icon

Tajnosti medzi manželom a dcérou: Ako riešiť?

Včera o 08:22

Trápi ma jedna vec zo včerajška. Máme dve deti, 16 a 10. Môj muž je domased, už o 21 chodí spávať. Včera večer 16 ročná dcéra vyhlásila, že chce ísť za kamošmi. Tak išla, o 21 volala, že s kamošmi je nuda, nech ide po ňu muž. A o chvíľu mi poslali sms, že idú na pizzu a chcú ísť sami, o hodinu sú späť. Prišli pred polnocou. Nechcú mi povedať kde boli, vraj si niekde sadnúť, nemám sa starať. Pritom doteraz sme nemali problém si hovoriť kde ideme. Vždy mi hovoril, že ako manželia musíme držať spolu, žiadne tajnosti. Ja nechcem vedieť o čom sa bavili ale napísať mi, že o 22 sme doma a prísť o dve hodiny neskôr, poslať mi sms, že sedíme na pizzi a ráno sa prerieknuť, že sedeli v bare. Vytvorili spolu koalíciu a mňa úplne vylúčili. Odmietajú mi povedať banálnu vec kde boli. Muž vraj musí rešpektovať dcérino želanie nepovedať mi to. Cítim sa sklamaná, pretože ja som mužovi nikdy neklamala kam idem s deťmi alebo kamarátkami. Na výčitku, že mňa nezoberie nikam a s dcérou behá do polnoci mi šplechol do tváre, že keď chcem ísť, tam sú kľúče od auta nech si idem. Jemu sa nechce. Dokonca mi hovoria, že v lete na dovolenke budú spolu chodiť večer na diskotéky a mňa nechajú s mladšou na izbe. Ako by ste to brali vy takéto spojenie proti vám? Dcéra mi dokonca povedala aby som sa jej ospravedlnila za zvýšený hlas. Poprosím o slušné názory, kritika sa dá napísať bez útokov.

autor
Včera o 11:53
@euka210

@anonym_autor asi by si robila cirkus, kde boli, tak preto nic nepovedia. Aj moj syn niekedy mi nepovie, lebo vie moju reakciu a radsej to povie manzelovi, ktort je kludas 😁 ...ale od manzela sa dozviem, s tym, ze to so synom nebudem riesit. Takze do istej miery chapem.
To, ze jej povoli vsetko a nedava jej hranice, nie je ale voobec ok. Energetaky by som netolerovala...ich skodlivost by mala chapt aj dcera aj manzel.

@euka210 Lenže môj muž kľudas nie je. Je dominatný muž a keď nie je podľa neho, je zle.

autor
Včera o 12:12
@gribka1

@anonym_autor Také si nevšímaj, je to odpoveď podľa toho, čo zažila ona a podľa toho reaguje. Že to môže byť úplne ináč v inej rodine, to jej hlava nepoberie.

@gribka1 Áno, ľudia reagujú na základe svojich skúseností, zážitkov. Alebo sa hrajú na sudcov, chcú vyjadrenie druhej strany, určite prikrášľujem, klamem, nerozumejú, že nehľadám vinníka. Reagujú cez svoje traumy lebo ich niekto v minulosti oklamal. Niektorí sa len radi hádajú.

anonym_40a8d8
Včera o 12:15

ako matku by ma to zamrzelo-ale respektovala by som to ...

anonym_bbd78b
Včera o 12:22

Tvoj muz vedie s tebou vojnou a ako to uz byva ide cez deti. A tvoja dcera ako spravna tinedzerka tuto situaciu s radostou zneuziva. Nemam pre teba radu, sama neviem co by som robila. Ale urcite to nie je OK.

marijan2025
Včera o 12:44

@anonym_autor Máš právo byť nahnevaná a sklamaná,lebo toto nie je len pubertálne tajomstvo,ale narušenie manželskej dôvery.Manzel má s tebou nejaké neodkomunikované a nevyriešené problémy.Nema odvahu o nich hovoriť ( lebo ako poznám nás mužov na 90 % si to pošramotime sami) , niečo ho škre,tak si dal dcéru ako štít a tebe sa snaží ponížiť a " potrestať".

Ale takto sa to nerobí do psej matere. A dcére sa takisto nemáš za čo ospravedlniť.My tiež sme s manželkou " alergický" na to svinstvo v energeťákoch, nie že by sme im to nedopriali. Skúša na teba, že koľko si môže dovoliť.Treba jej aj naďalej dávať hranice.My sme napríklad jednému nášmu pubertiekovi prestali prať veci.Ked máš veľa energie a veľké ego a všetko, čo súvisí s extremami puberty - nech sa páči.Oper si sám.Lebo dával si prať aj čisté veci ktoré sa mu nechcelo poskladať a dať do skrine.Manzelkina kolegyňa bola zhrozená, že ako sme mu to mohli spraviť??? Čo ako? Normálne, chápeme pubertu,ale odtiaľ potiaľ,nie sme handry.Ani ty,ani nikto iný.

Ako poznám naše mužské " plemeno" tvojmu manželovi pravdepodobne " sadla na nos" vaša intimita.( Alebo aj niečo iné) Ale čokoľvek by to bolo,to treba poriešiť napríklad tou prechádzkou - ale s manželkou, s tebou,nie dcérou.Ale to by si to mužské ego muselo priznať, mám s niečím problém , niečo ma trápi, potrebujeme sa s tebou o porozprávať o tom a tom.

Skús to z muža vytiahnuť, čo ho škre a pri dcére držať si svoje hranice.Ja viem , že ľahšie to píše ako robí.Ti naši tinedzery tiež akoby mali prechodný deň s nocou.

To podstatné, čo ti chcem povedať: si úplne normálna.Kazda normálna mama a manželka by sa na tvojom mieste citila ako ty.A už končím,lebo ideme s manželkou na prechádzku.Drzime ti palce.

bambulkaaskatulka
Včera o 12:52

Uff ženská, prečo si si takého kkta zobrala a zostala s ním tak dlho?
Hej, som drsná, ale toto je hrozné. Tvojmu mužovi vôbec! nezáleží na vašej dcére. Používa ju ako prostriedok na hladenie si svojho ega - či už voči chlapom v bare ( s akou kockou to ten chlap prišiel) alebo voči Tebe ( haha, pozeraj, aj tak som ten obľúbený rodič). Tak či tak, ona je mu ukradnutá ( inak by jej nedával alkohol, neťahal ju po baroch, netlačil do nej energetaky... proste dospelý človek vie, čo je pre stále ešte dieťa dobré a snaží sa ho viesť dobrým smerom, nie úplne opačne...). Ľudia by sa ako prostriedok nikdy nemali používať. Áno cudzí, nie to ešte vlastné dieťa. Ja by som s takým žiť nevedela

anonym_bd8e8b
Včera o 13:10

@anonym_autor prepáč, ale to je debil. Povedala by som mu svoje. A detto aj milej dcérke. Nemusí mi reportovať všetko, ale toto teda nie. Pokial ano, nebude chodiť nikde. Keby muz do toho pindal, tiez by som ho uzemnila. Lebo podkopava tvoju autoritu

anonym_78ec3c
Včera o 13:37
@anonym_autor

@euka210 Lenže môj muž kľudas nie je. Je dominatný muž a keď nie je podľa neho, je zle.

@anonym_autor úprimne odpovedz prečo ťa to tak nahnevalo?Nemôžu mať tajomstvo?Išli na pizzu povedali kedy prídu, vedela si, že je s otcom má dohľad.Preco ti tak vadí, že zašli do baru.Lebo teba o také niečo nepožiada?lebo ty s mužom nejdeš?

Čo ti tak vadí?Že je niečo medzi nimi dvoma a chceli chvíľu odísť zo stereotypu?
Mojím cieľom nebolo ta uraziť, ak by tam išla so spolužiakmi a zatajila ti to bolo by to lepšie?
Tvoje dieťa bude mat a má aj tajnosti.S tým sa musíš zmieriť.
Ak som ťa urazila ospravedlňujem sa.Nevypocuvaj ich a viac sa o tom nerozprávajte.
Vadí ti, že muž je domased a o 21 hod spí chceli si trocha užiť času sami tes sa, že mali čas pre seba a nehladaj nič za tým

anonym_0e58d9
Včera o 13:42

@anonym_autor autorka mrzí ma tvoja situácia. Nemala si, nemáš a ani to nebudeš mat ľahké, lebo si nezmenila gro problému. Ako si sama pisala, submisivitu mas v povahe. Vela ludi tu ukazuje svoje medzery v čítaní a pochopení textu. No uz tu bolo napísané asi vsetko. Ak chces nieco zmenit, musis začať od seba. Ja iba odhadujem, ze doma robis slúžku tak skús prestať. Ak chcú mat svoje tajomstva, nech ten cool ocko aj operie, navarí, nachysta telesnú a rieši mentálnu záťaž a organizáciu deti. Ty si zaplať na dva týždne s kamoskou wellness a iba mu oznám, kedy odchadzas. Ja by som mu veru to nestaraj sa kde sme boli nedarovala. A nemozes sa ani trochu čudovať, ze si ta (zatial) jedna dcéra neváži ked to nevidela ani u otca. Deti kopírujú co vidia doma. Ak nic neurobíš obe deti postve proti tebe a budes najhoršia. Na tvojom mieste si dam pozor aj na milenku. Ja ti velmi držím palce lebo to musi byt velmi narocne. 🙂

anonym_0e58d9
Včera o 13:45
@anonym_78ec3c

@anonym_autor úprimne odpovedz prečo ťa to tak nahnevalo?Nemôžu mať tajomstvo?Išli na pizzu povedali kedy prídu, vedela si, že je s otcom má dohľad.Preco ti tak vadí, že zašli do baru.Lebo teba o také niečo nepožiada?lebo ty s mužom nejdeš?

Čo ti tak vadí?Že je niečo medzi nimi dvoma a chceli chvíľu odísť zo stereotypu?
Mojím cieľom nebolo ta uraziť, ak by tam išla so spolužiakmi a zatajila ti to bolo by to lepšie?
Tvoje dieťa bude mat a má aj tajnosti.S tým sa musíš zmieriť.
Ak som ťa urazila ospravedlňujem sa.Nevypocuvaj ich a viac sa o tom nerozprávajte.
Vadí ti, že muž je domased a o 21 hod spí chceli si trocha užiť času sami tes sa, že mali čas pre seba a nehladaj nič za tým

@anonym_78ec3c ach ďalšia co nečíta. Nejde o dcéru, ide o jej manžela. To kde sme aby ju uzemnil muž ze nestaraj sa kde sme boli? Aby ju odsúval na vedľajšiu koľaj a podrýval jej autoritu? To je rešpekt voči manželke a matke jeho deti? Ved tak isto sa budu správať aj dcery o chvilu, pošlú ju do riti a manžel sa bude smiat

anonym_361df3
Včera o 13:54

Stale si nenapisala, aky vztah mas s muzom, lebo podla toho, co pises, asi nie dobry. A to vysvetluje celu situaciu.

elzu
Včera o 14:04
@arek00

Ma dobrý vzťah s dcerou. Evidentne lepší ako ty. Možno dcéra viac verí jemu ako tebe a citi sa ním lepšie. Sú určite tajomstvá, čo sa nesmú povedať ani tebe ak sa dcéra zdoveruje len otcovi. Poznám takéto situácie veľmi dobre, keď je dieťa sklamané, ak sa jeden rodič čo sa mu dieťa zdôverí...tak ten rodič to povie druhému a ten to rieši, je zlé.

@arek00 nemá lepší vztah, jen to tak vypada, protoze nepopulárni rozhodnuti lezi na matce, stejne jako konsekvence, které musi jako ta „zla“ prosazovat ona…otec se jen veze na vlne pohodlnosti a „třecí plochy“ nechava resit zenu/mamu. A to je nefer. Protoze dcera samozrejme moc dobre vycitila, kde ma prostor si vydobyt svoje…je chytra, jako kazdy teenager hleda cestu nejmensiho odporu.

kristina2412
Včera o 14:54

No tak na to by som sa pozrela, aby som o pol noci nevedela, kde mám neplnoleté dieťa. Na tajnosti má ocka, ale servis, ktorý jej poskytuješ jej zrejme nevadí... Takže s radosťou by som mu prenechala aj inú starostlivosť o dcéru , môže jej prať, chystať jedlo atď atď . Ak by situácia pretrvávala, naplánovala by som si víkend s mladšou dcérou , nikomu by som nič nepovedala a prišla až v nedeľu večer... Je smutné, že dospelého chlapa treba učiť čo je rodina a ako sa v nej treba správať...

autor
Včera o 15:17
@anonym_0e58d9

@anonym_78ec3c ach ďalšia co nečíta. Nejde o dcéru, ide o jej manžela. To kde sme aby ju uzemnil muž ze nestaraj sa kde sme boli? Aby ju odsúval na vedľajšiu koľaj a podrýval jej autoritu? To je rešpekt voči manželke a matke jeho deti? Ved tak isto sa budu správať aj dcery o chvilu, pošlú ju do riti a manžel sa bude smiat

@anonym_0e58d9 Ďakujem za vysvetlenie. Mne sa muž niekedy pri výmene názorov smeje do očí, že jeho má dcéra radšej ako mňa.

autor
Včera o 15:22
@elzu

@arek00 nemá lepší vztah, jen to tak vypada, protoze nepopulárni rozhodnuti lezi na matce, stejne jako konsekvence, které musi jako ta „zla“ prosazovat ona…otec se jen veze na vlne pohodlnosti a „třecí plochy“ nechava resit zenu/mamu. A to je nefer. Protoze dcera samozrejme moc dobre vycitila, kde ma prostor si vydobyt svoje…je chytra, jako kazdy teenager hleda cestu nejmensiho odporu.

@elzu Presne tak. Na mne necháva vždy nepopulárne rozhosnutia. Napríklad pred rokmi sme išli s kamarátmi do Lešnej do ZOO. Oni tam ešte neboli, tak my sme išli prví a muž zablúdil. Ja som sedela s deťmi vzadu. Keď zistil, že zablúdil, povedal mi, že mám vystúpiť a ísť našim známym povedsý, že sme zablúdili a nadišli sme si 70 km. Nemal odvahu im to oznámiť on. Tak to robí aj doma. Tie nepopulárne veci necháva na mňa. Potom je on ten lepší. Ale ja im nedovolím mobil celý deň aby som bola tiež cool mama. Hlavne mladšej ho beriem. Muž jej ho nechá celý deň. Keď mu poviem, nech jej ho zoberie on, tak že to vôbec.

anonym_56c538
Včera o 15:25
@janinah

Vieš o tom,že nie je nutné,potrebné ani žiadúce vždy všetko riešiť?

@janinah ta pravá sa ozvala- ty si strčená všade ako dedo vševedo

autor
Včera o 15:27
@anonym_361df3

Stale si nenapisala, aky vztah mas s muzom, lebo podla toho, co pises, asi nie dobry. A to vysvetluje celu situaciu.

@anonym_361df3 On je ten dominatný a ja v záujme pokoja v rodine, ustúpim. Keď poviem nie, je peklo z ktorého ja vždy vyjdem ako tá zlá.

anonym_0e58d9
Včera o 15:28
@anonym_autor

@anonym_0e58d9 Ďakujem za vysvetlenie. Mne sa muž niekedy pri výmene názorov smeje do očí, že jeho má dcéra radšej ako mňa.

@anonym_autor a preco mu nenastavis zrkadlo? Smej sa mu ty do oci, ze nema ciste oblecenie, navarené a nie je postarané o deti a chod na welness. Ci by ti nedovolil odísť?

autor
Včera o 15:32
@anonym_0e58d9

@anonym_autor a preco mu nenastavis zrkadlo? Smej sa mu ty do oci, ze nema ciste oblecenie, navarené a nie je postarané o deti a chod na welness. Ci by ti nedovolil odísť?

@anonym_0e58d9 Vyčítal by mi, že míňam. On zarobí 3x viac ako ja. Je riaditeľ v jednej firme.

anonym_56c538
Včera o 15:36
@anonym_autor

@anonym_0e58d9 Vyčítal by mi, že míňam. On zarobí 3x viac ako ja. Je riaditeľ v jednej firme.

@anonym_autor jaj, tak pánko sa chce aj doma cíti ako riaditeľ zemegule

anonym_93edd3
Včera o 15:36
@gribka1

Ináč, to je ok v 16 byť v bare? O alkohole ani nevravím, ciga nebola?

@gribka1 raz doniesli susede policajti domov 15-ročného vnuka s tým, že keby bol v noci vonku v sprievode dospelej osoby, neriešili by to. To môže od 12 rokov vraj...

anonym_0e58d9
Včera o 15:45
@anonym_autor

@anonym_autor a ty suchas nohami. Asi obaja zabudate, ze vsetko nadobudnuté počas manželstva je spoločne.
No tak tu uz nie je velmi co radiť, ked žijete xy rokov v štýle, ze on je boh a ty slúžka. Bohuzial kym ty nieco nezmeníš to bude rovnaké a vychovas rovnaké deti podla vasho vzoru :(
Ach ženy nerozumiem, preco takto žijete.

gribka1
Včera o 15:49
@anonym_93edd3

@gribka1 raz doniesli susede policajti domov 15-ročného vnuka s tým, že keby bol v noci vonku v sprievode dospelej osoby, neriešili by to. To môže od 12 rokov vraj...

@anonym_93edd3 No pekne, takže v sprievode dospelého je vlastne všetko ok🤣.

autor
Včera o 15:55
@anonym_0e58d9

@anonym_autor a ty suchas nohami. Asi obaja zabudate, ze vsetko nadobudnuté počas manželstva je spoločne.
No tak tu uz nie je velmi co radiť, ked žijete xy rokov v štýle, ze on je boh a ty slúžka. Bohuzial kym ty nieco nezmeníš to bude rovnaké a vychovas rovnaké deti podla vasho vzoru :(
Ach ženy nerozumiem, preco takto žijete.

@anonym_0e58d9 ja sa stále snažím deťom nastaviť hranice ale dcéra ku nemu vzhliada lebo je úspešný muž a jej sa páčia peniaze, ktoré zarobí

anonym_56c538
Včera o 16:03
@anonym_autor

@anonym_0e58d9 ja sa stále snažím deťom nastaviť hranice ale dcéra ku nemu vzhliada lebo je úspešný muž a jej sa páčia peniaze, ktoré zarobí

@anonym_autor presne to si myslím aj ja že preto sa tatinkuje, toto bude uplatňovať aj pri výbere partnera-manžela

anonym_78ec3c
Včera o 16:07
@anonym_autor

@anonym_autor aj môj syn vzhliada k otcovi, lebo je úspešný a?veď ma vzor.Ak si myslíš, že si ju kupuje čo narobis?aj môj muž synovi odobril drahy bicykel ja som bola proti, alebo nech si doloží z našetreného.S čím muž nesúhlasil a kúpil mu ho.
Iný muž je lakomy, minie na seba v každej rodine je niečo.
Ty sa cítiš nedocenená, alebo menejcenna a skôr to je kvôli vzťahu teba a muža.Ked vzhliada k mužovi to je dobre aspoň si bude hľadať šikovného chlapa.Dcera sa na mužovi učí ako sa raz bude chovať k mužom, aké majú mať postoje a kvality pre život.

anonym_0e58d9
Včera o 16:09
@anonym_autor

@anonym_autor ja rozumiem, ale ako ta môže niekedy rešpektovať alebo si vážiť tvoje dieta, ked muž ta ma za chuderu co nemoze ist ani na welness a ked chce vediet kde bola jej dcéra posle ju do riti nech sa nestará? Deti proste kopírujú správanie, dcéra vie, ze si môže dovoliť smiať sa na tebe tak ako to robi muž. Kiež by to tak nebolo.
Ono je skvele, ze vzhliada k manzelovi, ale dieta potrebuje hranice a rovnaké “pokyny” od oboch rodicov. Ak rodicia nie su za jedno je to obrovský problem. Toto bude pre teba este veľké peklo do budúcna. Ale sa ti čudujem, ze si s takým mužom zahodila roky a pritom by si mohla mat dobrého milujúceho a hlavne respektujuceho manžela z toho co píšeš vyzeráš ako dobra žena az moc dobra

anonym_0e58d9
Včera o 16:13
@anonym_autor

@anonym_autor ale velmi ma zaujíma, preco nemate vase spoločne peniaze? Ved ste manželia preboha porodila a vychovala si mu deti a nemozes si zaplatit tyzden vo welness? Preco sa necháš tak podriaďovať? Preco on môže mat nove drahé auto a ty nemozes mat rovnako tak drahu vec? Toto ma pri podobnych témach vzdy tak hnevá, co si so sebou nechajú ženy robit

janinah
Včera o 16:27
@anonym_56c538

@janinah ta pravá sa ozvala- ty si strčená všade ako dedo vševedo

@anonym_56c538 tiež ti želám pekný den,milý anonym...radim ťa do kategorie trafená hus zagágala...
A odkedy si treba pytať povolenie kde co môzem napísať?

zuzu11166
Včera o 16:29
@anonym_5c056e

Mne sa to cele nezda v poriadku, ani ako dcera sa k tebe sprava, ani ako muz.
Ty sa mas ospravedlnit za zvyseny hlas?
On ti povie, ze ved chod sama, tam su kluce.
On mladej vsetko dovoli.
Mlada chce pit alkohol a energetaky, ked jej zakazes, si zla. To co je ty vole toto?

Tam je toho viac problematicke, nie len toto jedno "tajomstvo" -ktore tu akoze utuzuju vztah, to som sa pobavila- v tejto konstelacii je to vcelku nemiestne. Vlacit mladu po baroch a tvarit sa, ze je to ok a robit si plany, ze budu chodit na diskoteky na dovolenke - to len mne sa to cele dake zvratene?

@anonym_5c056e tiez to vnimam podobne ako ty
Ja mam doma coskoro 15 rocnu,tak sa dokazem vžiť do toho.
Moja by tiez pila energetaky aj kazdy den
Dala som jej taku prednasku o tom,ze cca 2x do mesiaca sa MNA SPYTA,ci si nemoze kupit.
Je taka poslusna,ze mi neklame-ja jej verim...lebo chodi von s kamoskami,mohla by ma oklamat,ani by som nevedela,ale ona sa ma spyta.alkohol nepije,doma cez vikend ked si zarobim aperol s prosecom-tak mi vezme pohar,odpije si glg,usmeje sa a viac si neda.
U nas doma nikto nepije,iba takto aj my,ze cez vikend 1 poharik,tak sa neobavam nejako,ze by ona bola ina.
A tiez je ocinkova lasočka,ale teda moj muž sa takto rozhodne nesprava,vychovavame spolu
A ked je treba zvysit hlas a urobim to,tak moj muz ma podrži a drzime spolu.