icon

Trojročný syn priateľovej sestry

kristinka748922
23. jan 2022

Ahojte baby, som tehotná som na konci 7 mesiaca, môjho priateľa sestra má syna, má 3 roky chodí do škôlky ona nastúpila do práce, kým nechodila do prace tak nás furt otravovala kedy môže prísť na návštevu teraz odkedy je v práci furt volá aj 3 krát do týždňa nech mu vyzdvihneme syna zo škôlky už mám toho dosť je u nás od 15tej do 20tej som z toho unavená, je dosť hyper aktívny všetko po ňom musím pratat, a niekedy ani nepočúva, hovorila som jej že o mesiac to skončí že max do konca 8 mesiaca jej odpoveď bola že nie nie ona nemá kde dat dieťa a ze ajked porodim moje bude len spat tak kľudne tu môže byť jej syn som z toho hotová, neviem už ako jej to mam vysvetliť naschvál volá furt môjmu priateľovi nech vyzdvihne malého lebo vie ze on nepovie nie čo mám robiť? Neviem načo si robili dieťa keď ho nemajú kde dat furt ho vesaju na nás, a teraz ešte vymyslela že keď pôjdeme my s našim bábätkom niekde napríklad do zoo alebo kúpať sa kľudne môžme brat aj ich dieťa, je to choré som z toho na nervy

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
kristinka748922
autor
23. jan 2022

@hazelgracegus no ved toto ja som to už milión krát povedala mali si dobre rozmyslieť ci chcu to dieťa a nie len spraviť a potom s prepáčením srať na neho preto aj jeho výchova tak vyzerá

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
kristinka748922
autor
23. jan 2022

@hazelgracegus ved aj tak to bude ja sa nebudem znervoznovat, tam ma starých rodičov nech sa starajú

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@kristinka748922 A bude to riesit tvoj priatel? Ci to vlastne len ty riesis v tomto celom?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
kristinka748922
autor
23. jan 2022

@hazelgracegus áno on mi dáva stále za pravdu len stále povie ale čo sním bude kto ho vyberie jemu je ľúto ze sa mu nevenujú a teraz už vôbec lebo furt majú výhovorky že sú unavení po práci

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
kristinka748922
autor
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 rieši to aj on už veľa krát povedal že mi je zle alebo ze sme unavení chceme byť sami, ale on stále skúša stále vola a stále len jemu

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
zuzana9393
23. jan 2022

@kristinka7489 dieta ti mozno ozaj bude dost spat, ale budes musiet vela prat, s kojenim to tiez nie je zo zaciatku hned gombicka. Ja som mojho kojila vzdy hodinu vkuse. A to nehovorim o tom, ze budes mozno posita, unavena po porode atd.... Skor by tebe mali pomoct a nie hodit na krk svoje dieta

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@hazelgracegus ja viem ale nechcem byť ja tá zlá, nechcem aby si myslel ze jeho rodinu nemám rada, alebo co ja viem, proste chcem mu to pekne vysvetliť, niekedy už fakt strácam nervy on je veľmi dobrý pomáha mi ako len vie teší sa na malú a stále hladká rozpráva do bruška, ale veľmi je dobrosrdečny nepovie nie radšej pôjde skôr z roboty aby vybral malého...

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@kristinka748922 No vola jemu, lebo on je jej brat, to je logicke. Tlac na priatela.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
23. jan 2022

Ak ste to skusali po dobrom a nezabralo, tak by som jej najblizsie, az si pride k vam po maleho, dala do ruky vyuctovanie. Benzin, ze ho ide muz vyzdvihnut, nieco stoji + predpokladam, ze sa u vas stravuje + mozno umyva (neviem si predstavit, kedy to dieta ma cas na hygienu a kedy chodi vecer spat, ked si ho rodicia vyzdvihnu po osmej), takze za vodu nieco + elektrina, teplo + nezabudni si nieco aj pre seba, za to, ze mu robis babysitting (pod 5 Eur/hod len za moj cas by som nesla). Pripadne (to uz ale bude pre dieta dost krute), ho niekedy nechodte vyzdvihnut. Mozno ju hanba prefackuje pred ucitelkami 🤷‍♀️

elizabet173
23. jan 2022

@kristinka748922 problém je tvoj priateľ, že to nedokáže sestre zatrhnúť. Musíš konať teraz, ešte kým sa drobec narodí a to tvrdo. Povedz priateľovi, že od zajtra odmietaš robiť zdarma opatrovateľku, ak príde s chlapcom k vám, ty odchádzaš a vrátiš sa o 20,00. A urob to každý deň, aj keby si mala byť u rodičov, kamarátky, v penzióne. Verím, že toho bude mať najneskôr v piatok plní zuby. A upozorni ho, že ak si jeho sestra trúfne nasáčkovať vám jej dieťa keď ty budeš na MD, tak odchádzaš úplne. A nech si dobre premyslí, čo urobí. Keď nechceš byť tá zlá, tak sa nesťažuj a nechaj sa využívať. Toto by jeho sestra skúsila u mňa raz, ten druhý by bol posledný. Pomôžem rada, ale aby ma niekto takto využíval v mojom súkromí, nehrozí.

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@zmrzlinka2021
@nikolka1986 nie čosi ved ona by ešte čakala aby sme mi hej pomáhali zo všetkým ona a niekomu platiť čosi? Ajked sme ho niekde zobrali malého myslím do zoo ani cent mu nedala všetko sme my platili, a samozrejme ze sa u nás stravuje a ešte napíše priateľovi sms, dajte mu jest aj piť

zmrzlinka2021
23. jan 2022

@elizabet173 lenze ak je priatel trulo, tak este si to on vyhodnoti "ale ved ona odchadza"

jaskolka
23. jan 2022

? Jedna vec je občas pomôcť, po strážiť a druha vec je využivanie.
Ja by som povedala jednoducho nie a hotovo. Aj keď sa urazí, naštve a neviem co, nie a basta. Je to jej dieťa, ona s mužom sa, majú postarať a zariadiť si to.

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@elizabet173 ja som mu už minule povedala aj to ze mal dopredu povedať nech si nerobíme dieťa keď sa tak veľmi chce starať o svojej sestry dieťa

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 priateľovi sme na prvom mieste my, ja a mala v brušku veľa krát povedal že sa kvôli s prepáčením prijebanej sestre hádať nebude,

kengurica
23. jan 2022

@kristinka748922 Treba rýchlo konať. A rázne. Urci si hranicu, trebárs do konca 8.mesiaca , ani o hodinu dlhšie. A KONIEC. Potrebuješ si oddýchnuť, možno ti bude tvrdnúť bruško, budeš este viac unavená. Viem, že je vám chlapca ľúto, ale odtiaľ-potiaľ!. Majú mesiac čas, aby si to zariadili. Starí rodičia, opatrovateľka - možnosti sú. Toyo je čisté využívanie, a kradnutie vašich "rodinných chvíľ".
Predstav si situáciu, že keď sa bábo narodí, synovec začne žiarliť, lebo tu bude niekto iný už. (áno, deje sa to pri súrodencoch). A začne byť divokejší, ty unavenejšia, hormóny rozhádzané, a vaše prvé dni s vlastným dieťaťom budú poznačené nervozitou, a už sa nikdy nevrátia. A ver tomu, že to poznačí aj váš vzťah.
Takže, priateľ nech si bráni teba a bábo, a nech jej dá tvrdé ultimátum, nech sa zariadi ako chce. Ale rázne jej to oznámte, ako fakt. "Máš mesiac na to, aby si si to vyriešila" . Konec.

elizabet173
23. jan 2022

@zmrzlinka2021 nech si to vyhodnotí ako chce, mňa by nejaká koza takto nezneužívala. V pohode som strážila dve deti susedke a zdarma, ale v situáciách, kde ich fakt nemala kde dať a tie spočítam na prstoch rúk.
@kristinka748922 ja by som asi odišla k rodičom a povedala mu, že sa vrátim, až keď svojej sestre povie, že využívať sa nedáme. Nie, nie ste priateľovi na prvom mieste vy, lebo keby ste boli, už by to sestre zatrhol dávno

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@jaskolka ved je to len využívanie to je jasne pre každého ani moja rodina z toho nieje nadšená ved aj keď príde ani čokoládu nedonesie že diky že ste strazili

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@kengurica takto som jej to povedala naposledy keď si vyzdvihovala syna takže v piatok jej odpoveď bola že naše dieťa bude prvé mesiace len spat ja som sa pozrela na priateľa a priateľ povedal ze nebol by problém keby ze ma kľudne dieťa jeho sestra lenze on skáče robí hlúposti bordel atď

loginexistuje
23. jan 2022

@kristinka748922 daj mu ultimatum este raz ho dovezie zo skolky k vam odchadzas k mame a dodrz to
urcite nie ste u prostela na prvom mieste ty a tvoje dieta

elizabet173
23. jan 2022

@kristinka748922 priateľ má alibistické odpovede, nie je schopný sestre povedať a dosť! Od takého malého dieťaťa sa nedá očakávať, že bude ticho sedieť. A ty si povedala čo? Iba si ticho stála? No asi bude treba na ňu nevrieskať (aj keď tento spôsob komunikácie z duše neznášam), aby pochopila, že to myslíš vážne. Ešte by som k tomu dodala, že skočím na sociálku.

jaskolka
23. jan 2022

@kristinka748922 ja sa ti čudujem, že si ešte priateľovi neurobila riadny cirkus. Toto by u mňa nehrozilo, proste by ten chlapec k nám prišiel tak raz do mesiaca alebo možno už aj vôbec, keby toto mi robili, čo tebe.
To ako nevieš normálne mu povedať ze basta, dosť, skončila si s tým, aby si zadarmo denne robila aupairku? A navyše bez toho, aby si to chcela ty?

patus_2
23. jan 2022

@kristinka748922 ja by som to urobila tak, že ak by prišla v pondelok po dieťa, tak by som sa usmiala a povedala, že tento týždeň je u vás dieťa posledný krát takto poobede, nech si zháňajú iné možnosti.

kengurica
23. jan 2022

@kristinka748922 ona je jasnovidec, že vie, že bude len spať? Aj keby (a to ti prajem) si naozaj mala kľudné usmiate bábo, ju do toho s prepáčením prd . Máte plné pravo si užiť svoje bábo. A ozaj sa môže stať všeličo, môže mu malý ublížiť, môže sa synovcovi niečo stať, keď budete pri bábätku....
Tak jej povedz, že zavoláte na ňu sociálku, že sa nestará o svoje dieťa! Ona je riadne prepnutá. Ach jaj.
Jednoducho jej povedz, že ti lekár nariadil klud, a basta.
Rozhodne by som s ňou nevyjednávala a nedala sa zahnať do kúta. Aj za cenu pohádania sa a pokazenia vzťahov!!! Prvé chvíle s vlastným bábom by som neobetovala "dobrym" vzťahom so "svagrinou", či sestrou.