Ťažká finančná situácia a zúfalstvo z nedostatku pomoci
Ahojte, hneď v úvode by som rada podotkla že som sem neprišla žobrať, nebudem nikomu posielať správy s prosbou pomoc. Dávnejšie som mala veľmi dobre platenú prácu, bavíme sa okolo 2,5 - 3k mesačne. Môžem povedať že to bolo krásne obdobie života, dieťa malo všetko, kúpili sme dokonca 2. byt na prenajímanie(s pomocou hypotéky) No ale idem k veci.. Som taká naivná hlupaňa, kto ma kedy žiadal o pomoc tomu som vyhovela, stále som niečo darovala, keď bola zbierka niekomu, vždy som prispela.. Asi bola aj chyba byť v tých darovacích skupinách, lebo som veľa krát pomohla aj nad rámec toho, že som len niečo darovala zadarmo.
Práca sa časom stala mordorom kvôli zmene manažmentu, extremne vysokých nárokov na nás, samozrejme zniživanie odmien. Dala som výpoveď a rozhodla som sa podnikať. To mi vychádzalo ako jediné riešenie na udržanie štandartu aký máme.
A po dvoch rokoch som tu. Absolutne na mizine, 100€ v peňaženke 34€ na účte. Modlím sa aby mi ľudia z nájmu nezavolali že sa niečo pokazilo, alebo že chcú skončiť nájom, lebo nemám ani na vrátenie depozitu. A v týchto časoch som zistila že ľudia ktorým som pomohla ma majú na háku, napr. kamarátka ktorej som pravidelne požičiavala, sa mi smeje, že ona chodí k vietnamcom lebo robia rýchlo a lacno, že ku mne do salónu by neprišla. Je december, diár by mal praskať, ja mám jedinú zákazničku na ďalší týždeň... Keď som napr. písala ľuďom kt. som darovala tie veci, či by mi mohli zdieľať stránku a príspevky - videné. Nulová podpora od ľudí ktorým som ja pomohla:(. Konkurencia veľká, neviem sa predať (nemám ani na to, zaplatiť niekoho kto by mi pomohol s online prezentáciou napr.), zažívam absolútnu zúfalosť.. Medzičasom mi dieťa ochorelo, a neviem či by som vôbec našla prácu kde by mi tolerovali časté OČR:(. Proste sme na nule, nikdy som nepila, nedrogovala, nehrala automaty, to chcem povedať, že sme sa nedostali do tejto situácie, tak ako niektorí iní ľudia. Som zúfala, neviem ako ďalej, čo som komu spravila, že je zo mňa zrazu takáto nula, neviem naozaj.
Ďakujem za prečítanie:( možno pripadne rady.
-Byt predať nechcem momentálne, chcem ho pre dcéru, lebo taký už nezoženieme, bola by to len ďalšia vec čo by som si vyčítala.
Ježiš Maria. 🙄Prestaň fnukat, prestaň podnikať, keď to nejde a choď normálne pracovať. Fnukas jak nejaká panička
Predaj salon a sup do prace. Musis byt sikovna, ked is si predtym vedela tolko zarobit, cudujem sa, ze si sa dala na taku prkotinu ako salon..
Asi by som na tvojom mieste sňala korunku z hlavy a zamestnala sa . Ale verím, že pre mnohých skrachovaných podnikateĺov je nelákavá predstava nebyť pánom svojho času a byť iba zamestnancom, nie šéfom. Ale sama vieš, že keby sa k tebe vracali všetky zákazníčky a boli by aj spokojné, mala by si toho čoraz viac. Možno nie si až taká dobrá.Možno tí vietnamci to urobia za oveĺa lacnejšie a kvalitou porovnateĺne.Možno nie si príjemná a zákazník sa pri tebe necíti dobre a u vietnamca cíti viac snahu,pokoru a vďačnosť. Aj sympatie rozhodujú, tvoje slová a správaniem aj neverbálne prejavy. OČR niekde tolerujú lepšie ako inde. Treba skúsiť.Máš byt navyše.Mnohí ĺudia nemajú ani tú strechu nad hlavou vlastnú.Neviem, aj keby si ho mala predať, stanú sa z vás socky? Nie, budete ako väčšina slovákov a máš stále vlastné bývanie, ktoré po tebe dcéra zdedí. Šťastné to dievča. Väčšina ĺudí nemá také šťastie. Neĺutuj sa, nie je tak zle,aby nemohlo byť ešte horšie.
Neostane Ti ine, iba sa zamestnat. Nie kazdemu podnikanie vyjde, nie je to hanba. Vobec si nemala odchadzat z lukrativnej prace, ani kvoli zmenam. Dala si sa na podnikanie, ktore mas stratove. Tak je na case zatvorit. Dnes podnikat nie je sranda a este v sluzbach, kde je obrovska konkurencia.
@anonym_autor troll, akože neprišiel žobrať ale snáď sa niekto ponúkne.. lebo ak decko nebude mať čo jesť, ver tomu že by si ani nerozmýšľala, či byť predáš alebo nie. A kto normálny rozfláka aj depozit z ktorého má platiť opravy v byte ktorý prenajíma.. toto ti nevyšlo
Inak, nevyhováraj sa na častú chorobnosť. Keď som si našla prácu , bolo práve pred prázdninami. Našla som si cez stránku mesta staršiu milú pani, ktorá sa mi o dieťa starala. Pár krát som ju zavolala, aj keď bolo choré. Bola rada, že si privyrobí popri dôchodku a ja som sa nemusela neustále v práci vyhovárať na to, že mám choré dieťa, ani som grcajúce dieťa do škôlky, školy neposlala nikdy. Neskôr som aj normálne ostala na OČR. Nezneužívala som to často, žiaden problém.
Tak keď ty si majiteľka salónu tak to znamená, že masérky a kozmetičky platia tebe prenájom alebo sú u teba zamestnané?
Vies, vela veci Ti tu nesedi, poupravis, ak sa niekto opyta. Tebe nepomoze reklama? Ak mas salon uz dlhsie, jednoducho nevies podnikat a pre klienta nemas dobry kredit, ale zaroven nechces zit "pod Tvoju uroven". Zial, v podnikani to tak je, raz si hore, raz dole a ak to nevies, tak len dole. Zatvor salon, zbytocne naklady. Zamestnaj sa v tej oblasti, kde si bola povodne. Deti chore ma kazdy, to by nikto nepracoval. A k tej ekonomike , mas za prenajom, alimenty od cloveka, co pracuje v zahranici, plus Tvoj plat a si za vodou. Vsetko ostatne su iba vyhovorky.
@anonym_981cc1 To mi je luto:( viem ze pre takychto ludi su nase problemy nic, ja by som si ani nedovolila sa stazovat takemu cloveku. Ale keby sa cely zivot takto divam, ze sa ludia maju horsie, nikam sa nedostanem
@anonym_autor tak sa nesťažuj a prestaň sa ľutovať. Vezmi svoje šťastie do vlastných rúk.Más.dobre vzdelávanie .Ak si kedysi vedela prácou zarobiť 3k vieš aj dnes
Keby sa ja takto vzdávam nemám dieťa ,.nemám strechu nad hlavou nemám nič
Nuž vyskúšala si si, ber to ako sabatikal a teraz šup naspäť do práce 🙂.
@anonym_autor myslim ze je cas sa rozlucit s podnikatelskym snom a zacni pracovat na TPP podla tvojich skusenosti....bohuzial taky su ludia...tiez sa mi vsetci otocili chrbtom ked som bola na dne....postavila som sa na nohy uplne sama
@anonym_autor Chápem, že Vás mrzí prístup ľudí, ktorým ste pomohli, ale prezradím jednu starú pravdu, ľudia rýchlo zabúdajú, sú nevďačni, často škodoradostni.Vy sa však napriek všetkému vzchopte miesto spominania na minulosť hladte do budúcnosti.Zamestnajte sa, nájdite si brigádu,dufajte, že dieťa bude zdravé,Vy tiež.Vlastna skúsenosť, že keď som zatala zuby, prestala myslieť na zlé veci, začal sa meniť aj nas život k lepšiemu
Tak keď ty si majiteľka salónu tak to znamená, že masérky a kozmetičky platia tebe prenájom alebo sú u teba zamestnané?
@janai1 určite im iba prenajíma priestor.
@anonym_autor ako keby som čítala o sebe sme na tom podobne
Znama ma nechtovy salon a tiez sa stazovala, ze malo ludi chodi. Zacala davat na siete kalendar s volnymi terminami, vyskrtava uz obsadene a odrazu ma cely mesiac plny. Ked som hlasala nechtarku, vsetky mali plno, o nej som sa dozvedela nahodou cez 3 ruky, zasita v meste. Ludia mozno ani nevedeli, ze je tam. Takto je to na ociach a nasli ju.
@anonym_autor treba sa uskromniť, byt síce nemáš ale dávaš ho do prenájmu.....to je minimálne 500 eur čiže si na tam presne tak ako žena čo je na rodičáku....takže nevyplakávaj a zamysli sa nad životným štandardom.....
@anonym_autor ja ťa chápem, sama vidíš, že ľudia sú zlí, škodoradostní, aj tu to vidíš. Dokázala si viac ako 90 percent týchto žien na MK, čo tá poučujú a mudruju. Je to len obdobie. Dosiahla si skvelé vzdelanie, máš dieťa, máš investičný byt, zdravie je aspoň aké také. Časom sa to upraví a budeš na tom opäť lepšie.
to máš salón na nechty? ak áno tak tento biznis ide do stratena.
radšej sa zamestnaj.
@anonym_a58f7d preco si to myslis?
Žena, ktorá je sama na decko, zarába 2;5 až 3 000 eur v práci a dá dobrovoľne výpoveď, aby mohla podnikať s nechtami je jednoducho hlúpa a žiadnu ľútosť si nezaslúži. A zasa je tu hra na city s chorým deckom. Pokiaľ nemá smrteľnú chorobu, všetko je to zveličené. Ty sa nauč zvládať pracovný aj každodenný stres, prestaň sa ľutovať a decko nech je samostatnejšie. Začni pracovať ako tisíce iných ľudí. Priemerná výplata plus alimenty vám pokryjú všetky životné náklady a ešte máš v rezerve druhý byt, ktorý prenajímaš.
Čo viac by si akože chcela? Aby sme tu urobili zbierku, lebo si blbá a zároveň nenažratá a chceš sa zabezpečiť aj s deckom na dve generácie dopredu?
@anonym_autor treba sa uskromniť, byt síce nemáš ale dávaš ho do prenájmu.....to je minimálne 500 eur čiže si na tam presne tak ako žena čo je na rodičáku....takže nevyplakávaj a zamysli sa nad životným štandardom.....
@mogaa ale z toho plati aj hypo pravdepodobne
@anonym_autor počuj tak jedna zákaznícka vela to robia Číňania kde zena pride sadne a vybavene ale zrejme tie nechty nerobíš dobre ked nemas absolútne zákaznícky...alebo si mala a prestali chodiť? Teraz si ľudia rozmyslia ci dajú za nechty 15e alebo 30 zatvoriť a ist normálne rpaxovat odrobis 1 smenu a idea domov
Hranici s ruhanim aby osoba, ktora ma investicny byt len na prenajom mohla pisat ako trie nudzu. Akoze prepac... Ale nevies co je to byt zufala a na nule. Nie je to mat vo vacku byt v hodnote 200tisic plus a minus, aj ked je ciastocne na hypo. Takze fakt Ta nejdem lutovat.
PS: podnikanie ktore ani po case nejde treba zabalit. Ucel prace (okrem naplne) je zarobit. Pracovnych moznosti je dost, aby si zarobila viac nez podnikanim, ktorym zivoris. Aj keby brigadujes len podla moznosti s dietatom.
@anonym_e6a2c0 presne toto isté ma napadlo, ja žasnem, ako sa niektorí ľudia vedia ľutovať.
@anonym_e6a2c0 presne toto isté ma napadlo, ja žasnem, ako sa niektorí ľudia vedia ľutovať.
@bashka80 súhlasím do poslednej bodky.
Moja rozvedená suseda má výživné na dve deti na 2st. zš cca 45€, čo si priznajme ďaleko nestačí ani na tretinu nákladov na dieťa.Suseda je chorá na obličky , chodí na dialýzu.
Autorkyn ex robí v zahraničí . určite posiela vyššie výživné a k tomu má ešte príjem z prenájmu.
Zaujímalo by ma či počas rokov podnikania keď sa jej darilo platila dane, odvody do SP? A z akého dôvodu.drží ten salón ak to ,,dlho dlho,, nejde
K tomu bytu čo má ostať pre dcéru...dcéra sa kludne môze zdvihnúť a po strednej škole ju na SK ani neuvidíš.Potom budeš byt predávať ,otázka za koĺko a aký bude záujem,aby si jej mohla pomôcť zabezpeciť byvanie inde.Nedrž sa toho druheho bytu zubami nechtami.predaj,ak budeš musieť.
@rejka7 boze netrestaj a udri.
@anonym_00df07 to je ako s prsiami. Pred 20 rokmi chcela každá cecky ako domy. Zistili ženy, že je to nanič, uchylaci po nich kukaju, bolesť, hospitalizácia, narkóza, hojenie, bolesti chrbta, tlaky v prsiach, autoimunitné ochorenia z implantátov a kopec iných veci. Teraz si dávajú vyberať, Dara, aj Belohorcova. Aj nechty, je to síce omnoho omnoho jednoduchšie, ale načo??? Všimnite si že inteligentné ženy, v telke, alebo nejaké političky, doktorky a pod. majú normálne prirodzené nechty.
@anonym_00df07 to je ako s prsiami. Pred 20 rokmi chcela každá cecky ako domy. Zistili ženy, že je to nanič, uchylaci po nich kukaju, bolesť, hospitalizácia, narkóza, hojenie, bolesti chrbta, tlaky v prsiach, autoimunitné ochorenia z implantátov a kopec iných veci. Teraz si dávajú vyberať, Dara, aj Belohorcova. Aj nechty, je to síce omnoho omnoho jednoduchšie, ale načo??? Všimnite si že inteligentné ženy, v telke, alebo nejaké političky, doktorky a pod. majú normálne prirodzené nechty.
@rejka7 tie zeny maju nechty upravene od manikeroch. Osobne nepoznam ani jednu zenu co by mala 5cm nechty a drapy ako opisujes. Neviem v akej spolocnosti sa pohybujes ty. Tie zeny maju jemnu manikuru a vacsina z nich ma iba klasicku francuzsku.

predaj byt, ved teraz ludia pytaju nerealne sumy za byty a v tejto diere aj blbci kupia, vyuzi dobu