Totálna vyčerpanosť po fyzickej a aj po psychickej stránke
Ahojte ,
som v 15 ročnom manželstve, máme tri deti vo veku od 9-15 rokov, čo sa týka sebaobsluhy sú samostatné . Manžel je priemerný , žiadny zázrak ale zas nepije , nefajčí , nebehá za ženami, je skôr submisívnejší alebo možno aj nie a nechce sa mu niesť zodpovednosť. O všetkom rozhodujem vlastne ja , lebo keď sa ho aj na niečo opýtam tak mi povie vždy urob ako ty chceš a aby bolo dobre. Deti v domácnosti ako tak pomáhajú , ale všetko musím zopakovať asi 5 krát a to každému jednému a až potom sa niečo urobí .
Pracujem , mám veľmi časovo nárazovú prácu , čiže raz je toho menej a raz až do zvracania a opakuje sa to v mesačných cykloch .
V poslednej dobe som nesmierne vyčerpaná a to ako fyzicky tak aj psychicky. Dnes som sa napríklad musela vrátiť autom z polovice cesty čo som nebola schopná odšoférovať ku klientovi , bola som tak nesmierne unavená že som sa bála že to niekde napálim. Neviem či ma vyčerpáva muž neustálym prenášaním zodpovednosti na mňa alebo deti ktorým musím všetko opakovať až následne vypením alebo je to spôsob života aký vediem alebo je to všetko spolu . Najradšej by som sa zbalila a odišla na týždeň , dva niekde kde budem úplne sama a nebudem nikoho vidieť a ani počuť a mala konečne trocha kľudu .
V podstate ani neviem ako to mám riešiť aby som nebola za kravu pred deťmi , mužom ale ak to bude takto trvať dlho asi niekde skolabujem . Nakúpila som si vitamíny a tie aj poctivo beriem ale nejakú extra zmenu nebadám. Dnes keď som si nachvíľu ľahla asi 5 krát sa mi otvorili dvere a vždy ma niekto prebudil kvôli kravinám až som sa nakoniec tak rozzúrila že som kričala ako pominutá , asi prvýkrát za tých 15 rokov.
Prosím ako by ste toto riešili vy, čo by ste robili na mojom mieste. Za každú radu budem vďačná.
Ahoj autorka. Nastala u vas nejaka zmena k lepsiemu alebo je muz stale u mami? Inak, drzim palce ✊
@empaticka1zdravím , manžel naďalej býva u mamy , brázdi cesty na bicykli s vetrom vo vlasoch , neplatí nič na deti a takmer sa s nimi nestýka. Jedine čo my jeho mama volala aby som mu spustila z toho výživného že potom jej nemá ako prispievať na domácnosť. Vravím jej mami ( tak volám svokru ) , mne manžel na deti nič neplatí , nech urobí s ním Palo a Peter poriadky ( jeho bratia ) a nech vám riadne prispieva.
jaj hrubica... správne jedine čo mi jeho mama
Prvorade su deti.. A ona ako matka ma podporovat vnucata a syna prefackat ze na ne neplati... Neznasam takychto chlapov.. Sa ukazu ked je zle.. Jeho deti ako nepotrebuju jest ci ako... Boze pevne nervy 🙏🍀
fuuu...ze neplati na deti jedna vec...chrapun...ale ze ani nema zaujem...
Sila toto, ako sa zachoval. Ja by som mu nič neodpustila a dala to na súd, nech prispieva. Prečo by on mal žiť život slobodného mládenca, keď má deti. Aj keď ste ešte manželia, môžeš od neho žiadať výživné na deti. A byť jeho mamou, vyhodím ho z domu, keď nie je ochotný prispievať. Veď to nie je mladý chalan, ale dospelý chlap.
Este pekne vyzivne aj na seba ziadaj..
@mimiqa na seba určite nie ja pracujem a môj príjem je niekoľkonásobný ako jeho .
@matabb73 predbežko mi určite neprejde , a dávať na súd o výživné to je nadlho , ale čas z roka sa mu odkrajuje , to dostal na spamätanie sa . Ak ho prešvihne , už si nájde v schránke len žltý lístok zo súdu s návrhom na rozvod.
Heh, to je “charakter”, evidentne aj mamu odrbava, lebo jej asi tvrdi, ze jej nemoze prispievat, ked “plati” na deti
@dzejn80 presne mi toto napadlo, že vlastnej mame klame, ako ho manželka oberá o všetky peniaze a preto jej nemá z čoho prispieť. Ak je to tak, tak je to ešte väčší chudák (v zmysle debil) ako to doteraz vyzeralo 😲
Tak to je fakt debil 😳
Neviem, čo Ti napísať, je mi to veľmi ľúto, hlavne kvôli vašim deťom, Ty to das. Ale deti…
Drzim palce v kazdom smere.. Len ho daj na sud aj keby to trvalo rok bude musiet doplatit... Toto sa ukazal teda... Ako moj ex macher a potom mi skoro 5 rokov neplatil poriadne len po sudoch chodil hrozila basa hned sa koruny nasli.. Tetaz ked si vypytam daco ma odbije on ma na zivot malo 🙊a co dcera🤣... 1400 ma rocne stoji len skola.. Neda ani cent... Vypytam na zubarku poslal mi 30 a ja tam nechala 130...vypytam na ortopeda nic... Teraz budeme mat pojednavanie... Tam uvidim jeho srdiecko plakajuce... Takeho chudaka robi zo seba vzdy 🤦♀️
Autorka, je mi luto... Ide to s tym chlapom dole kopcom, Kazdym tvojim prispevkom je v mojich ociach vacsi a vacsi debil.
Ako sa ty citis? Aj sa ti ta vycerpanost polepsila, alebo ani nebolo kedy?
To mi je luto. Myslim ze manzel sa nespamata. To by musela prísť riadna rana osudu. Alebo by mu musela mama prestat robit hotel a vyhodit ho. Mozno potom by prisiel k tomu co je to zodpovednosť.
@empaticka1 nemyslím si že by sa môj manžel spamätal, on žije teraz taký život aký chce a aký mu vyhovuje. Voľný , zodpovedný iba sám za seba. Rana osudu.. ako že ho zasiahne blesk alebo spadne a nič si nebude pamätať , toto myslím že nehrozí .
Nečakala som takéto rozuzlenie.Ty si silná žena, ale on bol teda len tvoj prívesok.Hanba na skoro 50 r chlapa musí mať ego ako sviňa.To, že sa nestretava s deťmi ukazuje aký má charakter.a, aby mama žiadala nižšie výživné och to je hanba veď pani má určite 70 takú na krku a doma prešiel od teba pod krídla maminky fuj
Autorka ja sa ti vazne cudujem navo toto este predlzujes, uz si mala mat davno poziadane o rozvod
Potom suhlasim s @0kristina0 naco to predlzovat, ked si myslis ze sa nezmeni.
Rok je mnou overená doba , kedy ľudia začínajú ku koncu triezvieť a dívať sa na veci inak . Je to otec mojich detí , je aký je, ale ten rok mu dám šancu aby precitol a skúsil svoj život napraviť. Mňa nič netlačí , ani peniaze , ani BSM , ani nemám frajera pre ktorého by som sa chcela rozviesť. Jeho odchodom sa mi viac menej uľavilo na starostiach . Rozvod sa dá riešiť aj neskôr.
Si triezva a veľkorysá osoba, skladám pomyselný klobúk a držím palce do budúcna. Aj keď si tak ticho myslím, že za ten rok vytriezviete obaja. On si uvedomí, o čo by prišiel a ty, že ti je bez neho lepšie. Nie tak logicky, to už vieš teraz. Ale tak úprimne, zo srdca...
Držím palce naďalej. Dúfam, že zdravotne ste si obehali doktorov a všetko OK. Ten parazit vás vyciciciaval. A deťom sa teraz otvoria oči. Rodičov a deti sa nedá vybrať. Klamanej svokre možno tiež.
Prepac ale moj obdiv nemas, naco je toto dobre? A ked by sa aj nahodou spamatal tak ho privitas s otvorenou narucou a budete sa tvarit akoby sa nic nestalo? Naozaj si myslis, ze mu to do roka docvakne a ty budes mat doma ineho chlapa? Tu uz o laske nemoze byt ani rec a nevyhovaraj sa na deti. Deti su neni hlupe, vidia co sa deje a idete im obaja krasnym prikladom. Otec tvojich deti, ktory ich ukazkovo ignoruje, takehoto "otca" by som pre svoje deti teda nechcela a uz vobec by som sa ho nesnazila pri sebe udrzat.
Aj tak sa da. A tou ranou osudu som nemyslela blesk, skor tak po papuli od zivota 😃 jemu sa to raz vsetko vrati, uz v akejkolvek podobe. Drzim ti palce nadalej.
@0kristina0, práve preto, že deti nie sú hlúpe. Neujde im, že otec na ne kašle, hoci sa môže každý deň vrátiť. Pochopia, kto stojí pri nich a kto je sebec. Autorka bude mať čas spracovať v sebe, čo ďalej a nebude si musieť vyčítať, že uprednostnila útek pred problémami pred ich riešením. Nehovoriac o tom, že vrámci svojho povolania bude urcite v stave po roku ten rozvod riešiť veľmi promptne.
@0kristina0 vieš ja nepotrebujem tvoj obdiv .Ja som s tým mužom žila ešte keď mu nehrabalo a viem že dokáže byť aj normálny. Teraz mu proste s prepáčením šľahá na hlavu , kríza stredného veku ako hrom .
Ja sa nevyhováram na deti , moje deti sú v plnom obraze , ale to že je to otec mojich detí a že som s ním prežila aj to pekné je fakt. Myslím že mojim deťom idem príkladom a to že hlava nehlava pri prvom probléme nebežím s rozvodovými papiermi na súd je len plus.
Neodpovedala si mi na otazku, po roku sa budete tvarit ze bol na predlzenej dovolenke? Po roku odsudzenia vztahy velmi ochladnu, nehovoriac o tom, ze muz si najde za teba nahradu.
Chyba Ti?to vôbec sa neozve veď deti majú prázdniny.Si rozumná, že to neriešis horúcou hlavou, ale vlastne on si išiel oddýchnuť a teba nechal na všetko samu ako dovtedy.
@0kristina0 čo bude po roku nebudem riešiť teraz a už vôbec neriešim či si muž nájde za mňa náhradu. A áno , ak sa spamätá , pokúsim sa ten vzťah rekonštruovať ale za iných podmienok ako to bolo nastavené doteraz . Ak nie, tak si každý pôjdeme svojou cestou . Ale nebudem to teraz šiť horúcou ihlou .

Hanba, aby chlap pred 50 tkou utiekol k mame pod sukňu.Obycajny sralo pokým si ťahala bolo dobre, ak mal niečo pomôcť utiekol.Charakter myslím, že ani nepostrehnes, že doma chyba.Podla mňa len trucuje, alebo sa mu zapálili lýtka po nejakej cyklistke.Takto sa ukazuje deťom ako sa riešia problémy utiecť ..