icon

Tolerovali by ste neohlásenú návštevu svokry?

24. jún 2024

Moja svokra so švagrinou mali dnes prísť na návštevu, neboli sme dohodnutí na žiadnom čase lebo mali predtým nejaké vybavovačky tak som automaticky predpokladala že predtým napíšu/zavolajú. Ja som si teda riešila svoje, išla som na poštu, do obchodu, do zásielkovne. A keď som prišla domov, boli už u nás keďže svokra má kľúče (pre prípad núdze). Ako by ste reagovali?

dskjhfdlkdjhl
24. jún 2024

@minenkak zaujimavy nazor, len trochu kratkozraky.

lienka.7
24. jún 2024

@autorka za mna je to drzosť. Ja tiež keď som išla k mame, zdržala sa v praci a ja som bola u nej skor, som jej volala, ze uz som u nej, budem ju čakať v jej byte. Nedovolila by som si len tak vojsť dnu. Ani ona ku nám tak nechodí. Je to drzosť.

autor
24. jún 2024

Nemyslím že zvonila, už minule vošla bez klopania ale to mi aspoň napísala že ide k nám. A či by som sa hnevala keby to bola moja mama, no tá moja by si to nedovolila lebo ona ma vychovala tak že je to nevhodné. V každej rodine je to inak ako vidím. Asi jej budem musieť naznačiť že si to neželám

nerko
24. jún 2024

Ja by som si to nedovolila. Nahradne kluce maju svokrovci aj moji rodicia. Bez dovolenia by mi nikdy nevosli do bytu. Zo slusnosti Ti mali zavolat, ci Ta mozu pockat dnu. Taktne by som ich upozornila, az mi zavolaju, keby sa to este opakovalo.

minenkak
24. jún 2024

@dskjhfdlkdjhl stále je to uhol pohľadu,ja by som fakt chcela vedieť ,pri normálnych vzťahoch ,kto berie svojho rodiča ,úplne rovnako ako svokrovcov.Mama je mama,svokra je svokra

dskjhfdlkdjhl
24. jún 2024

@minenkak a manzela ako beries? Lebo ta svokra je jeho mama a Tvoja mama je zase jeho svokra, takze by si chcela, aby ju bral ako niekoho horsieho? Ci manzel ma mat ine pravidla?

h2
24. jún 2024

@minenkak Ale ten byt nie je snáď len autorkin, ale aj jej manžela. Tá svokra neprišla do domácnosti autorky, ale aj do domácnosti svojho vlastného syna. Z tohoto hľadiska je to rovnaké. Jasné, že mamu berie každý ináč. Ak by to urobila autorkina mama, vadilo by jej to asi menej, ale zase jej mužovi zrejme viac.

sardinka32
24. jún 2024

Mňa by to nasrdilo...to, že si jej dala kľúče pre prípad núdze neznamená, že si hocikedy otvorí a vojde...mne by to ako svokre ani nenapadlo a ani vlastnému dieťaťu by som len tak nevošla bez opýtania do bytu...evidentne tuná musíš povedať na rovinu, že si to neželáš, lebo toto Ti asi bude robiť pravidelne. Zaujímalo by ma, čo na to Tvoj muž.

lienka.7
24. jún 2024

@dskjhfdlkdjhl moc to uz rozpitvavas... mama je mama a svokra je v podstate cudzia osoba. A v podstate aj ten chlap, keďže po rozvode ta s nim (okrem deti, ak mate) nič nespája. Muzov aj svokrovcov môžeš mať aj 10. Matku, resp.rodicov mas ale len jedných.

minenkak
24. jún 2024

@h2 počkať tu sa rieši, že to vadí tejto majiteľke bytu,o mužovi nebolo nič spomenuté

minenkak
24. jún 2024

@dskjhfdlkdjhl čooooo ,čo tu splietas ako sa má môj muž správať k mojej mame,kde tu píšem,že pre muža sú iné pravidlá

minenkak
24. jún 2024

@h2 ano presne každý berie mamu a svokru inak,ja píšem niečo iné?

h2
24. jún 2024

@minenkak Keby žiadny muž v tom dome neexistoval, asi by svokra nemala dôvod tam chodiť. A nevšimla som si, že by autorka niekde písala, že je jedinou majiteľkou toho domu (v tom prípade by asi ani nedávala svokre kľúče).

mircalla
24. jún 2024

Nedavala by som svokre kluce. Kluce nema preto, ze keby ste sa vymkli, je x sposobov, ako vyriesit, kluce ma preto, ze ich vyzobrala a vy ste jej ich poslusne odovzdali. Moji rodicia by toto nikdy neurobili, aj keby mali kluce.

minenkak
24. jún 2024

@h2 ale rieši sa že jej to vadí, že svokra takto chodí

vev82
24. jún 2024

Netolerovala. Velmi jasne by som jej povedala ze si nezelam aby svojvolne vstupovali do mojho bytu. Ale ja by som nikdy a v ziadnom pripade svokre nedala kluce od bytu 🤦🏻‍♀️

dskjhfdlkdjhl
24. jún 2024

@minenkak @lienka.7 vy dve si chodte zanadavat na svokry, to bude pre obe vdacna temicka😉 Mozno ste len mlade a mozno len nechapave, je mi to fuk. Vam by to bolo zbytocne aj kreslit, lebo svokra je cudzia, aj manzel je cudzi, len vlastna matka je rodina, no musite to mat doma eno-nuno😉

minenkak
24. jún 2024

@dskjhfdlkdjhl kde nadávam ja na svokru a kde píšem, že muž a aj svokra sú cudzí

caroline_
24. jún 2024

Mňa by asi drblo.. To už je čo za drzosť? Okamžite by som im tie kľúče vzala a vymenila zamky... Ľudia fakt nemajú hranice

mandarinka555
24. jún 2024

Ja ani nechápem, čo touto diskusiou sleduješ? Keď ťa to nasralo, mala si nastaviť ruku, s vetou: "kľúče...hneď" !!! A problém vyriešený, nie? Vyššie dievčatá to pekne rozobrali...Keby to bola tvoja matka, tak ti to nevadí, ale svokra ti vadí. Veď jej tam býva syn a ona je predsa jeho matka. Už len to, že dávať niekomu kľúče od môjho majetku, je pi*ovina najhrubšieho zrna.

vler
24. jún 2024

Nabuduce sa dohodnite na presny cas; inak vobec

lienka.7
25. jún 2024

@dskjhfdlkdjhl moja zlata, ja svokru nemam😉 ale ani bývalá si toto v živote nedovolila (a to mala kľúče podotykam) a ani nikto iny, kto mal.ako sa hovorí detskú izbu, vies. Lebo každý súdny človek rešpektuje súkromie toho druhého. Keď tu píšu decka, ze im matka lezie do izby, ojoj, to uz tu je ohen na streche, ze aké súkromie ma mat chúďatko dietatko! Ale cudzí ľudia mi v pohode budú liezť do bytu, ze???

h2
25. jún 2024

@vev82 Možno ich dal svojej mame jej syn - autorkin manžel. Či jeho byt to nie je? On tu nie je podstatný?
Navyše, akosi tu mnohé z vás ignorujú fakt, že autorka o ich návšteve vedela. Svokra si neprišla len tak, bez ohlásenia. No tak čo mala teda robiť, keď sa ohlásila na návštevu a nikto nebol doma?

lienka.7
25. jún 2024

@h2 to je jedno. Pokial prišla a autorka nebola doma, mala jej zavolať, počuj Mara, už sme so Zuzou tu, ty sá niekde flákas, ale však ok, mame kľúče, počkáme ta dnu, svihaj domov.
A všetko by bolo OK.
Pokial si dobre pamätám, neboli dohodnuté na konkrétnu hodinu. Druhá vec je, že aj autorka mohla zavolať, že kedy presne prídu, mohli tým predísť tomuto.

vev82
25. jún 2024

@h2 mne je to fuk. Ja by som nedala kluce ani vlastnym rodicom. Preco by mali mat kluce od môjho bytu?

h2
25. jún 2024

@vev82 Niektorí ľudia dávajú svoje kľúče rodine, napríklad pre prípad, že svoje kľúče stratia, alebo sa niečo stane. Nevidím na tom nič zlé.

h2
25. jún 2024

@lienka.7 A prečo je OK počkať vnútri po telefonickom oznámení, ale nie bez neho, keď autorka vedela, že majú prísť, vedela, že majú kľúče a nebola doma? Keby sa jej, napríklad, nedovolali, majú čakať vonku? Veď sa dohodli, že prídu. Tak keď niekoho čakám, nevyberiem sa na 3 rôzne miesta preč. 🤷‍♀️

dskjhfdlkdjhl
25. jún 2024

@h2 Asi nie je sanca vysvtelit, matka manzela je matka druhej triedy, tak dufam, ze tieto zienky maju synov😉

ada309
25. jún 2024

Ja toto nepochopím... co také sa stalo? Vykradli ta? Veď je to tvoja rodina, nie su to cudzí ľudia... to mali stat za dverami kým neprídeš? Alebo mohli ísť domov a vykašľať sa na celú návštevu... potom by tu zas bola téma, ako neprišla svokra na dohodnutú návštevu... popravde,ja keby som pozvaná na návštevu a prídem a nikto nie je doma, tak asi naštvaná odídem... tiež si mohla aj ty zavolať a povedať, idem si povybavovat príďte vtedy a vtedy... podľa mňa, svokra je ta, co ma byt naštvaná a nie ty..

lienka.7
25. jún 2024

@h2 žeby obyčajná slusnost? Ja mam kľúče dokonca od bytu kamarátky, keďže jej pravidelne chodím zalievať kvety (je letuska) a keď idem k nej a nie je doma náhodou, vždy jej volám, ze ju čakám už v byte. Jednoducho do cudzieho len tak nevleziem. Ale vidím, že tu je to jedno