icon

Synček stále spomína babku

7. okt 2022

Ahojte,synček poslednu dobu často spomína babku,aj cez deň,aj večer stále že ideme za babkou a dedkom.Raz za čas mu zavolajú,voláme si cez messenger videohovor.Naslubuju mu že dôjdu nás pozrieť.Maly sa teší na to a nič z toho.Ja mu musím vysvetľovať že babka dôjde len neviem kedy,že nemajú čas,majú iné povinnosti a tak.Su to moji svokrovci.Obaja už na dôchodku.Mohli by dôjsť barskedy ku nám,len bývajú 50 km ďaleko a ony nechcú si sadnúť na bus a vlak.Cakaju kedy dôjdeme my k nim.My pracujeme koľkokrát aj sobotu,nedeľu si chceme oddýchnuť po celom týždni alebo si porobiť niečo doma.Cca 5 krát do roka k nim chodíme.Moj synček je ich druhé vnúča.Prve vnúča majú dievčatko a s ňou sú denno denne v kontakte.Byvaju blízko k sebe.Otazka je čo s tým keď synček dosť často spomína starých rodičov?

zooeynka
8. okt 2022

Tak to zhrnme: vy s muzom mate auto/auta, starki nemaju. Byvaju 50 km, oni musia autobusom a/alebo vlakom ku vam. Necudujem sa im, ze sa im nechce ked vy mladi ste pojazdni. Ked tam pridete tak sa vnukovi starki polhodinu venuju, a ty namiesto toho aby si im bola vdacna tak sa ti polhodina mali a frfles ze potom sa musis VLASTNEMU dietatu venovat ty. A vlastne sa ti tam neoplati chodit pokial v nich nemas nonstop animatorov pre tvoje dieta. Sa zobud, prehodnot svoj postoj a nauc sa byt vdacna za to, co sa ti dostava. Synovi skus vysvetlit ze sa vam "neoplati"tam chodit ked sa starki nespravaju tak, ako si ty zelas. (Ani teraz este stale nevidis neuveritelnu sebeckost svojho chovania? Ak nie, tak sorry, jasnejsie sa to napisat neda)

autor
8. okt 2022

@zenulkaaa Máme normálne vzťahy,každu druhu nedeľu to asi ťažko.Ony chcú mať aj kľud,ako som písala sú už má dôchodku.A strážia prvú vnučku dosť často ,tak nemôžme tam dôjsť barskedy.Musime sa dopredu dohodnúť.50 km je presne hodina cesty autom.To by sme sa ani nedoplatili na benzín každú druhú nedeľu
A že nechcú dôjsť busom,čo ja viem,ja keby som mala vnúčatá,ja by som išla za nimi aj 500 km lebo by čom ich chcela vidieť.
@evica17 Ony nechcú ísť s nami má výlet lebo nevládzu.Nemaju radi turistiku ani nič.Raz keď boli u nás,poukazovala som im v dedine čo tu máme pekné miesta.A sťažovali sa že musia prejsť peši,pri tom to nebola dlhá prechádzka.

autor
8. okt 2022

@zooeynka Frflem že sa mu musím venovať ja??To odkiaľ si vycucala?Ja sa rada venujem synovi,no to môžem sa mu venovať aj doma,nemusím chodiť x km hore dole.Lebo podľa mňa za tú pol hodinu čo sa s ním zahrajú sa to neoplatí.Co to je,nič.A že nemajú auto,kopa ľudí nemá a chodia vlakom a busom.Moja mama tiež tak chodí,a nesťažuje sa že nemá auto.Kto chce vidieť vnucika isol by aj na bicykli (to myslim obrazne) aby ho videl a trávil s ním čas.Kto nechce ten jednoducho nechce.Ako som písala hore,boli sme aj pre nich na aute doniesli ich k sebe domov.Presla pol hodina,ony už chcú ísť domov,tak manžel ich zobral domov.Vobec sa to takto neoplatí,kopa benzínu sa preveze.

evica17
8. okt 2022

No tak oni chcú mať t kľud, keď ani na nič nepristúpia a tak nechaj to tak že každý druhý mesiac tam zájsť alebo ako a synovi povedz že potom pojdete, aby vedel a mohol sa tešiť. Akože mne by sa to tiež neoplatilo často tam jazdiť veď to sú prevezené peniaze a zbytočne keď nemajú záujem. Neboj, syn časom pochopí,ešte je maličký. Povedz mi že babka s dedkom sú unavený,chcú oddychovať a že vy pôjdete napr do mesta na zmrzlinu,na výlet aby sa tešil na to a nemyslel na nich

ropucha6
8. okt 2022

Ja nejak nevidim problem, bud rada, ze mate rodicov a ze dieta ma s nimi ma dobry vztah. Ze sa im nechce trepat po vlakoch/busoch alebo ostat nejak dlho, to zas ja chapem, kazdy ma ine nastavenie, nemozes ich pretvorit na svoj obraz.

maciatkolulu
8. okt 2022

Ja chodím každý deň 20 km s dieťaťom do školy, pretože viem ze je lepšia ako to u nás. Kebyže moje dieťa chce byť s babkou, dedkom, tak nemám problém ho zobrat keď sa vypýta k babke. Polhodinu je úplne ôk, vypije sa káva potom, dieťa sa snáď vie zabaviť chvíľu samé a netreba mu snáď vymýšľať program. A ist domov. Cestou sa zastaviť u kamošky, urobiť si ďalší program, to je nejaké ťažké? Syn nemá s nimi dobrý vzťah hej? Tak čakáš, že budú behať k vám na celý deň? Berieš do úvahy aj to, že sa nemusia už cítiť dobre. To, že ty by si ribila hento a tamto, počkaj keď budeš ty stará a na dôchodku. Malý sa ti pýta za starými, chytím telefón, dobrý deň babka, Janko sa za vami pýta, môžeme prísť dnes, zajtra, pozajtra na kávu, kakao? Ja nerozumiem, kde je chyba.

autor
8. okt 2022

@maciatkolulu Mne sa tam neoplatí často chodiť,keď vidím že nemajú záujem,len prevezem peniaze čo dám za benzín.Co to je pol hodina čo sa s ním zahrajú,a potom ja sa mu venujem celý čas čo sme tam.To môžme aj doma ostať.

prasiatko30
8. okt 2022

Takze co mas povedat synovi ked sa pyta preco nemoze vidiet babku s dedkom - “ drahy synu ani babka, ani dedko, ani otec, ani ja ako tvoja matka sme ochotni ta prist pozriet k tebe domov alebo doviezt k starym rodicom lebosa nam nechce a mame to proste vsetci v pazi, ze ty chces vidiet babku. Takze do buducnosti neotravuj aj tak sa to nebude dat realizovat castejsie lebo proste nie je snaha u ziadneho z nas. “ a mas to vysvetlene

lopka1313
8. okt 2022

Ja mam rodicov 500 km a ideme za nimi cca 4-5 rocne, plus cca 3x dojdu oni k nam. Ked ste len 50 km, 5x rocne je fakt malo, chodte tam aspon 1-2x mesacne. Ked som zila od nasich 100 km, to bolo ako za rohom, ja sice vtedy bez auta, ale chodila som za nimi casto a oni autom ku mne asi este castejsie...

zooeynka
8. okt 2022

Cela tato "diskusia" je iba o tom, ze sa stari rodicia nespravaju tak, ako si zela autorka. Ona chce aby sa mu venovali viac ako polhodinu, ona chce aby prisli ku nim a nie naopak, ona chce....a ked piseme logicke argumenty od cestovania az po ine zaujmy starych rodicov tak si ajtak ide svoje. Jej sa neoplati tocit kilometre. Tak to oznam synovi, ze sa vam tam neoplati trepat ked starki nerobia co ty vyzadujes....omg.
Mimochodom, moji svokrovci tiez nerobia mojmu dietatu animatorov ked tam ideme. Stalo sa aj take ze radsej telku pustili.(cele zle). A co mam teraz robit? Vyzadovat od nich aktivne hranie s MOJIM dietatom? Oni si ho nevyrobili.

autor
8. okt 2022

@zooeynka Mne je jedno ako sa správajú,ide o to aby nenamotavali syna že chcú ho vidieť.A keď dôjdeme pol hodinu sa zahrajú a koniec.Ano to sa mi vôbec neoplatí tam ísť.Ja si na tom netrvam silou mocou aby sa stretávali,keď nechcú tak nechcú,nebudeme tam chodiť.Nie sme prvý ani posledný čo starý rodičia kašľu na vnucika.Aj keď je to smutné no čo už

zooeynka
8. okt 2022

No ved ho chcu vidiet. Presne tu polhodinu co sa mu venuju. Ale nie ze tam pridete na pol/tristvrte dna a kvasite tam a cakate ze maleho vam budu cely cas aktivne zabavat. Ved pochop ze im polhodka s vnukom staci. Pre teba su to prejazdene kilometre. Tak si vyber. Bud, alebo.

autor
8. okt 2022

@zooeynka Keby mali záujem nemám problém tam zobrať malého aj na dlhšie či prespať na jednu noc alebo na viac dní cez prázdniny.No nemajú záujem.Ze kvasite to som sa zasmiala.Ja sa venujem malému či sme doma alebo niekde na návšteve,vždy sa mu venujem.Priklad u svokrovcov,sme u nich na dvore hráme sa s loptou,ideme pozrieť sliepky.Ideme na ulicu na odrážadlo a svokrovci zatiaľ sú vnútri a pozerajú telku.Tieto všetky činnosti môžem s malým robiť aj doma a nemusím isť sa 100 km hore dole len aby ho na pol hodinu videli.Lebo pol hodina to je moc,to ozaj zbytočne tam ísť

viky173
8. okt 2022

No Ty si riadny sebec, pretoze Tebe sa tam nechce chodit, tak nedoprajes vlastnemu dietatu, aby sa videlo so starymi rodicmi aj ked po tom tuzi, lebo Tebe sa to na pol hodinu neoplati... Tak mu povedz, ze zomreli a mas pokoj cely rok.

zooeynka
8. okt 2022

Stale nechces pochopit ze im ta polhodina s vnukom staci. A presne podla toho sa spravaju. Ty dupkas ze chces viac. Takto to nefunguje. Venuju sa tolko, kolko chcu. Respektuj to.

ropucha6
8. okt 2022

Autorka nechapem, co chces pocut. Ked sa ti pre polhodinu neoplati tocit kilometre a vidiet dieta stastne, tak to je tvoja vec. Necakaj, ze ti to ludia odobria alebo ze svokrovcov zmenis. Ja svokrovcov uz nemam, moje dieta ich ani nespozna, moja mama mozno neda ani tu polhodinu a co teraz. Synovi proste vysvetli, ze sa vam nikomu nechce chodit a nech sa tesi, ked pojdete.

evica17
8. okt 2022

@viky173
@zooeynka och,veď už nerypte do nej. Keď im stačí polhodina počas návštevy s vnukom,tak im asi nebude chýbať že príde len 5krat za rok, a nie 12-24 krát za rok.

autor
8. okt 2022

@evica17 Podľa mňa im by nechýbalo ani keby sme vôbec nechodili.Ziadnu snahu nevylozia aby boli s vnucikom.

simca06022011
8. okt 2022

Treba povedať svokre nech nesľubuje to co nevie dodržať. A keby neprestala nebudem jej s dieťaťom volať. Na návštevu choďte ked budete mat chut. A nerieš. Su naozaj aj horšie veci ako slubotechna, na take si proste postupne treba zvykat.
Pripadne pocujes ze vravia ze pride, tak hned to dohodni ze kedy, ok pisem do kalendara a cakame vas. Ak sa bude vyhovarat ze nevedia tak plati prva veta ktoru som pisala

maximko25
8. okt 2022

Anooo vsetko je chyba teba a tvojho muza lebo VY ste lenivy splnit mu co mu babka s dedkom slubuju....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️joj ake nervy mam na niektore mudrlantky tu.Poviem ti to takto,toto iste robi moja svokra, naslubuje detom ako ich vsade vezme, tie po tyzdni niekedy mesiaci povedia ze kedy teda ich ta babka vezme, (ked jej zavolame nemoze lebo ma akciu, potom ide s kamkami na vylet a podobne veci) tak som to utala nechodime k nej,iba ked pride ona ku nam a vsetky vylety som uskutocnila ja za nu ale len preto ze mi bolo deti luto.odvtedy jej deti nedavam,ked je unas a nieco ide slubovat ju vzdy stopnem a vybavena vec....takze nieje to tvoja a muzova vina, a ked chcete chodte k nim,ale mate uplne pravo si aj oddychnut a nie sa prisposobovat dvom ludom ktr su uz doma na dochodku....bohuzial pre mna je toto skola ako sa raz nechovat ku svojim vnucatam a velmi dobre si to s manzelom uvedomujeme.nie je nic horsie ked sa dieta ma niekomu prosit o lasku a pozornost!!!!!!

evica17
8. okt 2022

Im by asi nechýbalo že nepríde evnuj vôbec,ale tvoj syn by bol smutný že vôbec sa nevidia, a keď bude starší,budeš ty tá zlá že si mu "zakázala " k nim chodiť ale takto raz za čas a on pochopí že žiaľ im je presnejší oddych.

michluc
8. okt 2022

Ja presne viem o com pises , ake to je ked babka s dedkom dojdu iba na kavicku a cigaretku a deti si nevsimaju a ked ideme k nim oni si idu pospat lebo su z deti unaveni ... Kto nezazil nepochopi.

lusiza
8. okt 2022

Vy mate chodiť navštevovať starých rodičov a dopriať ich svojim deťom. Nie čakať, že oni pridu k vám! Vazte si, že ich ešte mate!

evica17
8. okt 2022

@lusiza bože, takéto reči milujem. Veď k nim chodia. A načo tam budú chodiť častejšie, keď očividne oni nemajú záujem. Ja budem asi za sviňu,ale ja napr k svojrovcim nechodím s deťmi voebc,napsoledy na v marci na chvíľu. Nevidím dôvod aby moje deti tam prežívali také veci (svokra skáče do svojho muža,potom reve....ja sama mám dosť,deti nevystavujem takému stresu zbytočnému) a aj tak sa im nevenujú poriadne, len tak okrajovo. Oni nemajú ani záujem tu prísť, načo . Svokra by chcela len deti samé k sebe a to ja nepripustil,nedovolím.
A tu som si všimla,že akonáhle napíše autorka v svojom probléme slovo svokra, tak už všetci ibranuju tu svokru,lebo však nevesty sú svine a chudata svokry. Radšej písať babka a nedefinovat či mama či svokra.

0silvia0
8. okt 2022

Tak pises, ze su to dochodci, ze sa im tazko chodi. Ale ty uz dnes vies, ze ked budes ty sama dochodkyna, ze poletis za vnucikom aj 500 km. Ty si teraz mlada, posudzujes to podla kondicky svojho mladeho tela. Ked raz budes mat 65 rokov, tvoje telo bude stare, unavene, budes potrebovat viac odpocinku, uz si ani k vnukovi mozno neklaknes aby si postavila 30x za sebou vezu z kociek, neuvidis poriadne na male kococky lega, lebo tvoj zrak uz davno nebude orli... Uvedom si, ze kedysi starymi rodicmi boli ludia okolo 40, 50 rokov. Ludia mali deti po dvadsiatke. Predlzuje je vek odchodu do dochodku, aj zeny rodia po 30ke. Cize chciet od 60+ cloveka na dochodku, aby behal okolo dietata ako 40rocny je trocha aj dost. Ten clovek je realne unaveny. Mam susedu 50 rocnu, ma malych dvoch vnukov, ktori k nim pravidelne chodievaju. Hovori, ze je z tych deti neskutocne unavena. Viem ze si to asi predstavit nevies, ake to je fungovat v starom tele, ale skus byt trocha ustretovejsia.

autor
8. okt 2022

@0silvia0 Tu nejde o to či vladze alebo nevládze,čo keď sú na dôchodku,aj tak sa dá zahrať s deťmi.Priklad prečítať si rozprávku knihu alebo ísť na zmrzlinu do ďalšej uličky.Na to netreba veľká kondička.No ale keď nechcú tak nechcú.V jednom máš pravdu že neviem aké to je byť v tele 60 ročného človeka,no jedno viem že keď budem ja babka,tak chcem vidieť vyrastať aj pomôcť vnucikom.Lebo chcem,no to som ja.

evica17
8. okt 2022

Inak ja mám dodnes scénu z ihriska ,ako babička o palicke zhrbena a chodila s dieťatkom (asi vnukom, alebo právnukom ?) po ihrisku a ukazovala mu,hrala sa snom,no dosť dlho tam boli,. Mamička si čítala na lavičke a keď dačo bolo treba tak pomohla,nakrmila,prebalila. Tak nech mi nik nehovorí že keď sa chce že sa niečo nedá. Čítať,kresliť, stavať kocky zvládnu aj uboleni dôchodcu,alebo sa prejsť. Veď aj oni mu mohli ukazovať po dvore sliepky a tak čo robí autorka, a ona by tam bola len v prípade núdze ak nevládzu

0silvia0
8. okt 2022

Spytaj sa muza, ci sa mu rodicia venovali ked bol maly, ci mu citali knizky, hrali sa s nim atd. Kedysi to fungovalo tak, ze deti chodte sa spolu hrat a neotravujte. Mozno to ani nevedia. To uz musis ty diplomaticky zaangazovat starych rodicov do diania. Povedat synovi, ukaz dedkovi knizku. Povedz babke, nech ti ukaze to a to... A mozno im to s vnukom pojde lepsie, ked bude troska starsi a nebude sa s nim treba hrajuskat.

autor
8. okt 2022

@evica17 Presne všetko sa dá len treba chcieť.

prasiatko30
8. okt 2022

Presne tak - aplikovatelne aj z tvojej strany 🤔