Umývanie okien, keď bývame so svokrovcami
Ahojte. Chcem sa opýtať,tie,čo bývate v dvojgeneračnom dome so svokrovcami,či rodičmi,tak umývate všetky okná na dome,či len svoje a tie čo sú spoločné? Ja umývam 15 rokov sama,čo je v cirke 23 okien,no ako tak počúvam okolie,tak každý umýva svoje. Chcela som dobre,veď svokrovci majú 70 nevládzu,no keď sa pozerám spätne,tak ja tie okná umývam od svokrinej 55 😁... Už vtedy nevládala.
Autorka každopádne držím palce, aby si sa nezbláznila.
@annamalaga ďakujem 😊..no snáď som aj ostatným ozrejmila situáciu
Dom je váš, to je skvelé, za umyvanie okien? 👍👍👍Ci by iný za to dali... Nemuseli ste hypo platiť a tak, tak si mohla za investovať aspoň 4x do roka a zaplatiť niekomu za umytie. Ale to, že ťa po 15 rokoch zere, že si umývadlá okná a ze dcéra príde za matkou na obed a nič nerobí... Ja ti neviem, ved dom ste dostali, či ako? Nejako ide z teba zášť. Svokrovci asi tiež dosť pracovali na to, aby postavilo, kúpili dom, ktorý je teraz vás, či? Tak syn a nevesta, že umyju okná, ja ti neviem, až taka hrôza to podľa mňa nie je... A keď si stále ty tá najhoršia, hold, mali ste si kúpiť svoje a umývadlá by si iba vlastná a bola by si možno lepsia
@angel993 vies ono pisat o dobrom skutku a zit v spolocnej domacnosti (byvani) s niekym s kym si nerozumiem (a mozes mat opravnene dovody) neviem mne to skor pride ze rozhodol niekto iny a na tvoj hlas sa neprihliadalo a radsej by si bola v dvojizbaku ale vo svojom
a benefity to ma isto ... samozrejme u vas je to ine v tom ze vacsina neplati za dom trhovu cenu ... ak ste ju teda platili
@maciatkolulu moje nie je nič. Snáď si to čítala celé
@loginexistuje ale manželstvo je aj o tom že sa prispôsobím manželovi, ale to je už na inú tému
V každom prípade ja sa snažím byť ľudská, je pravda že starší človek je už niekedy ako dieťa ale to sa nedá vidieť z jednej návštevy. Takže určite by som ich nedala preč z ich domova, keď mi oni dali môjho manžela. A robím zároveň niečo aj pre seba, dávam dobrý príklad deťom.
Nie, nečítala, tak keď nie je, tak potom už iba, že smola... Mali ste kúpiť spoločne vlastne... A dom nechať dcére, vnúčatám
nuž, švagriná mala viac rozumu ako ty s mužom a išla do vlastného... neviem, čo bola vaša motivácia zostať u svokrovcov a investovať tam svoj čas, energiu a peniaze?
@maciatkolulu čo by zato dali iné? Choď bývať k svokrovcom snáď potom prepíšu dom, či byt na tvojho manžela, ako to má autorka. Ty budeš len okná umývať.
Umyvaj keď budeš mat čas a chuť. Vybavene. Svokra keď chce stokrát do roka, tak nech si umyje. Véd v kľude môže aj jedno okno denne.
@sissy27 písala som vyššie
@sissy27 skôr chlap , ktorý sa bál hypotéky. A to na tu dobu to ešte nebol taký masaker ako dnes.
no vyššie si napísala všeličo. Jednoducho tvoja švagriná mala viac rozumu - odmietla bývať s rodičmi pod jednou strechou a išla do vlastného. Tvoj muž mohol odmietnuť úplne rovnako, mohli ste si zobrať hypo a ísť do svojho. Ak ste dokázali napchať 80 litrov do domu, tak by bolo bez problémov aj na hypo.
@annamalaga nuž ale ona musela súhlasiť... pre mňa neexistuje chlap na svete, kvôli ktorému by som sa nasťahovala k rodičom / svokrovcom. Proste nie. Hypo, podnájom, čokoľvek bude lepšie.
@sissy27 no po vojne je každý generál
väčšina z nás to vie alebo aspoň tuší vopred...
teraz ťa holt držia všetci v šachu - môžeš odísť, ale kam a investované prachy ti nikto nevráti...
na tvojom mieste si na začiatok dupnem a proste tie okná buď umyje zaplatená firma alebo teda ich umyješ ty, ale vtedy kedy ti vyhovuje.
a trvala by som na tom, aby moje meno bolo tiež na liste vlastníctva.
@sissy27 ako mne vôbec nejde o umývanie okien ale o to,že sa snažím a aj tak som najhoršia, ale tak som si povedala v rámci môjho zdravia už nebudem robiť niekomu po vôli ale podľa toho ako chcem a kedy chcem a nie v kuse aby mi niekto diktoval. Minule som sa prvý krát ozvala a normálne sa cítim až lepšie.
@sissy27 nie som zaťažená na majetky. Tak ako chceli spravili,no netvrdím,že sa má to nedotklo
@sissy27 mala som 19,tak asi vieš aké som mala zázemie a aké úspory. Teraz by som to riešila úplne inak.
A pre tie, ktoré si myslia,že má niekto živil od 19 ako som skončila SŠ som bola vždy zamestnaná a aj počas materskej som pracovala. Doma som bola mesiac po pôrode.
Pocuvaj, vobec to tu uz neries... moralistky ta tu odsudia, ze si nevdacna...
Ja si nemyslim, ze za to ze ma moja matka porodila, jej do konca zivota teraz budem robit mukla. Vsetko ma svoje odtial-potial. Pomaham co viem, nakupujem, ked bola v nemocnici som sa starala. Prala, varila, zehlila. Okna som ale neumyvala 😁
Podla mna si vo "svojom", tak si mozes robit co chces ty. Pomahat to ano, ale aj to ma svoje limity. A na tvojom mieste by som s manzelom poriesila fakt, aby polka domu bola tvoja aj oficialne.
Myslim si, ze svokra ta tam vnima ako votrelca, dom v podstate nie je tvoj. A ona to aj tak berie.
to nie je o tom, či si alebo nie si zaťažená na majetky. ani ja nie som žiadna zlatokopka, ani chlapa som si nevybrala podľa jeho peňaženky, ale zase nie som ani taká hlúpa, aby som do niekoho pchala peniaze a ohrozila tým svoju vlastnú existenciu. Mám v blízkom okolí pár, ktorý sa rozvádza po 30 rokoch manželstva, neviem si predstaviť, že by jeden z nich skončil po takej dobe a v takom veku s holým zadkom na ulici - a to sa tebe reálne môže stať. Lebo ty si milé skromné žieňa nezaťažené na majetky 🙄 ja hovorím, že do cudzieho ma nič, ale svoje si nedám.
neostáva ti iné len si naozaj nenechať skákať po hlave a ignorovať nejaké prípadné uštipačné poznámky.
@lienka.7 ono vies,tie ktoré to nezažili nemajú o tom ani šajnu. Vidia to,že dali. Dali no v akom stave ? Žiaľ čas sa vrátiť nedá. Nie som sama v takejto situácii. Áno nie sme zadlženi všetko sme robili z vlastných zdrojov a svojpomocne,no za akú cenu ??? Tak ako si tu poniektoré myslia. Dokonca života ruky a nohy bozkávať a znášať neprávosti a krivé pohľady no nám dali. Áno dali starosti,lebo ak máš niečo prerábať pistavis nové podľa vlastných predstáv a nebudeš na všetko pýtať povolenie.
@sissy27 máš pravdu. V tomto smere som hlúpa. Predstav si len situáciu. Svokra chcela maľovať kuchyňu. Vybrala farbu,že veď ja maľujem. Maľovala som a upratovala tri dni. Podotýkam svokor spal a ja som sa trápila sama. Keď bol koniec prišla švagriná a skonštatovala,že farba ,ktorú svokra vybrala nie je pekná e chcelo by to premalovat. No nie som ja sprostá ???? A ešte sa tu do mňa obuju,veď ja dedím 😁
@angel993 hold, myslím, že žiadna súdna žena by na mmuza neprepisali rodičovský dom. Aspoň ja ďakujem Bohu, že som tak neurobila, dnes by som minimálne polovicu z neho nemala a užívala by si ju iná žena za peniaze mojej rodiny. Hold. Co je nadobudnuté spolu, je spoločné...
@maciatkolulu presne ja to tak beriem. Je to majetok ich rodiny. Ja som cudzia
@maciatkolulu žiaľ nepostavili sme vlastný ale opravuje 30 ročný dom,ktorého rozpočet na výstavbu bol sto tisíc korún.
Co ti na to povedať.... 19 ročná moc rozumu ešte nemá... Asi si bola tehotná. Tak teraz ja už neviem, čo robiť. Možno by som tú radosť, naozaj nechala na syna a dcéru svokrovcov... Ak je to všetko tak ako si popísala, kľudne by som to spravila
@maciatkolulu tak

@angel993 tak