Syn so mnou nekomunikuje
Mám problém... Alebo skôr sa chcem vyžalovať. Môj syn so mnou nekomunikuje. Ja viem ublížila som mu a hrozne mojim správaním k nemu a jeho vyvolenej ale nemyslím si že to bolo také vážne aby so mnou prestal zo dňa na deň komunikovať odsťahovať sa a nedať o sebe vedieť prípadne sa ani neozvať. Nereaguje na správy a ak áno tak sporadicky na hovory tiež nie nestavi sa ani domov a neviem čo je s ním. Myslíte že to prejde? Urobila som hrozné veci ale toto som si nezaslúžila nikomu neprajem takto trpieť
Viac menej je aj jedno kde je pravda, syn je dospely a zit si bude zivot uz podla seba. Ak s nim chces mat dobry vztah, budes musiet respektovat jeho rozhodnutia. Budes mu moct povedat svoj nazor, ale cim viac ho budes nutit, prehovarat a podobne, tym viac si ho od seba odozenies. Tym viac sa bude snazit dokazat ti, ze nemas pravdu a just robit naopak ako hovoris, aj keby tusil, ze pravdu mas. A ked pravdu nemas, o to viac sa o teba bude distancovat, aby mal pokoj v rodine ako sa hovori. Tak ako ty ani nikto iny nema rad, ked nas do niecoho nutia, nutia nas zit inak ako si my myslime, ze je spravne, tak ani tvoj syn to nema rad. Je uz dospely, mozno nema tolko skusenosti, ale ja stale nechapem, preco si rodicia myslia, ze deti nemaju pravo na vlastne chyby. Kazdy rodic spravil chyby a mysli si, ze dieta ich nesmie spravit, lebo on uz vie. Ale to iste mu ako mlademu hovorili jeho rodicia vacsinou a tiez neposluchol, je to normalne, len vekom na to asi zabudame. Je jedno ci bude s touto, ci si najde casom inu, mozno v tvojich ociach horsiu. Ked s nim chces mat dobry vztah, budes to musiet respektovat, povedat svoj nazor, ale respektovat a nechat im zivotny priestor. Nekonkurovat neveste, lebo tam nemozes vyhrat. A povedzme si rovno, kolko nevies ci zatov ma so svokrami skvele vztahy? Ziadna sa ti nebude pacit, ziadna ti nebude dost dobra. Kazda ti bude liezt na nervy. Niektora mozno menej, niektora viac. A aj ty jej budes liezt na nervy, taky je zivot a vynimiek malo. Zmier sa s tym a snaz sa s nevestou proste iba spolu vychadzat slusne, nemusite byt skvele kamosky a nemusi ti vobec vyhovovat
Tema podobna v style : ja - priatel - jeho mama - priatelov brat tu uz bola prednedavnom 🙂
Autorka, vieš koľko takýchto svokier už zničilo manželstvo svojich detí, ktoré by inak v pohode fungovalo?????
@ssandyy jasne, ze sú to hlúposti, ani to nemienim riešiť. Len autorky sa dotklo, že im ponúkla koláč a nezobrali si od nej a potom prišli so svojimi.... Podľa mňa čistá provokácia.. 🙂 Určite ich nepolozili na stôl a neponukli autorku.. :D. Je to o slušnosti a princípe. Každý sme nastavený inak.
Tak nevieme, ako bol ten "nešťastný koláč" podaný. Keby mňa ako partnerku jeho matka urazala, či vyjadrovala sa, že "pistim a lozim po jej synovi" a potom mi dala na stôl aj ten najlepši koláč na svete, tak ho odmietnem a kúpim si vlastny. Už z princípu.... Je to somarina, ale veľa, takých somarin môže vyvolať katastrofu.
Autorka a tebe nenapadlo, ze priatelka mozno robi niektore veci "lepsie"? V zmysle, ze synovi sa to pozdava viac, takze sa postavil na jej stranu? Preco si myslis, ze ma hlavu naprogramovanu cisto na teba a vsetko to co a ako robis ty je to najlepsie na svete a ked syn zmeni nazor, tak to preto, ze ona ho hucka?
Co ak im obom viac vyhovuje ako robi v domacnosti veci ona a odteraz to uz chcu obaja takto?
Mne to pride ako ten vtip, kde sa stretnu 2 zeny a jedna sa druhej pyta na deti. Odpoved: Dcera sa vynikajuco vydala, ma mileho, slusneho, neboji sa roboty, aj doma porobi a este aj ranajky do postele jej cez vikend donesie.
Syn ma harpiu. On chodi do roboty, aj doma chce zena, aby pomahal a tak ho zmanipulovala, ze este aj ranajky jej nosi do postele!
Mne inak tato tema a odpovede a pristup autorky uplne sedi na tu, co byvala so nevestou a nevesta casto prala, bolo zle ked odma upratovala a varila, potom ked neupratovala a nevarila, ked isli so synom na nakup, ked ju vzali na vylet, ked ju nevzali na vylet. A tiez tu, kde syn nevychadzal z bytu, bol agresivny, dcera bola v zahranici a nekomunikovala.
Tam bolo v oboch temach len JA, JA, JA a nulova ochota priznat si chybu a prijat aj iny nazor a zmierit sa s nim a odpustit. Lebo JA to chcem takto, podla MNA je to takto spravne, ja som NIC take neurobila aby sa ku mne takto spravali...
Tak dve gazdine v jednom dome nikdy nebude robiť dobrotu. Ja by som tiež nezniesla, keby mi svokra hovorila do varenia, prania a podobne. Čiže je dobre, že sa osamostatnili, a úplne super, ze v takom mladom veku. Bud hrdá, ze syn sa chce postarať sám o ich život, že proste nechcú byť na krku vám. To, že on dal prednosť jej, nie je huckanie. Ja som svojho muza v živote nehuckala proti jeho mame, sam automaticky urobil, čo tvoj... Postavil partnerku na prvé miesto. Tak ako to ma byť.
Moj nazor, na vylety, nakupy a ine by mal v prvom rade chodit partner autorky teda otec jej syna. Syn uz tieto cinnosti robi prednostne so svojou partnerkou. Deti maju pomahat, ale nemaju byt v pozicii zivotneho partnera.
@katkati no ja som nepočula že by sa o mne nejako vyjadrovala asi si dáva pozor ale z jej správania ku mne a z toho ako sa naschvál predomnou chváli mi je jasné že chce aby som videla ako sa majú dobré a nepotrebujú má
Ale ved oni sa maju dobre a nepotrebuju ta. Maju sa tvarit, ze sa maju zle? Preco by dospeli ludia mali nejak nutne potrebovat inu zenu? Vedia sa o seba postarat, su samostatni, nepotrebuju nikoho. Jedine co by potrebovali je mile slovo, otvorena naruc a laskavost, ale to im nevies dat, lebo si zaujata.
Nechaj ich, nech si žijú, viem že ťa to mrzí, ale pokiaľ sú zamilovaní, oveľa väčší vplyv má ne neho teraz jeho priateľka. Možno sa to postupne so synom aspoň formálne dá do poriadku, ale s ňou pochybujem. Stále už budeš v ich očiach problémová. Jedine, že by po čase už nebola jeho partnerkou, aj to sa môže stáť.
Ako sa maju dobre a nepotrebuju ta... ved tak to ma byt!
Ci ty by si bola radsej, keby ti syn navzdy ostal pri zadku, ona sa k vam nastahovala, drzala hubu a krok, ty by si bola nadalej kralovna v domacnosti a vsetci by robili to co povies ty a tak ako to povies ty? Bola by si na pvom mieste u syna, vyssie nech manzelka a deti a vsetko by sa tocilo okolo teba... ooo to by bol skvely zivot... wtf, to akoze fakt?
@ptmt1011 Ja poznám opačný prípad. Svokra navrhla, aby mladí išli niekde zrelaxovať, aj na noc, aj na viac dní, že ona a dedko sa veľmi radi postarajú o vnúčatka. Reakcia nevesty bola, že ona si nepotrebuje od deti oddýchnuť a že prečo sa jej zbavuje, či chce ovplyvňovať deti proti nej. A pritom detí starých rodičov zbožňujú a chcú tam byť bez problémov.

Nie kazdy ti musi sadnut...bud prehltnes jeho priatelku a syn sa mozno zo zdvorilosti vrati, ked ju neprijmes, tak mas proste smolu. Ine moznosti nie su. Mozno je aj zla, mozno mas pravdu, ale syn si ju vybral a je pre neho dolexitejsia.