Ťaživé rodinné tajomstvo
Už niečo cez 5 rokov ma ťaží rodinné „tajomstvo“ a vzhľadom na túto skutočnosť, som v očiach rodiny ako čierna ovca, ktorá sa nedokáže správať, komunikovať a tešiť sa z rodinných stretnutí a tak som pomaly, ale isto vylúčila stretnutia s rodičmi a súrodencami, resp. obmedzila len na absolútne nevyhnutné. Žiaľ, nedá sa a ja neviem, ako s tým fungovať v rodine ďalej. Skúsim to opísať v skratke. Mám staršieho brata, vzdelaný človek, vedúci katedry VŠ, o to nejde, ale aby ste pochopili situáciu. Našiel si babu, nepeknú, nepríťažlivú, bez vzdelania, z jednej vysokej školy ju vyhodili po roku a tak začala robiť predavačku v supermarkete. Robí tam dodnes. Proste absolútny nepomer. Sorry, nechcem sa nikoho dotknúť, ale iste uznáte, že táto dvojica celkom k sebe nepasuje. Dievčina je naozaj hlúpa, nepozná význam základných bežne používaných cudzích slov a ja sa v spoločnosti hanbím aj za brata. Zobrali sa, aj ked celá naša rodina bola proti a snažili sme sa mu objektívne zdôvodniť, prečo nie, jednoducho sa k sebe nehodia, ale ok, akceptujeme jeho rozhodnutie a prijali sme ju do rodiny, nemáme ju v láske, ale akceptujeme ju normálne, slušne, v pohode. V minulosti sa však stala vec, že sa táto dievčina vyspala s mojim (už) bývalým manželom za chrbtom môjho brata, bola to taká chatovica, všetci pod parou. Ona bola teda opitá podľa mňa najmenej zo všetkých, čiže dobre vedela, čo robí a s kým robí. O tomto zážitku vieme všetci, ja, exmanžel, môj brat, mne to nedalo a na druhý den, ked mi to exmanžel povedal, tak som to povedala bratovi. Ten to zobral akože „čo už, nevadí, stalo sa“. To ešte neboli zobratí, tak som mu chcela dohovoriť, či si je istý, že si chce zobrať takú osobu. Bracho bol síce v šoku, aj ju s tým konfrontoval, ale jej veta je „ veď som bola totálne opitá, ja si nič nepamatám, nič také sa nemohlo stať“, no herečka. Čiže toto tajomstvo ostalo len medzi mnou, mojim bratom a mojim exmanželom. Ona si myslí, že nikto z nás o ničom nevie, teda ani ja, ani moj exmanžel, ktorý bol „predsa opitý“, ale vieme to všetci a ja sa cez toto neviem prekusnúť, ked ju vidim, tak mám hned pred očami obraz ako súloží s mojim mužom a najradšej by som ju ogrcala. Kvôli tomuto musím čeliť nepríjemným poznámkam napr. od môjho dalšieho brata, že som zaujatá a prečo sa nedokážem zmieriť s tým, že je v rodine a takisto moja mama ma nechápe, čo mi je, že sa stránim všetkých rod. Udalostí, tak povedzte, ako by ste sa zachovali vy? Ak sa dotyčná náhodou spoznala, tak sa aspon dozvie, že to vieme.
@prvosienkajarna Mam Vs tak snad ma precitas...
Si chora zena!!!Tolka nenavist a slovnik prepac ale nehodny damy na ktoru sa hras. Chcela si pocut ze brat si ju nazasluzi,ze bolo by lepsie ak by sa s nou rozisiel a mozno nejaku intrigu ako to docielit...Ale,zamyslela si sa nad tym,ze mozno ty si nezasluzus taku rodinu a ze VS este nikomu ludskost a sedliacky zdravy rozum do hlavy nenaliala?!
@prvosienkajarna no tak si sa konečne vyfarbila a všetkým nám je to to jasné. 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
Len nechápem, prečo máš v sebe toľko nenávisti a ešte ju v sebe živíš. Nikdy som ľudí neposudzovala podľa vzdelania, podľa postavenia v práci, podľa oblečenia, ale podľa toho, ako som sa v ich spoločnosti cítila. Ale to ty asi nemáš šancu pochopiť, ani s titulom nie. Si nesmierne chudobná duchom, aj keď si to neuvedomuješ. Ja ti len želám, aby sa tá nenávisť neobrátila raz proti tebe, nevieš, čo ťa v živote čaká, či tvoja dcéra s tromi titulmi nebude šťastná s murárom. Život totiž prináša neuveriteľné zvraty.
A včuľ mi je tá špata a blbaňa very sympatická. Mohla by ešte niekoho fiknúť. 😉
@prvosienkajarna inak tvoje vyjadrovanie je na úrovni smetiarov a aj väčšina z nich by sa zaň asi hanbila 😝 😝 😝 😝
@prvosienkajarna Fiha, Ale si jej zase dala ! Myslim, ze Problem bude v tebe a za svoje obmedzene rodinne stretnutia si mozes sama. Tak tu ti nepomoze nic ine, ako zacat od seba, aby si nevycnievala z davu, zmierit sa s tym, ze phdrzrdg. nerobi cloveka clovekom, ani kto, s kym, kde a Co robili, pretoze aj take prostitutky mozu byt najlepsie zeny a matky. Skus sa vnutorne odbremenit a bude sa ti lahsie zit. Som si na 100% ista. Skus zmenit pohlad aj na "robotnicku vrstvu", lebo ak by nebolo tej, tak ani do ust by si nemala Co, kedze sliepky sa nedochovaju v Tescu same 😝
Možnože sú tí príbuzní radi, že ju ani nevidia.
V každej rodine je niekto taký, že veľmi múdry a presne vie ako majú druhí žiť ale na seba sa nepozrie.
@prvosienkajarna kokos silné slová... Si normálne citová troska. Normálne som stratila slovnú zásobu. Uf!
Viem pochopiť autorku, že nemá švagrinú v láske. Asi nie je celkom bežné nechať sa pretiahnuť švagrom a potom sa tváriť v rámci rodiny ako nevinnosť sama. Teraz bola výhovorka alkohol, nabudúce bude čo? Tiež by som sa necítila v prítomnosti takejto osoby dobre a nevyhľadávala jej spoločnosť.
Amen
co tu splietas VS, co to ma spolocne s tvojim problemom?..a tvoj brat bude nejaky prizemny pan s titulom kedze mu taka jednoducha skrata..ako si sa vyjadrila ty..vyhovuje.
Ja VS nemam a by ti sanka padla na zem, kde som to dotiahla, co vlastnim a manzel detto 🙂 Zato tvoje vyjadrovanie je na urovni prveho bezdomovca, ktory tu sedi v parku..moja 8r dcerka je inteligentnejsia 🙂
Prajem bratovi a svag coskore dietatko to k manzelstvu patri a tebe ?aby si uz konecne dospela a uvedomila si ze na v prvom mieste je manzelka potom deti potom mama otec a surodenci atd atd zmier sa s tym ze ta,,skareda hlupa ma 1miesto
Este aby si nedopadla tak ze budu mat deti a tie ta budu nenavidiet ako tetu Lebo nelubis ich mamicku
Dospej -
Kks moj manzel ma VS vystudovanu v cudzom jazyku ja mam maturitu raz by mi to dal pocitit zakomplexovana si asi...znackove veci vzdelanie atd atd v dectve si asi bola utlacana ok koncim🙂
@prvosienkajarna Tak teda, dovolim si poznamenat (len pre istotu, aby si si nemyslela, ze pise nejaky "obycajny" clovek, tak mam VS a dokoncujem postgradual studium, teda dufam, ze ti moje slova aspon jemne posteklia oci), ucila som na VS a ver, ze rozdiel medzi titulom a netitulom je len v tom, ze titulovany vydrzal sediet s vymletym pohladom na prednaskach, resp. aspon sa zucastnil skusky, lebo aka je vzdelanostna bedac teraz na VS, tak ma srdce boli. Ale hlavne, ze sa potom taky ludia ohanaju vysokoskolskym vzdelanim.
A len tak namargo tvojho "su mi u prdelky", kto by ti chlieb piekol, keby takych ludi nebolo? Ci nejes 😀?
Fakt smutné aké ste kruté a zlé k niekomu kto sa trápi. Ale veď karma si vás nájde 😀 Ako keby to pisali nejaké zamindrákované 15 ročné slepice.a ked vam pripada že riesi hluposti tak nestracajte cas prispievanim tu a venujte sa niecomu zmysluplnejsiemu.
@tykat
@dilino
@nyusika
@sardinka335
a odpoved k otazke: ja by som jej to povedala.bude sa citit ako najvacsi odpad co asi aj je ked sa dokaze s niekym len tak vychrapat ked uz ma chlapa a tebe sa ulavi. A snaz sa to hodit cele za hlavu uzivaj si zivot rodinu a na tu spinu sa vykasli 😉
Mat taketo problemy tak sa asi unudim k smrti
Kazdy den zi tak ako keby mal ten posledny.a trapit sa nejakou minulostou.no co jaaa viem
@prvosienkajarna nuž hlavne že tvoj ex, ktorý by jej doprial 10 vtákov do všetkých dier, ako píšeš, jej doprial toho svojho vtáka - a to jej ty asi nevieš odpustiť, tebe už asi nedopraje, čo?
@prvosienkajarna Mne by nestála ani za pohľad.
@sisaaa1 a ty čo riešiš? Na dristy o karme ja zvysoka kašlem. Už je to trapne ako sa tu tym ohanate...ako keby sa katolici ohanali peklom...Pravda byva neprijemna. Apropo...v prvom prispevku mám 12 likov...takže 12 ludí suhlasí s tým čo som napisala.... 😝

@prvosienkajarna podla tvopjho vyjadrovania to ale vyzera, ze brat si nasiel taku jednoduchu, na aku je z rodiny zvyknuty...lebo ty tiez posobis ako megaprosta....priam hluuuuupa