Tolerovali by ste manželovi chodenie von s kamarátkami?
Mame s manzelom krizu a pri hadkach sa zmienil tiez o tom ze chce chodit von s kamaratmi,kamaratkami ktore som v zivote nevidela.
@dankajuskova Viem, ze to pre teba teraz tak nevyzera, ale neboj, bude dobre. Hlavne sa ty z nicoho neobvinuj. Je to on, kto urobil chybu, nie ty. Ja som tiez zacala teraz pracovat na polovicny uvazok a manzel je doma s malou, ale pracuje z domu. Tiez niekedy vybuchnem, preco nie je porobene a navarene a preco mala nejedla, no moj manzel ma na to na rozdiel od toho tvojho dovod. On popri tom musi pracovat, takze si len tak sunky nevala.
Ja by som na tvojom mieste isla na SVK, kde mam rodinu a kde mi ma kto pomoct. A nie cakala na jeho milosrdenstvo, ze mi zaplati byt. Neboj sa, sudy v drvivej vacsine pripadov aj tak prideluju dieta matke. To by ti na sude musel dokazat, ze vedies nemravny zivot a o dceru sa poriadne nestaras. Takze keby ste sa aj isli sudit, tak sa na to priprav, ze sa o to pokusi. On si je toho velmi dobre vedomy a snazi sa s tebou preto manipulovat.
@dankajuskova to mi je luto 😢, baby mali nakoniec pravdu... ta pomoc od neho sa mi nejak nepozdava, podla mna ma nieco za lubom. skor by som sa priklanala k odchodu na SK. Inak, som nepochopila, ze rozvadzat sa budete, ale tahat po sudoch ohladne dcerky nie? ci ako to bolo myslene? ved ked sa poda ziadost, bude sa riesit najma to, s kym dcerka zostane, bez toho to nejde. A nedrzi ta v sachu, dcera zostava s matkou. On je dovodom rozpadu manzelstva, tak nechapem, co by este nechcel. jedine, ze by na teba nieco chystal, ako ta ociernit pred sudom. Hovorim, ten napad s platenim bytu a tym, ze mu zostavate 'po ruke' sa mi vobec, ale vobec nepaci. uz neber nanho ziadne ohlady, on na teba tiez nebral a ak mu zalezi na dcerke, cestu si najde, ty mu ju nevytvaraj. A trosku popracuj na vlastnej sebahodnote, ak chces stretnut muza, s ktorym budes stastna...to myslim v dobrom lebo z toho, co si tu pisala, islo o jasnu zavislost citovu na nom a o takmer ziadnu sebahodnotu. Ty si taka, aka si, maj sa taka rada a nikdy nepros o lasku, o lasku sa neprosi, lasku si netreba zasluzit, laska je prirodzena, rovnocenna, nicim nepodmienena....ale v tom spravnom vztahu. drzim palce!
no s tym rozvodom som to myslela tak,ze uvidime ako to bude fungovat tak ako sme sa dohodli,dcera ostava mne a on ju bude navstevovat 2 krat v tyzdni ked ja budem v praci a inac iba po dohode. Ale ci chcem alebo nie tak sme na sebe zavisli,a na svk by som momentalne nemala ani pracu,ani skolku pre dceru,takze asi tu ustanem a uvidim ako to pojde a mozno sa po case odstahujjem,fakt neviem je to este len tyzden,takze je to este hodne cerstve.
@dankajuskova je to obycajny hajzel, ktory mysli na zadne vratka. Akoze bude taky milostivy, ze ti bude platit byt, kym dieta nenastupi do skolky a potom co? On ma momentalne vycitky svedomia. Potom zrazu prestane, ved mala chodi do skolky a ty sa postaraj ako vies. Byt tebou, tak na vyzivnom si pytam min. 300 eur, lebo je len otazkou casu, kedy mu zacne jeho milenka diktovat co ma robit a kedy to ma robit. Treba mysliet hlavne na seba a svoje dieta. A urcite sa k tomu nestavaj tak, ze on teba drzi v sachu....Nie. Ty si svojpravna bytost. Z ktorej casti SVK si, ze si myslis, ze by si pracu nenasla?
som z presova
Odpoved na zalozenu diskusiu: tak netolerujte,viem o com hovorim,u nas sa to konci rozvodom.Ale som aj rada lebo mi to otvorilo oci s kym som to ja vlastne zila.
Ahoj, ja som našla Tvoju tému až teraz. Len som si to tak zbežne prečítala a chcem Ti povedať, že mi je veľmi ľúto, čo sa stalo. Ale podľa všetkého to vyzerá, že Tvoj zákonný je pekný hajzlík. Tiež sa prikláňam k babám, aby si odišla, ak Ťa tam nič nedrží - nemysli si, že on sa bude o dcéru trhať. Teraz myslí niečím iným ako hlavou a neverím tomu, že by Ti chcel malú zobrať - jeho milenka by o cudzie "decko" určite záujem nemala...Držím palce, aby si to nejak vyriešila a našla neskôr svoj kľud. Možno Ťa v živote niekde niekto čaká a omnoho lepší ako ten, ktorého si mala.
odpoved na diskusiu:Ja by som to netolerovala. Ale na druhej strane mojho mm by to ani vo sne nenapadlo ísť von s kamarátkami. Ale to má vpovahe, on je taký samotár a ked niekde tak len somnou a s dcérkou, inak ho máme stále doma.
AHOJTE ja neplerujem ani chodenie s kamarami a nieto este s kamaratkami medzi muzom a zenou vzdy je neaka chemia takze by som svojhoo chlapa nepustala von so ziadnou zenskou a
@fomarik aj my tak presne
No s tou dcerou je to prave naopak,pretoze ma k nej vztah,lebo ked ja som chodila do prace tak bol s nou.No fakt neviem,ja som sa uz dost dlho trapila,ponizovala a on s toho tazil.A teraz som zacala konat ja,ale s prislusnymi uradmi.Po udajnom 2 tyzdnovom vztahu s milenkou si zacal bravat dceru k nej domov,lebo tam on momentalne zije,idu jej kupit sedacku lebo ta zenska ma auto,...a ked dcera prisla od nej,tak celu noc mi preplakala,obimala ma,tak neviem co sa tam,stalo,manzel tvrdi ze sa cely den hrali.Tak idem v pondelok za detskou psycholozkou,ze ako to na dceru vsetko vplyva a co mame robit aby sme jej neublizili.
@dankajuskova no ja byt v tvojej situacii, by som nepristala na to, aby sa moje dieta stretalo s jeho milenkou...hlavne ked je to este take cerstve a ty ani nevies, co je to za osoba. Mam pocit, ze on vie ako na to...a vydobije si, co len chce...ale to sa ti moze stat nestastim...ty stale beries ohlad na neho...no on na teba nie...ja by som sla do kompromisu...ak chce vidiet dceru tak dobre, ale nie vodenie dcery do bytu milenky...ved ani nie je iste aku trvacnost ma ich vytah...on mi pride ako vymaznane decko, ktore musi mat kazdu hracku, ktoru chce...
Podla mna by bolo pre teba najlepsie odist na SK...odputat sa od neho...ty teraz nadalej prisposobujes svoj zivot jemu...dieta zveria tebe...ale ak budes zit v byte, ktory ti bude platit on...co myslis, aky obraz o sebestacnosti to utvori na sude o tebe? Obavam sa, ze je to iba vypocitava finta z jeho strany...bud moooc opatrna...pozeraj o dva kroky dopredu.
no lenze ja mu nemozem zakazat sa stretavat s dcerou lebo ma nato take iste pravo ako ja,je jej otec,a to s kym este je ja proste neovplyvnim,to iste by bolo naopak kebyze ja mam tiez dakoho tak dcera by sa s nim vidala.a aj keby mal urcene sudom kedy sa moze stretavat s dcerou tak ja tiez nebudem vediet kde je s kym je.
@dankajuskova tebe niet pomoci!...prečítala som celú diskusiu...nadvihovalo ma, ked niektoré baby videli v konaní tvojho manžela len akože podpichovanie, aby sa vzťah zlepšil...totálna sprostosť...jasne otvoril problém s neverou, aby si začala konať a počítal s tým, že buď odídeš, uvolníš pole a dáš mu slobodu(on bude argumentovať, že ty si odišla) alebo začneš robiť scény a tým dokážeš svetu, že s tebou sa nedá žiť...ty si urobila napriek konkrétnym radám žien so skúsenosťami a rozumom všetko čo chcel a ešte si aj zasexoval...zamilovaný je slepý, momentálne chce aj tak len tú druhú...chce len dcéru, lebo s ňou bol dosť často...vie, že do opatery ju nedostane, ale vie, že keď odídeš na slovensko, tak často ju neuvidí, alebo ho cestovné bude dosť stáť, možno aj toľko, koľko ti teraz platí nájomné...(spočítal si, že škoda stratiť byt, o ktorý sa mu budeš zadarmo starať, a ktorý ti môže hocikedy zobrať)...a ešte na súde môže argumentovať pri určovaní výživného, že dcére platí byt, takže výživné bude chcieť nízke...alebo si myslí, že ťa vyšachuje tým, že sa o dieťa nevieš postarať, že aj bývanie vám platí on, aj o dcéru sa stará jeho priateľka...neboj, dcéru prisúdia matke!...zamestnaj sa v prahe, nájdi si tam bývanie, dcérke škôlku, okamžite aj keď ešte nebolo podané na rozvod (ja osobne si myslím, že on sa zatiaľ ani rozvádzať nechce, na to sú chlapi príliš pohodlní) podaj na súd o predbežné opatrenie platiť na dcéru 400€(aby bolo z čoho znižovať) a spíš, na čo všetko to dcéra potrebuje (škôlka 230€, strava, nejaké krúžky, bývanie-nie to jeho ale vaše!, strava, lieky, lekár, oblečenie, hračky...neboj sa preháňať, skromnosť on len zneužije) a ak môžeš, na všetko maj potvrdenky, na súde sa viac ako rečami(a tým myslím jeho) zaoberajú konkrétnymi dôkazmi)...v tvoj prospech hrá dôkaz, že váš vzťah stroskotal na jeho nevere a odsťahovaní sa k milenke!!!...len mu nič o svojich plánoch už nehovor...rázne konaj...on nech je postavený pred hotovú vec...ak začne mať problémy, aj milenka nebude len sladká, ale podráždená, poprípade s výčitkami...ale to je hudba budúcnosti, na to nesádzaj...teba musí zaujímať dobro tvojej dcéry a teba!!!...nemôžem ťa ľutovať, len nakopnúť...najbližšia pomoc je na konci tvojho ramena...tak sa pozbieraj
@dankajuskova ved ty mu nemusis nic zakazat, ved uz spolu nezijete, tak logicky nemoze byt s dcerou tak, ako predtym. a inak, ja by som urcite nepustila dceru 2 tyzdne po rozchode s jej otcom do bytu milenky. Preboha, poznas ju vobec? ved tu nejde o to, ze on ma na nu rovnake pravo, ale ide o tvoju dceru a o to, aby jej nebolo ublizene. Co myslis, ze asi tak s milenkou o tebe dcere hovorili? co sa tam asi muselo stat, ked ti celu noc plakala? podla mna je to hazard s dusevnym zdravim dietata. Este nie ste rozvedeni a nemate urcene stretavanie, tak nechapem, preco citis povinnost to riesit uz teraz, ved predsa aj dcera sa musi vysporiadat s vasim rozchodom a nie 2 tyzdne a uz jej podsunut 'novu' tetu. Ty riesis jeho pravo na dceru a neriesis dceru a jej prava. Treba sa co najskor postavit situacii celom, mam pocit, ze si to stale nepochopila, ze uz nie je ty a on, uz si len ty a dcerka a musis teraz chranit seba a jej zaujmy. Nikto ju o otca neobera, to on sam sa obral o moznost zit s vami, takze prestan mu stale vychadzat v ustrety a vobec, prestan ho riesit. Dcera k nim chodit jednoducho nebude, ved stretavat sa mozu aj mimo bytu milenky a kludne bud pri tom, na to ma tvoja dcera narok.
a co som jako mala robit,ja som bola v praci,takze som to nijak ovplyvnit nemohla,fakt niesom taka blba,ja som mu hovorila ze si to neprajem,ale...az ked som mu volala ze ci uz dcera vstala tak mi povedal ze su vonku,tak mi doslo ze budu len u nej...
Danka ja si nemyslim, ze si blba. Mas to tazke a urcite je tazke pozerat sa na to s nadhladom, ked to zasahuje tvoje city, cely tvoj zivot. Vsetky rozhodnutia su na tebe a tvojom uvazeni, bez ohladu na to, co ti tu kto radi. Ber to naozaj iba ako rady.
Ja ale naozaj sipim, ze by bolo skutocne dobre ist prec z toho bytu, ktory ti on plati. To je moooc dolezite a vsetko ostatne tomu prisposobit. On to totiz naozaj moze pouzit ako zbran proti tebe a potom moze byt neskoro.
Viem, ze si nemozes dovolit si ho sama platit a preto by si mala zvazit navrat k rodicom na SK. Radsej zit skromnejsie...na zaciatok iba prezivat...ako byt v zajati....pokial ti bude on platit ten najom, tak budes v jeho zajati.
Mozno ide o to, ze si sama nevies predstavit, ze s nim stratis kontakt.
Prajem Ti veeela mudrosti pri dalsich krokoch. 😉
@dankajuskova prepac za moje tvrde slova, nechcela som sa ta dotknut, ani som ti nijak nenaznacila, ze si blba. Reagovala som len na tvoj prispevok z 22.10., kde si pisala, ze si tvoj manzel zacal bravat dcerku k milenke domov, kedze tam on teraz byva. Z toho som usudila, ze o tom vies a ze to momentalne neriesis, kedze ty pracujes a on sa zatial stara o malu. A to sa mne osobne zdalo maximalne nevhodne, nic viac. Proste mi pride zvlastne, ze aj napriek vasmu rozchodu a jeho odchodu k milenke dalej fungujete ako keby nic. On ti plati byt a nadalej sa stara o dceru ako predtym. Viem, inu sancu nemas, ale v danej situacii mu nahravas do karat, ma ta v hrsti, ty si mu nakoniec este aj vdacna a on si kludne uziva s druhou. No neviem, ale toto by som ja nemohla, na to som moc hrda 😕. Preto ta moja reakcia, prepac este raz.
ja sa nehnevam,len neviem jak som mohla byt tak blba a zaslepena,pravdu sa o tom uz nikdy asi nedozviem.a konat som uz zacala.podala som si navrh na zverenie dcery do pece a potom ma caka rozvod.aspon teraz viem s jakym hajzlom som zila 8 rokov.
necitala som vase prispevky,,,zaujal ma len jej nazov a moja odpoved je : NIE! NETOLEROVALA!
aby som ja chodila s kamaratmi von,,,pripadne manzel s kamoskami? 😀 😀
nie, tato cesta viedie na jeden smer----- postel.... 🙄 🙄
ciste zištne kamaratstvo medzi muzom a zenou existuje jedine v pripade ze ti dvaja sa nepritahuju.
ale ak je tam 1% zaujmu, sympatickosti, "obdivu", ... skonci to vieme kde 🙂 🙂
no to bola kamaratka cez net,a skoncilo to vztahom a nasim rozvodom.
mne by toto neskutocne prekazalo, ak Ti to vadi, tak sa vezmi na par dni k Vasim, a povedz mu, ze spat prides, az ked dospeje a zisti, co v zivote chce, ci sa s niekym flakat po vonku, alebo travit cas s tymi, ktory ho miluju najviac.
V ziadnom pripade by som to netolerovala. Len na druhej strane aspon o tom vies kludne by to mohol robit tebe za chrbtom. Mala by si tie jeho "kamosky" urcite spoznat.
@dankajuskova ...jasne, ze dovolila 🙂 hned po tom ako by som isla ja isla s nejakym ,,kamaratom,, ...nech vidi ake je to prijemne 🙂 🙂 🙂
vieš je to tak 50 na 50, žienky keby ste vedeli koľko sa ten môj fláka .... a neviem s tým nič robiť... 6 rokov sme spolu, medzitým sme mali ročnú pauzu pri ktorej si ,,možno,, uvedomil, čo stratil.. tak som mu dala ešte jednu šancu.. a verte či nie, teraz je to ešte horšie ako to bolo predtým.... 😒
@milka_1 to musí byť strašné ☹
mm nechodí von, on nie je spoločenský typ, ale ja idem cca raz do mesiaca, raz do dvoch mesiacov tiež von s kamarátmi... to sme taká veselá partia (všetci ženatý-vydatý) a väčšinou sa ženám nedá kvôli deťom.. ale mm to neberie tragicky, pretože hoc ich nepozná nejak dobre, kedykoľvek môže prísť na kontrolu, keďže vie presne kde sme 🙂
no ved predtym sme vsade chodievali spolu, dokonca on so vsetkymi kamaratmi + ja, a nikomu to nevadilo, teraz mam pocit ako keby som mu zavadzala...
ja to uz neriesim,cim skor sa z toho dostanem tym lepsie pre mna
Neviem si to predstavit..i ked niekedy by som bola rada...my sme sa brali po velmi kratkom chodeni..asi po mesiaci vztahu sme si povedali ze chceme dieta..on mal 30, ja 22 a moje biologicke hodiny mi uz dlho bili na poplach ...proste som dlho dlho chcela dieta...a tak sme si urobili..poznali sme sa takmer dva roky ako kolegovia na jednom oddeleni,len vzdy niekto z nas niekoho mal...no a tym ze sme sa rychlo stali 3 a potom aj 4 clennou rodinou,kamaratstva ochladli a kolko krat si aj povieme ze nikoho nemame a ked,tak daleko...uz sme chceli chodit aj na manzelske vecery ci niekoho nespozname..ale aj tak by nebol zasa cas..ja ked sa dalo,2 x do roka mam stretko s kamoskami..tak mm strazi,ale ked cchcem aby siel aj on,nema s kym...este ze mame stale nejake malicke akcie z oddelenia...gulaska v lete,v zime vecierok..inac by sme boli uzavrety..ja by som mm dovolila,ale s mierou,a sem tam by ma rozbral.so sebou...nebezpecenstvo je vsade 🙂 i ked za svojho muza dokazem dat ruku do ohna,a to smrtelne vazne,pit pije s mierou,tak sa az moc nebojim 🙂

No tak to nakoniec dopadlo tak ze ked som prisla do prahy tak to vyzeralo vseliak,snazila som sa aj sme spolu spali a po dvoch tyzdnoch prisiel s tym ze ma priatelku,ze ma nelubi a nedokaze so mnou zit tak od nas odisiel a uz tyzden byva u milenky.jedine co je fajn ze mi chce pomoct,hladam si byt ktory mi bude momentalne platit lebo ja som na rodicaku,pokial nenastupi dcera do skolky a to tiez len preto lebo nechce stratit dceru a keby som odisla na svk tak mi hovoril ze by sme sa tahali po sudoch ze by chcel dceru on.takze velmi nemam na vyber drzi ma v sachu.A tiez je zle ze pokial nenastupim normalne do prace tak sme po fin,stranke na sebe zavisli.A budeme sa rozvadzat.Tak sa to happyendom neskoncilo, i ked som to velmi chcela.snad najdem niekedy este chlapa s ktorym budem stastna 😒