icon

Ťažká finančná situácia a zúfalstvo z nedostatku pomoci

5. dec 2025

Ahojte, hneď v úvode by som rada podotkla že som sem neprišla žobrať, nebudem nikomu posielať správy s prosbou pomoc. Dávnejšie som mala veľmi dobre platenú prácu, bavíme sa okolo 2,5 - 3k mesačne. Môžem povedať že to bolo krásne obdobie života, dieťa malo všetko, kúpili sme dokonca 2. byt na prenajímanie(s pomocou hypotéky) No ale idem k veci.. Som taká naivná hlupaňa, kto ma kedy žiadal o pomoc tomu som vyhovela, stále som niečo darovala, keď bola zbierka niekomu, vždy som prispela.. Asi bola aj chyba byť v tých darovacích skupinách, lebo som veľa krát pomohla aj nad rámec toho, že som len niečo darovala zadarmo.
Práca sa časom stala mordorom kvôli zmene manažmentu, extremne vysokých nárokov na nás, samozrejme zniživanie odmien. Dala som výpoveď a rozhodla som sa podnikať. To mi vychádzalo ako jediné riešenie na udržanie štandartu aký máme.
A po dvoch rokoch som tu. Absolutne na mizine, 100€ v peňaženke 34€ na účte. Modlím sa aby mi ľudia z nájmu nezavolali že sa niečo pokazilo, alebo že chcú skončiť nájom, lebo nemám ani na vrátenie depozitu. A v týchto časoch som zistila že ľudia ktorým som pomohla ma majú na háku, napr. kamarátka ktorej som pravidelne požičiavala, sa mi smeje, že ona chodí k vietnamcom lebo robia rýchlo a lacno, že ku mne do salónu by neprišla. Je december, diár by mal praskať, ja mám jedinú zákazničku na ďalší týždeň... Keď som napr. písala ľuďom kt. som darovala tie veci, či by mi mohli zdieľať stránku a príspevky - videné. Nulová podpora od ľudí ktorým som ja pomohla:(. Konkurencia veľká, neviem sa predať (nemám ani na to, zaplatiť niekoho kto by mi pomohol s online prezentáciou napr.), zažívam absolútnu zúfalosť.. Medzičasom mi dieťa ochorelo, a neviem či by som vôbec našla prácu kde by mi tolerovali časté OČR:(. Proste sme na nule, nikdy som nepila, nedrogovala, nehrala automaty, to chcem povedať, že sme sa nedostali do tejto situácie, tak ako niektorí iní ľudia. Som zúfala, neviem ako ďalej, čo som komu spravila, že je zo mňa zrazu takáto nula, neviem naozaj.
Ďakujem za prečítanie:( možno pripadne rady.
-Byt predať nechcem momentálne, chcem ho pre dcéru, lebo taký už nezoženieme, bola by to len ďalšia vec čo by som si vyčítala.

sasa1310
6. dec 2025

@anonym_autor však máš byt v prenájme, tak ho predaj. Nechápem tieto vyplakávačky. Tak ty nechceš predať byt, tak hold choď makať. Úspory žiadne? Prečo nemáš z toho platu úspory na rezervu?

sasa1310
6. dec 2025
@anonym_autor

Ano mám salón na nechty, kozmetiku a masaze . Kozmetiku a masaze robia ine dievcata, ja som len majitelka salonu a nechtarka. Muza nemam, rozviedli sme sa, on pracuje v zahranici, samozrejme ze alimenty plati a pomaha ako sa da, ked je tu.
Uspory z prace isli na vyplatenie mojho ex, financovanie investicneho bytu a podnikania. Neviem co sa vsetci cuduju, ked mate vystudovany ekonomicky smer, a zrazu idete robit “remeslo” , tak dovzdelanie sa + vsetko okolo priestoru, su velmi velke investicie.
Ako vravim nad zamestnanim ani nerozmyslam, lebo keby napisem dcerinu diagnozu tak uz by aj niektorym z nasho okolia doslo o koho sa jedna 🙂 Kazdopadne nevymyslam, to ze niektore matere nechavaju svoje decka grcat v skole, len preto ze nemozu ist z prace prec, mi je luto, ale ja sa snazim urobit vsetko pre to aby to tak u nas nebolo.

@anonym_a58f7d
@anonym_a6997d Prečo myslíte dievčatá/dámy? Máte skúsenosť? Ja som tým na začiatku vedela zarobiť cca to, čo čašníčka v lepšiom podniku, ale za menej času. Potom bolo horšie, potom zas lepšie.. teraz zas dlho dlho zle

@anonym_autor ty si mater. To čo si dovoluješ povedať, na ženy, ktoré musia ísť do práce, aby uživili deti, že sú matere? a ty si čo? Sa môžeš hanbiť. A po tomto tvojom komentári sa ani nedivím, že sa ti každá kamarátka otočila chrbtom

naniki
6. dec 2025

všetko dookola sú praktické rady a know - how - ako situáciu riešiť.ALE ! Ak mám investičný byt - vlastne nemám čo riešiť ! NEMÁM ! Riešim prioritne predaj bytu ( alebo predám svoj a nasťahujem sa do investičného ).Prácu a eliminovanie nákladov,ktoré mi nič neprinášajú riešim následne.Nežijeme prítomnosť ! Mnohí dôchodcovia stukajú,ako je všetko drahé,aké nízke dôchodky majú.A je to pravda.Ale živoria v bytoch - ktoré sú určené pre ešte nenarodeného vnuka.Inak povedané držia 2 - 3 izbové byty,ktoré vlastne ani nepotrebujú ( myslím nadrozmerné ) - lebo škoda pustiť byt.A tak mnohí žijú nekvalitný život v uskromňovaní sa,lebo......Autorka má inv.byt - ktorý je určený pre jej neplnoletú dcéru - aby ju zaistila do budúcna,ale psychicky je na dne,lebo sa ocitla v nezávideniahodnej finančnej situácii.Ale drží byt zubami - nechtami - lebo ! Takže žije s dcérou v neustálom strese,keďže nemá finančné prostriedky,podnikanie sa jej rúca, na hlave hypotéka a plače nad charakterom ľudí,ktorým v minulosti pomohla.To čo je toto za úvaha ??? Okamžite predám byt,mám peniaze k dispozícii a zároveň hľadám prácu !ALe v istote,že kým ju nájdem - myslím prácu ,nie príležitostné brigády, mám financie na to,aby som viedla normálny život a nie život pod psychickým tlakom,čo dieťa samozrejme vníma. Žiť život so zúfalou matkou je pre dieťa horšie, než to,že keď dospeje dostane do vena byt !A je dosť možné, že dieťa odíde mimo bydliska, alebo sa vydá za muža s domom/bytom. Ale ok - byt bude mať, trebárs ako vlastnú nehnuteľnosť a možnosť prenajímať ju/ alebo predať ! Ale nie - pretože škoda pustiť byt ! radšej budem "živoriť" a rúcať sa, s myšlienkou - že dieťaťu zabezpečím peknú budúcnosť ! Teraz z inej misky - dookola počúvam, že dôchodcovia si nemôžu dovoliť DSS - lebo mesačné platby značne prevyšujú ich dôchodok a teda nie je z čoho platiť. Namiesto toho, aby svoj byt predali a hradili si komfort a starostlivosť v starobe ( ak sú na to odkázaní a príbuzní nie sú objektívne schopní im to zabezpečiť ) ,plačú v nadrozmerných bytoch - určených ako dedičstvo pre ich potomkov. Začnime už konečne žiť prítomnosť - rozvážne, premyslene s dôrazom na to, že cieľom nahanobeného majetku nie je zabezpečenie ďalšej generácie, ale náš osobný dôstojný život. Ja mám tiež investičný byt - ale kupovala som ho s filozofiou, že ak by to osud zariadil inak,než aké mám vízie a predstavy do budúcna - mám čo predať - a to hneď,bez ohľadu na to, či moje plány s týmto bytom boli diametrálne odlišné. Preto ja - ľudí,ktorí vlastnia investičný byt považujem sa ľudí zabezpečených, solventných - ktorí majú v rukách eso a sami rozhodnú,ako s tým esom naložia. Ak by som ja bola v podobnej situácii - okamžite dám výpoveď z nájmu a predám 1. alebo 2. byt - v prípade núdze ( napr. choroby,atď ) aj keď pod trhovú cenu - ale rýchlo !Lebo mám tak určené priority.A na záver - znova jedna z tých, čo nemá žiadnu rodinu/ matku,otca,súrodencov - ktorí by jej dočasne pomohli,kým sa jej fin.situácia utrasie.Všetky podobné príspevky - kde hlavným aktérom sú zúfalé autorky, sú jedináčikovia,resp.siroty ???

januska12323
6. dec 2025

Pripnem sa lebo nechápem, keď musím zabezpečiť seba a decko a nemám pomaly na chleba nebudem rozmýšľať ako ty ale rovno zruším salón, druhý byt predám a neplačem ako strašne prídeme o vyšší štandard.
Mala si proste veľké oči a nevyšlo to, stáva sa aj horšie. Stále si zdravá, máš dva byty a môžeš si užívať život vrámci finančných možností.

sasa1310
6. dec 2025
@naniki

všetko dookola sú praktické rady a know - how - ako situáciu riešiť.ALE ! Ak mám investičný byt - vlastne nemám čo riešiť ! NEMÁM ! Riešim prioritne predaj bytu ( alebo predám svoj a nasťahujem sa do investičného ).Prácu a eliminovanie nákladov,ktoré mi nič neprinášajú riešim následne.Nežijeme prítomnosť ! Mnohí dôchodcovia stukajú,ako je všetko drahé,aké nízke dôchodky majú.A je to pravda.Ale živoria v bytoch - ktoré sú určené pre ešte nenarodeného vnuka.Inak povedané držia 2 - 3 izbové byty,ktoré vlastne ani nepotrebujú ( myslím nadrozmerné ) - lebo škoda pustiť byt.A tak mnohí žijú nekvalitný život v uskromňovaní sa,lebo......Autorka má inv.byt - ktorý je určený pre jej neplnoletú dcéru - aby ju zaistila do budúcna,ale psychicky je na dne,lebo sa ocitla v nezávideniahodnej finančnej situácii.Ale drží byt zubami - nechtami - lebo ! Takže žije s dcérou v neustálom strese,keďže nemá finančné prostriedky,podnikanie sa jej rúca, na hlave hypotéka a plače nad charakterom ľudí,ktorým v minulosti pomohla.To čo je toto za úvaha ??? Okamžite predám byt,mám peniaze k dispozícii a zároveň hľadám prácu !ALe v istote,že kým ju nájdem - myslím prácu ,nie príležitostné brigády, mám financie na to,aby som viedla normálny život a nie život pod psychickým tlakom,čo dieťa samozrejme vníma. Žiť život so zúfalou matkou je pre dieťa horšie, než to,že keď dospeje dostane do vena byt !A je dosť možné, že dieťa odíde mimo bydliska, alebo sa vydá za muža s domom/bytom. Ale ok - byt bude mať, trebárs ako vlastnú nehnuteľnosť a možnosť prenajímať ju/ alebo predať ! Ale nie - pretože škoda pustiť byt ! radšej budem "živoriť" a rúcať sa, s myšlienkou - že dieťaťu zabezpečím peknú budúcnosť ! Teraz z inej misky - dookola počúvam, že dôchodcovia si nemôžu dovoliť DSS - lebo mesačné platby značne prevyšujú ich dôchodok a teda nie je z čoho platiť. Namiesto toho, aby svoj byt predali a hradili si komfort a starostlivosť v starobe ( ak sú na to odkázaní a príbuzní nie sú objektívne schopní im to zabezpečiť ) ,plačú v nadrozmerných bytoch - určených ako dedičstvo pre ich potomkov. Začnime už konečne žiť prítomnosť - rozvážne, premyslene s dôrazom na to, že cieľom nahanobeného majetku nie je zabezpečenie ďalšej generácie, ale náš osobný dôstojný život. Ja mám tiež investičný byt - ale kupovala som ho s filozofiou, že ak by to osud zariadil inak,než aké mám vízie a predstavy do budúcna - mám čo predať - a to hneď,bez ohľadu na to, či moje plány s týmto bytom boli diametrálne odlišné. Preto ja - ľudí,ktorí vlastnia investičný byt považujem sa ľudí zabezpečených, solventných - ktorí majú v rukách eso a sami rozhodnú,ako s tým esom naložia. Ak by som ja bola v podobnej situácii - okamžite dám výpoveď z nájmu a predám 1. alebo 2. byt - v prípade núdze ( napr. choroby,atď ) aj keď pod trhovú cenu - ale rýchlo !Lebo mám tak určené priority.A na záver - znova jedna z tých, čo nemá žiadnu rodinu/ matku,otca,súrodencov - ktorí by jej dočasne pomohli,kým sa jej fin.situácia utrasie.Všetky podobné príspevky - kde hlavným aktérom sú zúfalé autorky, sú jedináčikovia,resp.siroty ???

@naniki úprimne? ona nepotrebuje finančnú pomoc od rodiny. Vlastní 2 byty, vlastní kozmetickú prevádzku.

anonym_e62fcc
6. dec 2025

@anonym_autor prepáč, ale 2 byty, z jedného máš príjem stále, zarábala si 3tisic mesačne, mala si odkladať, nie míňať do posledného centa a teraz plakať.
Predaj jeden byt, budeš mať peniaze, len ich nerozflákaj, lebo s peniazmi je sveta žiť...bez nich už ťažko.

anonym_645e2c
6. dec 2025

@anonym_autor ex by ti nepožičal na toto tažke obdobie? Predala by som salon a zamestnala sa. Sk maš prijem z prenajmu a plat, da sa to utiahnut. Na opatrovanie dietata, popros rodinu.

anonym_32bceb
6. dec 2025

@anonym_autor no tak to trieš neskutočnú núdzu 🥲
Nehnevaj sa ale sú aj horšie prípady.
Máš 2 byty jeden predaj a neplačkaj.
Salón môžeš tiež odpredať nie ? Alebo ho máš v nájme ?

anonym_89299c
6. dec 2025

@anonym_autor ja by som sa tej dobre platenej prace co si mala, nevzdavala, sefovia sa aj menia, mozno stacilo vydrzat. ale tak pozri sa, skusila si podnikanie, mozno to bol tvoj sen a bohuzial nevyslo. nie si jedina. ak by si to neskusila, tak by si mozno neskor zas lutovala. teraz treba obratit list a ist dalej. pises, ze mas vystudovanu ekonomicku skolu. chapem, ze v case lepsich zarobkov si setrila a peniaze pouzila na byt a vyplatenie ex. co ale nechapem, ze ti teraz ostalo 134e. to si uz nevidela posledne mesiace, ze uspory sa stencuju a nove zakazky neprichadzaju? uz keby som mala poslednych 1000e a vidim ze situacia sa posledne mesiace nelepsi, tak by mi svietila cervena kontrolka a necakala by som do posledneho dna. ci buduci tyzden sa stane zazrak a kalendar sa ti naplni ze nebudes stihat a budes odmietat zakaznicky? treba sa prebrat co najskor. ak je salon tvoj, odpredaj ho, najdi si robotu a stale mas ovela viac ako stovky zien co ziju bez muza s dietatom a este mas ten byt. mozes ho predat, ak sa opäť dobre zamestnas, mozes vziat hypo a kupit novy, aj za par rokov, ved teraz ho dcera nepotrebuje. ale nechat dospiet situaciu doslova do posledneho eura a cakat na zazrak, je fakt nad moj pochop, prepac.

anonym_bfc3ea
6. dec 2025

@anonym_autor bežní ľudia normálne pracujú ako zamestnaní, ty máš kde bývať, dokonca máš ľudí v podnájme a píšeš že potrebuješ štandard 3000€ ? Kks... Ja chudera 🤣

lapersefona
6. dec 2025
@anonym_981cc1

Nikdy v živote som nemala plat 3k ,2k ani len 1,5k, dieťa s okno ochorením, hypo na krku atď. Desať rokov mám dve práce.
Prepáč ale, namiesto toho aby si čumela do prázdneho notesu, a ľutovala sa, si mohla mať brigádu, pred vianocami furt hľadajú.

@anonym_981cc1 si moja hrdinka a vzor pre tieto tazke casy. Želám všetko dobré ❤️

anonym_9daf6f
7. dec 2025
@anonym_226bbd

Vies, vela veci Ti tu nesedi, poupravis, ak sa niekto opyta. Tebe nepomoze reklama? Ak mas salon uz dlhsie, jednoducho nevies podnikat a pre klienta nemas dobry kredit, ale zaroven nechces zit "pod Tvoju uroven". Zial, v podnikani to tak je, raz si hore, raz dole a ak to nevies, tak len dole. Zatvor salon, zbytocne naklady. Zamestnaj sa v tej oblasti, kde si bola povodne. Deti chore ma kazdy, to by nikto nepracoval. A k tej ekonomike , mas za prenajom, alimenty od cloveka, co pracuje v zahranici, plus Tvoj plat a si za vodou. Vsetko ostatne su iba vyhovorky.

@anonym_226bbd myslím si, že téma je vymyslená, ako každá druhá v poslednej dobe

anonym_981cc1
7. dec 2025
@lapersefona

@anonym_981cc1 si moja hrdinka a vzor pre tieto tazke casy. Želám všetko dobré ❤️

@lapersefona ďakujem ❤️

karolinakr
7. dec 2025

z toho čo píšeš, okresať výdavky, tiež sa mi to nezdá, pri dvoch bytoch, plate 3000, alimentoch byť úplne na nule, to ty nevieš, čo je to nula, ty si v uvodzovkach za vodou, len niekde robiš chybu možno nakladny životny štyl, značkové šaty, auto, benzín, bio strava .. na všetkom sa dá ušetriť..Kaufland, Lidl to istí
.na ten byt maš hypotéku, plus energie, čiže najomnik ti platí, len čo minieš nemaš z toho ani halier navyše?
čo sa salonu týka, tak záleží, že kde.ja mam v okoli 4 nechtove salóny a vietnamky maju plne vždy ked idem okolo...neviem, ake ceny pýtaš, popozeraj si konkurenciu, aj cena je rozhodujúci činiteľ, či zákazník vstúpi alebo nevstúpi dnu
čo sa reklamy týka, naozaj nie je pekne, že ľudi, ktorych si podporovala, ťa majú na saláme, ked sa zas vzchopíš, budeš mať na salame ty ich
ešte ma napadlo - presunuť salon na inu adresu, vedľa hlavnej triedy, kde každy uvidi tvoj výklad?
porozmyšlať, čo sa da robiť z domu, ked si zarabala 3 a vyššie, nejake znalosti mať musíš, oslov byvalych kolegov, či nevedia o praci na polovičny alebo home office, ešte ti poradim Linkedin - skús si tam spraviť profil, potom ti aj sam bude posielať ponuky

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
bambus123
7. dec 2025

Och, to sa hrozne ťažko číta :( veľmi ma mrzí tvoja situácia a prajem ti aby sa všetko zlepšilo . To ako sa k tebe chovajú ľudia ktorým si pomohla radšej nekomentujem. Žiaľ, je to bežné také správanie . Dosť to hovorí o nich, oboch charaktere a som strašne smutná ako ide ľudstvo do sračiek ...
Ja stále verím na karmu, a verím že keď si ty pomáhala druhým, tak sa ti to určite v dobrom vráti ...len má asi meškanie ... :/ . Zo srdca ti prajem , aby sa všetko dalo do poriadku a vyriešilo .

Ani neviem či ti dokážem dať dobrú radu, lebo určite si už nad všetkými možnosťami premýšľala .
Ja si nemyslím že by si mala ísť do normálnej klasickej práce ( si sama na dieťa ) . Možno niekto má dobré skúsenosti, ale ja poväčšine vidím , že to tých dobre platných sa človek dostane len cez známosti, a je strašne veľa firiem kde nesedí počet hodín a výplata . Ja by som ti odporúčala vydržať , skúsiť urobiť lepšiu reklamu ktorá sa dostane k viac ľuďom . Prípadne prehodnotiť podnikanie : skúsiť zamestnať len fakt nevyhnutný počet ľudí ( masáže sa dajú robiť aj na objednávku ) , prípadne sa viac zapojiť do podnikania ( že by si robila aj ty masáže , .. poznám veľa ľudí ktorý keď začali podnikať tak kým sa to nerozbehlo poriadne robili len oni sami , prípadne im pomáhal manželka, manžel, dospelé dieťa ) , a taktiež prispôsobiť ceny konkurencii ( ak je rozdiel obrovský v cene tak chápem že ľudia chcú ísť ku konkurencii , lebo je to tak lacnejšie. Ľudia nemajú peniaze . Ja som nikdy nebola na nechty, ani ma to neláka , ale ak by som už mala niekam ísť tak ja by som uprednostnila nechtarku ktorá mi nezničí nechty , ale väčšina kamarátok, ktoré chodia na nechty a chodí ich fakt 90% si vyberá podľa ceny , prípadne si ich urobia samé . )

karolinakr
7. dec 2025

ja tu mam denne bezdakov, čo chodia do kontajneru ako do obchdou a nie su to len cigani dokonca ludia v strednom veku,, toto je podla mna zufalstvo a byť na nule, každe rano sa zobudiť s tym, že si spal na mraze a ideš do odpadkov hladať jedlo..je mi ťažko, ked to vidim

mira0611
7. dec 2025

@anonym_autor ahoj autorka, je mi velmi luto, ze prezivas taketo tazke obdobie. Ja by som k vietnamcom na nechty nikdy nesla ani zadarmo. Mesiace som potom chodila na japonsku manikuru do riadneho salona, aby sa mi nechty dali do poriadku.
Mozno keby si dala vianocnu akciu, tak by ti to prilakalo novych zakaznikov, hovoris, ze salon je tvoj, dievcata, co robia kozmetiku a masaze ti nedajnu nejake najomne?

Ja tvoju situaci, az taku zlu nevidim, mas 2 nehnutelnosti, v pripade ked vsetko padne tak 1 nehnutelnost predas, teraz idu ceny nehnutelnosti hore.

Keby ti vypovedali teraz najomnici zmluvu, tak je tam vypovedna lehota...., takze ani to zajtra nemusis riesit.

Ako citam o tebe, vidim aj seba samu, aj ja vzdy pomozem a ked ja potrebujem pomoc tak kazdy ma vyhovorku preco nevie pomoct.

Uz som sa naucila urcit si hranice

mira0611
7. dec 2025
@mira0611

@anonym_autor ahoj autorka, je mi velmi luto, ze prezivas taketo tazke obdobie. Ja by som k vietnamcom na nechty nikdy nesla ani zadarmo. Mesiace som potom chodila na japonsku manikuru do riadneho salona, aby sa mi nechty dali do poriadku.
Mozno keby si dala vianocnu akciu, tak by ti to prilakalo novych zakaznikov, hovoris, ze salon je tvoj, dievcata, co robia kozmetiku a masaze ti nedajnu nejake najomne?

Ja tvoju situaci, az taku zlu nevidim, mas 2 nehnutelnosti, v pripade ked vsetko padne tak 1 nehnutelnost predas, teraz idu ceny nehnutelnosti hore.

Keby ti vypovedali teraz najomnici zmluvu, tak je tam vypovedna lehota...., takze ani to zajtra nemusis riesit.

Ako citam o tebe, vidim aj seba samu, aj ja vzdy pomozem a ked ja potrebujem pomoc tak kazdy ma vyhovorku preco nevie pomoct.

Uz som sa naucila urcit si hranice

@mira0611 autorka este ma napadlo oslov nejaku miestnu influencerku, dostane pravidelne nechty zadarmo, ak ti trosku nakopne biznis.

jaroslav81
7. dec 2025

Predaj byt a dcéra keď vyrastie si kúpi sama ...to čo je za blbosť, že taký byt už nezoženiem ? Aký ? O 20 rokov tie byty nebude mať kto kupovať kôli demografii, to len teraz je taká divná situácia že na Slovensku stojí byt ako v Miláne. Podľa mňa to skôr či neskôr skončí a budeš ľutovať že si nepredala za dobrú cenu, po konsolidácii za pár rokov už ľudia nebudú mať z čoho platiť tie nezmysli za byty ako dnes.

martinadomianova
7. dec 2025

@anonym_autor a čo tak znížiť zo svojho štandardu a začať šetriť ? Nájsť si normálnu prácu, keď podnikanie nejde ? Veď to nie je koniec sveta.

irusa
7. dec 2025

No možno ti chýbala finančná gramotnosť...

romino
7. dec 2025

A sakra. Aj 2. byt mate, tipujem to co ste davali na zaciatku hotovost + co ste uz stihli splatit z istiny + ceny bytov rastli ...moze cinit niekolko 10tisic eur.
Takze mate vlastne byvanie + takto extra majetok. Fakt zufala situacia. Predsa len spravme tu zbierku.

anonym_4fa7d0
7. dec 2025

@anonym_autor a nie je tvoj pocit spôsobený tým, že si mala vysoko postavený štandard?

tom_i
7. dec 2025

Tvrdý stret s realitou. Kamarátka pre kamarátky si bola, veď si vždy mala nazvyš a mohla pomôcť. Tých pravých priateľov spoznaš dnes. Urobíš si "vetranie" v živote a nájdeš priority. Kým nejde o zdravie nejde o nič.

anonym_57c02c
7. dec 2025

@anonym_autor predaj byt. Kasli na to ze raz v neviem akej buducnostibude byt dcere. Ste na mizine, nemas prachy, nefixuj sa na byty... prerataj si to, ak predajom zarobis, nevahaj.
mas ekonomicke vzdelanie, cakala by som ze si veis poratat 1+1, ty vies ako ti ide salon, kto co ti plati, koho co platis... co sledujem lokalne zeny co robia nechty atd, propaguju as lahko, par prispevkami o "mam volny termin vtedy a vtedy atd" v lokalnych skupinach... Realne nepoznam nechtarku, kadernicku, maserku, kde by sa necakalo na termin, ak robia svoju pracu dobre. Teraz je zla doba aj firmy fungujuce v predaji atd to maju velmi zle, nepomoze nic, len si poratat na co realne mas a na co nie, a proste nejak sa zariadit. byty dcere a neviem co mozes nahanat, ked bude situacia lepsia a budes zarabat.
A ano poucila si sa, ja si radsej adoptujem dieta v afrike a poslem tam par eur mesacne, ako tu komukolvek pomahat akokolvek financne (cest par zbierok na liecbu oficialnych, neznamim ludom som podporila).. ak sa potrebujem nieco ho zbavit darujem, ak niekto potrebuje, ale inak nic. Tu sme vsetci na jedej kolaji, kto chce ma, kto nechce nema. Toto co opisujes mam odsledovane od zamestnancov, ktori nic nemali, v momente ako dostali super plat, rozdavacky prisli, tam treba tomu toto, sestra chce notebook, toto hento.. treba pomoct. A potom sa nieco stalo a nik nepomohol, pozicky sme davali. Proste na to abyclovek mal hojno, musi vediet kde je hranica pomahania a kedy uz ide o vyuzivanie. CO ma zmysel a co nie...

anonym_57c02c
7. dec 2025
@naniki

@naniki su ludia co tazko pustaju majetky, ja mam takeho doma, to aj keby furiky padali nic nepreda, ani nehnutelnost, ktora len prachy zerie a nic z nej, ani dom 4x vacsi ako potrebujeme, dokonac ani jedno z aut, lebo skoda predat, alebo sa mu to proste nechce riesit a uz len tema "predajme toho zruta penazi co len stoji na pozemku" vyvola v tom cloveku pomaly amok... potom clovek pozera ako vsetko chatra a straca na hodnote, ale NEPREDAM. Az ked bude exektor klopat na dvere sa prerie vela ludi, co sa zaroven dostanu do dlhov a z ich majetku dostanu zlomok. Aj stari rodicia = presne ako opisujes.. pozemky kde 30rokov neboli, zahrady kde nevladzu pracovat... byty by mi ani nevadili, vsak su tam cely zivot, vyhovuje im to, nove nehnutelnosti su drahe, vela ich nerado meni lokalitu/nebodaj mesto... chapem. Ale ostatne ... na co.. autorka ak ma kde byvat, investicny byt pusti a vybavene.. ma rezervu na fungovanie a lahsie sa jej s peniazmi vo vacku budu robit rozhodnutia co sa tyka prace, podnikania.

yoginka231
7. dec 2025

Takže nejaké rada čo by som ti dala:
1) Salón je zlý biznis. Vysoká konkurencia, nemáš žiadnu barieru vstupu na trh, nízke marže, ak si študovala ekonomiu, tak si toto mohla vediet. Čiže ja osobne by som do takeho biznisu nešla a najradšej hladala niekoho komu to predam.

2) Ak ho nechceš predavat tak ho skús rozbehnut že:
- Založ si google my business (to je to že ta najdu v mape), vypýtaj si od zákaznikov a známych 5-hviezdičkové recenzie, cez to chodia nejaky zakaznici
- Zlavadna a zlavomat, ozvi sa im a vymysli spoločne akciu, len klienti čo chcu šetrit sú zli klienti čiže len na preklenutie
- Najväčší zárobok máš z opakovaných nákupov - opakujúci sa zákazníci. Ak chceš aby sa niekto vracal, tak je dôležité robit všetko preto aby sa z jednej návštevi stali dve a postupne zvyk. Urob 110% preto. Urob čaj, bud extrémne milá, dohodni dopredu dalšie robenie nechtov, navrhni niečo naviac.
- Tik tok, instagram storky a facebook live. Nestoja nič, na youtube máš kurzy ako to robit. Ak nemáš klientov, tak máš hromadu času a každý voľný čas by si mala venovat vzdelavaniu sa a marketingu. Nebud leniva

3) Za mna ti chýba pokora. Ak si v skupinách kde ideš niečo darovat tak sa to robí nezištne. Nemaš čakat od ludi že teraz ti niečo pomôžu. To sa čaka od priatelov. Máš investičný byt a proste si žiješ v pohodli. Chýba ti hlad, mala si sa vzdelávat a viac pracovat na sebe a svojom biznise. Stále si vieš nájst prácu z domu, dovzdelat sa. Len musiš makat a nelutovat sa. Nie si obet.

anonym_bc38dc
7. dec 2025

Ahoj,radila by som ti nájsť si zamestnanie, lebo po konsolidácii budú musieť ľudia opustiť svoje štandardy. Všetko čo je navyše oproti úplne základným veciam bude mať ťažkosti prežiť.

sisa0818
7. dec 2025
@rejka7

@tl999 bože, načo sú dnes komu dlhé pazúry, neprirodzené, nehygienické, keď je drahota a bude po novom roku ešte horšie. Také drápy nosia len ženské, čo nemusia makať doma a takých je málo.

@rejka7 😆😆😆 riadne odveci trepeš .. gelove nechty môžu byt aj krátke a “prirodzene “… nie len drapaky pre panicky ..ja síce na nechty nechodím ale moja mama áno a to maká v robote - vo výrobe , doma /okolo domu plus spravuje / upratuje dve ubytovacie zariadenia 😆😆 len taká poznámka , nedalo mi