Ukradli mi dieťa - úrady už konajú !Máte podobnú skúsenosť?
www.viktorfulka.sk - OTECKOVIA POZOR !!!
AK BY MAL NIEKTO PODOBNÚ SKÚSENOSŤ PROSÍM PORAĎTE A PÍŠTE !!!!
Dobrý deň Vám prajem, chcel by som sa opýtať či tu už niekto riešil niečo podobné a či niekto pozná tohto pána.
Príspevok je trošku dlhší ale možnože sa nájde nejaký otecko,ktorý mal podobnú skúsenosť alebo ju beznádejne rieši a chce sa ku mne pridať.
Dňa 1.10.2016 sme sa rozišli s bývalou partnerkou. V tej dobe sme mali spolu len dvojročnú dcéru. V skratke - Talianské partnerstvo... Partnerka si po necelom mesiaci našla novú známosť, resp. známosť už mala, ale rozchod jej prišiel ako zámienka vhod. O celom romániku s touto novou známosťou som sa dozvedel až po ich rozchode. Po pár týždňoch “šmirgľovania” a následného rozchodu keď ju tento pán odkopol, alebo ona jeho (pravdu sa nedozvieme), vrátila sa opäť k myšlienke zachovania rodiny, alebo o tom aspoň uvažovala. O to viac jej táto myšlienka imponovala, nakoľko som sa aj po extrémne bolestivom rozchode postavil na nohy a začalo sa mi finančne dariť.
Po necelom mesiaci stretávania sa somnou prišla za mnou s tým, že je tehotná a že sa opäť stanem otcom. Táto informácia ma samozrejme šokovala, nakoľko v tej istej dobe vyplávalo na povrch jej priznaním sa, že ihneď po rozchode mala románik s iným pánom (www.viktorfulka.sk). Prirodzene padla legitímna otázka, či by nemohlo byť to dieťa aj jeho, načo som bol uistený že dieťa je jedine moje, nakoľko s ním spala iba “jedenkrát” a vie, že dieťa je moje. Tento pán ktorý bol jej kolegom v práci sa túto informáciu dozvedel a následne odišiel do zahraničia. Aj napriek mojej neuveriteľnej snahe o zachovanie rodiny vyšla celá snaha márne. Dňa 12.12.2017 sa sa mi narodil syn, pri porode som bol JA sám. Niečo takéto s vami pohne. Myslel som si, že sa všetko vyrieši a chyby, ktoré nastali som si kládol za vinu a rozhodol som sa odpustiť jej.
V zapätí sa však všetko zmenilo, stalo sa to v momente, keď som si chcel partnerku spolu so syčekom vziať z pôrodnice domov. Partnerka to radikálne odmietla a následne som syna mohol vidieť až cca mesiac po pôrode. Matka môjho syna zrazu začala tvrdiť, že som syna zaprel, že som povedal že nie je môj a preto ma nikdy ako otca nezapíše. Už po pôrode bolo absolútne jasné, že syn je môj a dnes ked povyrástol už neexistujú ani najmenšie pochybnosti, tak veľmi sa na mňa podobá. Po niekoľkých mesiacoch sporadického stretávania sa a čoraz menšieho kontaktu až po následné úplné obmedzenie, som sa rozhodol odísť na 3 mesiace do zahraničia, aby som prišiel na nové myšlienky a načerpal energiu na riešenie tejto bezvýchodiskovej situácie. Dcéru som pravidelne navštevoval, avšak uz krátko po rozchode vyplávalo na povrch, že pán www.viktorfulka.sk je opäť naspäť na Slovensku a nemá do coho “pichnúť” a rozhodol sa za protislužbu suplovať otecka deťom, ktoré otca majú.
Následne som sa dozvedel že tvoria spolu opäť pár. Po príchode na Slovensko v Novembri 2018, som sa rozhodol celú situáciu právne riešiť a požiadať súd o to, aby určil otcovstvo nakoľko syn mal 11 mesiacov a nemal zapísaného otca v rodnom liste. Ihneď po tom, ako som sa obrátil na ÚPSVAR aby situáciu začali ex-offo riešiť, alebo boli nejako nápomocní, prišla informácia, že matka zapísala do rodného listu ako otca pána www.viktorfulka.sk. , čo jej istotne poradila jej zákerná právna zástupkyňa, nakoľko v tomto prípade je právne riešenie takmer absolútne znemožnené. Slovenskí zákonodarcovia nemysleli na takéto zvrátené scenáre a keď je otec určený, je veľmi komplikované z pozície biologického otca ktorý nieje zapísaný uplatniť si svoje práva, nakoľko súd má za to, že otec je známy a DNA testy na určenie otcovstva nenariadi.
Takto môže učiniť jedine matka, alebo “aktuálny otec” pán www.viktorfulka.sk. Tohto pána sa snažím už niekoľko mesiacov nakontaktovať za účelom rozumného vysvetlenia, prečo si dovolil niečo takéto spraviť a ako chce celú situáciu riešiť! Taktiež som jeho, ako aj matku môjho dieťaťa minimálne 100x vyzval na transparentný test otcovstva, ktorý by moje tvrdenie v plnej miere preukázal a ktorý v plnej miere uhradím. Tento pán sa mi zatajuje a nekomunikuje, skrýva sa a medzičasom som dostal informáciu, že opäť netvoria pár. Jedinú odpoveď ktorú som od neho dostal je tá, že ho nemám kontaktovať osobne ani elektronicky, inak začne celú vec riešiť právne. JA HO TÝMTO VYZÝVAM aby konečne inicioval právne konanie, ktorého súčasťou bude aj dokazovanie a ktoré v plnej miere preukáže, že to, čo vyhlasujem je pravda.
Ak by sa tu našiel niekto kto má podobnú skúsenosť, alebo otecko ktorý taktiež rieši/l to, že si jeho dieťa na súhlas matky privlastnil iný muž, vkľude nech sa na mňa obráti. Som zastupovaný dvomi špičkovými advokátskymi kanceláriami ktoré intenzívne pracujú na riešení celej situácie a aj napriek komplikovaným obmedzeniam v zákone vedia, že úspešnosť je len otázkou času.
Svojich detí sa totiž NIKDY nesmieme vzdať !
spravne tomu rozumiem, ze podla autora si akysi chlap necha dobrovolne zapisat cudzie dieta ako svoje - so vsetkymi obrovskymi povinnostami a zavazkami (roky rokuce povinnost platenia vyzivneho, nahananie sudmi za pripadne neplatenie alimentov...), ktore k tomu patria, len aby matka urobila naschval pravemu otcovi, s ktorym sa nepodhodla?
Bože môj, ľudia sú idioti.
@simca06022011 A za čo by ma ťahal po sudoch ? Za to že mi ukradol vedome syna ? A ja sa snažím získať ho naspäť ? Mal kopec možností somnou komunikovať, nevyužil ani jednu. Práve pre to, lebo sa v dnešnej dobe stal veľmi populárny spôsob zastrašovania tipu, “ochrana osobnosti, poškodzovanie dobrého mena, ohováranie atd, atd.
Úrady môžu byt radi a on taktiež, že nedopadol oveľa horšie....
@fulifuli za čo? Za zverejňovanie jeho údajov, prepieranie jeho veci na verejnosti bez jeho súhlasu. On postupuje podľa mňa úplne normálne. Ignoruje ťa. Ja by som robila to isté.
Pozmeňovanie úradnej listiny?! Tým, že zapísali otca do RL, tak ju nepozmenili.
Neviem, ktorá AK Vám toto odklepla, ale renomovaná asi nie je, príp. nevie čo robíte.
@fulifuli hm a preco si si dokonalu zenu nezobral za manzelku predtym ako ste mali deti? Nemuselo by sa teraz riesit "kradnutie".
A teda tito novodobi milenci...dobrovolne sa zapisujuci do RL deti svojej milenky..
Ja neviem, musi tam byt nieco, co (ne)vedome prehliadas..
A co ak si oni dali urobit DNA testy a dieta je jeho? :D
@fkata Slečna, ak sa právu nerozumiete, tak prosím neútočte ihneď. Častokrát stratégia ktorá sa na prvý pohľad zdá ako protizákonná smeruje presne tým správnym smerom. Zvláštne že po mesiaci stále nemám žiadnu žalobu na krku ??? Práve preto že dotyčný vedia že to by bol ich koniec, a ja na nič iné nečakam. Samozrejme že sa jedná o falšovanie a pozmeňovanie úradnej listiny ktorou je aj RL pretože ak niekto vyhlási vedome nepravdivý údaj akým je aj súhlasne vyhlásenie dopúšťa sa ————> https://www.lewik.org/term/1343/falsovanie-a-po...
Otázka je, či viem takéto niečo preukázať.
ÁNO, a v plnej miere, zhodol sa na tom aj vyšetrovateľ ktorý už vo veci začal trestne stíhanie.
Nadarmo matka alebo jej “lokaj” príde z verziou že spolu intímne žili alebo si je on vedomý že maly je jeho.... iná obhajoba im ani nezostáva, ináč sa môžu rovno priznať.
A prepáčte že neodpovedám všetkým, ja moc na takéto diskusie nie som, chcel som sa iba podeliť o skúsenosť a mám kopec inej prace ako sedieť za internetom, reakcia ma neprekvapuje, sme predsa na Slovensku. Každý rieši niejaku ochranu jeho osobnosti, pán má možnosť podať žalobu či TO a potom sa uvidí či som sa niečoho dopustil to by si mal zvážiť už on. A ja z RADOSŤOU ČAKÁM ! Potom by sa mohol podeliť s prispevkom on, ako pochodil...
Vážený, ďakujem niektorým za podporu, nebol som ideálny partner a aj o tom by sa dalo polemizovať ale musia byt iste hranice čo si matky smú a čo nesmú dovoliť z pomsty spraviť. Mudrlantom ktorý tu riešia či je v poriadku robiť čo robím, odkazujem že ak by sa im stalo niečo podobné, bol by som zvedavý ako by to riešili oni.
Rozchody, rozvody, úprava práv a povinností k maloletým sa stal novodobým fenoménom, ktorý akceleroval raketovou rýchlosťou, avšak iba mizivé percento končí takýmto scenárom ktorý popisujem v diskusii, čím viac ich bude tým viac sa budú zákony novelizovať.
Dalej zakony tipu ochrana osobnosti, trestný čin ohovárania a podobne kraviny vznikli na to, aby ľudom brali ich názor a nechávali ich žiť v strachu že ak povieme niečo s čím by sa nemohli niejaké etiká stotožniť tak ihneď väzenie či sankcie. Pozrite si teda koľko ľudí bolo právoplatne odsúdených za takéto činy. Na Slovensku sú sankcie za takéto niečo skôr na smiech.
Na záver nakoľko keď by som sa tu úplne do detailu a otvorené vyjadroval a pridával podklady, maril by som si sám sebe další postup nakoľko viem že všetky strany to tu intenzívne sledujú.
Prikladám aj rozhodnutie NS Slovenskej republiky ako “jediné” na SR kde sa pánovi ktorý mal obdobný scenár ako ja podarilo vyhrať a jeho drinou a advokátmi dosiahol na Slovensku to, s čím iste dotyčný nepočítali. V prípade ak by sud v mojom konaní rozhodol inak, nastal by neobdobný precedens s ktorým by sa dalo ísť až do Štrasburgu.
Takze tak...
@fulifuli Preco? Ja keby som bola v rovnakej situacii, tak ta tiez ignorujem a ziadny scan testov ti neposlem, vobec by som sa s tebou nebavila.
Mozno keby si komunikoval normalne, ale tie tvoje siahodlhe prispevky bez ladu a skladu, rovnake tie maily co si tomu panovi pisal, to je cista fraska - takze by som sa zachovala presne rovnako dotycny pan.
@simca06022011 keby bolo zobrati nic z tohto by sa neriesilo
@fulifuli No, tie zákony asi čítať nevie niekto iný. Takéto vyhlásenia a tvrdenia sa tak ľahko dajú vyvrátiť na súde ako aj označenie niekoho za vinného, že až.
Netuším, ktorá AK Vás zastupuje, ale takéto blbosti Vám oni asi neradia.
Šancu na výhru má vždy iba jedna strana, nikto Vám teraz nenapíše, že kto, o tom rozhodne súd po zvážení dôkazov.
Ty si jelito riadne. To je same bla bla bla... zaplatis zaplatis cokolvek. Tak si daj do googlu ako dostat dieta k rodicom. Na slovensku su 2-3 “agentury” ktore ti zo sa mensiu (45tis eur) sumu do 3 mesiacov vybavia. ( zabezpecia testy, stretnutie s dietatom, matkou, pripadne prepis RL) teda pred 5rokmi to tak bolo. Podobny problem mal znamy teda takto nevystrajal a hned kontaktoval tuto agenturu a o tyzden sa stretol za ich pritomnosti s dcerkou (mala 2r) po 2 mesiacoch mal dohodnute navstevy 1x tyzdne. Asi po roku mozno roku a pol sa zena vratila lebo jej priatel nevydrzal ich kazdotyzdenne stretavanie a prisla mu na nejaku neveru (bolo ich viac), len moja domienka tomu asi pomohla agentura kedze boli fotky ku kazdej nevere 😢

Fu..toto je pekna telenovela..
@fulifuli a ty si si zarobil na pekny problem...ak teba naozaj zastupuje pravnik a toto ti dovolil..to musi byt taky sladkovicovsky...😀