icon

Ukradli mi dieťa - úrady už konajú !Máte podobnú skúsenosť?

fulifuli
19. máj 2019

www.viktorfulka.sk - OTECKOVIA POZOR !!!
AK BY MAL NIEKTO PODOBNÚ SKÚSENOSŤ PROSÍM PORAĎTE A PÍŠTE !!!!
Dobrý deň Vám prajem, chcel by som sa opýtať či tu už niekto riešil niečo podobné a či niekto pozná tohto pána.
Príspevok je trošku dlhší ale možnože sa nájde nejaký otecko,ktorý mal podobnú skúsenosť alebo ju beznádejne rieši a chce sa ku mne pridať.

Dňa 1.10.2016 sme sa rozišli s bývalou partnerkou. V tej dobe sme mali spolu len dvojročnú dcéru. V skratke - Talianské partnerstvo... Partnerka si po necelom mesiaci našla novú známosť, resp. známosť už mala, ale rozchod jej prišiel ako zámienka vhod. O celom romániku s touto novou známosťou som sa dozvedel až po ich rozchode. Po pár týždňoch “šmirgľovania” a následného rozchodu keď ju tento pán odkopol, alebo ona jeho (pravdu sa nedozvieme), vrátila sa opäť k myšlienke zachovania rodiny, alebo o tom aspoň uvažovala. O to viac jej táto myšlienka imponovala, nakoľko som sa aj po extrémne bolestivom rozchode postavil na nohy a začalo sa mi finančne dariť.
Po necelom mesiaci stretávania sa somnou prišla za mnou s tým, že je tehotná a že sa opäť stanem otcom. Táto informácia ma samozrejme šokovala, nakoľko v tej istej dobe vyplávalo na povrch jej priznaním sa, že ihneď po rozchode mala románik s iným pánom (www.viktorfulka.sk). Prirodzene padla legitímna otázka, či by nemohlo byť to dieťa aj jeho, načo som bol uistený že dieťa je jedine moje, nakoľko s ním spala iba “jedenkrát” a vie, že dieťa je moje. Tento pán ktorý bol jej kolegom v práci sa túto informáciu dozvedel a následne odišiel do zahraničia. Aj napriek mojej neuveriteľnej snahe o zachovanie rodiny vyšla celá snaha márne. Dňa 12.12.2017 sa sa mi narodil syn, pri porode som bol JA sám. Niečo takéto s vami pohne. Myslel som si, že sa všetko vyrieši a chyby, ktoré nastali som si kládol za vinu a rozhodol som sa odpustiť jej.
V zapätí sa však všetko zmenilo, stalo sa to v momente, keď som si chcel partnerku spolu so syčekom vziať z pôrodnice domov. Partnerka to radikálne odmietla a následne som syna mohol vidieť až cca mesiac po pôrode. Matka môjho syna zrazu začala tvrdiť, že som syna zaprel, že som povedal že nie je môj a preto ma nikdy ako otca nezapíše. Už po pôrode bolo absolútne jasné, že syn je môj a dnes ked povyrástol už neexistujú ani najmenšie pochybnosti, tak veľmi sa na mňa podobá. Po niekoľkých mesiacoch sporadického stretávania sa a čoraz menšieho kontaktu až po následné úplné obmedzenie, som sa rozhodol odísť na 3 mesiace do zahraničia, aby som prišiel na nové myšlienky a načerpal energiu na riešenie tejto bezvýchodiskovej situácie. Dcéru som pravidelne navštevoval, avšak uz krátko po rozchode vyplávalo na povrch, že pán www.viktorfulka.sk je opäť naspäť na Slovensku a nemá do coho “pichnúť” a rozhodol sa za protislužbu suplovať otecka deťom, ktoré otca majú.
Následne som sa dozvedel že tvoria spolu opäť pár. Po príchode na Slovensko v Novembri 2018, som sa rozhodol celú situáciu právne riešiť a požiadať súd o to, aby určil otcovstvo nakoľko syn mal 11 mesiacov a nemal zapísaného otca v rodnom liste. Ihneď po tom, ako som sa obrátil na ÚPSVAR aby situáciu začali ex-offo riešiť, alebo boli nejako nápomocní, prišla informácia, že matka zapísala do rodného listu ako otca pána www.viktorfulka.sk. , čo jej istotne poradila jej zákerná právna zástupkyňa, nakoľko v tomto prípade je právne riešenie takmer absolútne znemožnené. Slovenskí zákonodarcovia nemysleli na takéto zvrátené scenáre a keď je otec určený, je veľmi komplikované z pozície biologického otca ktorý nieje zapísaný uplatniť si svoje práva, nakoľko súd má za to, že otec je známy a DNA testy na určenie otcovstva nenariadi.
Takto môže učiniť jedine matka, alebo “aktuálny otec” pán www.viktorfulka.sk. Tohto pána sa snažím už niekoľko mesiacov nakontaktovať za účelom rozumného vysvetlenia, prečo si dovolil niečo takéto spraviť a ako chce celú situáciu riešiť! Taktiež som jeho, ako aj matku môjho dieťaťa minimálne 100x vyzval na transparentný test otcovstva, ktorý by moje tvrdenie v plnej miere preukázal a ktorý v plnej miere uhradím. Tento pán sa mi zatajuje a nekomunikuje, skrýva sa a medzičasom som dostal informáciu, že opäť netvoria pár. Jedinú odpoveď ktorú som od neho dostal je tá, že ho nemám kontaktovať osobne ani elektronicky, inak začne celú vec riešiť právne. JA HO TÝMTO VYZÝVAM aby konečne inicioval právne konanie, ktorého súčasťou bude aj dokazovanie a ktoré v plnej miere preukáže, že to, čo vyhlasujem je pravda.

Ak by sa tu našiel niekto kto má podobnú skúsenosť, alebo otecko ktorý taktiež rieši/l to, že si jeho dieťa na súhlas matky privlastnil iný muž, vkľude nech sa na mňa obráti. Som zastupovaný dvomi špičkovými advokátskymi kanceláriami ktoré intenzívne pracujú na riešení celej situácie a aj napriek komplikovaným obmedzeniam v zákone vedia, že úspešnosť je len otázkou času.
Svojich detí sa totiž NIKDY nesmieme vzdať !

Strana
z2
loginexistuje
19. máj 2019

@fulifuli si urobil blbosť takmer rok si čakal preco si hned po daňovom narodení nežiadal sud o určenie otcovstva? teraz to uz mas márne súhlasne vyjadrenie ma prednosť

abbey1
20. máj 2019

@loginexistuje Presne tak. A este ten spôsob, akým teraz bojuje za svoje práva. Dočká sa jedine žaloby na svoju osobu. :(

bluka2
20. máj 2019

Zaspať v tak dôležitej veci rok na vavrínoch sa veru nevypláca...
Toto zverejňovanie komunikácii, obťažovanie otca na papieri cez všetky popísané kanály je vlastne v súlade so zákonom ci nie?

nini1010
Autor odpoveď zmazal
veverickav
20. máj 2019

Drzim palce 🙏

majcika
20. máj 2019

Otázka je, či dve špičkové advokatske kancelárie, čo údajného otca údajne ustupujú aj radostné zaplesaju nad týmto príspevkom? Až tak strategický krok toto určite nie je

zuzanka.zuzu
20. máj 2019

toto koluje aj vsade po facebookovych skupinach. tie 2 spickove advokatske kancekarie by mohli vediet, ze JE pravne mozne dat ta zapisat ako otca. a neverim ze zena sa dobrovolne rozhodne zostat sama s 2 malymi detmi ak na to nie je zavazny dovod zo strany "otca roka" ty smirgel...

tosomja
20. máj 2019

Ak je to pravda, držím prsty.

laskamojajeidna
20. máj 2019

Možno ak je zas bez chlapa tak je aj bez peňazí a keďže ty si už financne na tom lepšie tak skús hrať jej hru. Pozvi ju do reštaurácie alebo do zoo aj s deťmi. Pokiaľ je pán dokonalý preč tak máš cestu opäť k deťom. Skús to využiť na svoju stranu a nejako ju presvedčiť.

laskamojajeidna
20. máj 2019

Alebo ju zlakaj na nejaký šperk.

fokuska
20. máj 2019

@fulifuli Takze takmer rok je jedno, ze dieta ta nema zapisane v rodnom liste, ze ste nepodpisali suhlasne vyjadrenie, ze dieta nema tvoje priezvisko, ze sa s nim poriadne nestretavas, ze odides do zahranicia, ze ktovie ako je postarane o neho (nielen financne)... ale akonahle sa objavi druhy partner a dieta ma zapisaneho otca v RL, tak uz zrazu je tvoje a ty chces aby to bolo na poriadku.

To znie podobne ako: nechcem ta za frajerku, ale nech ta nema ani nikto iny, lebo akonahle si niekoho najdes, tak uz ta chcem aj ja.

evalin88
20. máj 2019

Ak uz netvoria par ako pises preco ma s tym zapisany "otec" problem??? Ja by som na jeho mieste isla na testy hned. A druha vec je co mu nakecala tvoja ex... teda matka dietata. Mozno vam obom povedala ze otcom je ten druhy.. lebo ved s nim mala romanik atd. Aj ked tvrdis ze syn sa ti podoba.. mozno on to vidi rovnako. Je to take subjektivne, zvlast v tomto veku dietata.

draik
20. máj 2019

@loginexistuje
@abbey1
Zápis otca v RL v tomto prípade možno zvrátiť.

mogaa
20. máj 2019

@fulifuli asi bol na tom finančne bývalý partner lepšie a teda matka dieťaťa si urobila zadné vrátka...takto bude lepšie výživné🙂

majcika
20. máj 2019

Zvláštne je to, že keď ten druhy čiže zapísaný partner už nie je s matkou, tak matka môže žiadať vyzivne od zapísaného otca. A ten keď údajne vie, že nie je otcom, tak bude platiť na dieťa, ktorému nie je otcom???? To sa mi ale ze vôbec nezda

draik
20. máj 2019

@majcika
To, že sa Vám niečo nezdá, ešte neznamená, že to nie je pravda. Podstatný je RL. Zapísaný otec so zápisom do RL zjavne súhlasil. Dá sa to síce zmeniť, ale z jeho iniciatívy by to šlo ťažšie.

fkata
20. máj 2019

Toto je všetko o.k., vyhrať sa dá, ale AK by mala vedieť, že Vy ste za vinníka označili niekoho, koho zatiaľ súdy vinným neuznali.
S týmto by som bola opatrná, aby Vás neskôr nežaloval doryčný pán.

alka234
20. máj 2019

o tej žene nevieme nič, bohvie prečo sa tak rozhodla, zbytočne by to neurobila, podľa mňa. Niekedy ani nemusí ísť o financie , ale že chce mať kľud....lebo, ak sa všetko takto rieši, ako toto čo tu je napísané, tak sa jej z ľudského hľadiska ani nedivím... Treba sa aj do nej vcítiť.

draik
20. máj 2019

@alka234
Odoprieť biologickému otcovi právo na dieťa? Nežartujte. Keby bola možná opačná možnosť a urobil by to muž, tak tunajšie osadenstvo by bolo jednoznačné. Bez ohľadu na to, čo je zadávateľ zač, ak raz je biologickým otcom a hlási sa o dieťa, tak popísané úskoky sú absolútne mimo. Ak niekto nechce mať dieťa, tak je veľa možností, ako tomu zabrániť.

alka234
20. máj 2019

Možno nie je biologický otec, to ešte nevie. Až po testoch DNA , ešte môže byť pravda , že je otec dotyčný. Tak keď to bude mať čierne na bielom, potom sa môže baviť o tom, že má právo. Ešte ho nemá.

fulifuli
autor
21. máj 2019

Odpoveď biologického otca pre Vás všetkých. Podaktory ste začali na mna útočiť, že som zaspal na vavrínoch, že matka mala závažný dôvod a že som otec roka a podobne. Napísal som ihneď na začiatok, že náš vzťah bolo talianske “manželstvo”/partnerstvo.
V skratke sa našli dvaja tvrdohlavý rodičia ktorý spravili obaja mnoho chýb. Áno, samozrejme ani ja som nebol vždy ideálny partner. Kopec hádok, stres z práce ktorý sa prenášal, obaja sme mali svoje muchy. Chyba je vždy na oboch stranách. Čo si ale často dve strany priznajú až roky, roky po skončení sporov. NIKDY som nepovedal že dvaja ľudia sa nemôžu rozísť, rozchody bývajú VŽDY bolestivé a sprevádzané rôznymi napriekmi a podobne, no vo finále som sa zhodol aj s bývalou partnerkou že to takto bolo lepšie ako pre nás tak aj pre deti. Deti by nemali trpieť. Bezohladu na to že som ju musel nechať ísť a už nikdy si nesplním sen o dokonalej rodine s jedinou kedysi pre mna dokonalou ženou, neznamená (tak ako napísal niekto vyššie) keď nebudeš moja nebudeš nikoho. Nikdy som jej nebránil nájsť niekoho koho by možno aj ona mala skutočne rada a kto by mal rad ju tak, aby si ich “jazdkýň lásky” rozumeli. Ak by si tam aj moja ex zapísala iného muža, ale dovolila mi sem tam stretnúť sa so synom a vidieť ho, možno by mi to na záver bolo s tým rodným listom jedno. No syna som momentálne nevidel 10 mesiacov. A tým pádom nemôžem ani iniciovať akékoľvek zákonné konanie aby mi sud vymeral aspoň minimálny priestor na stretávanie sa so synom. Nepochybne som ju miloval aj dlho po rozchode a niekedy dávno aj ona možno mna, do dnes si neviem predstaviť, že by som ešte stretol ženu ktorá mi takto pomotá hlavu. Jednoducho sme sa stretli v zlý čas v zlej konštelacií okolnosti. Ale absolútne odmietam tvrdenie že by som zaspal na vavrínoch. Ako matka vychovávajúca dve deti NIKDY nezlyhala, zlyhala ako matka ktorá si svoju zlosť ku mne vybúrila tým, že zapísala do rodného listu tohoto pána aby mi vo finále spôsobila veľké trápenie. To, prečo som tak dlho čakal bolo preto, pretože som si nevedel predstaviť že by to tak malo ostať. Predpokladal som že skôr či neskôr emicie ochladnú a dohodneme sa ako dospelý ľudia a rodičia, čomu nasvedčovali ani nekonečne pokusy o zmier. Toto celé som začal až keď som pochopil že neexistuje spôsob ako dostať syna naspäť. Otázka na mieste znie. Prečo keď ja som zaspal na vavrínoch, kde bol teda pán ktorý si neskôr zapísal môjho syna po 11 mesiacoch a prečo odmieta somnou komunikovať ? Prečo si matka zapísala tohto pána ako otca 4 dni “po” tom ako som oslovil úrad prace sociálnych veci a rodiny aby mi s tým pomohli, a kto jej takéto niečo poradil ? Ďalej, prečo som mohol byt pri porode a spočiatku sa stretávať so synom... keď by aj rovno maly nebol môj (o čom som ani len na sekundu nepochyboval) neni to aj tak choré ? A teraz prejdem k tej žalobe na moju osobu. NECH SA PÁČI ! Pán to tu určite intenzívne sleduje tak na čo čaká ??? Vysvetlím... v tom momente ako na mna pán podá žalobu alebo trestne oznámenie za prečin ohovárania sa jeho zlodejská cesta skončila. Neexistuje spôsob ako ma sankciovat či potrestať “bez” toho aby mi bol v plnej miere preukázaný nie len úmysel ale aj skutok samotný ! Skutková podstata ohovárania alebo v občianskom konaní o ochrane osobnosti je s doslovneho gramatického prekladu “kto o inom” vyhlási vedome nepravdivú informáciu. Avšak stačí aby vyšetrovateľ alebo sud pribral znalca z oblasti genetiky a nariadil DNA testy a pán Fulka sa môže sťahovať na smetisko dejín. Ja na žalobu čakám ! Zamyslite sa, ktorý človek by si dovolili vyhlasovať to čo vyhlasujem ja, keď by si nebol 100% istý. Viem že malý je môj, stačí jednoduchý bezbolestý test DNA a trestne oznámenie za falšovanie a pozmeňovanie úradnej listiny má na krku dotyčný pán. Slovenský zákonodarci nemysleli na takéto scenáre, ak by súdy pracovali efektívne, kogentne a spravodlivo toto by nebolo ani možné. Vážený, som len zúfalý otec ktorý sa snaží stihnúť lehoty, nakoľko ak sa v celej veci nezačne jednať do 3 rokoch odo dňa takéhoto súhlasného vyhlásenia, už s tým nikdy nič nespravím. A na záver toľko, radšej podstúpim najväčšie trápenia, ktorých som verte mi v živote musel podstúpiť viac než dosť, a vystavím sa všetkým možným stíhaniam a konaniam, ako sa raz pozriet do zrkadla, vediet že mam syna a žiť s tým, že som sa vzdal. Vzdal ako sa kedysi vzdal aj môj otec...

majcika
21. máj 2019

Len mi prosím niekto vysvetlite, čo ten zapísaný otec z toho má, že je uvedený v RL? Véd z toho mu vyplývajú skôr povinnosti, či?

fulifuli
autor
21. máj 2019

@majcika Príjemný neskorý dobrý večer, Vám prajem. Pozrite si našu e-mailovú komunikáciu ktorá je zverejnená na www.viktorfulka.sk
Odpoved na vašu otázku ? NEVIEM...! keď by som to vedel nesnažil by som sa ho tak beznádejne nakontaktovať. Domnievam sa 3 veciam.
1. Jedná sa o dohodu mojej ex a jeho, nakoľko im to poradila nemenovaná advokátka, nakoľko som moju ex niekoľko mesiacov prosil o to aby ma zapísala už do RL.
2. Dotyčný pán je impotentný alebo nemôže mat deti
3. Jedna sa o pomstu, nakoľko v čase keď sa s ním stretávala moja ex a rozhodla sa vrátiť naspäť ku mne aby zachovala rodinu pokope a dala mu kopačky (alebo on jej) ako som písal to sa už nedozvieme alebo okolnosti ktoré medzi nimi boli sa taktiež nedozvieme si povedal že mi spôsobí takéto trápenie a “aj” keď otehotnela somnou, dieťa si zoberie on. On sa o dieťa ani nestará a ani sa s ním nestretáva. NEVIEM, úprimne sa jedná iba o pomstu alebo tichej dohode. V inom prípade by muž istý svojho otcovstva nemal najmenší dôvod komunikovať. Minimálne by žiadneho muža nepustila zvedavosť poznať pravdu, ak by nevedel že pravda sa mu nehodí.

zooeynka
21. máj 2019

Bolo by velmi zaujimave pocut Zuzaninu verziu...skoda ze sem asi neprispeje....

fokuska
21. máj 2019

@fulifuli Preco si ju prosil aby ta zapisala? To tak nefunguje, bud podpisujete suhlasne vyhlasenie - spolu obaja, alebo kedze v RL nebol zapisany nikto, preco si nepodal navrh na sud aby urcil otcovstvo? Na co bolo dobre cakat?

juliet86
21. máj 2019

povedzme si uprimne kde sa stala zakladna chyba...
. neboli ste manzelia! toto je uplne priklad toho ako ludia tvrdia ze manzelstvo je len papier! no nie je. ak by ste boli manzelia tak dieta je povazovane za tvoje az 300dni po rozvode a zrovna keby bolo milencove tak si ho zas mozes privlastnit ty a on nemoze ano pipnut ;) k tomu len tolko ze mi je luto vasich deti ze sa narodili do tak nestabilneho prostredia a vsetkym ktori toto citaju a citia sa nestastne v partnerstve manzelstve vyhladajte odbornu pomoc predtym ako bude neskoro a z ffrustracie sa stane dlhorocna vojna do krvi...

fokuska
21. máj 2019

@fulifuli Pises, ze: "Viem že malý je môj, stačí jednoduchý bezbolestý test DNA a trestne oznámenie za falšovanie a pozmeňovanie úradnej listiny má na krku dotyčný pán."
Aku listinu sfalsoval dany pan? Rodny list? To urcite nie, rodny list im vydala prislusna matrika podla spolocneho suhlasneho vyhlasenia, ktore spisali.

Splietas tu dve na tri, cela ta stranka, kde rozpisujes siahodlhe maily a utocis, ohovaras toho pana. Znie to strasne nevyzreto, chaoticky.
Skus sa poradit s nejakym pravnikom, nechaj si vysvetlit co ako funguje, na co mas narok, co mozes skusit a prestan s touto verejnou fraskou kym si neposkodis ovela viac ako si myslis, ze si tym pomozes.

bluka2
21. máj 2019

Každopádne asi by sme si každá mali kúpiť doménu mojemenopriezvisko.sk, dokým sa nájde niekto, kto to bude chcieť urobiť za nás a supnut na tu stránku nejaké maily

simca06022011
21. máj 2019

@bluka2 ked ho dotycny, zacne tahat po sudoch, tak to bude zabava... 😃 GDPR, urazky, osocovanie... otcovstvo v RL bude nic oproti tomu a domena mu bude na nic... kto vie, ktori pravnici mu odporucili takyto postup verejneho osocovania a zverejnovania komunikacie.

simca06022011
21. máj 2019

@juliet86 s tymto manzelstvo nema nic, tu bol problem iny.. a to dvaja nevyzreti dospeli, ktori nevedia co chcu, nevedia sa dohodnut a pritrafi sa im dieta, nahodou, alebo pritrafi sa iba jej, podla vsetkeho ani vztah nemali ziadny a ona potom uz len skusala a nakoniec skoncila tam kde chcela a to u druheho partnera. Keby to dieta cakali spolu, nevahali by s vybavovanim RL ani den po opusteni porodnice... keby moj "frajer"(ak sa to da tak nazvat) nebol prvy na matrike, odisiel si dozahranicia v tom "najlepsom obdobi" a o 11 mesiacov sa zobudil, ze chce podpisat papiere, tak by som ho tiez poslala niekam asi :D My sme tam isli hned.

Strana
z2