icon

Ujov syn mi doškriabal auto

6. aug 2020

Ahojte. Stala sa taka vec. Ujov 5 ročný syn mi doškriabal auto, zaparkované bolo na našom dvore oni bývajú za nami. Cez celé auto je čiara kapota doskrabana atď. Auto je staré kúpila som ho nedávno za 1500 e. Ujo sa tvári ze sa nič nestalo ako by ste to riešili zájsť za nímmi a povedať ze škodu chcem preplatiť?

simca06022011
7. aug 2020

A nemas dieta? Co takto poslat pokreslit ujovi auticko? alebo tete? A ak nemaju tak kludne dom... potom povies s usmevom no no a vybavena vec :D (samozrejem zartujem :D )

sissy27
7. aug 2020

@simca06022011 nech sa ti zdajú moje názory akokoľvek divné, tak je to tvoj problém a nie môj 🙂
Samozrejme nepáči sa mi postoj dotyčného, že sa aspoň zo zdvorilosti k ničomu nemá, to je druhá vec. Ale keby som mala 15ročné auto, tak tých pár stoviek, čo by mi teoreticky vinník dal, by som investovala úplne inak ako do lakovania. A áno, na novom mercedese by ma to "bolelo" neporovnateľne viac ako na 15 ročnej fabii, môžeš si o tom myslieť čo chceš 😘
Väčšina z vás tu zalamuje rukami ako keby išlo o život, ale nejde. Vy by ste sa s tým vysporiadať nevedeli, ťahali by ste vinníka za uši a po súdoch a ja neviem kade, ja by som z toho takú drámu nerobila. Inak bratrancovi presne toto spravil vlastný syn na novom aute - čo ho mal zabiť? Jasné, že naštvalo, ale predýchal a tiež sa vykašlal na prelakovanie, že škoda peňazí. Každý sme iný.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
zuzanapjat
7. aug 2020

@sissy27 logicky ak si niekto kúpi auto za 1500€ tak na drahšie a novšie zrejme neboli financie. Ak kupila za 1500€ par mesiacov pouzivala a chce ho predat za 1500€ tak chce aby vyzeralo ako predtym. Či ma teraz ho predať za 1000€ so šťastim? Keď už o jednu kupujucu prišla?

petulda333
7. aug 2020

@sissy27 mne muz kupil peugeot 206 za 500e a predstav si nemal skrabanec ani hrdzu

autor
7. aug 2020

@sissy27 ale ja som nehovorila o lakovani. Snáď sa to bude dat vyriešiť ináč.. A lacnejšie. Neviem niesom mechanik, záleží od hĺbky škrabancov ..ale určite by ddom za ním neprišla s 1000 e faktúrou to rovno nech to auto kúpi odomna s nech si to rieši.. Naštvalo ma ze sa o tom nezmienil akokeby sa nič nestalo a to ze malému nato dokopy nič nepovedali. Co keď nabudúce poskriabe auto ktoré je drahšie ako moje? Máme dokopy 4 auta a nie každé stalo 1500 e keď už toto je nezmyselné podľa teba riešiť.. A už vôbec by som to neriešila cez súdy pro buch.. A je jedno ci to auto som kúpila z posledných peňazí alebo nie vodičak mam krátko preto staré autíčko, ale aj tak si myslím ze sa mal ktomu postaviť jeho otec ináč. A naviac minule poriadne zdrbali krsniatko ze im zablatila auto. A nakoniec sa priznal jej syn ze to bol on....

ivetka_kamo
7. aug 2020

A už ste to dáko včera poriesili? Priateľ zistil niečo? Boli ste za sttykom?

petulda333
7. aug 2020

Nas syn ked mal 2r8m poskriabal svokrovcom nove asi 2t auto. Chceli sme skodu uhradit. Oni odmietli, pretoze prave oni mu ukazali hadzanie kamenmi na auto. Mali ho na vikend, toto ho naucili a on to hned vyskusal na ich novom aute. Uprimne nechcela som uhradzat skodu, lebo som bola na nich nahnevana, pretoze syn to potom skusal aj na ine auta. Nastastie mali aspon tolko rozumu, ze tie peniaze nechceli. A za tento skrabanec by som skodu chcela. Ja mam tiez starsie auto. Stalo 500e po tyzdni do neho nabural sused ked cuval z parkoviska. Mali sme to nechat tak, lebo stare auto? Mal blatnik ohnuty, to sme si dali vyklepat a z poistky vinnika nam poslali 350e. Asi tolko k tomu

sissy27
7. aug 2020

@zuzanapjat ešte raz aj pre teba aj pre anonymnú autorku - každý by sme to (ne)riešili po svojom. Ja by som takú drámu okolo toho nerobila, lebo som taká.
Že sa mal otec malého vinníka zachovať inak, aspoň zo slušnosti sa spýtať čo s tým, ospravedlniť alebo čokoľvek, to je druhá vec.

oblecenie99
7. aug 2020

Samozrejme,ak sa pozrieme na tých 1 500 € ako na cenu auta,tak jasne,ide o staršie auto,neoplatí sa opravovať a bla bla.Ale zase,tá samotná suma,1500 € je celkom slušná,možno,že niekto len tak vytiahne z vrecka toľko eur,ale napr.ja by som musela dost šetriť,alebo mám len slabú materskú,neviem 😃..tiez beriem auto ako spotrebný tovar,má slúžiť nám a nie naopak,ale tak odtiaľ potial..keby to urobilo moje decko,ja by som sa prepadla od hanby.A určite by som to riešila.Ak by bola oprava vyššia,ako je hodnota auta,tak prosím,môžu ti kúpiť iné,porovnateľné v tej cene,však čo je už tých pár eur hore dole,nie?Alebo od teba odkúpiť to poškodené.Lebo musím súhlasiť s názorom,že keby mi mali dať pár stovák na opravu,ja by som to do auta už určite neinvestovala..to by boli ozaj vyhodené peniaze.

oblecenie99
7. aug 2020

Ináč,ak si to zoberiete,je to ešte viac blbé,ako keby to bolo nové auto..lebo tam by jednak snáď neargumentovali tým,že no čo,stare auto,to už by museli byť mega ignoranti,aby sa na to vykašľali,to auto by sa ešte "oplatilo"opravovať a ako nové by možno malo aj havarijnu poistku a išlo by to z poistky.V tomto prípade zase máme auto,ktoré si autorka nestihla ani užiť,dokonca uvažovala o predaji,a takto by to neboli zbytočne investované peniaze,a teraz to ani nepredá,oprava môže kľudne stat viac ako hodnota auta a zostáva jej chodiť na doskriabanom aute alebo to dať opraviť na vlastné náklady. .tak dik pekne..iné to je,ak tu škodu spôsobim ja napr pri cúvaní,alebo to doskriabe moje dieťa..tiež by ma to štvalo,ale samozrejme by som to zobrala športovo po case..aj tento konkrétny prípad by som možno vedela rýchlejšie zahodiť za hlavu,ak by bola reakcia rodičov normálna..ja úplne chápem autorku.

simca06022011
7. aug 2020

Ono mozu arrgumentovat, ale toho auta sa teraz treba zbavit - viac menej. A kto ho preda/kupi v takomto stave? Veci sa daju aj opravit a dlhe roky pouzivat a to je pripad aj tohto auta. Ak niekto nieco pokazi, ma to dat do povodneho stavu... ak v skole dieta rozbije okno, zaplati nove okno.. nepozliepa ho, lebo ved to okno tam bolo 10 rokov uz a bolo stare.
A to som niekto kto ma ten mercedes ale take povrchne nazory, ako vykaslat sa na to a neriesit, lebo stare auto.. lebo lacne auto... ved co.. nabuduce nech vezme kamen a aj ostatne auta nech obehne. V pohodicke. Atuorka mala pred domom neposkodene auto a take by som ziadala aby tam stalo.. nech si to ujo riesi. A nie na sud by som s tym nesla :D ale ani by som nebola ticho a neusmievala sa, ze mi na dvore bude stat doskriabane auto, ktore mohlo mat noveho majitela, nebyt nepozornosti niekoho rodicov.

autor
7. aug 2020

@ivetka_kamo iba sme sa bavili s kamarátom mechanickom ze ako by sa to dalo riešiť. Za strýkom mam v plane ísť zajtra niesom doma momentálne,ale zajtra cestujeme už.. A potom to auto plánujem previesť ku priateľov radšej...

autor
7. aug 2020

@ivetka_kamo teraz mam akurát obavy ze spravy niečo na priateľovom aute

sidicek
8. aug 2020

Ved aj ty tomu malému môžeš dohovoriť, takéto nevychovavane deti mávajú väčší rešpekt pred inými ľuďmi ako rodičmi.

sasa1310
9. aug 2020

mne osobne by to nevadilo na aute za 1500 eur. Spotrebný tovar nič viac. Neriešila by som vôbec

autor
9. aug 2020

@sasa1310 tak vidíš pre teba je asi 1500 eur nič ale ja som nato robila nejaký čas... Keď sa spomenulo to auto začal sa smiať a povedal ze si to mam po maľovať fixov. Každý mudruje žeby to neriešil ale chcela by som vidieť tu osobu reálne v tej situácii. Takisto on sa stoho smeje a to proste naserie a on sám robí bordel keď mu niekto auto zaspini. A ktomu komentáru to je akokeby mu rozbijem okno a poviem sak to zalep no.. Nejde o tie peniaze skôr o tu aroganciu jeho....

sasa1310
9. aug 2020

Keď máš na to takýto názor ako si mne odpovedala, potom je debata zbytočná, keďže si už presvedčená, že pre teba to nič nie je. Tak sa zariaď ako to ty cítiš. Si sa v prvom príspevku pýtala, ja som na základe môjho presvedčenia odpovedala. Auto za 1500 eur nové auto nie je, má niekoľko rokov, čo to zažité, takže či bude poškrabané alebo nebude poškrabané na jeho funkčnosti to nič nemení.
A ak ti ide o jeho aroganciu, tak potom nemusíš tému zakladať. Žiadna ho nepoznáme

ivetka_kamo
9. aug 2020

Zatriet fixou? On nie je normálny, ako keď sa s ním viac nedá, oko za oko.... Fakt, moz o sa spamätá. Ale vzťahy už dobre nebudú a podla toho ako sa správa asi ani dobre neboli

autor
9. aug 2020

@sasa1310 keby bolo to auto novšie tak by to tiež nemenilo nič na jeho funkčnosti predsa iba to dost zle vyzerá. To auto je staré ale ide dobre aj vyzeralo dobre celkom.. Každý ma nato svoj názor.. 🙂

sasa1310
9. aug 2020

hej, každý ma na to iný názor, preto zbytočná táto diskusia. Novšie autá majú na to havarijnú poistku, z ktorej sa opravujú takéto poškodenia. Pri aute takejto hodnoty, je to absolutne zbytočné riešiť.

autor
9. aug 2020

@sasa1310 keby bola táto diskusia zbytočná kvôli tomu ze každý ma nato iný názor tak potom sú asi všetky diskusie zbytočne..

autor
9. aug 2020

@ivetka_kamo vyzerá to tak ze si tu škodu musím riešiť sama.🙂 aj keď mi to neprinieslo vnútorný pokoj 😀 po jeho vyjadrení skôr nepokoj Čakala som serióznejši prístup od neho.. Alebo niečo ako ze ho to trosku štve aspoň.. Už len preto ze viem ako on rieši veci drasticky a robí bordel pre všetko. Preto kašlem nato radšej ale rozhodne sním už za dobre asi nebudem.

sasa1310
9. aug 2020

vo väčšine pýtajú rady. Tebe neviem o čo ide. tu píšeš aký je atď...veď to rieš s ním. Čo ti k tomu tu kto pomôže.

ivetka_kamo
9. aug 2020

Poprípade ešte zistiť koľko stojí oprava a ak presahuje minimálnu mzdu, podať trestné oznámenie. Akože teraz bude malý zasran ničiť majetok, a jeho tatko s mamkou sa budú na tom ešte baviť. Tak to nie. A je jedno ci by to auto bolo nove alebo 100rocne, každý si dovolí kúpiť to na čo má. A nekupuje to preto, aby sa na tom aute ucilo decko kresliť

nexuska
9. aug 2020

Urcite by som ziadala nahradu skody, daj si to opravit a fakturu mu dones na preplatenie - kedze skoda bola sposobena zamerne a nebola prejavena ani lutost nad sposobenou skodou

marianeta
9. aug 2020

Staré či nové to je jedno..decko spravilo škodu a mal by ti strýko ponúknuť kompenzáciu a hlavne ospravedlnenie a nie sa z toho smiať..Keď to chlapcisko urobí iným susedom do smiechu už mu nebude..Berie to na ľahko lebo ste rodina..Ja by som sa.od hanby prepadla keby toto moje decko urobí..No a.co má teda zaráža najviac,je ,že ako ho to aj napadlo vziať kameň a prejsť auto ním dookola.. To musel niekde vidieť a chcel vyskúšať.. Trvala by som na náhrade škody..aj keď to bude sprej za.10€ .. Jeden škrabanec by som tiež neriešila ,ale toto je priveľa.

autor
9. aug 2020

@sasa1310 o co ide tebe? Tebe by to vôbec nevadilo tak ťa štve ze mne to jedno nieje? A ešte aj to ze som vôbec založila túto diskusiu a bavím sa o tom ved nieje modrý kôň nato? Riešila som to sním. Myslím ze by sme mali túto debatu uzavrieť 🙂

marlenka222
9. aug 2020

Jaj Bože toto sa mi stalo necelý mesiac dozadu na parkovisku. Až mi slabo prichádza. Moje auto, moja dcéra, môj syn
Syna som nakladala do sedačky, dcéru nechala vonku, nech dolize zmrzlinu... Štandardná situácia, nič nové, boli sme na nákupe, ako proste vzdy. Autom jazdíme stále, keďže manžel pracuje na týždňovky, máme svoje, aby sme sa mohli presúvať. Na parkovisku pri nás druhé úplne rovnaký typ, model, farba. Kým som naložila syna, dcéra teda stala vonku. Dcéra 6 rokov bez pár mesiacov, nikdy problémová nebola, proste nejaký skrat, niečo sa stalo. Vieš čo spravila? Zobrala zo zeme kameň a skrrrrrtla cez celý zadný nárazník nášho auta aby malo nebolo aj tam aj spiatky aj hore aj dole. Prečo dodnes neviem. Až ma pot oblial keď som videla to druhé úplne rovnaké. Veru by som musela aj ja riešiť náhradu škody. Našťastie si vybrala naše. Samozrejme cirkus nastal, prázdniny skončili, trest bol. Nejde o to že ako mi hovoria je malá, stane sa... Ale o to že si to nemôže dovoliť lebo práve keď uvidí nejaké auto nedaj Boh že rovnaké ako naše, tak každé doskriabe? Veď aj to naše má nejakú hodnotu. Ja som v živote nebola viac na ňu nahnevaná ako vtedy, poviem doslova že dostala hádam prvýkrát za rok. Vždy sa snažím slušne, jemne, vysvetľujem, ale tu nebolo čo. Proste takto nie. Myslím si, že si to zapamätala. Rovnako, aj tvoj ujo by mal svojho syna riešiť. Netvrdím že bitkou, ale tak aby si zapamätal. Teraz ma auto hodnotu 1500€, o rok to môže byť niečo hodnotnejšie, o 10 rokov vykradne banku? Ako ja som dosť citlivá na to, čo deti môžu alebo nie. Ale odtiaľto potialto.

marlenka222
9. aug 2020

@sasa1310 aj to nie je pravda že nové autá majú havarijný poistku, aj z tej poistky ti nepreplatí a nikdy celú čiastku, vždy dajú niečo zaplatiť tebe ako majiteľovi a niečo ti doložia ak uznajú za vhodné a nehnevaj sa, ale každý nemá na nové autá a havarijnu poistku, o to viac človeka potom mrzí keď konečne na niečo ušetrí a niekto druhý mu to zničí a ešte sa z neho smeje. Keby sa to stalo jemu samotnému, neboj sa, nebolo by to na smiech.