icon

Umývanie okien, keď bývame so svokrovcami

8. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať,tie,čo bývate v dvojgeneračnom dome so svokrovcami,či rodičmi,tak umývate všetky okná na dome,či len svoje a tie čo sú spoločné? Ja umývam 15 rokov sama,čo je v cirke 23 okien,no ako tak počúvam okolie,tak každý umýva svoje. Chcela som dobre,veď svokrovci majú 70 nevládzu,no keď sa pozerám spätne,tak ja tie okná umývam od svokrinej 55 😁... Už vtedy nevládala.

maciatkolulu
8. jún 2021

A ja by som si uvarila kávu a sadla na terasu, nachystala kybel, handry, papiere, okemu a hold...

maciatkolulu
8. jún 2021

Pokiaľ máš fobre vzťahy s mužom, rirs s nim

sense
8. jún 2021

@panelacikova priznávam nečítala som všetky komenty, tak ale ona je jeho manželka, a hádam to majú po riešené,... Iné by bolo ak by on vyžadoval po nej ešte aj polovicu výdavkov na spolužitie...
A ak to po riešené nemajú tak by som sa podľa toho zariadila a nie žeby som drhla a financovala niečo čo mne nepatrí a keby sa niečo stane ani patriť nebude.

katpizur
8. jún 2021

Nie si sama, co neustale niekomu robi po voli aj ja som taka bola, snazila som sa vyhoviet, len aby dobre bolo a isla som zakazdym na ukor seba a nebolo to k nicomu. Zacali sa na mna valit zdravotne problemy, bola som furt nervozna a aj tak si kazdy zakazdym daco nasiel.

sasa1310
8. jún 2021

@angel993 to sú obyčajné výhovorky, aby bolo o rodičov postarané. Aj ten kto býva sám sa plnohodnotne stará o rodičov. Akurát ich neukracuje o súkromie

sasa1310
8. jún 2021

ako som ti vyššie spomínala. Čo sa odúvaš. Človek ťa dá do reality a je problém. Tvoj problém nie je umývanie okien. Tvoj problém je to, že ťa hocikedy môže manžel vyhodiť aj na prahu dôchodku a budeš mať veľké nič. Ale hlavne, že ste investovali obaja.

autor
8. jún 2021

@sasa1310 asi si nečítala,že na pozemku máme ešte jeden dom spoločný

sasa1310
8. jún 2021

tak aspoň to

loginexistuje
8. jún 2021

a na tom spolocnom si teda na LV a pozemok je ako na tom ?

autor
8. jún 2021

@loginexistuje ja viem ako som na tom,čo sa týka majetku. Študovala som na VŠ právo

sasa1310
8. jún 2021

čiže tvoje nie je nič. To som sa dočítala na 5. strane. A o tomto to je "bývanie u rodičov". Vždy z toho vyjde jeden z manželov navnivoč. Nevrav, že by ti nebolo ideálnejšie, keby ste si pred 15r. postavili niečo trebárs aj blízko nich. Niečo vlastné, kde si môžeš robiť čokoľvek. Kde ste obaja plnohodnotní vlastníci a kde si nikto nič nemusí vyčítať. V tom prípade by ste sa aj mohli striedať so švagrinou pri umývaní okien u svokry bez toho, aby niekto na niekoho zazeral. A zanechala by si oveľa viac svojím deťom ako teraz.

janickacrazy
8. jún 2021

Veľmi divný prístup. Investujete kopu peňazí do starého veľkého domu a ešte si vedľa neho postavíte ďalší dom. Keď svokrovci zomrú, tak budete bývať v 2 domoch? Alebo ten druhý pre vaše dieťa, ktoré bude celý život drepet pri rodičoch?

autor
8. jún 2021

@sasa1310 tak ako píšem vyššie po vojne je každý generál. Mať terajší rozum a zázemie,tak ver tomu,že postupujeme úplne inak.

autor
8. jún 2021

@janickacrazy toto nerieš. My vieme prečo.

autor
8. jún 2021

Dobré dievčatá. Ďakujem za diskusiu. Prajem Vám pekný zvyšok dňa. Majte sa pekne.😊

sasa1310
8. jún 2021

@janickacrazy a čerešnička na torte, že iba on je na LV

kitycat
8. jún 2021

Neviem, ci to bolo spomenute. Ale na dom ak by ste sa nahodou rizvadzali narok nemas... Ale na polovicu financii do domu vlozenych ano... Lebo sa investovali vase spolocne financie... A ze svokrovci by nezafinancovali tak velky dom? No mali predat a ist do mensieho... Aj ty si takto priputas dieta v generacnom zdedenom dome lebo vy to z dochodku neutiahnete?

autor
8. jún 2021

@kitycat netuším,no mám pocit,že prichádza doba kedy budú vďační,že budú mať strechu nad hlavou. Je to ešte ďaleká budúcnosť a nikto netuší ako to ešte bude. A nie neutiahli by to sami v dnešnej dobe a keď,tak len by prežívali

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
klip0
8. jún 2021

Takze dom nieje papierovo tvoj? Papierovo ma majetok len manzel?
Tu by som riesila darovacou zmluvou polovicu domu, nikdy nevies a plus ked do toho spoločne vrazate peniaze..

annamalaga
8. jún 2021

Ináč a načo ste na pozemku vystavili druhy dom?

angel993
8. jún 2021

@sasa1310 aby si nebola prekvapená raz. Ja som vyššie písala že viackrát manžel utekal v noci so svokrom na pohotovosť. Naposledy to bola mozgová príhoda. Keby bol prišiel až ráno, tak sa nemáme o koho starať.

apolka77
8. jún 2021

No a čo keď ma 70? V dnešných časoch ani to nie je veľa...mamka má 72 a ešte zvládne aj malovku...no nechala si sa využiť ale tak aspoň si si zacvicila 😀...nechápem 50rocna veď to mladý človek....čo potom ona robila?

sasa1310
8. jún 2021

@angel993 takže ani do práce nemožno ísť, lebo čo keby náhodou. Ani na dovolenky 😒 To sú všetko len výhovorky, a presviedčanie samého seba, že preto to je tak ako to je.

janickacrazy
8. jún 2021

@apolka77 tak každý človek je iný, moja svokra v 60-tke hotová na chrbticu, nevládze, mama má po 70-tke a behá ako srnka

angel993
9. jún 2021

@sasa1310 tak ty sa riaď výhovorkami. Ak si zoberieš na svedomie, že kvôli tebe sa niečo stane, je to tvoja vec. U nás je stále niekto doma. Vieme to tak zariadiť aby svokrovci neostavali sami a dá sa ísť aj na dovolenku aj do práce. A vôbec, nevieš ako to u nás funguje ale máš recept na všetko. Nezabúdaj že čo zasejes to budeš žať, tak aby si na staré kolená neplakala že si sama.

katka0123
9. jún 2021

@viestta trefne. Palec hore.

janeninka
9. jún 2021

@angel993 to je super ze si to tak viete zariadit ale je to uz celkom luxus (bud vam pomaha ostatna rodina, priatelia alebo máte na to prostriedky).

sasa1310
Autor odpoveď zmazal