icon

Umývanie okien, keď bývame so svokrovcami

8. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať,tie,čo bývate v dvojgeneračnom dome so svokrovcami,či rodičmi,tak umývate všetky okná na dome,či len svoje a tie čo sú spoločné? Ja umývam 15 rokov sama,čo je v cirke 23 okien,no ako tak počúvam okolie,tak každý umýva svoje. Chcela som dobre,veď svokrovci majú 70 nevládzu,no keď sa pozerám spätne,tak ja tie okná umývam od svokrinej 55 😁... Už vtedy nevládala.

annamalaga
8. jún 2021

Povedz mi jednu vec, prečo ste išli do spoločného bývania so svokrovcami. Vieš aké je to trápenie. Mala si argumentovať chlapovi dávno , že pokial nebude vlastne bývanie nestahujes sa a basta.

nafka0483
8. jún 2021

Autorka: cize pises, ze nie ste hlupi aby ste investovali do niecoho co nie je vase, ale ty to robis :( do manzelstva nadobudate svoje prijmy ako spolocne, cize ak ste zatial investovali 80 tisic, tak v podstate si 40 tisic dala ty do "cudzieho" - lebo ok, je to manzelove, ale tvoje to nie je. Nie si v dobrej situacii :(

angel993
8. jún 2021

@loginexistuje my sme odkúpili ich dom aj s pozemkom a chceli sme zbúrať jednu hospodársku budovu, ktorá sa nevyužíva. Mali by sme miesto na hranie pre syna. Svokor sa s nami nerozprával týždeň a všade rozprával že chceme všetko zbúrať čo on vybudoval. Tak sme to pre pokoj v rodine nechali tak.

annamalaga
8. jún 2021

Ten problém by si tu nepísala , keby ste mali vlastne bývanie a nepristúpila by si na bývanie so svokrovcami.

loginexistuje
8. jún 2021

no starostlivost o rodicov caka aj nas aj ked tam nebyvame ale to je jedno 🙂 ty mas uplne iny problem ako umyvanie okien

pories preco nie si na LV .... ak nahodou (neprajem) by ste sli s muzom od seba skoncis s igelitkou ...

autor
8. jún 2021

@panelacikova ako minule v zápale nervov som povedala manželovi,že ak by prišlo ,že bude potrebná opatera,že sa vzdám zamestnania a budem sa starať,keď ja nemám nič. Ja nemám žiadnu povinnosť.

loginexistuje
8. jún 2021

@angel993 vies ale to je presne to ak by ste mali svoj bytik nemas problem a rodicom viete prist pomoct aj tak .... a ver mi keby na to prislo tak cuknu a idu aj do zariadenia dneska su aj pekne s vybornou starostlivostou.

autor
8. jún 2021

@loginexistuje som si toho plné vedomá,no som schopná sa o seba postarať. Nie som na nikom závislá.

loginexistuje
8. jún 2021

ale to neni o zavislosti ved ty tam tiez investujes min. cas energiu ... pracu ... a preco je to tak ... ako toto by ma neskutocne stvalo a tu by som kladla ja ultimata toto je podstatne a nie okna ... ak tak zavolaj niekoho na umytie a muzik nech zaplati.

annamalaga
8. jún 2021

Ináč a koľko máš rokov. Odkladaj si pomimo z výplaty a popozeraj sa po byte 1 izbovom , ak by ti dali hypotéku.

sense
8. jún 2021

Už teraz by som neriešila ci umyvaz svoje al aj svokrovcov, dom je váš plus majú 70r., ale umyla by som vtedy kedy to považujem ja za nutné a nie kedy to niekto po mne žiada.

panelacikova
8. jún 2021

autorka, nerozumiem: ty nemáš nič a ak bude zle, tak sa vzdáš ešte aj príjmu, aby si sa postarala? či si to myslela ironicky? a teda fakt, porieš si ten svoj podiel, lebo prídete do veku 50-55 rokov, deti budú odrastené alebo už preč, muž si náhodou niekde narazí 30-ročnú mladicu a teba vypráši z domu, na ktorom budeš makať celý život :(

annamalaga
8. jún 2021

@panelacikova poznám taký príklad z okolia. Normálne mi bolo luto aj zanu.😢 vyhodil ju bez ničoho.

autor
8. jún 2021

@panelacikova no uvidíme,čo bude. Nikdy som nebola na majetky a popravde je mi to ukradnuté.

panelacikova
8. jún 2021

@annamalaga a to jej na čo bude dobré? keď kúpi byt? sú manželia, jedine, žeby so súhlasom manžela zúžili podielové vlastníctvo na kúpu jej vlastného bytu.... toto teraz pre ňu nie je riešenie. pre ňu je riešenie čím skôr nech jej muž napíše 1/2 domu... a potom môže okná umývať aj každý deň vysmiata od ucha k uchu.. akože ja by som ani slamku už nepreložila na nehnuteľnosti, na ktorej nemám ani prd. robila som to. asi 4 roky. a potom som pochopila, že míňam energiu, čas, peniaze, nervy.... a presne tak to aj dopadlo. teraz som vo vlastnej nehnuteľnosti, ten chuj mi ani nepoďakoval, ani raz za to, že som zveľaďovala jeho byt a že som riešila všetky stavebné veci s chlapmi ja, on si prišiel z práce do hotového... naopak, ešte je sprostý, arogantný veľakrát. čiže autorka nech nerobí rovnaké chyby, nikdy sa jej čas a námaha investované do cudzieho, nevrátia.

panelacikova
8. jún 2021

@sense dom je manželov. je to rozpísané v diskusii...

panelacikova
8. jún 2021

autorka: tak potom ti môžu byť ukradnuté aj tie okná, nie? 🙂

angel993
8. jún 2021

@loginexistuje ja by som to svokrovcom neurobila aby som ich dal do zariadenia. Veľakrát manžel so svokrom v noci utekal na pohotovosť a keby sme tu neboli svokra zostresuje a ani si nechcem predstaviť čo by bolo. Ale najľahšie je odísť do svojho a raz za čas prísť pomôcť.
Zas na druhej strane moje deti vidia že sa staráme o starkych, tak verím že im dávame dobrý príklad.

panelacikova
8. jún 2021

@annamalaga takých príkladov je na mraky.... smutné, ale reálne. teraz jej to je ukradnuté, a možno o nejakých 20 rokov si bude trieskať hlavu o múr, žiť v podnájme od výplaty do výplaty a premýšľať, či bude mať aj "zajtra" strechu nad hlavou. no ďakujem, toto by som nechcela.

autor
8. jún 2021

@panelacikova z právneho hľadiska by mi mali byť,no okná ich kúpa išla z mojich peňazí,čiže polovica je právne moja a druhá polovica u svokrovcov manželova 😁

loginexistuje
8. jún 2021

@angel993 to nie je najlahsie odist zo svojho a ist pomahat ... ti ktori ostavaju pri rodicoch tiez z toho profituju ... jednak nemusia platit taku vysoku hypoteku podielaju sa na nakladoch na startoslivosti s detmi pomozu .... zasa ma to vela takýchto benefitov preco do toho ti ludia idu ...
a dat niekoho do zariadenia vôbec nie je koniec sveta .... radsej v zariadeni ako niekde kde sa na mna krivo pozeraju vsetko im vadi atd ...

annamalaga
8. jún 2021

Máš o tom doklad ?

autor
8. jún 2021
loginexistuje
8. jún 2021

okna su sucastou domu t.j. sú manzela a vase peniaze su spolocne to ze si investovala do miesta kde byvas ... je ok ... ak to bolo uz v manzelstve tak ti je aj doklad na prd... tie peniaze boli spolocne ... a je tvoja vec ze si ich investovala do majetku manzela

annamalaga
8. jún 2021

Tak sa porozpravaj s mužom o prepise polky domu.

nafka0483
8. jún 2021

Kupa isla z tvojich penazi? Mas na mysli nejake peniaze, ktore si mala nasterene este pred manzelstvom? A vies zdokladovat, ze si ich naozaj nadobudla pred manzelstvom?

Lebo ak nie a su z tvojej vyplaty alebo si ich nadobudla pocas manzelstva, tak nie su to tvoje peniaze, ale VASE peniaze.

autor
8. jún 2021

@loginexistuje čo narobis. Už len dúfať,že má nevymení 😁. No ale keď budem zlá nevesta,kto vie

loginexistuje
8. jún 2021

a preco ti nechce polku prepisat manzel ? cim to odovodnuje ?

angel993
8. jún 2021

@loginexistuje my máme hypotéku že sme za to mohli postaviť 2 poschodový dom. Platíme každý mesiac za energie, plus všetky nákupy robíme my, aj pre svokrovcov. Nemám s tým problém, rada pomôžem manželovym rodičom. Tí čo nikdy nebyvali so svokrovcami, pripadne rodičmi vidia iba to že mladí dostali dom, že nemusia platiť toľko za energie. Ostatné veci nevidia, lebo sa o nich nehovorí. Jediný profit, ktorý z toho mám je že robím dobrý skutok a snáď sa mi to nezabudne.

autor
8. jún 2021

@loginexistuje vôbec to neriešim. Skôr ma obavu on,že ja ho nechám 😁. Akceptujem to,že je to dom jeho rodičov a ja nemám dôvod si na neho nárokovať,keďže som prisťahovalec. Mňa rodičia z domu vyrazili v 18 do dnešného dňa neviem dôvod,dokázala som sa o seba postarať a nikto mi nikdy nedal ani cent.