icon

Ťažká finančná situácia a zúfalstvo z nedostatku pomoci

5. dec 2025

Ahojte, hneď v úvode by som rada podotkla že som sem neprišla žobrať, nebudem nikomu posielať správy s prosbou pomoc. Dávnejšie som mala veľmi dobre platenú prácu, bavíme sa okolo 2,5 - 3k mesačne. Môžem povedať že to bolo krásne obdobie života, dieťa malo všetko, kúpili sme dokonca 2. byt na prenajímanie(s pomocou hypotéky) No ale idem k veci.. Som taká naivná hlupaňa, kto ma kedy žiadal o pomoc tomu som vyhovela, stále som niečo darovala, keď bola zbierka niekomu, vždy som prispela.. Asi bola aj chyba byť v tých darovacích skupinách, lebo som veľa krát pomohla aj nad rámec toho, že som len niečo darovala zadarmo.
Práca sa časom stala mordorom kvôli zmene manažmentu, extremne vysokých nárokov na nás, samozrejme zniživanie odmien. Dala som výpoveď a rozhodla som sa podnikať. To mi vychádzalo ako jediné riešenie na udržanie štandartu aký máme.
A po dvoch rokoch som tu. Absolutne na mizine, 100€ v peňaženke 34€ na účte. Modlím sa aby mi ľudia z nájmu nezavolali že sa niečo pokazilo, alebo že chcú skončiť nájom, lebo nemám ani na vrátenie depozitu. A v týchto časoch som zistila že ľudia ktorým som pomohla ma majú na háku, napr. kamarátka ktorej som pravidelne požičiavala, sa mi smeje, že ona chodí k vietnamcom lebo robia rýchlo a lacno, že ku mne do salónu by neprišla. Je december, diár by mal praskať, ja mám jedinú zákazničku na ďalší týždeň... Keď som napr. písala ľuďom kt. som darovala tie veci, či by mi mohli zdieľať stránku a príspevky - videné. Nulová podpora od ľudí ktorým som ja pomohla:(. Konkurencia veľká, neviem sa predať (nemám ani na to, zaplatiť niekoho kto by mi pomohol s online prezentáciou napr.), zažívam absolútnu zúfalosť.. Medzičasom mi dieťa ochorelo, a neviem či by som vôbec našla prácu kde by mi tolerovali časté OČR:(. Proste sme na nule, nikdy som nepila, nedrogovala, nehrala automaty, to chcem povedať, že sme sa nedostali do tejto situácie, tak ako niektorí iní ľudia. Som zúfala, neviem ako ďalej, čo som komu spravila, že je zo mňa zrazu takáto nula, neviem naozaj.
Ďakujem za prečítanie:( možno pripadne rady.
-Byt predať nechcem momentálne, chcem ho pre dcéru, lebo taký už nezoženieme, bola by to len ďalšia vec čo by som si vyčítala.

Strana
z6
anonym_d20e97
5. dec 2025

@anonym_autor ísť normálne pracovať. Fyzicky. Fabrika, výroba, predajne ...

domkakvet
5. dec 2025

@anonym_autor nepises nic o muzovi, ale to nevadi, podstatne je to, ze by si sa mala nornalne zamestnat a nie ako sa to neda, lebo neviem ocr a podobne.

janinah
5. dec 2025

Nie si nula a nie je to koniec sveta.Nie si pod mostom,nemáš rakovinu a nenaháňa ťa mafia. Choď normalne pracovať.

marci9
5. dec 2025

Podnikanie na Slovensku je veľmi ťažké, obdivujem každého, kto sa do toho pustí a darí sa mu. Všetci známi, čo sa pustili do podnikania, to po čase zabalili.

anonym_bd6c69
5. dec 2025

@anonym_autor reklama na fb,na insta a pod je zadara pár letákov urob vyves na obchody nájsť si aspoň polovičný úväzok. Takto to nemusíme radiť predať byt ale keď to pôjde takto ďalej vezme ho exe alebo podobne

autumn1
5. dec 2025

Nieco privyrobit si vies aj z domu napr pracou v call centre a tam tie caste OCR nebudes musiet az tak riesit. Alebo ked si mala tak dobre platenu pracu urcite by sa dalo najst aj nieco ine kde by ti vedeli vyjst v ustrety s HO aspon raz za cas. V dnesnej dobe HO je bezna na viacerych poziciach len treba aspon skusit hladat.

anonym_981cc1
5. dec 2025

Nikdy v živote som nemala plat 3k ,2k ani len 1,5k, dieťa s okno ochorením, hypo na krku atď. Desať rokov mám dve práce.
Prepáč ale, namiesto toho aby si čumela do prázdneho notesu, a ľutovala sa, si mohla mať brigádu, pred vianocami furt hľadajú.

mimi2018
5. dec 2025

@anonym_autor muža nemáš? A klobúk dole co všetko píšeš.

anonym_86bd9e
5. dec 2025

A to nemas ziadne uspory mimo bezneho uctu?
A hej, to tak byva, ze ludia sa otocia chrbtom, cim dalej, tym viac takych ludi pribuda, vsetci len na svoj ocas hladia.
No nic, ja byt tebou, idem aj tovar do regalov vykladat, holt, preckaj toto tazke obdobie, zamakaj a odmenou ti bude lepsia zivot a situacia. Drzim palce.

tyrkysova_lentilka
5. dec 2025

Ak budeš chcieť, skús mi napísať správu, možno ti budem vedieť poradiť s marketingom a prezentovaním sa. Záleží čo robíš a v ktorej časti Slovenska. Predpokladám, že verejne to nebudeš chcieť riešiť, aj keď aj zlá reklama je reklama 🙂
Každopádne držím prsty

katica06
5. dec 2025

Nuž stáva sa. Staré príslovie hovorí
Za dobrotu, na žobrotu.
Keď vsi zarábala 3k neodkladala si na horšie časy?

anonym_753013
5. dec 2025

tak mas navyse byt, takze urcite na tom nie si zle, ak treba predaj ho, a najdi si pracu na TPP si na to velmi dobre ak mas dalsi byt na prenajimanie toto nie je ani omylom tazka financna situacia len prilisne lipnutie na hmotnych veciach

hortenziaj
5. dec 2025

Keď si zarábala toľké peniaze, kde máš úspory,investície ? Ktoré by ti teraz mali pomôcť prekonať toto obdobie ? V byte ?.predaj homsior než príde exekútor,keď nebudeš mať ani na tú splátku.

pribinak
5. dec 2025

Ale no…..ved mate 2 pravidelne prijmy (prenajom a muzov prijem) ved to je viac ako skvele

Ak ti nefunguje podnikanie, tak chod normalne pracovat tak ako hocikto iny. Nie je to sice takw super ako byt sama sebe panom, ale mas pravidelny mesacny prijem

anonym_e6a2c0
5. dec 2025

Hranici s ruhanim aby osoba, ktora ma investicny byt len na prenajom mohla pisat ako trie nudzu. Akoze prepac... Ale nevies co je to byt zufala a na nule. Nie je to mat vo vacku byt v hodnote 200tisic plus a minus, aj ked je ciastocne na hypo. Takze fakt Ta nejdem lutovat.

PS: podnikanie ktore ani po case nejde treba zabalit. Ucel prace (okrem naplne) je zarobit. Pracovnych moznosti je dost, aby si zarobila viac nez podnikanim, ktorym zivoris. Aj keby brigadujes len podla moznosti s dietatom.

anonym_a6997d
5. dec 2025

Cize robíš mani alebo pedi? Tam zohnať svoju klientelu a udržať si ju je tiež náročné, nájdi si prácu na TPP,

0silvia0
5. dec 2025

Nema kazdy bunky na podnikanie. To nevadi, mnohi mame obycajne povolania.
A nikdy neocakavaj ze to, co si niekedy dala, dostanes niekedy spat.

anonym_a58f7d
5. dec 2025

to máš salón na nechty? ak áno tak tento biznis ide do stratena.
radšej sa zamestnaj.

anonym_97bb45
5. dec 2025

Máš naplanovanu 1 zakaznicku tak prečo iné dni nejdes niekde na brigadu?

abbey1
5. dec 2025

Neviem, kde bývaš, ale u nás v meste je priam zázrak zohnať termín na nechty ci ku kadernícke. Niekde bude chyba

autor
5. dec 2025
@anonym_a6997d

Cize robíš mani alebo pedi? Tam zohnať svoju klientelu a udržať si ju je tiež náročné, nájdi si prácu na TPP,

Ano mám salón na nechty, kozmetiku a masaze . Kozmetiku a masaze robia ine dievcata, ja som len majitelka salonu a nechtarka. Muza nemam, rozviedli sme sa, on pracuje v zahranici, samozrejme ze alimenty plati a pomaha ako sa da, ked je tu.
Uspory z prace isli na vyplatenie mojho ex, financovanie investicneho bytu a podnikania. Neviem co sa vsetci cuduju, ked mate vystudovany ekonomicky smer, a zrazu idete robit “remeslo” , tak dovzdelanie sa + vsetko okolo priestoru, su velmi velke investicie.
Ako vravim nad zamestnanim ani nerozmyslam, lebo keby napisem dcerinu diagnozu tak uz by aj niektorym z nasho okolia doslo o koho sa jedna 🙂 Kazdopadne nevymyslam, to ze niektore matere nechavaju svoje decka grcat v skole, len preto ze nemozu ist z prace prec, mi je luto, ale ja sa snazim urobit vsetko pre to aby to tak u nas nebolo.

@anonym_a58f7d
@anonym_a6997d Prečo myslíte dievčatá/dámy? Máte skúsenosť? Ja som tým na začiatku vedela zarobiť cca to, čo čašníčka v lepšiom podniku, ale za menej času. Potom bolo horšie, potom zas lepšie.. teraz zas dlho dlho zle

abbey1
5. dec 2025
@anonym_autor

Ano mám salón na nechty, kozmetiku a masaze . Kozmetiku a masaze robia ine dievcata, ja som len majitelka salonu a nechtarka. Muza nemam, rozviedli sme sa, on pracuje v zahranici, samozrejme ze alimenty plati a pomaha ako sa da, ked je tu.
Uspory z prace isli na vyplatenie mojho ex, financovanie investicneho bytu a podnikania. Neviem co sa vsetci cuduju, ked mate vystudovany ekonomicky smer, a zrazu idete robit “remeslo” , tak dovzdelanie sa + vsetko okolo priestoru, su velmi velke investicie.
Ako vravim nad zamestnanim ani nerozmyslam, lebo keby napisem dcerinu diagnozu tak uz by aj niektorym z nasho okolia doslo o koho sa jedna 🙂 Kazdopadne nevymyslam, to ze niektore matere nechavaju svoje decka grcat v skole, len preto ze nemozu ist z prace prec, mi je luto, ale ja sa snazim urobit vsetko pre to aby to tak u nas nebolo.

@anonym_a58f7d
@anonym_a6997d Prečo myslíte dievčatá/dámy? Máte skúsenosť? Ja som tým na začiatku vedela zarobiť cca to, čo čašníčka v lepšiom podniku, ale za menej času. Potom bolo horšie, potom zas lepšie.. teraz zas dlho dlho zle

@anonym_autor Dobra masérka a nechtarka ma termíny plne dlho vopred. Ak teda nepodnikáš v hladovej doline

autor
5. dec 2025
@abbey1

@anonym_autor Dobra masérka a nechtarka ma termíny plne dlho vopred. Ak teda nepodnikáš v hladovej doline

@abbey1 Bola som s babou na skoleni, ktora pracovala v BA a z celej skupiny mala najvacsi problem prave ona, velka konkurencia, velke naklady atd. Ono sa to nezda, ale v tych hladovych dolinach ludia casto ziju s rodicmi(mensie vydavky) alebo muz robi v zahranici, a teda z mojej skusenosti, si taketo zeny viac dopraju, este aj pricestuju 😃. Ale zvazujem konzultacie v poradnach pre podnikatelov, lebo sa tu na Slovensku vytvorili take dve skupiny, 1 krachuje 2 ma tolko zakazniciek ze maju vytvorene cakacky.. takze niekde som spravila asi chybu,

abbey1
5. dec 2025
@anonym_autor

@abbey1 Bola som s babou na skoleni, ktora pracovala v BA a z celej skupiny mala najvacsi problem prave ona, velka konkurencia, velke naklady atd. Ono sa to nezda, ale v tych hladovych dolinach ludia casto ziju s rodicmi(mensie vydavky) alebo muz robi v zahranici, a teda z mojej skusenosti, si taketo zeny viac dopraju, este aj pricestuju 😃. Ale zvazujem konzultacie v poradnach pre podnikatelov, lebo sa tu na Slovensku vytvorili take dve skupiny, 1 krachuje 2 ma tolko zakazniciek ze maju vytvorene cakacky.. takze niekde som spravila asi chybu,

@anonym_autor Najlepšie predáva osobná skúsenosť jednej spokojné zákazníčky. Ľudia si povedia, kde sú spokojní a kde nie

anonym_e76b31
5. dec 2025

Ja poznam vela prevadzok, ktore to posledne 2 roky zabalili. A bude este horsie...neviem, ci ten salon bol dobry napad. Ale drzim palce. Prinajhorsom mozes vzdy predat ten 2.byt.

autor
5. dec 2025
@anonym_981cc1

Nikdy v živote som nemala plat 3k ,2k ani len 1,5k, dieťa s okno ochorením, hypo na krku atď. Desať rokov mám dve práce.
Prepáč ale, namiesto toho aby si čumela do prázdneho notesu, a ľutovala sa, si mohla mať brigádu, pred vianocami furt hľadajú.

@anonym_981cc1 To mi je luto:( viem ze pre takychto ludi su nase problemy nic, ja by som si ani nedovolila sa stazovat takemu cloveku. Ale keby sa cely zivot takto divam, ze sa ludia maju horsie, nikam sa nedostanem

anonym_e76b31
5. dec 2025
@abbey1

@anonym_autor Najlepšie predáva osobná skúsenosť jednej spokojné zákazníčky. Ľudia si povedia, kde sú spokojní a kde nie

@abbey1 Ja napriklas neznasam masaze, kde maserky nemaju silu. Pohladkat ma moze aj muz a k tej maserke uz nepridem. A je ich veru dost.

betulinka1
5. dec 2025

@anonym_autor B prvom rade zredukuj naklady. Ked ti nejde salón, naco mas dve maserky. Ak ich vies vyťažiť, vies aj zarobit. Ak nie, tak jednu posli prec. Druha varianta je ponuknut to co neponúka konkurencia. Večerné terminy, víkendové terminy. Mas cas, tak sa venovat fb, insta a reklame. Ukazovat svoju pracu. Natáčať videa ako robis nechty, taky kratky zostrih. Ponúkať akcie 10x nechty a jedenasta zadarmo. Zvazit moznost nie len nechtov ale aj pedikúru. Sleduj ako to robi konkurencia a rob to tak tiez. Pripadne zrusit salón a robit z domu. Odpadnú ti naklady na najom. Skusit rozsirit salón ako make up artiska. Pytat sa zákazníčok , co im chyba, co by chceli mat este v meste v ramci sluzieb.

katica06
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a58f7d

@anonym_autor žijem v hladovej doline, nie je to tajomstvo, a v živote som na nechtoch nebola, napr ani mama nie. Niektoré kamošky chodia ale menej než polovica
Ak si vyštudovala ekonómiu prečo nepodnikáš v tej oblasti? Napr účtovné kancelárie u nás majú klientov aj BA lebo sú lacnejšie. Ak tie dve baby masérky nemajú čo robiť neprinášaju ti zisk už dávno mali mať výpoveď.
Toto celé niekde kríva, nejde to dlho dlho a ty sa iba prizeráš?
Kmotryna suseda je tiež nehtarka, ale robí aj pedikúru a teraz začala s masážou tváre , nespolieha sa iba na jedno vec.

vorkola
5. dec 2025
@anonym_86bd9e

A to nemas ziadne uspory mimo bezneho uctu?
A hej, to tak byva, ze ludia sa otocia chrbtom, cim dalej, tym viac takych ludi pribuda, vsetci len na svoj ocas hladia.
No nic, ja byt tebou, idem aj tovar do regalov vykladat, holt, preckaj toto tazke obdobie, zamakaj a odmenou ti bude lepsia zivot a situacia. Drzim palce.

@anonym_86bd9e Presne aj mna to napadlo pri takych vyplatach ako pise pred tym mala okolo 3 tisic .e, tak vtedy mala razatne setrit, ba dokonca bolo z coho,aj z prenajmu toho bytu ?Ved hadam len pol mesacneho platu + plat z prenajmu s za roky ,krasne da usetrit,A ak by si aj muza nemala, vsak ste boli len dve na ten plat + prenajom pre dceru.Tak predaj svoj byt a byvaj v dcerinom

Strana
z6