icon

Tajnosti medzi manželom a dcérou: Ako riešiť?

Včera o 08:22

Trápi ma jedna vec zo včerajška. Máme dve deti, 16 a 10. Môj muž je domased, už o 21 chodí spávať. Včera večer 16 ročná dcéra vyhlásila, že chce ísť za kamošmi. Tak išla, o 21 volala, že s kamošmi je nuda, nech ide po ňu muž. A o chvíľu mi poslali sms, že idú na pizzu a chcú ísť sami, o hodinu sú späť. Prišli pred polnocou. Nechcú mi povedať kde boli, vraj si niekde sadnúť, nemám sa starať. Pritom doteraz sme nemali problém si hovoriť kde ideme. Vždy mi hovoril, že ako manželia musíme držať spolu, žiadne tajnosti. Ja nechcem vedieť o čom sa bavili ale napísať mi, že o 22 sme doma a prísť o dve hodiny neskôr, poslať mi sms, že sedíme na pizzi a ráno sa prerieknuť, že sedeli v bare. Vytvorili spolu koalíciu a mňa úplne vylúčili. Odmietajú mi povedať banálnu vec kde boli. Muž vraj musí rešpektovať dcérino želanie nepovedať mi to. Cítim sa sklamaná, pretože ja som mužovi nikdy neklamala kam idem s deťmi alebo kamarátkami. Na výčitku, že mňa nezoberie nikam a s dcérou behá do polnoci mi šplechol do tváre, že keď chcem ísť, tam sú kľúče od auta nech si idem. Jemu sa nechce. Dokonca mi hovoria, že v lete na dovolenke budú spolu chodiť večer na diskotéky a mňa nechajú s mladšou na izbe. Ako by ste to brali vy takéto spojenie proti vám? Dcéra mi dokonca povedala aby som sa jej ospravedlnila za zvýšený hlas. Poprosím o slušné názory, kritika sa dá napísať bez útokov.

anonym_b4c7af
Včera o 10:49

Podrýva ti autoritu a to poriadne. Najväčšiu chybu robí manžel. Vo výchove by ste mali byt jednotní a žiadne tajnosti.

arek00
Včera o 10:52
@anonym_autor

@arek00 Evidentne ty vieš lepšie ako to u nás doma funguje lebo ty poznáš také prípady. Ďakujem za názor.

@anonym_autor povedala si svoju verziu. Manzelova verzia je určite iná, lebo sa tu nevyjadril. Preto sa tu pochvaľuje len ženské ego 😎

gribka1
Včera o 10:53
@anonym_b4c7af

@gribka1 toto si rady hodné škôlkara

@anonym_b4c7af Aj vieš, na čo konkrétne odpovedám, či len si si kopla? Tak šup, pomôž autorke ako toto vyriešiť, určite vieš.

anonym_8341c6
Včera o 10:54

Môj otec už nieje medzi nami ale keď som bola v puberte bol to môj najlepsi kamos a mali sme najlepsi vzťah na svete. Mama nevedela ani polovicu toho čo vedel ocko. Riešila som s ním problémy v škole, kamošky, lásky, keď som prvý krát skúsila alkohol či cigaretu, vedel to. On skôr vysvetľoval. Mama zakazovala a zvyšovala hlas. Na prvú diskotéku má zobral on. Sedel sám za stolom a dával na mna pozor. Ja som bola s kamoškami. Mala som 14 😂! Takze by som s toho drámu nerobila.

anonym_9b05c7
Včera o 10:56
@arek00

@anonym_autor povedala si svoju verziu. Manzelova verzia je určite iná, lebo sa tu nevyjadril. Preto sa tu pochvaľuje len ženské ego 😎

@arek00 🤣 urcite mal vacsiu ucast na vychove, ako tu ona popisuje, aj ty si taky, neopravom obvinovany, ze o decka nezavadis, preto ta spolupatricnost s tym discoblaznom!!!???

beata_k
Včera o 10:57

@anonym_autor Tvoj muz je uchylak, ktory sa na diskoteku prisiel pochvalit mladou zabou. Zial, ta zaba je dcera, co je scestne. To nie je ziadne mile tajomstvo, to je chore.

luccija
Včera o 10:58
@anonym_autor

@mirka414 To ma veľmi mrzí. Snáď to u nás neskončí rovnako.

@anonym_autor toto, že ty sa snažis vychovávať, dohovoriť a otec je ticho a všetko odkýva mame aj u nás.Ja to už neriešim aj teraz išiel ocko do obchodu, lebo dcéra nie je upravená.Nechaj ich tak, lebo budeš za ziarlivku, ale, ak bude mať niečo na teba pošli ju za ockom.To vôbec nie je o dôvere každé decko skúša a manipuluje.On sa viac dá, lichotí mu to nech si ju užíva.Mne by viac vadilo, že ide von s kamarátmi a piskne a otec pribehne.Ale hovorím mám doma podobne, ak mešká 10-15 min povie muž mne nech jej napíšem, aby nebol za zlého, že ju kontroluje.Aj moji idú do obchodu a o 21 do mekaca na zmrzlinu, lebo vedia, že ja by som nešla a povedala, že také veci sa večer nejedia.Nechaj ich mať svoje tajomstvá nemusíš mať prehľad o všetkom.

anonym_5d44a3
Včera o 11:04
@anonym_8341c6

Môj otec už nieje medzi nami ale keď som bola v puberte bol to môj najlepsi kamos a mali sme najlepsi vzťah na svete. Mama nevedela ani polovicu toho čo vedel ocko. Riešila som s ním problémy v škole, kamošky, lásky, keď som prvý krát skúsila alkohol či cigaretu, vedel to. On skôr vysvetľoval. Mama zakazovala a zvyšovala hlas. Na prvú diskotéku má zobral on. Sedel sám za stolom a dával na mna pozor. Ja som bola s kamoškami. Mala som 14 😂! Takze by som s toho drámu nerobila.

@anonym_8341c6 tak sa ťa spýtam teraz ako dospelej
Je lepši mať úprimný vzťah,s tým, že ľudia sa nehrajú na nič ale to znamená, že nie všetko je dokonalé
Alebo skrývať svoje ja aby utiekli konfrontacii alebo boli krajší a boli tí dokonalí
?

anonym_142747
Včera o 11:07

Viac krat tu zaznelo ze hlavny problem asi bude medzi vami - manzelmi. Autorka sa k tomu zamerne nevyjadrujes (?), takze predpoklad je, ze toto je medzi vami nie jediny problem. Fungujete normalne spolu ako manzelia? Laska, ucta, manzelstvo ako take? Ak Ti nebude toto fungovat, nebude Ti fungovat ani rodina (a ostatok s tym suvisiaci). Tam bude zakopany pes celeho tohto problemu, ktory si vypichla. (Odhlasnuc od toho ze 16rocna chodieva vlakom do BA na diskoteky, tomu sa teda ja osobne velmi cudujem ze toto dovolujete ako rodicia).

anonym_78ec3c
Včera o 11:10

@anonym_autor nechaj ich a necít sa ukrivdene.Nie je reálne, aby rodičia držali spolu a mali rovnake názory .Ty si mame nehovorila viac ako otcovi?Prečítaj si knižku mamy synovia, otcovia dcéry je aj myslím v PDF.Pre dcéru je otec dôležitý chlap v živote.Vadili by mi energetaky kvôli zdraviu a nie to, že išli do baru.Moj muž išiel s 23 r lyžovať na otočku do Rakúska a povedal, že si uvedomil, že za chvíľu odíde z domu a chce si ju užiť.Je to tak isto špecifický vzťah ako mama syn😂A ty sa odpútaj od rodiny a ži aj svoj život.Ja mám tiež s mladším synom tajnosti, ktoré nevie nik.

janinah
Včera o 11:17

Vieš o tom,že nie je nutné,potrebné ani žiadúce vždy všetko riešiť?

anonym_5d44a3
Včera o 11:19
@anonym_78ec3c

@anonym_autor nechaj ich a necít sa ukrivdene.Nie je reálne, aby rodičia držali spolu a mali rovnake názory .Ty si mame nehovorila viac ako otcovi?Prečítaj si knižku mamy synovia, otcovia dcéry je aj myslím v PDF.Pre dcéru je otec dôležitý chlap v živote.Vadili by mi energetaky kvôli zdraviu a nie to, že išli do baru.Moj muž išiel s 23 r lyžovať na otočku do Rakúska a povedal, že si uvedomil, že za chvíľu odíde z domu a chce si ju užiť.Je to tak isto špecifický vzťah ako mama syn😂A ty sa odpútaj od rodiny a ži aj svoj život.Ja mám tiež s mladším synom tajnosti, ktoré nevie nik.

@anonym_78ec3c odputaj od rodiny, zi svoj život
Ten kto zije rodinný život, nežije život?nejako tomu nerozumiem i keď nejde o mňa 😋
A si myslíš, že mať tajnosti je lepšie ako byt taká aká si bez tajnosti?
Alebo len keď je to vyhodnejsie,tak človek nemá tajnosti lebo nemusí nič riešiť
Ale ak by mal radšej sa tvári, že veci sa majú inak alebo ani neexistujú
No ja neviem
Mňa učili
Radšej nenávidená za to aká som ako milovaná za to aká niesom

anonym_80228f
Včera o 11:20
@anonym_78ec3c

@anonym_78ec3c 16 a 23 je dosť veľký rozdiel a že pije alkohol.

anonym_8341c6
Včera o 11:23
@anonym_5d44a3

@anonym_8341c6 tak sa ťa spýtam teraz ako dospelej
Je lepši mať úprimný vzťah,s tým, že ľudia sa nehrajú na nič ale to znamená, že nie všetko je dokonalé
Alebo skrývať svoje ja aby utiekli konfrontacii alebo boli krajší a boli tí dokonalí
?

@anonym_5d44a3 asi celkom nechápem. Ja som mala s otcom úprimný vzťah. Nie stále dokonalý. Aj facku mi na strednej vedel dať. Ale úplne inak tie veci čo chcel vysvetlit podal. Sadol a rozprával. Aj hodinu. Nezakazoval. Opila som sa v meste keď som mal asi 16. Zavolala som mu aby pre mna prišiel. On nekrical, naložil má do auta, odniesol domov a dal má do postele. K posteli mi dal vedro a vodu a celu noc nespal. Jeho trest bol že somnou nerozprával. A ja som týždeň plakala lebo som vedela že sa hnevá. Neskutočne má mrzelo že som ho sklamala. Mama na mna nakricala ako nepríčetná a ráno sa hrala že sa nič nedeje. A doteraz je taká. Aj keď som dospela a mám muža a tri deti tak všetko čo urobim podľa nej zle, rieši krikom a výčitkami. Preto som ju ani do môjho života nepustila tak ako by chcela a vyčíta mi, že ostala sama. Otec keď niečo povedal tak som nad tým rozmysalala. Keď kričala mama tak som ju ani nevnímala a urobila naschval to čo nechcela.

autor
@arek00

@arek00 Logicky, že som povedala svoju verziu, keďže to píšem za seba. Či ty automaticky držíš stranu mužovi lebo sj ty si muž? Ja nepotrebujem pohladkať ego, ani nájsť vinníka ale prišla som po konštruktívne rady. Neprišla som tu ponadávať na neho. Ale ty vieš evidentne aj to čo ja neviem.

arek00
@anonym_9b05c7

@arek00 🤣 urcite mal vacsiu ucast na vychove, ako tu ona popisuje, aj ty si taky, neopravom obvinovany, ze o decka nezavadis, preto ta spolupatricnost s tym discoblaznom!!!???

@anonym_9b05c7 tvoj komentár je mimo témy, snaž sa reagovať k veci a nie od veci...

autor
Včera o 11:28
@anonym_9b05c7

@anonym_9b05c7 jemu stačí, že je to muž a automaticky s ním drží

autor
Včera o 11:29
@anonym_8341c6

@anonym_8341c6 So mnou dcéra tiež rieši lásky aj hádky s kamoškami. Toto nie je súťaž o najlepšieho rodiča.

arek00
Včera o 11:31
@anonym_autor

@arek00 Logicky, že som povedala svoju verziu, keďže to píšem za seba. Či ty automaticky držíš stranu mužovi lebo sj ty si muž? Ja nepotrebujem pohladkať ego, ani nájsť vinníka ale prišla som po konštruktívne rady. Neprišla som tu ponadávať na neho. Ale ty vieš evidentne aj to čo ja neviem.

@anonym_autor povedal som môj pohľad, jednoducho to dcéru ťahá asi viac k otcovi. Netuším prečo. Dôvod je určite jednoduchý. Mojou úlohou tu nie je pripojiť sa k 90% komentov že manzel je zlý... neobhajujem ani jeho ani teba. Len nezvyknem ísť s väčšinou názorov tu aj za cenu Či sa to páči, alebo nepáči. Navyše môžeš klamať a prifarbovat sa v lepšom svetle, čo je dosť bežné.

autor
Včera o 11:32
@janinah

@janinah Vieš o tom, že sústavné podrývanie autority tiež nie je žiadúce?

arek00
Včera o 11:33
@janinah

@janinah úplne súhlasím

autor
Včera o 11:35
@anonym_8341c6

@anonym_5d44a3 asi celkom nechápem. Ja som mala s otcom úprimný vzťah. Nie stále dokonalý. Aj facku mi na strednej vedel dať. Ale úplne inak tie veci čo chcel vysvetlit podal. Sadol a rozprával. Aj hodinu. Nezakazoval. Opila som sa v meste keď som mal asi 16. Zavolala som mu aby pre mna prišiel. On nekrical, naložil má do auta, odniesol domov a dal má do postele. K posteli mi dal vedro a vodu a celu noc nespal. Jeho trest bol že somnou nerozprával. A ja som týždeň plakala lebo som vedela že sa hnevá. Neskutočne má mrzelo že som ho sklamala. Mama na mna nakricala ako nepríčetná a ráno sa hrala že sa nič nedeje. A doteraz je taká. Aj keď som dospela a mám muža a tri deti tak všetko čo urobim podľa nej zle, rieši krikom a výčitkami. Preto som ju ani do môjho života nepustila tak ako by chcela a vyčíta mi, že ostala sama. Otec keď niečo povedal tak som nad tým rozmysalala. Keď kričala mama tak som ju ani nevnímala a urobila naschval to čo nechcela.

@anonym_8341c6 Ja ako nepríčetná nikdy nekričím. Nemám problém sa deťom ospravedlniť, keď cítim, že som to prepískla.

autor
Včera o 11:39
@arek00

@anonym_autor povedal som môj pohľad, jednoducho to dcéru ťahá asi viac k otcovi. Netuším prečo. Dôvod je určite jednoduchý. Mojou úlohou tu nie je pripojiť sa k 90% komentov že manzel je zlý... neobhajujem ani jeho ani teba. Len nezvyknem ísť s väčšinou názorov tu aj za cenu Či sa to páči, alebo nepáči. Navyše môžeš klamať a prifarbovat sa v lepšom svetle, čo je dosť bežné.

@arek00 Ja nemám potrebu klamať a prifarbovať. A som rada, že si k sebe konečne našli cestu. Ja ich v tom podporujem. Dokonca keď sa pohádali som sa snažila aby si to vysvetlili. Netešila som sa z toho, že dcéra na neho nadávala a chodila len za mnou. Nepotrebujem pritakávačov. Len to zo seba dostať, prečítať si iné názory.

anonym_5d44a3
Včera o 11:40

Svoje deti učím aby sa nebali byt tym kto sú, aby prijali, že nie vždy budú ľudia súhlasiť,nie vždy budu ľudia zdieľať názory,nie vždy ľudia pochopia,nie vždy budú za dobrých a pekných
Stoji to viac práce,viac prace so vzťahmi,viac práce so sebou samým
No nieje to nič čo by sa nedalo

anonym_78ec3c
Včera o 11:43
@anonym_autor

@anonym_8341c6 So mnou dcéra tiež rieši lásky aj hádky s kamoškami. Toto nie je súťaž o najlepšieho rodiča.

Podľa mňa si stíhačka, ktorá všetko potrebuje vedieť.Dobre, že ti nemuseli zapnúť diktafón o čom sa rozprávali.
@anonym_autor keď to nie je súťaž o najlepšieho rodiča tak to nechaj tak.A snáď si natoľko dospelá, že sa nebudeš doprosovat a ofukovat, že ťa vynechali.Moja mama vždy všetko príliš riešila za to otec povedal málo a trefne.Celu noc nespal, pokým som neprišla domov.V čom ti podrypava autoritu?Život nie je čierno biely a určite never muzovym rečiam, že musíte držať spolu, žiadne tajnosti..veď ste každý iná osobnosť, máte inu výchovu, pohľad na život, názory.Nie ste naklonovani.Mozno dcéra povedala tam je pekný bar spolužiaci tam boli a išli sa tam pozrieť.Robis z toho veľkú tragédiu.

euka210
Včera o 11:50

@anonym_autor asi by si robila cirkus, kde boli, tak preto nic nepovedia. Aj moj syn niekedy mi nepovie, lebo vie moju reakciu a radsej to povie manzelovi, ktort je kludas 😁 ...ale od manzela sa dozviem, s tym, ze to so synom nebudem riesit. Takze do istej miery chapem.
To, ze jej povoli vsetko a nedava jej hranice, nie je ale voobec ok. Energetaky by som netolerovala...ich skodlivost by mala chapt aj dcera aj manzel.

anonym_29f886
@anonym_d04c0b

16ročná v bare o polnoci? to vám príde všetkým ok??

@anonym_d04c0b s rodičom áno. S desaťročnou sme vonku na terase do 22hej v lete úplne v pohode, potom 16rocna môže byť do polnoci v bare. So svojím otcom.

autor
@anonym_78ec3c

Podľa mňa si stíhačka, ktorá všetko potrebuje vedieť.Dobre, že ti nemuseli zapnúť diktafón o čom sa rozprávali.
@anonym_autor keď to nie je súťaž o najlepšieho rodiča tak to nechaj tak.A snáď si natoľko dospelá, že sa nebudeš doprosovat a ofukovat, že ťa vynechali.Moja mama vždy všetko príliš riešila za to otec povedal málo a trefne.Celu noc nespal, pokým som neprišla domov.V čom ti podrypava autoritu?Život nie je čierno biely a určite never muzovym rečiam, že musíte držať spolu, žiadne tajnosti..veď ste každý iná osobnosť, máte inu výchovu, pohľad na život, názory.Nie ste naklonovani.Mozno dcéra povedala tam je pekný bar spolužiaci tam boli a išli sa tam pozrieť.Robis z toho veľkú tragédiu.

@anonym_78ec3c Presne pre takéto správy ľudia ľurujú, že sem niečo napíšu. Ty si ma zdiagnostikovala aj odsúdila mávnutím ruky. Šloda, že nevieš čítať s porozumením, kde prosím aby ľudia slušne a konštruktívne písali svoje názory. Ja som možno stíhačka ale ty si grobián.

anonym_0c9330
@anonym_autor

@gribka1 S dcérou mám dobrý vzťah ale nedovoľujem jej všetko. Muž jej všetko dovolí, dá jej peniaze, povozí ju kde chce, kúpi jej čo chce. Tak je také otcove dievčatko.

@anonym_autor Mala by si sa z toho tešiť, že majú taký dobrý vzťah, a nie im v tom brániť. Ja som také šťastie na otca nemala a nechci vedieť, ako ma to ovplyvnilo. čo by som ja kedysi dala za takého otca.

gribka1
Včera o 11:53
@anonym_autor

@anonym_78ec3c Presne pre takéto správy ľudia ľurujú, že sem niečo napíšu. Ty si ma zdiagnostikovala aj odsúdila mávnutím ruky. Šloda, že nevieš čítať s porozumením, kde prosím aby ľudia slušne a konštruktívne písali svoje názory. Ja som možno stíhačka ale ty si grobián.

@anonym_autor Také si nevšímaj, je to odpoveď podľa toho, čo zažila ona a podľa toho reaguje. Že to môže byť úplne ináč v inej rodine, to jej hlava nepoberie.