Trápi ma sestra a jej správanie
Ahojte, chcem sa poradiť, lebo som veľmi nešťastná po tom, ako tu bola na návšteve moja sestra zo Švajcu. Má 3,5 r. chlapčeka a 7 mes. dcéru. Obe detičky z umelého oplodnenia, vajíčko od darkyne. Píšem to preto, lebo si myslím, že to dosť súvisí s našimi vzťahmi. Sestra tu strávila týždeň, potom bola týždeň u našich. Veľmi sme sa snažili zabezpečiť im komfort. Bývame v 4-izbovom byte, rodinka dostala najväčšiu izbu, ktorú používam ako pracovňu a zároveň je to synova detská izba. Počas toho týždňa tu boli aj naši, tí mali spálňu k dispozícii a my s mužom sme spali v obývačke. Pred ich príchodom sme s mužom pripravovali všetko ako si segra želala, kúpili sme detskú postieľku, detskú sedačku, vybavili veľké auto, lebo do osobného by sa nezmestili (prileteli do Viedne), nakúpili hračky pre malého aj pre malú, čajíky, vitamíny, všetko. Tesne pred Vianocami sa ocinovi (82 r.) vrátila rakovina a on sa proste rozhodol, že o tom sestre nepovie. Ja som to rešpektovala a nepovedala som, čo sa deje. Sviatky boli fajn, dlho som túžila mať všetkých takto pokope a aj naši boli šťastní. Jediný problém bola sestra. Nemohli sme zapnúť telku - pritom ocino si rád cez deň pozrie TA3, mamina zase fičí na Vlhovej a môjmu synovi akurát dali dole sadru z nohy, takže mal kľudový režim a teda chcel pozerať rozprávky. Ale tým, že všetky boli označené od 12 rokov (syn má 11), tak mu to segra vypla, že potom chce aj jej malý pozerať a to pre neho nie je vhodné. Boli to rozprávky ako Garfield alebo mimoni. Žiarenie z TV vraj škodí aj malej. Sestra bola celý čas nervózna, malej išli zuby, malý robil zle, vyslovene si vynucoval pozornosť non stop. Všetci sme behali okolo detí, malá nesmela zaplakať, čiže sme ju vždy keď nespala, nosili na rukách, tak je proste naučená. Jej manžel bol nervózny z nej. Všetkých nás doslova šikanovala, s jedlom, ohľadom detí, všetko kritizovala, že akí sme chudáci, že sme urobili letisko v izbe z madracov, že či oni majú spať na zemi, stále nás kontrolovala, mala výbuchy, také arogantné, ohľadom Slovenska, že aké vysoké ceny a že pritom do Dubaja každý letí. Proste úplne od veci. Malý má od narodenia sestry tendencie ubližovať jej. Tak sa stalo, že ocino mal malú na rukách a malý ju búchal do hlavičky, tak mamina ho trochu šuchla po zadku, že to nesmie robiť. No cirkus, že vraj domáce násilie. Malý reval ako pavián, pritom som bola prítomná a fakt to bola len taká obranná reakcia - chrániť malú. Proste prepnutá mama, ale že totálne. Pritom večer išla na terasu fajčiť s mužom a dala si pohár vína, že na nervy. Jej hovorím, že ja som teda 2 deti odkojila, ale cigarety a alkohol počas kojenia neuznávam. Vraj teraz sa to tak neberie. Ale ok, nedávam nevyžiadané rady. Gradovalo to zo dňa na deň, pritom denne hovorila, že ide ho hotela, že toto tu u nás je otras. Deň pred ich odchodom naši išli domov, ocino mal kontrolu. Keď sa lúčili, povedal jej o svojej diagnóze a ja potom večer som priznala, že o tom viem. Nasrala sa. Len ocino s odstupom času hovorí, že je rád, že jej to nepovedal, lebo by bol nerád, aby sa na niečo hrala a ukazovala nejakú ľútosť. Segra sa šťastlivo vrátila domov do Švajcu a má takú šikovnú poradkyňu, ktorá jej povedala, že sme toxická rodina, že už tam nemá chodiť, že si má zobrať ponaučenie a nevychovávať deti v klamstve (vytkla nám, že sme jej nepovedali o ocinovej dg) a v domácom násilí. Proste drama queen. Veľmi ma to mrzí, dala by som medailu môjmu manželovi, ktorý denne varil a staral sa o chladničku a mal trpezlivosť. Najviac smutní sú naši, mamina plakala, že čo sa stalo z jej dcéry. Skúsila som vrámci dobrých vzťahov ozvať ako prvá, že Ako ste doleteli, ako deti???? dostala som odpoveď ohľadom tej poradkyňe, že ako jej poradila, že má s nami prerušiť kontakt a že je šťastná a že už nepríde na SK najbližších 10 rokov. ďakujem za vaše názory, dajte aj kritiku....
Ach, veľmi ta ľutujem... asi máš po segre. Aká bola pred odchodom do Svajcu, išla tam robiť a nasla Švajčiara?
Syndróm velikasstva, som zo Svajcu, kto je viac.😪
Pritom nebyť krvavých židovských mŕtvych kont z II ww, kde by bol cely ich hospodársky zázrak. Krava, ked si to nevie dať dohromady a vyvysuje sa nad národom s čistým stitom... MY😪na nikom sme neparizitovali, z cudzieho nežili a na nikom nezbohatli. .
@h2 to frflanie na Svk moze byt subjektivne. Ak vyslovene povie ze Svk je shit, tam Neni pochyb. Ale ked napriklad frflem ze obyc spaghetti na zlatych v stanku stali 17e . A inde ceny uplne rip off .. a potom Niekto povie ze som vsetko ofrflala., ale to uz nepocut ked poviem ze super veci pre deti su na Svk vodne parky tematicke parky atd. Staci ofrflat jednu vec a hnet je ze som vsetko ofrflala pre niekoho . .
Aj ta veta je dost hnus “ ze Ja len roztiahnem nohy a mam deti.” To ti segra tak povedala? Alebo len ty si myslis ? Medzi vami je daka sesterska sutazivost Mozno zavist. Este raz v 4 izbaku kolko ludi ? Ona a deti 4+2 rodicia a vy mate kolko deti? Tam mas 82r a 7m a 3.5r a 12r pubertu .. to je Proste moc generaci v sardinkovej skatulke.
@miadi Nemyslím si, že by dotyčná sestra okomentovala len cenu niečoho. Autorka píše, že mala arogantné pripomienky k Slovensku a že autorka a jej muž sú chudáci, lebo ich dali spať na matrace na zemi. 🤷🏻♀️ Mne keby moja sestra povedala, že som v porovnaní s ňou chudera zo Slovenska, tak ju pošlem pekne krásne to tej jej "země zaslíbené" odkiaľ prišla.
@kittykat22 ja sa vzdy dobre pobavim na tejto modernej vychove. Tiez mam svagrinu kde na jej deti ani krivo pozriet nemozete lebo hned je ohen na streche. Ale ked jej decko skace po hlave nevie si ho upratat. A caka od vsetkych ze jej budu skakat okolo zadku. To su tie moderne matere 😂😂 vsak pride puberta a decko ich preplieska.
@h2
Pravdu mas, je mozne ze tym ze nezijem na Slovensku som to zobrala z pohladu cudzinca. Slovensko milujem, ale nikdy som nemala rada Slovensky patriotizmus. Nerozumiem tomu ked niekto postavi lasku k vlasti do medziludskych vztahov.
Tiez mas pravdu ze sestra sa mala spravat k otcovi milo, aj ked nevedal o diagnoze, ale to nic nemeni na fakte ze ju tym tajomstvom vyclenili z rodiny. Nevies ako by sa spravala autorka ak by o otcovej diagnoze nevedela pocas navstevy. Mozno by bola tiez menej mila a chapava. Kazdy clovek by sa asi trochu inac spraval ak by dostal cerstvo taketo spravy. A otec to este zabije tym ze takto aspon vie aka je sestra v skutocnosti a nie iba jej pretvarku.
@valeva pises ze chces kritiku ale ked ti @veronicka88 a @melanta napisali podla mna opravnenu kritiku ze si urobila chybu v tom ze si nasackovala tolko ludi do svojho bytu, tak nie si schopna tu kritiku prijat a okamzite ju popras s tym ze byt je velky a hadzes zodpovednost na sestru s tym ze ved vedela do coho ide.
Ved si uz konecne priznaj ze aj tvoja chyba to bola. Jednak s tym suhlasit a jednach to ze si nezakrocila a neposlala ju do hotela. Miesto toho si to trpela. Nie nahodou preto aby si ju potom mohla kritizovat?
@miadi To by aj mna zaujimalo ako je to s tou vetou o roztahovani noh. Bez ohladu na to kto to povedal, to svedci o velmi zlom vztahu.
@andreatytler v tých odpovediach vôbec nevidím neprijatie kritiky, normálne odpovedala že má veľky byt.. asi nečakala že keď sestre vo všetkom vyhovie že bude aj tak naštvaná na celý svet...
Avšak ja si myslím že je lepšie keď sa ľudia zo širšej rodiny už nevidia.. úplne stačia spravy takto cez net, pár fotiek a tým to hasne.. ľudia prestávajú myslieť aj na to že nie sú na zemi sami a nie len oni majú svoje problémy, ale aj ti ostatní a aj tí ostatní chcu žiť podľa svojho..
@jana_eyre_2 takže koniec bratrancom, sesterniciam, je to zázrak, ak vobec sú, v ére jedinackov... to je teda pokrok,keď sa pani svajčiarska mieni zasa dostaviť o 10 rokov.... Ktovie, za kým, mladí sa už nebudú poznať a aj keď sú nevlastní, lepšie, ako žiadny.
@valeva no podľa celej tejto diskusie mám pocit, že ste toxická celá rodina aj vy aj sestra. Píšeš informácie, ktoré s jej správaním nemajú nič spoločné ako to, že má darcovské vajíčka (čo môže vysvetľovať prehnanú starostlivosť o deti), to že zarobí dobre - každý má možnosť odísť a zarobiť. To že sa ti nepáči že nadáva na Slovensko je síce milé, ale je to pravda ide to tu do haja a našla by som na tejto krajine veľmi veľa negatív, ktoré Švajčiarsko nemá. Dávať po zadku dieťaťu mi príde rovnako uplne cez, aj keď by som to asi riešila miernejšie a nehovorila o domácom násilí. Dostávala od teba nevyžiadane rady ohľadom fajčenia a pitia pri kojení. Môže ti to byť jedno. Tak isto ale ona nemala vypínať TV, keď sa jej nepáčilo mala ísť do hotela atď atď. Pred tým ste mali normálny vzťah? Pretože divné bolo aj chovanie resp. výroky z tvojej strany.
vy byvate s rodicmi ?
urobila si zakladnu chybu (asi ziarlivost z tvojej strany)
mala si nechat pekne sestru tzden u vasich ju samu s nimi
a potom ju vziat k vam ale vasich nevolat
tolko ludi v takom
byte to je katastrofa
Tak ratam 9 ludi v jednom byte. Ste sa mali zlozit na vacsiu chatku niekde v horach. Mozno by bolo o par ttenic menej.
Co ja viem, nevidim suvis s tym, ze mala problem otehotniet a ty na prvy sup s tym, co sa u vas udialo. Zbytocne v tomto smere sestru ociernujes. Proste velmi vela ludi na malom priestore, rozdielne nazory na vychovu, fungovanie a neschopnost oboch stran sa nejako dohodnut. Ak vies, ake ma maniere a poziadavky (lebo neverim, ze to je nejaka novinka), na co si ju volala k vam? Osobne by som jej uz teraz nepisala, aspon mas ponaucenie, ze toto si uz nezopakujete.
A sestra by napisala nieco taketo: Boli sme u sestry, presvedcila ma, ze ked boli oni u nas, nech aj my u nich ostaneme. Oni maju len byt a teda chcela som ist do hotela, ale tvrdila mi, ze sa tam pomestime v pohode, tak som to prijala aj kvoli rodicom, ktorych sme dlho nevideli. Avsak, ked sme dosli, nemali sme ani postel a stale im bezala telka. My telku nepozerame, deti boli z toho nervozne a oni ju ani za nic nechceli na chvilu vypnut, lebo isli nejaki priblbli mimoni, s nevhodnymi scenami a nemala som dieta od toho kde drzat. Vsetci boli nervozni, mala stale plakala, babka buchla syna. Musela som si dat cigaretu a poharik. Sestra na mna zazerala ako na vraha a .... atd. atd.
@miadi. Nielen 9 ludi pokope, ale jeden kojenec s rastucimi zubami, druhe dieta v najlepsom stadiu ziarlivosti a tretie so zlomenou nohou, stvrty dedko so smrtelnou chorobou. A k tomu este vianoce. Na vianoce sa pohada skoro kazda rodina aj bez vsetkych tychto problemov.
Vy ste kvôli sestrinej návšteve kúpili detsky nábytok? Postieľku a stoličku?
K sestre je škoda sa aj vyjadrovať,nič pekné ma nenapada
@valeva och CHVALABOHU!!! Evidentne ju jej poradkyňa veľmi dobre pozná, takže skutočne sestre poradila veľmi dobre - pre vás všetkých 😂. Ja by som si povedala, že ufffff, taký kamenisko by mi spadol zo srdca, že ju 10 rokov neuvidím 😂. A keby si to náhodou rozmyslela, ihneď by som jej pripomenula, že sme toxickí a ešte k tomu klamári, takže určite k nám nemôže prísť, pre vlastné dobro 😁😁😁. Nech si ďalej radšej žije v svojej dokonalej bublinke. Ja by som bola šťastná ako blcha, že sa k nám tak skoro nedotrepe. Mamu chápem, treba ju vypočuť, nech si poplače, buď jej bútľavou vŕbou, tak jej najlepšie pomôžeš.
A vlastne otazka pre pokrocilych - kolko ich spolu v tom byte bolo? Mne vychadza 10 (4,2 4) 😀
@bluka2 Ano, pravdu mas. Autorka ma 2 deti... takze 10. Masaker.😨
@jana_eyre_2 Ano, evidentne ocakavala ze bude vladnut vianocna rodinna pohoda.
@andreatytler tak to očakáva každý asi... Len teda keď niekto povie že sú toxicki a nechce ich vidieť 10r lebo sa nepohodli (podotýkam nepohodli sa zväčša na úplných banalitach), je to riadny extrém..

@andreatytler Ty, ako zástupkyňa v cudzine žijúcich žien, si si to zobrala osobne a automaticky si sa postavila na stranu sestry. Tiež si nemyslím, že píšeš objektívne. Zastávaš sa jej. Ona predsa počas celého pobytu nevedela o otcovej diagnóze a aj tak sa správala hnusne. Ten otec má 82 rokov. Aj keby bol úplne zdravý, ten vek už je taký, že nikto nevie, ktoré stretnutie je to posledné. A tvoja poznámka, že autorky sa nijako netýka to, že jej sestra kritizuje Slovensko, jednoducho nie je pravdivá. Nás, čo tu žijeme, sa to týka. Tiež mám sestru v zahraničí a nepáčilo by sa mi, keby sem prišla a začala by mi rozprávať, ako je tu všetko nahovno a aké je u nich všetko strašne super.