icon

Ukážete môjmu manželovi ako sa cíti tehotná žena, keď ju opustí?

karolina77
17. aug 2015

Ahojte všetci, 10. Apríla som Vám sem napísala príspevok o tom ako ma manžel opustil keď som bola tehotná. Mám na Vás veľkú prosbu! Môj manžel mi stále hovorí a od začiatku aj hovoril aby som bola kľudná a riešila situáciu s kľudom. Tak Vás moc prosím Vy ženy, matky čo ste to zažili, ale aj nezažili, len si to skúste predstaviť moju situáciu a napíšte mi čo a ako by ste sa zachovali v prvom momente, prípadne v prvých mesiacoch /nech to tomu svojmu baranovi môžem ukázať/ Teraz moja situácia: Poznáme sa 11 rokov, z toho 8 rokov manželia, máme dcéru Dominku 8 a chlapčeka 3. Krásne, šťastné manželstvo. Manžel mi pár dní pred rozchodom a vlastne celý čas písal ako moc ma miluje a ako moc miluje celú našu rodinu. Pohoda, kliiiidek. Vo Februári išiel do kúpeľov na 3 týždňe kde ich premiloval so svojou kolegynou z práce, potom sa ešte pár krát stretli. Až kým som na to neprišla ja. To bolo 28.03 / bola som v 8 mesiaci tehotná s 3 dietatom/ sedeli sme v kuchyni večer a som sa ho opýtala že či s ňou skončí a napravíme to. Bol ticho. Na druhý deň som sa opýtala to isté a vtedy mi povedal že ju miluje a chce byť s ňou. Tak som ho okamzite v ten den vyhodila preč. Ako by ste sa zachovali ak by Vám Váš manžel v ôsmom mesiaci povedal že miluje druhú a chce byť s ňou???? A v izbách spia ďalšie 2 deti! Tak ja som sa zachovala tak, že som začala hučať, plakať, kricať .... hysterčila som ako bláznivá z toho, čo bude teraz ďalej??? Podľa môjho manžela som mala byť kľudná! Veď aj také veci sa stávajú ! Prosím Vás moc napíšte mi ako by ste reagovali Vy!

tova
18. aug 2015

pre mna je uplne nepripustne aby muz isiel bezomna na 3 tyzdne do nejakych kupelov. Moj muz si berie volno z prace ked umiera . Nevyvaloval by sa v kupeloch 3 tyzdne a ja by som bola doma tehotna s 2 malimi detmi. Kupele boli taka vyhovorka pre tvojho muza, on s kolegynou uz nieco dlhsie planoval. Na takeho muza zabudni , maj troche respekt sama voci sebe a detom.

nelendelina
18. aug 2015

Neboj nic aj tak si ja myslim ze sa vrati ktebe mozno je to jeho ulet ty mas deti a neskorisie pochopi co je rodina uz by som ho nebrala k.......ty si dako poradis zeny su silne

crystal333
18. aug 2015

to bola asi ta najlepsia vec aku si mohla urobit, vyrazit ho😀 No ale nie taky geroj to je, keby si sa s nim rozviedla, platit alimenty na 3 deti a zivit dalsie 2 cudzie 😀😀

peneloppe
18. aug 2015

Odpoved na tvoju otazku je ze ja by som tiez vybuchla a poriadne a zrejme ho hned vyhodila a este by aj facka letela. To sa neda riesit s kludom, mozno po case ked si clovek utriedi myslienky tak sa snazi to riesit kludom ale moja spontanna reakcia by bola urcite divoka.

kvetulienka253
18. aug 2015

Po tom nazve temy som myslela, ze hladas zeny, co pridu pred vas byt na toho tvojho nakricat a vyzauchovat za jeho spravanie 😀
Ze ta vobec trapi, co rozprava a ake ma priania 🙂 Kychaj na to, nic mu neulahcuj. Reaguj tak, ako ti je prirodzene. Kludne mu sprav "reklamu" v jeho praci, pred spolocnymi priatelmi, pred susedmi, pred jeho rodicmi a surodencami. Ked sa ti chce plakat, plac, ked kricat, kric.
Zi pre svoje deti, oni ta potrebuju, raz ho odsudia tiez, az ich bude prosit o odpustenie v Poste pre teba 😉
A to najpodstatnejsie - az budes mat chvilu cas, nezaoberaj sa tym, co by bolo keby, a kedy sa vrati. Spisuj radsej siahodlhe zoznamy vydavkov, tvojich vlastnych, vydavkov na chod domacnosti a na kazde jedno dieta zvlast. Stastie praje pripravenym, tak sa dobre priprav, pretoze s hlupakom a jeho pu.kou zatial bojujes skor emocionalne, ale osoznejsie pre teba bude, mat v rukach hole fakty a vytazit zo situacie co najviac.

sense
18. aug 2015

V tom momente neviem akoby om reagovala nastastie som v tehu nic take neriesila ale netehu by som mu s kludom anglicana ukazala dvere...lebo viem ze to by ho vytocilo a sralo viac ako keby na neho nahucim....

A uprimne si myslim ze to manzelstvo az take stastn nebolo aspon z jeho strany nie....milujuci clovek neurobi nieco take

sasa1310
18. aug 2015

na tvojom mieste by som v prvom rade riešila rozvod, výživné a stretávanie sa s deťmi. Pekne by som mu balila všetky 3 na každý druhý víkend, nech si nemyslí, že on si bude užívať a ty vychovávať aj jeho deti. A keď slečna vedela, že je otcom, tak nech sa aj ona stará o 3 cudzie deti namiesto toho, aby si s chlapom, ktorý je otcom užívala. Nebooj, on na to príde čo spravil. A príde čas, kedy budeš mať ty od neho navrch

timea7
18. aug 2015

zachovala by som sa tak isto, ako ty, vyhodila by som ho, s tým rozdielom, že by som už s ním komunikovala len prostredníctvom právnika a neriešila by som tu tieto otázky, sústredila by som sa na deti, taký úbožiak by si nezaslúžil už moju pozornosť a vôbec nie to, aby som mu niečo dokazovala, alebo, aby som tu na MK niečo okolo neho riešila.
@vsetkyloginituuzsu veľa z tých, ktoré píšu, že by letel, to už majú za sebou a píšu z vlastnej skúsenosti, takže to nie sú len silné reči.
@velkacica ty si ešte stále nezmenila ten svoj nick, ako ti to už viac krát radili? Stačí zameniť jedno písmeno a pridať mäkčeň.....

sandra551
18. aug 2015

@karolina77 Ja som tehotná ešte nebola... ale som taký cholerik keď ma niečo fakt vytočí, že by som skočila po nejakú panvičku v kuchyni a varešku a zmlátila by som ho ako hada, že by odišiel zelený 🙄 😠

mamulka211
18. aug 2015

Tvoj muz je nezrely clovek. A totalne bez empatii. aj keby sa ako zamiloval do svojej kolegyne, musi predsa chapat a vnimat, ze ma doma manzelku pred porodom JEHO dietata, zranitelnu, bezmocnu, lebo co ty teraz sama mas spravit s troma detmi...je to obrovska zrada a rana a viem, ze to, co bude nasledovat teraz bude jedno z tvojich najhorsich obdobi v zivote...ale jednemu ver a na to ti davam svoje slovo, aj ked neznasam keci o karme , obcas to znie trapne, ale je to fakt...kym ty budes nalsedujuce obdobie prezivat peklo, on si bude uzivat a zazivat blaho, ale potom sa to zvrtne a do tvojho zivota vojde laska a klud, kym ten jeho sa rozbije a to peklo, ktore bude zazivat on, je nic oproti tvojmu, co zazivas teraz. Clovek, ako on, je chudak, lebo kazda velka laska sa raz skonci, hormony vyprchaju, nastane stereotyp...aj s tou novou kolegynou, aj s tou, co pride po nej...cim bude starsi, tym viac si to bude uvedomovat, ze to prve, co stratil, bolo to najlepsie, to je tak v 90 percentach pripadov. Mysli nato, ze teba krasne veci este len cakaju, kazda bolest je vykupena niecom nadhernym a ver tomu, ze aj jeho flosna radost a stastie, bude raz "odmenene", za tvoje slzy a slzy tvojich deti kruto zaplati.

dulkagabulka
18. aug 2015

Zazívaš ťažkú situáciu. Nechápem, čo mu chceš dokazovať a ako- posles mu tuto diskusiu? ČI? Takéto problémy sa iba ťažko riešia s chladnou hlavou. On mal oproti tebe "výhodu"- vašim rozchodom si prešiel postupne ešte počas vážho spolužitia. Požaduj najvyššie možné výživné, už teraz ti dúfam platí a nielen na deti, ale aj na seba. Priatelka podobnú situáciu vyreišila šalamúnsky. Povedala mužovi: " Chceš začať nový život? V poriadku. Zober si deti a začínaj." Manžel samozrejme protestoval. Ona na to: " Ja som sa nechcela rozvádzať, ja osm si nenašla iného muža, ak ty chceš nový život, ja ho chcem tiež. Zoberieš si preto obe deti". Muž na to, ze dobre, ale že si zoberie iba jedno dieťa. Žena že nie, že na tom trvá, že si zoberie obe. Samozrejme, dobre vedela, ze nová partnerka ho s detmi chciet nebude- čo samozrejme , ani nechcela- a tak sa milenci rozisli. A tak aj zostalo- stalo sa to pred 25 rokmi a doteraz su spolu.

katka1981
18. aug 2015

Je to pov ahou, ja by som asi chytila hystericky zachvat aj ako netehotna, a s bruskom by som to mala velmi stazene, inak by som ho bila hlava nehlava, nechcem si to ani predstavit. Keby vam manzelstvo nefungovalo a tuzite obaja co najskor od seba odist a nie si ani tehotna, tak sa to v klude riesit da, hlavne ak nemate spolu deti. Myslim si ze to ako zena zareaguje nie je ani tak o tom ci je alebo nie je tehotna, len ako tehotna bude reagovat este emotivnejsie, jednak hormony a jednak bude mat starost navyse, ked bude sama na dalsie dieta. Drz sa, toto je ozaj strasna situacia.

nikaella
18. aug 2015

Ahoj.... Hej riesila by som to tak isto... Teraz sa na neho kasli, taky blbec za to nestoji.... Pozerala som album a mas prekrasne tri deti... On by mal bojovat nie ty... Na tvojom mieste by som to riesila dalej ako pisu baby hore - pravnikom.... Drz sa...

tilda
18. aug 2015

nic mu nedokazuj - co ta po nom! jedine, ak potrebujes potvrdenie, ze si reagovala normalne. ja si myslim, ze tvoja reakcia bola vysoko normalna, este moze byt rad, ze prezil - vacsina vrazd sa vraj odohrava v kuchyni 😀
trochu skoda, ze si mu to ulahcila vyhadzovom, ale chapem ze v situacii sa len tazko kalkuluje. ale teraz uz bud dama, on mozno len na to caka, aby si urobila nejaku hlupost, ktoru proti tebe pouzije na sude alebo aby si ty bola za kravu (pred spolocnymi znamymi, nedajboze pred vasimi detmi). moj ex ma takto dodnes provokuje, aj ked je to vyse 5 rokov, co som ho za podobnych okolnosti ako ty pobalila - lenze nasa dcera mala "uz" 3 tyzdne... to, ze som ho vyhodila (bola som v sestonedeli, ked sa rozhodol sa mi "cestne" zdoverit, ze cele moje tehu planoval odchod k inej) dnes povazujem za svoje najlepsie zivotne rozhodnutie. jedine co ma mrzi je, ze som ho pobalila do igelitovych vriec na smeti, malo to letiet oknom :P velmi by som ti priala, aby sa ti posunul cas o par rokov, lebo viem ze prezivas neskutocnu bolest a nervy. toto je zrada, za ktoru by ho kedysi tvoj otec/brat/svagor mohol vziat za mesto a zastrelit ako prasiveho psa a nik by sa ani necudoval... ale neboj, na kazdu svinu sa vari voda... len sa o seba postaraj a drz deti, tebe ostalo to najlepsie a najkrajsie na svete, urcite to zvladnes, len sa ked sa bude chciet k vam vratit (o tom som presvedcena), dobre to zvaz. a pories si pravne veci, s tym necakaj... keby si cokolvek potrebovala, napis IP. drz sa!

kliara
18. aug 2015

V danej situácii si zareagovala ešte mierne.
Ja nechcem tvojmu manželovi ukazovať ani odkazovať ako sa cíti matka jeho troch malých detí, keď on urobí to, čo urobil. Ja chcem niečo napísať tebe. Pri tej druhej otázke, ktorú si tu dala, ti niekoľko žien píše, že vždy sú vinní dvaja, že niečo vám doma určite nefungovalo alebo niečo doma škrípalo. Len ťa chcem poprosiť, tieto reakcie si vôbec nevšímaj a pusť ich z hlavy, sú to úplné blbosti. To, či chlap dokáže alebo nedokáže takto podviesť ženu a dokonca ju opustiť, nezáleží od manželky, ale od jeho charakteru, od jeho vlastností, od jeho povahy. Všetko ostatné sú len výhovorky, ktorými si ktosi chce ospravedlniť svoje neospravedlniteľné činy. Každý si zodpovedá za svoje skutky sám. Na tom, že ťa on podviedol, ty nenesieš žiadnu vinu, rozhodol sa tak on sám.
Verím, že si vo veľmi ťažkej situácii, neviem a nechcem si to ani predstavovať. Dúfam, že sa na vás s deťmi ešte usmeje slniečko. A každému sa raz všetko vráti. Aj to dobré, aj to zlé. Odteraz ti prajem v živote už len šťastie. Aj pre tvoje detičky.

tictactoe
18. aug 2015

obycajny chrapun je to, noz do chrbta, sekera do hlavy, g..e by som mu do huby napchala nech sa s nimi zadrhne a to by som ani tehotna nemusela byt. on kucha tri tyzdne inu, vysere sa na tehotnu manzelku a dve deti a ty mas byt kludna? to co je toto uz za chory svet? sa naozaj vsetci zblaznili?! pribeh od pribehu je to tu na konovi horsie a smutnejsie!!! ☹
mily manzel zakladatelky tejto temy - si obycajne hovado a dufam ze sa ti to raz v zivote vrati aj s urokmi! karma je svina a funguje uplne bezchybne, tak sa mas na co tesit!

ewisam
18. aug 2015

@kliara to nie su blbosti...Ja sa v ziadnom pripade nejdem zastavat uja bez chrbtovej kosti, ale ze nema tu chrbtovu kost si mamicka nevsimla za ten cas co su spolu? Ci akoze bolo teplo tak dostal upal a vrhol sa na kolegynu bez zabran? Ja tvrdim a za tym si stojim, ze nieco mu doma chybalo a tak to hladal inde

metisa
18. aug 2015

WTF? To co za idiota? Ja by som mu dala takú keres pysk, že by mu stena ďalšiu vrátila. To je od neho mimoriadne detinské správanie, nezodpovedné - nechať ženu s 3 deťmi samú????? Veď si mu porodila 3 deti a on si pojde za nejakou mriglou z roboty? Na to sa nedá kľudne reagovať. On si to asi myslí, lebo nieje v tvojej koži. Keby si to urobila ty, tak on by ako reagoval?? "Milý manžel, no...bola som v kúpeľoch, 3 týždne som prcala s kolegom, nejak sme sa do seba zaľúbili...idem od teba preč..čaupá! ALE BUĎ KĽUDNÝ - to sa stáva! " 😀 Aj dotyčná je si trafená, že ide s niekým, kto má tri deti. Asi je "jednoduchšia" . Držím ti palce...a nemáš asi za čím smútiť (jedine pre tie tri mal detičky), je to pokrivený charakter, keď ti toto urobil. Jedného dňa sa mu to vráti, ver tomu.

cerez
18. aug 2015

Ospravedlňujem sa za priame oslovenie, ale to si ešte krásne napísala o svojom nevernom mužovi, že je baran.
Pán necitlivý!
Takéto egoistické a zvieracie správanie môže mať len chlap, ktorý myslí len spodnou časťou tela. Podviesť manželku s troma deťmi, resp. tretie na ceste - manželka vo 8. mesiaci, to môže urobiť len CHRAPÚŇ !!!
To ako sa zachovala je úplne normálne a môžeš byť len rád, že na mieste od hnevu neporodila.

bratislavcankanm
18. aug 2015

Uplne ta chapem. Je normalne, ze si "hystercila", to je odkaz pre tvojho manzela.

Odkaz pre teba - nielen ten tvoj je somar, co nedokaze pochopit, ako sa citis. Moj manzel tiez od nas odchadza, v nedelu sa vratil z dovolenky s frajerkou (u nas to bolo trochu ine, nasiel si ju ked sme mali krizu, snazili sme sa ju riesit, ale manzel teda sa vlastne nesnazil, rozhodol sa pre nu, zrejme mu nedala pokoj a ani on jej). No ale po tom navrate z dovolenky s frajerkou prisiel domov (ku mne) a normalne sa chystal doma spat a byvat - neviem dokedy, akoze nez sa mu podari odstahovat asi. A tvaril sa nechapavo, ked som mu povedala, ze to nejde, ze ma tym trapi, ze proste nemoze sa vratit z dovolenky s cudzou zenou domov ! Nakoniec odisiel - ale pochybujem, ze to pochopil... ja som akoze zla zena, co ho chudacika vyhodila z domu, o 10 vecer, z bytu, kde on predsa ma vsetky svoje veci. Takze taki su niektori chlapi - oni si v pohode, ved maju svoju novu lasku, zalubeni a je teda pre nich lahke, riesit veci s kludom. A nechapu nase trapenie, prip. zurivost (aj ked moj pripad to nebol, nehystercila som). Ako hovorim - moj sa s kludom vratil z tej dovolenky ku mne do bytu, cudujem sa, ze mi este veci z dovolenky nenachystal k pracke, ze mu ich mam oprat (asi preto, ze som ho poslala prec skor, ako sa stihol vybalit). Drz sa !!

wewe22
18. aug 2015

ja by som s kludom anglicana zacala vrieskat a asi by som mu vyhadzala z domu vsetky veci

odm3
18. aug 2015

Súcitím s každou ženou, ktorá je tehotná, alebo má malé deti a muž sa jej postaví chrbtom. Žena je v tomto období naozaj veľmi zraniteľná a potrebuje oporu. Tomu tvojmu mužovi odkazujem, že je to bolí viac ako pôrod, je to veľmi zraňujúce, dotýka sa to hlboko ženského vnútra, je to kôl vrazený do rovno do srdca, v žene to zostáva ako krivda, ktorú mužovi nikdy neodpustí, lebo to JE neodpustiteľné. V takomto rozpoložení je naozaj ťažké riešiť veci s chladnou hlavou. Žena partnera potrebuje - výchova a starostlivosť je ťažšia ako práca v bani a je sebecké nechať ženu v tom samu. Keď deti odrastú nech si ide, my sa vieme o seba postarať. A ešte jednu vec mu odkazujem – je to nemorálne a sebecké a to peklo čo ti spôsobil, si ho nájde a vráti sa mu to stonásobne. Toto by sa mali učiť už chlapci na základnej škole v rámci občianskej náuky. Drž sa.

ematko29
18. aug 2015

tak ja som bola v tehotenstve taká vynervovaná,že by som určite potratila,alebo predčasne porodila.lebo aj tak som predcasne porodila a to mame v pohode manželstvo len sa ma vsetko dotýkalo :(ten chlap by u mna skončil na plnej čiare.taký človek nemiluje svoje deti .aj ked si to nemyslí,už teray im zničil život a ponesú si traumu do konca života. ☹ jasne teraz si to nemyslí,ale bude raz starý a jeho deti sa mu s prepačením vyseru na hlavu zato ako sa správal .potom bude mať aj výčitky svedomia ale to už bude mať tak zbabraný život,že mu nepomôže ani svetená voda žial :(

sharmana
Autor odpoveď zmazal
martina833
18. aug 2015

Ako by som reagovala? Asi by som ho zmaltila, co by mi sily stacili a potom by som isla prefackat aj tu ...
Inak som kludny clovek, veci riesim rozumom, nie emotivne, ale v tehotenstve ma dokazalo vytocit vsetko. Obdivujem ta a drzim palce

amadora
18. aug 2015

ťažko povedať keď som nezažila a dúfam že ani nezažijem... ale ako poznám svoju povahu, v prvom momente by mu letela jedna dobrá vzduchom chladená... možno nie je len jedna. so šťavnatým výkladom celej zoologickej záhrady a iných živočíšnych druhov ktorými by som ho pomenovala. a potom by som mu pobalila jeho 7 slivák a ťahal by do prdele.

kristinka86
18. aug 2015

Aj keby si nebola tehu, bol by to veľký šok. Ste manželia dosť dlho a mali ste spolu dve deti. To pre neho nič neznamená? Chvíľkové vášne ho tak dokážu opantať? Veď manželstvo je čosi krásne, čosi, čo sa nebuduje týždeň! Vernosť, láska, úcta. To mu nič nevraví? A ešte keď si čakala JEHO tretie dieťa!!! Veď by Ťa mal na rukách nosiť! Čo mu dala tá druhá? Kvalitný sex? To je všetko? O to mu ide? Doma mal, predpokladám, milujúcu manželku, matku svojich detí!!! Viem, aký je môj manžel rád, že nás má a váži si ma, že som dala život dvom našim detičkám. Dokonca by chcel časom ďalšie, ak mi to zdravie dovolí. Ten Tvoj zlyhal ako manžel, ako otec, ako muž! Mal Vás chrániť, starať sa o Vás a nie všetko krásne opustiť kvôli žene, s ktorou pravdepodobne neostane...A ona je spokojná, že ukradla otca a manžela? Dokáže s tým žiť? Zrejme áno. Ja by som nedokázala opustiť rodinu (na mieste Tvojho muža) a ani ukradnúť manžela inej žene. Vysvetli mu, že láska nerovná sa sex! Láska nerovná sa tri týždne plné vášne! Láska rovná sa rodina, deti, zázemie, úcta, rešpekt, porozumenie, zhovievavosť, náklonnosť, úsmev, pohladenie, bozk, riešenie spoločných problémov, nekonečné budovanie niečoho krásneho, originálneho,...

maciatkolulu
18. aug 2015

Ja len tolko. Naco chces niekomu nieco ukazovat. Muz, ktory zeny miluju ju neopusti a nepodvedie len tak a toboz tehotnu. Za rozpadom vztahu su VZDY dvaja. A je uplne zbytocne mu nieco ukazovat, alebo sa o nieco snazit. Zameraj sa na svoje deti, svoj zivot bez manzela a na riesenie veci okolo vyzivneho a rozvodu a stym spojenymi vecami. Drz sa.

vanilka83
18. aug 2015

prepac ale ja by som ho zabila!!!!!je to kkt....nemas za cim banovat......

vvrka
18. aug 2015

ja som zazila to iste, tiez velka laska s kolegynou, akurat moj syn mal vtedy 14 mesiacov. Uz sme rozvedeni, byvame vo vlastnom byte, mam sice hypoteku na krku a obcas je toho na mna dost, ale mame sa dobre a mne je ovela lepsie.
a vies, co? jedine, co lutujem, je to, ze som ho vtedy neprizabila. ja som praveze bola kludna, nechcela som mu dopriat pohlad na moje slzy, ani som nekricala, aby nemohol zo mna robit hysterku, ale veru, keby som mohla vratit cas, tak ho asi zabijem na mieste. 🙂 Myslim si, ze taky chlap si zasluzi scenu jak hovado, vyskriabat oci a nakopat do riti. a to pisem uplne s kludom, s odstupom dva a pol roka. 🙂 tak ho pozdravuj, kretena. a ty sa drz, zelam ti s detmi vela stastia.