobre nenútim ho
Ci si uz dieta vymysla alebo nie, urcite to nie je dobre ak ma dieta strach z vlastnej babky.
Tvoj muz by tiez nemal bezhranicne chranit svoju mamu, ale snazit sa zistit preco sa vnuk boji vlastnej babky. Mna osobne by to trapilo a urcite by som tiez nechcel svojej mame ublizit, ale museli by sme to riesit. Ak nic nepovie, ublizuje synovi ktory nerad chodi k babke, ak si otvori usta tak moze ranit mamu.
Treba si k tomu sadnut a racionalne sa o tom porozpravat preco tam ten strach je. Dieta vyciti ci ho niekto ma rad alebo nie takze zrejme svokra robi nieco co chlapca odpudzuje.
Moja neter sa stale pyta viac k nasmu otcovi nez k bratovmu svokrovi pretoze u neho sa viacej vyjasi nez s druhym dedom. Nas otec ma proste strasnu radost z vnucky a ona to citi cize sa automaticky pyta k nemu.
Urcite to rieste s muzom pretoze je nepochopitelne preco ma dedka rad ale babku nie.
@mogaa nik okrem rodičov (a teda ti tiež len tak. Zo srandy asi nie) nemna co dieta capat. A ja veru nevidím rozdiel medzi capnut na zadok a bitkou... Ani chlap nedá žene facku, on jej llen capne? Ak si nevie svokra dať rady, nema si vnuka brat. Aby dieta malo takúto aVerziu voči niekomu, to sa mi nezdá ok.
@simca06022011 tvoj názor, nikto ti ho neberie....ono každé dieťa je iné, na niektoré platí naozaj len capnutie po zadku, ale každý nech si vychováva podľa seba....ja keď vidím niektoré dnešné mamičky ako im malé deti skáču po hlave si len hovorím čo bude o pár rokov keď si s nimi nevedia poradiť už teraz....a nie, nie som za bitku ale ako hovorí staré príslovie :ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko.......a prirovnávať capnutie dieťaťu po zadku s fackou čo strelí muž žene mi príde naozaj od veci....
@zuzka565 KAMERU. Len tak sa dozvies pravdu. Nech si mysli kto chce,co chce..jedná sa o dieta,este k tomu iba 3 rocne. Ani detska fantazia nesiaha tak daleko,aby takto dieta reagovalo na nejakú osobu. Tam jednoznacne nieco musi byt.
Teda ja osobne by som to takto poriesila. Veľa zdaru pri rieseni problemu, pevne nervy a hlavne daj na svoj instinkt matky.
@pavucikvet sice neklamú cielené ale vymýšľať si dokážu poriadne. Moja trojročná si neskutočne vymýšľa, ona tomu aj verí, akurát to nie je pravda. Akurát včera volala s našimi a povedala že nohy si dorezala do krvi že nemôže ani chodiť a pritom tam má škrabanec ktorý ledva vidno.
@mogaa viditeľne nechápeš.... Keď da mama malému na rit lebo robí zle, alebo ja mojej zaucho lebo papuluje je to iné ako keď niekto kvazi cudzí sa ti vyburuje na dieťati. Čiže je rozdiel rodič a babka... Podotýkam nie kľudná babka co vypeni keď dieťa fakt niečo vyvedie ako taká od ktorej dieťa chodí zdeptane lebo je "plané". Iste sa spojok e pozeráš ako svokra berie od teba dieťa a za rohom ho pocapka 😂🤦♀️
Keď mala dcéra tri mesiace, boli sme na svadbe a v noci som ju dala strážiť mojej sestre s mužom. Keď som pre ňu prišla, bola úplne vyplákaná, očká opuchnuté, keď som sestre volala, vraj je zlatučká a spinká...
Odvtedy, áno od 3m keď moju sestru uvidí, úplne sa trasie, a to ma 10 rokov. Ja neviem, čo sa tam stalo. Ale úplne sa jej boji. Švagra nie. Keď prídu k mojej mame a náhodou sme tam my, už plače že chce ísť domov. Nikdy nepovedala čo sa stalo. Vlastne mala 3mesiace, čo s ňou bola v osobnom kontakte. No neverím, že by jej ublížila. Možno jej len nie je sympatická.
@zuzka565 niekedy si deti vymyslaju, pretoze s tym clovekom jednoducho nechcu byt. A keby to bol vas pripad, tak je to vasa chyba. Vidis ze syn u svokry nechce zostavat, a ty ho tam stale strkas? Ako by bolo tebe keby ta strkali niekam kde to nemas rada. Potom si prirodzene deti vytvaraju vyhovorky preco tam neist. A moze byt v pohode pravda, ze mu capne. Ale dieta nie je nervozne pre nic za nic. Nieco sa tam deje co mu nie je prijemne. Ja neviem preco dospeli maju casto pocit, ze dieta je taky idiot, ktory musi vsetko vydrzat. Ale keby sa to dialo im, tak to by isli vyskocit z koze.
@kittykat22 ja ho tam nestrkam. Keď tam aj je sám tak len ze ho svokra na niečo zlaka a zas nechcem mu brániť keď sa sám rozhodol ale po chvíli je späť. Ale ešte skôr ho tam muž strka.
Moje deti nebijem a nevidím dôvod, prečo by ich mal biť niekto iný. Rovnako nevidím dôvod, prečo ujali tráviť čas s človekom, ktorého nemajú radi a necítia sa v jeho prítomnosti dobre.
@zuzka565 Najskor to bolo ze so svokrou nemas problemy ale ako tak citam z tej svokry sa vyklula hrozna prisera. Ja by som veru s nou nemohla mat normalny vztah. A dieta by som jej nedala ani keby tam chcel ist.
Tiez nerozumiem ako sa k nej dostane ked tam nechce ist. Ak ma nervove hisaky uz len ked ona pride k vam ako sa jej podari ho nalakat na nanuk? Ale je mozne ze je super falosna a tvoj syn zabudne na strach co mal. Ak vidis ze ho ide nalakat, zasiahni a nenechaj ho nalakat.
Myslim ze tvoj vztah k svokre je ovela horsi ako ho prezentujes (a nedivila by som sa podla toho co on nej pises) a dieta to citi. Kopiruje tvoje pocity a reakcie. Neviem ci je moznost na vyriesenie tohto problemu. Bez dokazov bude rozhovor so svokrou nemozny a urcite ju urazis. Narusi sa tvoj vztah s muzom, lebo on ako jej syn jej musi verit ze ho nebije ak nie su dokazy.
Aj ked nemas hmatatelne dokazy ze svokra syna bije, nikdy ho tam nenechaj ist bez dozoru. Radsej nech si prilis opatrna a reagujes prehnane ako by malo dieta trpiet.

@zuzka565 nepodcenuj co vravi tvoje dieta.