Tehotná s alkoholikom
Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.
V ziadnom pripade by som sa zanho nevydala a rozmyslala by som aj nad tym ci som dostatocne sebestacna aby som uzivila dieta a len tak by som si ho nechala. To nie je riesenie ze od ozrana k rodicom. Stale sa len na niekoho zavesit. Nevravim ze ti nemozu pomoct ale nemozes svoju zodpovednost hodit na ich plecia. Predpokladam ze si dospela, nie si nesvojpravna, takze sa vzchop a rob nieco pre svoj buduci zivot. A hlavne hladaj sposoby a nie dovody a vyhovorky co sa preco neda a co je cia vina. Vzdy kazdeho okolo iba tvoja nie, vsakze?
verím, že si nešťastná. Plus teraz budú s tebou lomcovať aj nálady. A verím, že si ho ľúbila, preto sa cítiš oklamaná. Ale vzchop sa, nič nie je také zlé, ako sa na prvý pohľad zdá. Teraz musíš v prvom rade myslieť na dieťa, ľúb ho už v brušku a všetko sa ti bude zdať jednoduhšie. Nasekala som ti v príspevkoch, ale trošku pokory, odvahy a zvládneš to. Rozprávala si sa s partnerom o alkoholizme? Navrhni mu to liečenie stále o tom točím, však?) ak si si istá, že by bol ten pravý,. On ho odmietne. Na dieťa sa teší. Len aby ho nebral iba ako trofej. Možno po tvojom odchode by sa nad tým aj zamyslel. Keď nie, nemáš čo ľutovať. Inak s ním v žiadnom prípade neostávaj.
Nie si ani prvá, ani posledná slobodná matka s minimálnymi prostriedkami, ktorá nechtiac otehotnela. Ak chceš ostať v Čechách, skús niekoho nájsť, s kým by si bývala. Na Slovensku je časť bývalých internátov prerorebená na ubytovaciu časť pre verejnosť za malý peniaz. To by si finančne zvládla, ak sa ti podarí to zamestnaie, ak aj v Čechách sú podobné ubytovne. . Do pohovoru by som sa odsťahovala ku kamarátke alebo na Slovensko k rodičom. Je viditeľné riziko, že otec dieťaťa ti nedá pokoj, preto by som adresu bydliska zatajila. Ale adresu skôr či neskôr zistí. Možno sa skúsiť popozerať po inzerátoch -pracovné ponuky v iných mestách a potom začať odznova. Samej predierať sa to bude veľmi ťažké.
Gratulujem
Sociálne zázemie a finančnú otázku nepovažujem za dôvod na potrat (u mna ani ziaden iný neexistuje) ...pretože prvé je stav dočasný a premeniteľný..druhé je čin.. fatálny ....Vina ..či nevina = irelevantné...Zodpovedná..ci nezodpovedná je vhodnejsie...
@pribinak sú tam hrozne veľké dávky hormónov, na nete písali ako im bolo hrozne zle, ja takého veci zle znášam, ako to mnohým ženám úplne rozhadzalo cyklus, že gynekológ im ho 2 mesiace dával dohromady, ja si pamätám ako mi bolo hrozne po prvej dávke HAK. A tiež poznám prípady, že užili dokonca hodinu po styku a aj tak zostali tehotné.
@zaxinka dobre. A popremýšľaj aj do ďalekej budúcnosti - bábo a tak. Našpor si čo najviac. Nečakala by som na "možno vyjde tá práca cez kamošku", presne ako píšeš, poisti si to zháňaním vlastnej práce, možno dostaneš výhodnejšiu ponuku ako cez kamošku. Buď viac aktívna. Napr. ešte teraz cez internet - profesia.sk - hoci len promotérku rob, alebo nejakú brigádu. Každý cent sa ti zíde
@zaxinka ja som citala a videla aj to ze mozno k rodicom, vidim ze nerada, alebo sa zanho vydat na co sa netesis a preto som ti radila ze si uvaz ci si vobec schopna sa o dieta postarat sama, TY UPLNE SAMA. Lebo ani jedno z tohto nie je idealne riesenie. Ak sa na to citis, zacni preto robit vsetko co mozes, lebo s dietatom budes rada ked budes prezivat z mesiaca na mesiac, alebo to vzdaj hned. Ja som sice proti potratom, ale ak mas zivorit aj s dietatom, tak to radsej ho nemat. Na neho sa vykasli porozpravaj sa s rodicmi ci ti pomozu, neber to ako samozrejmost ze ano, aby si sa nemilo neprekvapila
@zaxinka musíš byť veľmi hlúpa, keď frajer sa Ti 2 r opija nič neriesis a ešte aj otehotnies.Fakt pekná idea budúcej rodiny a ešte aj zobrať si si ho chcela.Ci aj to rozhodol za teba?či si si myslela, že svadbou sa zmení??pár x Tá prefacka či vynada v opilosti pred dieťaťom a budeš rada
Nevyzeras, že by si vedela vziať osud do svojich rúk rozísť sa a aspoň tomu dieťaťu pripraviť raz krajšie detstvo, tak sa drž nebudeš to mať lahke
@katusikkk asi niekomu vadilo to, že sa nepíše bez zubý, ale bezzubý 😝
@zaxinka no uz hoci kde, len od neho ist prec, hocikde!
@janinka007
To viem,ze to bolo zle,ale neslo to uz opravit a v tom druhom to mam naschval.Ale to nie je pointa.
ja bych si ho na tvojom mieste vzal, daj mu sancu, on sa zmeni..
btw. poznal som jedneho podobneho, ked mu uniesli na svadbe nevestu tak miesto toho aby ju siel hladat sa zatial ozral tak, ze nevladal stat :D :D :D

Kolko mas vlastne rokov? Podla tvojich odpovedi tipujem max 22