Tyždeň po svadbe som zistila, že si píše s inou
Po 2,5 ročnom vztahu som si pred týždnom vzala muža ktoremu som verila. Prežil si v živote velké sklamanie, zistil že jeho ex robila spoločníčku a podvádzala ho. V živote som nemala v láske štastie, prežila som velke sklamania, no jemu som dôverovala prave preto čím si prešiel a nikdy by ma nenapadlo že zistim toto.
Aby som situáciu ešte viac priblížila, počas nášho vztahu sme mali niekolko hádok a často som si hovorila že radšej sa vrátim z kratšej cesty a aj som sa pár krát i zbalila, no nikdy ma nenechal íst, samé sluby a prázdne slová lásky že som jeho život, že už sme skoro ako manželia, že sa už nevie dočkat kedy budem jeho a potom čím viac sa blížil termín svatby, stále sme nevedeli či ju radšej neodložíme. Tvrdil že koli financiám, potom mala jeho dcéra úraz a týžden pred svatbou sme stále nevedeli či teda ano alebo to odložíme. Pýtala som sa ho vela krát, lebo na mna tlačilo aj okolie a už som sa ozaj cítila trápne. Nakoniec sme to nehali tak, tak som všetkým hovorila že teda sa bereme, no týžden pred svatbou sa začalo menit jeho chovanie. My ženy máme ten šiesty zmysel, vieme že sa niečo deje, proste sa absolútne nezaujímal o to, či je všetko vybavené, nehal ma v tom uplne samu, počas toho týždna som sa ho pýtala, či to ozaj chce pod. Den pred svatbou som mu tuto otazku položila znovu, no len sa uškrnul, neodpovedal, len podotkol že je zo všetkeho v strašnom strese. Nahrnuli sa mi slzy do očí, cítila som sa akoby mi dal facku. V den svatby ked som ho poslala po kyticu, mi odvrkol že on nevie či to stihne. Plakala som a keby to už nebolo dohodnuté a nevedeli o tom všetci moji znami, nikdy si ho nevezmem. Normálne som sa bála že mi pri oltari povie nie. No nakoniec sme sa vzali, no ja som mala stale taky divny pocit, choval sa inak, žiadne prejavy lásky, pozornost nič. Ked sme sa o tom bavili, stále dookola opakoval, že bol v hroznom strese a nevedel čo to všetko obnaša a že to musi spracovat a že je to velky zavazok a pod. Hned po svatbe som mu povedala že to možem íst anulovat a opat sme sa pochytili. Po týždni sa to začalo zlepšovat, aj ked v jeho správaní som videla stále zmenu. Snažil sa byt pozorný, no mne to pripadalo že sa tak chová len koli tomu aby mi vyhovel, nie od srdca. Včera večer ked som zaspavala, hral sa na mobile, ked som sa otočila tvarou k nemu, privretymi očami som videla že rychlo preklikol konverzaciu z fb na hru a robil sa že sa hra znovu. Robila som sa že spim, no po pár minútach som pootvorila oko a urobil to iste. Tak som vstala a vravím mu, ukáž mi tú konverzáciu, povedal že nie, že sa budem hnevat, tlačila som na neho ale konverzáciu vymazal. Celú noc som sa túlala po meste. Stále mi písal ako ho to mrzí, že sa nič nestalo, že jednal skratovo, že bol z celej svatby hrozne vystresovany a že len odpisoval . Prosil ma aj celý dnešný den, no poslala som ho preč. Neverím mu, keby mal čisté svedomie a konverzácia by bola nevinná, ukáže mi ju a nie vymaže. Keby som na to neprišla, kam by zašlo toto nevinné písanie? Som na dne, nikto v živote ma takto nesklamal. Jemu som ozaj verila, verila som že konečne som našla správneho muža, celú dobu mi klamal do očí. Pomiloval sa so mnou a kludne si vedla mna, zatial čo som ja spala, písal z inou. Je mi z toho ne grcanie. Najhoršie je, že ma uplne znemožnil pred mojimi známymi, nie sme z rovnakého mesta, svatba bola v mojom meste a boli na nej všetci moji kamaráti a známi. Ako budem pred nimi vyzerat? Čo im mám povedat na všetky gratulacie a neustále otázky ako sa cítim ako vydatá a pod.
@smutnanevesta toto cele je mi uprimne luto,si vydata fakt chvilku a zazivas cosi take...ono asi ste svadbu mali nsozaj zrusit mozno presunut..ale uz je nrskoro plakat nad rozliatym mliekom....
Otazne je kto je dotycna s kt.si pise a aky je na to dovod?? Chyba mu nieco? Porozpravaj sa s nim a trvaj na tom ze chces vediet kto je to a preco tieto konverzacie...a este po par dnoch manzelstva...celkovo ste nevstupovali do manzelstva dobre,ked si sa po svadbe spytala ci ho mas anulovat 😞
Ostatni nech ta netrapia..toto je medzi vami 2 a ty potrebujes vysvetlenie
Inak ze bol v strese pred svadbou? A akom? U nas som napr ohladom svadby vsetko vybavovala ja...mm zajednal len salu plus jedlo a boli smr mu kupit oblek a este obrucky vybrat...nic ine nemusel...ja som bola rada,ze mi dal volnu ruku a urobila som si pidla seba
Taaaak by som ho kopla do zadku,ze by hned vedel kolka bije😀boze tito chlapi.
@kassandra25 ti asi radi najlepsie,odid a uvidis co sa bude diat atd....Vas vztah bol celkovo nejak cudny....nemali ste sa ani brat....vykasli sa na to co ludia okolo,aj preto si si ho zobrala lebo co ludia a vysvetlovat atd....no nevyhla si sa tomu aj tak....odid na cas a uvidis nic mu nehovor,len uz nebud doma ked pride a uvidis....drzim palce.😉
@adriannasvk ďakujem pekne, tak som sa do nej vcítila a snáď sa na mňa autorka tejto diskusie na mňa nehnevá za úprimnosť.
@mamina_tatiana Mozno ak aj je tehotna, radsej ist z kratsej cesty, lebo toto je fakt nanic
Tvoji kamosi ani známi s nim zit nebudu. Mam dojem, ze ani ty nevies, co chceš. Mozno sa bojis, ze lepsieho nenajdes, ze budes sama? Urcite najdes... Rozved sa, anuluj to, nikto ani nemusi nic vedieť, okrem najbližšej rodiny.... Drzim palce.
@tamtamka26 teraz , keď som si prečítala tvoj príspevok, možno ani toto nie je zlé riešenie, takto radikálne hneď, ono ťa to trocha potrápi, ale môžeš byť šťastnejšia aspoň o niečo rýchlejšie, než sa s ním ešte trápiť.....
@smutnanevesta Evidentne sa vôbec nechcel ženiť, všetky signály nasvedčovali, že si ťa nechce vziať. Vzali ste sa len preto, že čo by povedali vaši priatelia, že svadba nebude? Dievčatá ti dobre radia, radšej sa vráť z kratšej cesty, lebo ti urobí tri deti a bude obrábať frajerky☹
@smutnanevesta niečo ti poviem.
ked som sa prvý krat vydávala, mala som presne rovnaké pocity, ako ty. Do poslednej chvile som nevedela, či sa ozaj chcem vydat. fakt som pochybovala..lebo presne ako ty pises, G. akosi zo dna na den ochladol.
Moja mama naspeedovaná, prvý krát organizovala svadbu. (keď sa vydávala ona, rodičia jej nedali ani cent a tato bol chudobný. Tak sa brala v šatách ušitých kamarátkou, striebornych šlapkach a s troma karafiatmi v ruke. Mala z toho traumu, ktorú si chcela kompenzovať.) Zaplatila bojnicky zámok, oznámenia pozlatené, trojmetrový závoj, asi najdrahsie topánky, aké sme v žiline našli, koláče, torty... (No neviem, či si pozerala taký dokumentárny, že Ciganské svadby... tak pokojne by tie ciganky do vačku schovala 😀 ) ..trochu mi to liezlo na nervy, lebo som si nemohla nič sama vybrať, ale keď ona mala z toho takú radosť a všetci híkali aká nóbl akcia.
A ja som furt kdesi v duši pochybovala...Vzali sme sa, všetko bolo tip top, svadba krásna, hostia spokojní...hneď sme išli bývať do podnájmu...a ...v prvý týždeň sme sa povadili pre záchodový papier. Ja som zvykla dávať papier na nádržku s vodou a G. na ten vešiačik na stene, lebo on sa nebude obracať. No uplna kktina na zasmiatie. Ale G. takú scénu stropil, že som sa normalne bála, či mi jednu nevrazí. Vrieskal ako blazen pre obyčajny hajzlový papier... 😨
Neprešlo pár dní, zase sme sa povadili, lebo mu vadilo, že zemiaky do polievky krajam na velke kocky... tretí krát už som sa bála aj hubu otvoriť, lebo keď som náhodou neprikývla, bolo zle. Tak v prvy mesiac nášho manželstva som dospela k záveru, že tento chlap neni pre mňa, lebo je to nervák, večne so všetkým nespokojný typ, manipulátor a idiot...ALE rozvádzat som sa nechcela, lebo ježišmaria aká hanba! čo povedia ludia, kamaratky, rodina? čo povie mama? svadba na zamku, tolke peniaze vyhodene...blabla
v manželstve som zostala štyri roky. Jeho správanie sa len zhoršovalo...za ten čas prerazil holou pastou drevené dvere (nie drevotrieska), porubal sekerou nabytok, porozbijal všetky taniere, telku hodil o zem, mna v zime v noci von vyhnal len v papučach...a vela vela dalsieho...všetko pre "pádne dovody" lebo ja som ho vytočila.
Raz sme pozerali televizne noviny a tam, že nejaky otec (kym matka bola v obchode) hodil o stenu novorodenca a zabil ho, lebo dieta plakalo. Uplne som sa zhrozila a G., že to je ženina chyba, on chape muža, nie každý ma nervy na uvrieskaného haranta. 😨 😨 Vraj on deti nechce, mam si kupit psa. Ja som si toho psa fakt kupila...Mali sme ho par dni, ked som prišla z roboty nahodne skor a našla som, ako ho bije! Trojmesačne šteňa, lebo vraj ten hajzel je vinny, ze ho zobudil. (kym ja som bola v robote, milostpan spal). To bola posledná kvapka. Zobrala som psa, odišla domov k mame a v ten den spisala ziadost o rozvod.
...
A toto všetko som si mohla ušetriť, keby neberiem ohlady na to, čo povedia kamaratky a podobné pic*viny. chlapi sa nemenia, bude to iba horšie.
Ked som sa išla druhý krát vydávať nemala som ani smietku pochybnosti...a tentokrat to vyslo. Niekedy nemame citak len tak pre nič za nič...Ak bude tvoj muž kurvoš, verim, že ta to skor či neskor omrzi a pošleš ho preč. Otazne je len, kolko času s nim stratiš a kolko bolesti dovolíš, aby ti spravil.
Zvlastne. Najprv opisujes ake to nebolo prave najidealnejsie pred svadbou a potom ze si verila ze si nasla toho praveho.., pravy muz sa inak chova... ci pred svadbou ci po nej....
Zial mala si dat na svoj 6 zmysel a nebrat si ho.kvoli okoliu...ak sa nechces hned rozvadzat odid na nejaku dobu prec a uvidis ako sa zachova.....a urib to skor ako budete mat deti, lebo s detmi sa odchadza predsa len tazsie
Ahoj, je mi to ľúto no nebudeš ani prvá ani posledná co sa tesne po svadbe rozvedie. Takto to nemá byť ani po 10 rokoch ani nikdy. Buď rada že nemáte detičky to by bolo horšie. Určite si nájdeš poriadneho chlapa, takýto ti za to nestojí. A na margo kamarátov a známych? Ktorý bude s nim žiť? Oni a lebo ty?? Odíd kým môžeš, uvidíme bude dobre, držím palce 🙂
Tak dobrý začiatok nemáte. Ale zas Ty vieš O čom si písali? To, že si s nou písal hneď znamená, že je vinný a treba ho verejne upalit zaživa? Ved pokoj,ja si rozumiem s chlapmi ďaleko viac ako so ženami, môže mať snáď kamošku, nie? Ved nemá kotvu zato že sa ozenil. Fakt na neho trošku tlačis. Aj po svadbe, každý máte aj svoj život, nie ste spojení pupočnou šnúrou. Okrem toho, má dieťa, takže aj tak prvá nikdy nebudeš. Inak, btw, podľa mňa nie najlepší výber partnera. Nebol nikto bez zavazkov z minulosti? Alimenty na dieťa, stuchance s bývalou. .
Podľa mňa by si mala odísť na nejaký cas,aby ste zistili či chcete byť spolu alebo nie.No a čo na to ľudia ani nerieš nie sú ani prvá a ani posledná čo sa jej dačo také stalo.
Uprimne, vezmi si to zo strany muza... co si asi ma mysliet, ked sa ho partnerka, ktoru poziadal o ruku niekolko krat pred bliziacou svadbou pyta, ze ci to mysli vazne. Ked sa ho tyzden pred svadbou pyta, ci to nezrusite. Ked sa ho par dni po svadbe pyta, ci to radsej neanulujete????
Nech si pisal s kymkolvek a cokolvek (stacilo, ked napisal v hneve, ze si jebnuta kamosovi, to je uplne jedno, co to bolo za konverzaciu, ktoru s tebou nechcel diskutovat), asi sa len vyplakaval zo situacie, ze jeho partnerka ich vztahu nedoveruje, nedoverovala a ma zajacie umysly... ved uz pred svadbou sa uz par krat zbalila a vzdy ju musel prehovarat, aby neodisla...
Kde sme? Inak to, ze neriesil, ze ci je vsetko k svadbe vybavene je to posledne, ja nepoznam chlapa, ktory by okrem vybavenia miesta a alkoholu prip. kapely nieco ineho k tejto teme kedy riesil 😂
Dievca zacni si verit, zacni svojmu vztahu verit, lebo s toho co pises mam pocit, ze si neveris TY SAMA SEBE a tym padom toto prenasas na cely vas vztah. On sa uz popalil a toto mu nova partnerka vyvadza, ty sa mu fakt cudujes?
@smutnanevesta neviem, či si to neuvedomuješ, ale to, že si možno písal s inou, vôbec nie je to, na čo by si sa mala zameriavať. Nerieš komunikáciu s inou, aj keby z toho vzišlo, že si s nikým nepísal.
Hádali ste sa pred svadbou, chcela si od neho odísť, pred svadbou Ťa nechal vybaviť všetko samú, nemala si v ňom oporu, skôr neistotu, nevedel, či stihne svadobnú kyticu, bála si sa, že pri oltári Ti povie nie. Nemyslím, že sa zrazu chlapec zmenil pred svadbou. Skôr Ty si podľahla, neustála si toho, že taký vzťah nechceš a zobrala si ho. Keď ženám bliká kontrolka, majú ju počúvať. Časom tak či tak zistia, že neblikala len tak.
A či si s niekým píše alebo nie, to vo vašom vzťahu podstatné nie je. On si Ťa neváži. A bez úcty žiadny vzťah dlhého trvania nemá. To nie je o tom, aby si sa Ty snažila, aby si tolerovala jeho nálady, aby si mu verila, ale skôr o tom, aby si povedala, že toto nechceš. Muž, ktorý v žene prebúdza neistotu, pri ktorom žena má divné pocity, nie je pre ňu jednoducho vhodný. A treba odísť z kratšej cesty. U vás sa to nabaľovalo pred svadbou, počas svadby, nebuď naivná a never tomu, že to bude časom lepšie. Vlastná skúsenosť Ti ukáže, že nebude.
@tomiholjubavi Ty kokso, dosli mi slova. 4 roky je dost s takym idiotom 😨, ale ocividne si to prezila v dobrom psychickom zdravi
@bluka2 praveže ani nie...počase človek otupi voči takymto vypadkom...dokonca som sama seba vinila, že to ja som ozaj chudačika vyprovokovala...(rovnako aj manzelky k*rvošov si vedia pripisovat vinu za uchylačiny ich chlapov)...je pravda, že priamo na mna nikdy ruku nepoložil...ani nemusel...postupne som sama posuvala hranice toho, čo si mohol dovolit, zo strachu pred dalsim vystupom...az ked som videla ako udiera to ubohe maličke psiča, sa mi rozjasnilo v hlave...
a trvalo este tyzdne, ba mesiace, kym mi spatne začalo dochadzat, ze to nebola moja chyba a moje zlyhanie..ale jeho psychopaticka povaha a komplexy, ktoré si na mne vybíjal, lebo nezniesol predstavu, ze mne sa dari a mam radost zo zivota. na začiatku, po svadbe, som mala jasno...ale časom sa mu skoro podarilo ma presvedčiť o svojej pravde a ja som sa ešte snažila manželstvo zachranovat. Teraz mi je akurat luto, ze som sa nerozviedla ovela skor, stratila som roky, ktore mi uz nikto nevrati.
@tomiholjubavi To si vystihla, tak to podla mna funguje. S takymi povahami sa stale posuvaju hranice, aby nebol problem, ale ked si raz clovek nieco hulvatske nenecha, padne aj ta facka 😕 Presne, neznesu, ze ma clovek radost zo zivota, asi lebo to sami nepoznaju pre tie komplexy, ale k psychologovi si to ist riesit nie, lebo ved problem je v tebe a nie v nom. Fuj
@smutnanevesta Mila smutna nevesta, nie je mi jasne, ze co sa pred svadbou odohravalo medzi vami, pises "počas nášho vztahu sme mali niekolko hádok a často som si hovorila že radšej sa vrátim z kratšej cesty a aj som sa pár krát i zbalila, no nikdy ma nenechal íst, " popis to blizsie, co sa dialo, preco si mala takyto pocit neistoty, preco si chcela odist a preco si predsa ostala? Lebo to sa da interpretovat rozne, teda on je cudny alebo zaletnik alebo ci ty mas malo sebaistoty, ake problemy ste mali? ale v kazdom pripade, ak si mala zly pocit, ako ti napisala mandala, mala si tomu pocitu verit, ta intuicia, vnutorny hlas, vie vzdy co je pre nas najlepsie a casto vidime az spatne dovod takeho "tusaka" no nemala si sa pod tlakom vydat.. ale to uz vies. Pouc sa z toho do buducna. Kazdy clovek robi chyby, dolezite je ci sa z nich poucis alebo ich budes opakovat raz v bledomodrom a raz v ruzovom.
Napis viac o tom muzovi a vztahu
@smutnanevesta no podľa mňa to
@tomiholjubavi vystihla uuuuplne presne.
A chcem len dodať, že na to čo povedia ostatný sa môžeš vy...
Lebo žiť s ním budeš ty, nie niekto kto to bude "rozoberať"...ušetri sama seba trápenia.Lebo ako sa vraví - Reči sa hovoria, ale chlieb ten sa je.A ten tvoj je už trošičku "chytený"
Nepride mi ze ste ludia co by sa mali brat. Nemyslim ze ste na to boli pripraveni a vyzreti... mas dve moznosti rozviest sa alebo ostat. Nerov si s nim dieta kym sa definitivne nerozhodnes
dakujem za všetky príspevky. Budem sa snažit vziat si vaše rady k srdcu, no v konečnom dôsledku je v tom človek aj tak sam. Naš vztah začinal v poriadku, mala som pocit že mu môžem verit, bol dost zasadovy, nikdy by ma nenapadlo že ma takto podrazi. Prečo som sa s nim chcela už niekolkokrat rozist? On je velmi dominantny typ, vždy ma pravdu a nema žiadne chyby. Ked som mu niečo vytkla, všetko otočil proti mne, že to ja zle chápem, že to ja za to môžem a pod. Je pravda aj to, že si málo verím, kedže som sa v minulosti už sklamala, bojím sa vo vztahu, bojím sa hádok, bojím sa rozchodu, bojím sa podrazu a určite aj toto poznamenalo náš vztah. Inak podla mna bol aj sebec, vždy všetko robil vo svoj prospech a na moje potreby, sny, túžby nehladel. Ja som dost citlivý človek a velmi potrebujem cítit že ma ten druhý má ozaj rád. O tom sme sa velakrat bavili, ale on vždy po čase prestal byt pozorny, bral ma ako samozrejmost a choval sa panovačne. Potom prišla hádka, rozchod a uprosovanie a takto to šlo dokola. Ja viem že niesom dokonalá, že mám vela chýb a nechcem celú vinu hádzat na neho, len svatbu si každá žena už od malička predstavuje ako niečo krásne...a pre mna to bola skôr trauma.....a prečo som ho skor neopustila? Lebo som ho proste lubila....najviac ked som videla ze nehra tu svoju tvrdú formu ale že vie byt aj velmi citlivy. No vždy tato jeho laskota vydržala len chvilu a všetko sa opakovalo znova. Pisala som si s kamarátkou, pojdem sa odventilovat na niekolko dni do prahy. On mi stale piše, ja nereagujujem...
@smutnanevesta Napis mu jednoducho, ze potrebujes par dni odstup, napis mu aj preco, ze ta zranil a potom ked nebudes mat potrebu nepis. Lebo takto ta to len bude tazit, ze zase pise atd, oddychni si v Prahe, rob co ta bavi, ci je clovek stastny alebo nestastny, vzdy potrebuje aj priestor pre seba, nerozmyslaj privela, podvedomie ti potom samo nasepka co dalej..

Ak nie si tehotna stale môžeš utiecť z kratšej cesty... Takýto začiatok nie je dobry...