Synovi, ktorému sa páčia muži, si chce nájsť dievča
Dobrý deň,
pred časom som tu písala o svojom synovi. Stále ho nedokáže uspokojiť žiadny chlapec, a tak to vzdal; nechce už skúšať gej vzťah. Je nešťastný, lebo nechce byť sám. Zdôveril sa mi, že by si radšej našiel priateľku. Neviem, čo povedať, aby som ho nezranila. Je mladý a už aj tak dosť sklamaný, znechutený a ubitý správaním iných chlapcov. Hoci je môj syn pekný a verný, vždy mu iný chlapec ublíži buď tým, že ho podvedie, oklame, alebo časom zmení svoje správanie. Nechcem mu brať ilúzie ani mu niečo vyhovárať. Je to šikovný a zodpovedný chlapec, ale bojím sa, že pri dievčati sa ešte viac popáli, lebo im to nemusí fungovať intímne a ona si to tiež časom rozmyslí. Vyžadovalo by si to hlbokú dávku tolerancie a ochoty spoločne niečo budovať, ťahať sa navzájom. Poznám však málo dievčat, ktoré by ustáli takú záťaž a podstúpili také riziko. Čo mám ako mama robiť? Ako mu pomôcť, aby si ešte viac neublížil?
@miluna777 ja som nenapísala nič o prírode. Napísala som, že je jeden neotrasiteľný fakt, že muž s mužom a žena so ženou dieťa nesplodia. Na to neexistuje protiargument. K manželstvám, či registrovaným partnerstvám, som sa nevyjadrovala, je to ich vec, vôbec ma nezaujíma, kto žije pod akým "papierom", nech spolu žijú a ak sa chcú brať, nech sa berú, vôbec by mi to nevadilo. K adopciám - je to citlivá téma, v ktorej by absolutnou prioritou mal byť záujem dieťaťa a nie "právo" nejakého dospelého, ktorý nie je schopný splodiť dieťa prirodzene. Pojem "právo na dieťa", je chorý od samého základu. Dieťa je dar. Nie objekt nejakého práva, alebo nárokov a toto by si mali uvedomiť všetci, ktorí v tomto kontexte melú čosi o právach homosexuálov.
@alaguema Ale veď stále to je tak. Je to neotrasiteľný fakt. Len či aj má zmysel v modernej dobe, keď sa deti rodia aj tak vo veľkom počte s pomocou medicíny, vychováva ich jeden rodič, žijú v nefunkčných rodinách apod. Či je v poriadku sa rozohňovať zrovna nad tým pidi minimom homosexuálov, ktorí stoja o to vychovávať deti. Lebo ich je naozaj veľmi málo a aj keby k tomu mali prístup, máloktorý z tých párov, čo majú záujem, by uspeli. Či si myslíš, že teraz tí homosexuáli prídu, povedia, že chcú dieťa a sociálna pracovníčka im začne ponúkať tovar ako v obchode? Nie, prešli by rovnakým martyriom, ako každý heterosexuálny pár, prísnymi kritériami... A vzhľadom na to, že sa stále prihliada ku záujmu dieťaťa, možno by sa práve pre nich ani dlhú dobu žiadne nenašlo. Komu príde lepšie aby dieťa bolo v ústave alebo u milujúcich rodičov homosexuálneho páru, to už nechám na osobnom vkuse.
Ide o to, že aj lesby majú deti, je to tak. Pre nich je jednoduché si dieťa obstarať, a odhliadnúc od toho, či je to dobré a morálne a zodpovedné, partner(ka) tej lesby by možno mala mať nárok si jej dieťa adoptovať, ak je vychovávajú spolu.
A máš pravdu, právo na dieťa nejestvuje, je to dar. Tak zakážme všetkým adoptovať a chodiť na umelé oplodnenie, lebo predsa právo na dieťa nejestvuje.
@sardinka335 Hej, no mne sa nepáči, keď sa niekto oháňa prírodou, že iba muž a žena môže splodiť dieťa a homosexualita nie je normálna, niekto iný povie, že aj homosexualita je v prírode a už tu mám argumenty, ako matky v prírode žerú mláďatá. Proste tento prírodný argument je otáčaný a obracaný tak, komu sa zrovna hodí.
A hej, aj ja poznám babu, čo sa prezentovala ako lesba a už má chlapa. Nuž, asi sa iba hľadala, úprimne je mi jedno, s kým chodila.
No a o "mužskom vzore" ti poviem len toľko, znova, koľko detí dnes vyrastá iba s mamou a nemám pocit, že by sa tu rozmáhali lesby a gayovia iba preto, že nemali doma mužský vzor. A cirkev už vôbec nekomentujem, ta má svojich problémov a mindrákov tiež dosť.
@marina1111 tie otazky to je extrem .to nema s vatsimou homo nic spolocne. a na prostitutky kt stoja pri ceste alebo v Holasku kde su za vitrinami na predaj nic nevravis.to povazujes za normalne?
Okrem toho vedeka si ze v Rime pokila tam nedoslo krestanstvo bolo normalne.ze muzi mali milencov a boli resoektovani?mali ich aj vladari kt mali aj manzeljy.bolo to normalne a samozrejme. vtedy to bilo uplnenormalne a nik sa nad tym nepozastavival..
@marina1111 a este ved na tom obrazku nic nie je.vsetci su zahaleni.ziadne tanga.normalne.
to ze dnes otvoris casoois a zkazdej strany sa natrca hola zena so silikonmi a napichanymi perami.co reklama to nahotinkam playboy to ti nevadi? to tiez patri do sucastnej rodiny?????
@alaguema vies ale nikdy nevies komu sa dostane do tur dieta adoociou. ja pokladam za horsie ked si adoptivna ridina adootyhe zo 6 deti pre prispevky zo statu.s jednou .takou adoptivnou dcerou som sa stretla.mala tazky zivot v tej rodine a takych rodin je strasne vela..nakolko poznala som homo par kt si adoptoval postihnute dieta a prikladne sa on staali.netreba to tak skatulkovat.
Pises proti prirode.nesplodia ale kolko parov muz a zena nesplodia potimkiv prirodzene a idu na umele.toje tiez proti prirode a robi sa to uplne legitimne.
Je len otazka casu kedy bydu muzi adootivat deti.lebo bola aj otazka casu kedy sa zacali rodit deti zo skumavky. A ma pravo viacej tuziaca neplodna zena chciet dieta ako tuziaci himisexual?
Myslimnsi ze nik z nich si dobrovokne ich osud nevybral.Mne osobne ich je luto z tohto hkadiska.lebo kto chce byt dobrovolne teply? asi nik nakolko to nemaju lahke v spolocnosti.
@ciernypes Veď to, ani mne sa nepáči, že spoločnosť v pohode prijíma kadeaké veci, ktoré by asi nemusela, no homosexualita je tu stále tabu, natoľko, že to znepríjemňuje život aj normálnym ľuďom.
Znala som kočku, ktorá keď bola tehotná, zomrel jej manžel pri nehode. Strašná tragédia. Vychovala synčeka so sestrou svojho manžela, lesby neboli, no aj tak sa museli z dediny odsťahovať, lebo to obmedzené hlavy jednoducho "nevydýchali". Asi by pre nich bolo lepšie, keby ho vychovávala sama, než aby jej švagriná pomáhala. Dedina plná takých ako tu, čo sa tu rozdrapujú, že gayom na verejnosti by hlavu otrieskala. Aj im trieskali. O tom to je.
@marina1111 Ja veľmi dobre chápem. Nerob zo mňa, láskavo, blbca. Už keď nemáš adekvátnu odpoveď tak sme tu všetci sprostí, nechápeme a podobne. Aj ja mám lepšie veci na práci ako si tu vypisovať s tebou. Pekný deň ti želám. 😉
Ajejda...ono aj Caps Lock funguje 🙂
@miluna777 no, ja sa ale vôbec nerozohňujem 😀 Je to môj názor. Dieťa nie je právo, je to dar. To je celé. Môžme si tu teraz donekonečna uvádzať príklady, ako strašne niektorá adoptívna rodina zaobchádzala s deťmi, alebo dokonca niekedy strašne zaobchádza aj bio rodina. To ale nie je relevantný argument za adopcie homosexuálnymi pármi, pretože nič nehovorí za to, že budú práve oni tí, medzi ktorými sa nenájde takýto smutný prípad zlého zaobchádzania. A aj celá diskusia je zbytočná, pretože len zlomok homosexuálnych párov skutočne má záujem vychovávať spolu adoptívne deti. Lesby si vedia zaobstarať svoje vlastné dieťa a párik gayov sa venuje radšej úplne iným aktivitám, než rodinnému životu. Poznám ich zopár a je im na smiech, že by si mali spolu adoptovať dieťa. Majú robiť čo sami so sebou. Ako tu už niekto správne postrehol, sú väčšinou veľmi zameraní na seba, sú to veľké deti, ktoré neustále riešia svoju orientáciu, svoje turbulentné vzťahy a veci s tým spojené. Celá táto spoločenská dilema je vyrobená umelo a ako som už napísala - jej účelom je polarizovať spoločnosť, čo sa zatiaľ výborne darí 😎
@ciernypes opäť sa tu oháňaš nejakým právom. Aké právo? Dokáže muž vynosiť a porodiť dieťa? Nie. Tak aké právo? Dieťa nemá byť objektom nejakých nárokov, lebo si niekto zmyslí a dupe nožičkami, že aj ja, aj ja mám právo. Tak poroď, ak ho máš. Prečo sem ťaháte UO? Dnes je taká možnosť a ak ju niekto využije, je to jeho osobná voľba. Niekto s tým súhlasí, niekto nie. Je to vec názoru. Ale zas sme pri tom, že bez maternice a ostatných ženských reprodukčných orgánov, ti je aj UO na hovno. Povedané už naozaj rustikálnym štýlom 😀
@rusalkablack dakujem že niekto takto autenticky popísal život týchto ľudí a urobil to bona fide
@alaguema No veď hej, že to polarizuje spoločnosť. Lebo než by sa riešili skutočné problémy rodín, ktoré tu máme, tak sa stále ukazuje prstom iba na homosexuálov, u ktorých, ako si správne podotkla, je minimum takých, ktorí chcú vychovávať deti... Je to obrovský strašiak, ľudia si myslia, že homosexuáli sú automaticky pedofili a neviem čo ešte... čo nie je pravda. Nesúhlasím, že sú to všetcí veľké deti, lebo poznám naozaj aj úplne normálnych, zrelých ľudí, ktorých iba mrzí, ako je s nimi v spoločnosti zaobchádzané. žijú 10 rokov so stálym partnerom, no aj tak stretávajú najrôznejšie mariny1111, ktoré im to odrbú o hlavu, akonáhle len vylezú na ulicu. Nemôžu spolu ísť na spoločenskú akciu, musia sa tváriť že sú len spolubývajúci kamoši a dookola vysvetlovať, prečo ani jeden z nich nemá babu. Nechcú súložiť na verejnosti ani chodit v kožených tangáčoch ani nič také. Toto sú úplné základy, ktoré ma poriadne hnevajú, lebo ja si nedokážem predstaviť, že v momente, kedy vyjdem z bytu, nesmiem sa ku manželovi správať ako k manželovi. Nesmiem ho chytiť za ruku, správať sa ku nemu dôverne, nemôžeme spolu ísť na firemný mejdan, na svadbu rodinného príslušníka, stále sa skrývať, lebo okolie je nenávistné. Musíme sa spokojiť s "toleranciou" okolia v duchu "veď mne je jedno čo robíte v posteli, no skúste sa verejne chytiť za ruky a letí po vás dlažobná kocka". Ešte sa s takouto toleranciou ľudia chvália. Toľko kresťanskej lásky je v tejto spoločnosti. Nedokážem si predstaviť byť na ich mieste, naozaj.
Vy ste tu vsetky tak prizemne a plytke. Matka si sem pride po radu a vy sa tu medzi sebou hadate ako soplave deti. A ze matky...keby vy ste boli v takejto situacii,som zvedava ci by vam bolo prijemne citat taketo riadky co sa tykaju vasich deti. Ci uz suhlasite,alebo nie,treba aj trochu drzat jazyk za zubami a nepresadzovat na ukor druhych svoj nazor
@tintini Plne svami súhlasím mi až zle ostalo s tých drístov....
@tomiholjubavi to sa stalo mužovej neteri....asi pol roka po svatbe šli od seba ☹ nechápem,prečo to chalan nestopol...evidentne experimentoval,s novou prácou prišli nové známosti
@miluna777 neviem posúdiť, ako je zaobchádzané s homosexuálmi na SK. Mne osobne nevadí vidieť spolu na verejnosti taký pár, rovnako, ako mi nevadí hetero pár. Poznám ich zopár, žijú mimo SR a nijak sa svojou orientáciou netaja, chovajú sa k sebe ako pár aj na verejnosti. Dve lesbičky, ktoré poznám majú aj dieťa, je to biologické dieťa jednej z nich. Ich voľba. Neriešim. Tolerancie by to chcelo celkovo viac a nie len voči homosexuálom.
@miluna777 ale sak nech sa 2 zeny držia za ruky ..pre mna za mna aj za nohy. Ale mojim detom nebudeme hovorit ze je to normalne.
Máme gej par v rodine a tolerujeme ich, pozyvame na oslavy detí atd...su sučastou rodiny, nijako ich nevyčlenujeme, išli sme s nimi dokonca na ich duhovy ples, ani sa pre detmi netvarime ze su kamarati, deti vedia ze spolu ziju ale nebudem synovi mutit hlavu o tom ako je to ,,okej,, zvlášť ak sa citi ako chlap ho nemienim zneistovat v jeho orientacii zvlášť ak vidim do toho ako ziju...
Takze v tom vidim rozdiel, nech si ziju, pracuju, zgrupuju sa....to je tolerancia ale to neznamena ze nutne so všetkým musim suhlasit aby niekto bol spokojny. Tu v BA to zase taky chudačikovia ako ich vykreslujete nie su, ze musia chodit po kanaloch. Sa chodte pozriet na Vysoku kde maju svoj bar..
@sardinka335 ale vsak OK. Kazdy ma svoje normy a pravidla. Len tu poistky uleteli niektorym dost tvrdo...ja stale tvrdym klasicke a stare pravidlo: rovny rovneho si hlada a vrana k vrane sada...furt to plati.
@alaguema No práve, že väčšina takýchto "normálnych" homosexuálov to vzdá a odíde do zahraničia. Lebo tu je ta nenávisť naozaj nechutná. Ale pravdu hovoríš, to nie je vyhradené len vôči homosexuálom. Bratislavčania nadávajú na východ, východ na Bratislavčanov, veriaci na neveriacich, slováci na maďarov, on sa vždy nájde dôvod niekoho nenávidieť. A rovnako ma to hnevá. Toľko intolerancie v spoločnosti, že až. Na Slovensku sa boja vyliezť, lebo by jich šľahla po hlave prvá babka, ktorá by išla okolo.
@sardinka335 Ale veď podľa mňa je to okej, ak to riešiš takto. No ak sa ťa deti spýtajú, budeš im hustiť do hláv nenávistné bludy o tom, nech ku nim najmä nechodia blízko a podobne? Asi nie, lebo ty si z tých rozumnejších. Názor máš, no nebudeš ho tĺcť deťom do hlav a vzbudzovať v nich nenávisť. No žiaľ je tu plno ľudí, ktorí budú pokrikovať, robiť posmešky a iné veci.... A trocha citlivejší človek to jednoducho "nedá" a musí sa skrývať. Keď majú pevné okolie a rodinu, ako treba tvoji známi, je to ako výhra v loterii.
Ja som mala kolegov v robote, ktorí vážne zvažujú odchod z krajiny, iba preto, že ich okolie ich nepodporí. Tiež nie každý chodí do gay baru...
A ďalšieho známeho mama vyhodila v 16-tich z domu, keď jej priznal orientáciu. Tiež "výhra", no.
Viem, ze tema je uz stara, no davam do pozotnosti zaujimave dokumenty

@marina1111 vieš čo....hentakí nechcu ani registrovane partnerstvo ani deti adoptovat... 😉 😉 tí su radi ze maju ,,klobasu,, 😀 😀 😀
To cele je len lobing homo skupin. Moj pribuzny je gej aj zije uz roky s muzom a v tejto komunite sa roky pohybuje a len sa smeje ze nikto z chlapov ziadne deti ani adopcie nechcu, ešte to registrovane partnerstvo dajme tomu ale inak ,,su radi, ze su radi,,.