Urazená svokra pre topánky
Ahojte vsetky, chcela by som vas poprosit o nestranny nazor...uz som zufala a najhorsie je to, ze aj manzel sa so mnou nebavi.
Ale k veci. Vcera k nam prisla svokra a priniesla pre malu topanky...ma len 6,5 mesiaca a uz zas sa splasila. Kupila ich v zdravotnickych potrebach, ale podrazka bola velmi tvrda, nedala sa ohnut ani pri prstekoch. Povedala som jej ze su pekne ale tvrde a ja jej take obuvat nebudem a nech uz zuiadne topanky nekupuje. Topanky jej chcem vybrat ja, ale este je na to cas. Manzel mi vynadal, ze ako sa to spravam, mam sa uvedomit.
Urazena odisla domov a odvtedy sa manzel so mnou nebavi.
Vzdy drzal stranu jej, mna sa nikdy nezastal. Vcera som bola aj unavena, nespala som celu noc, nemala som naladu na nic, ale bavila som sa s nou v klude, normalne.
Toto je len zlomok, odkedy mame malu tak mi ide svokra strasne na nervy, do vsetkeho sa stara.
Tak ja uz neviem, som ja nenormalna? Ja by som si ani synovcovi nedovolila kupit topanky....:/
@catherinah no mozno to nie je zla taktika ale zasa byt vzdy ticho nie je najlepsie 😉 😉 😉 ... ja som za to ze vsetko treba prediskutovat aj ked 100x to iste ...lebo niektori maju dlhsie vedenie a treba im to opakovat, tak sa aspon vyhnem viet typu ,,ved si mi nic nepovedala,, 🙂 🙂
@evka64 no citala som len prvy prispevok ... a .. lol... Nestacilo len podakovat a po odchode svokry topanky niekam odlozit a viac neobuvat? Musis za kazdu cenu byt ta doleziejsia a najmudrejsia?
Svokra ti ide na nervy preto, lebo ty zjavne nedokazes akceptovat fakt, ze nie si jedina nenahradielna "kralovna" na svete. Nedaj boh aby sa niekto do "tvojho" zivota staral. Pfuj, nechcem taku nevestu pre syna, ako si ty. Obycajna nafukana egocentricka potvora, co nevie komunikovat s ludmi 😝 Hlavne sa nezabudni po par rokoch prist stazovat, ze svokra tvojim detom nic nekupi a ich bratrancom/sesternicam ano.
Mimochodom, ja som rada, ze "babky" nakupia pre moje deti, jak oblecenie, tak topanky. Je to obrovska pomoc! Co zrovna nevyhovovalo mojim predstavam alebo potrebam, zostalo nepouzite v skrini, je tam toho...
Nevad sa nikdy skrz take veci, podakuj, povedz ze ak bude dietatu vec vyhovovat (topanky,tricko,hocico ine) tak to pouzijes. Ak vies ze take veci nikdy dietatu nedas, odfot a supni do bazaru. Ja tak robim so vsetkym... Nikdo vacsinou neodhadne mojim detom velkosti, no aj tak sa vzdy najde niekto kto kupi (podla mna uplnu blbost), no necham si to pre seba co si o tom myslim a predam to 🙂 A vsetci su spokojni 😀
@evka64 @maslenka47 a mimochodom, svokra nie je urazena "pre topanky", ale preto, ako TY s lahkostou ZNEVAZUJES jej snahu byt uzitocnou. Zjavne nie zrovna upesnou snahou, ale verim tomu, ze svokra tie topakny nekupila s cielom ta nasrat ale s cielom vam urobit RADOST.
Ale toto asi nikdy nepochopis, a radsej budes vsetkym okolo seba nadavat, ze sa do "teba staraju", pretoze ty potrebujes vsetko "povedat na plnu hubu". VZDY sa "do teba" niekto do istej miery bude starat, bude mat na teba nejake poziadavky a nejake ocakavnia. Iba zeby si prilis dlho trvala na svojej bubline absolutnej "nedotknutelnosti", to sa ti ale moze velmi lahko stat, ze v tej bubline ostanes sama so svojim dietatom, pretoze sa vsetci v zaujme zachovania svojho zdravia na teba z vysoka vykaslu.
Mala by si sa nad tym vazne zamysliet, inak svojho muza naozaj postavis pred neprijemnu volbu "ja alebo svokra" a ak sa ani potom nespamatas, tak svojou namyslenostou pripravis svoje dieta o jedneho alebo viac clenov rodiny.
@maslenka47 Ty si inak nasrdená, že si sa do nej tak pustila.
Ja ju zase možno chápem, nevieme ako to tam celé má, a či to celé začalo a skončilo iba pri tých topánkach. Možno je toho podstatne viac, o čom nenapísala a toto bola len čerešnička na torte.
Ja Ti to poviem zo svojho pohľadu, keď sa mi narodil malý - to bolo pravidelné upozorňovanie na všetko čo robím zle (v jej očiach) a neustále nabádanie - prečo nemá čiapočku, prečo nie je v zavinovačke, prečo spí v postieľke a nie so mnou, či kojím, prečo dávam umelé mlieko a nie kravské, raz dokonca vytiahla krabicu umelého mlieka a veľkodušne išla čítať čo v ňom je, lebo kravské je lepšie ..... vždy som slušne reagovala a vždy som vysvetľovala prečo robím to takto a prečo hento nie takto a pod. No jedného dňa Ťa to prestane baviť a vybuchneš. I ja som vybuchla - potom bola istý čas urazená a zase dookola.
Dnes je malý už štvrtým rokom potvrdený silný alergik na mlieko a ona si vyše tých štyroch rokov stále melie svoje a stále dá deckám jesť to čo nemôžu, napriek mojim neustálym upozorneniam. Ona razí teóriu, že ja to preháňam a ona počúvala v telke, že alergén treba telu stále dodávať, aby si telo voči alergénu vybudovalo imunitu. To, že ja tvrdím, že ten alergén dostať nemôže, lebo reaguje silnými hnačkami a ekzémom a likviduje mu to imunitu celkovo a tá môže zaútočiť na nejaký orgán, ktorý poškodí ..... to sú moje výmysly. A vieš, keby bolo na mne, tak deti by k nej nechodili vôbec, iba vždy za mojej prítomnosti, aby som kontrolovala, čo im dáva jesť. Muž však ešte stále odoláva tomuto radikálnemu kroku, ale ver mi, nie je ďaleko tomu, že to tak rozhodne aj on. Mimochodom, mužovi alergiu potvrdili pred rokom a jej reakcia bola - že kde to chytil - a v práci mu stále objednáva obedy tuším práve také, kde je to mlieko stále zastúpené.
Takže nikdy neútoč takto na niekoho, keď nevieš, čo všetko môže okolo toho byť a možno pre ňu boli tá posledná kvapka práve tie topánky.
@evka64 - moj muz pochadza z rodiny,kde uprimnost a pravda boli nado všetko. U nás sa zasa pestovali dobré vzťahy s každým aj za cenu, že urobím značné ústupky. Ako fungujeme?
Napr.situácia: svokra došla a kúpila malej nohavice pri nejakej príležitosti, kde bola spolu ich a moja rodina. Viac ako 10 ludí, sedeli sme na terase. malej som ich vyskúšala na mieste, moj muz lakonicky poznamena: "ty uz radšej nič nekupuj, čo kúpiš je aj tak na ho...o". Ja vnútorný šok, všetci to počuli, svokra nič. Keď sme boli sami, som mu vyčistila žalúdok, že ako môže mamu takto pred všetkými zhodiť. Svokra je inak vnutorne silna zena, rozumna,tak som kvitovala, že sa neurazila. Urazlivosť je pre mna znak detinstva. Ale aj tak....
Co by som ja urobila. Podakovala, povedala, že sú krasne,mozno by som aj spomenula, že som mala aj ja vyhliadnute, aby tam bolo aj trochu slusnej uprimnosti. Obula by som ich krpcovi, keby tam bola ona, nech ma radosť, ze pre vnuca nieco spravila, dieťa to určite nijako nepoznací. Inak by som si zohnala podla svojho vkusu a obuvala podla seba. Ak chceme mat dobre vztahy, musime robit kompromisy.
@maslenka47 co ti na to napisat??? Asi len tolko, ze ma sudis podla jednej diskusie. Opisujes ma kadejakymi privlastkami a pritom vies o mne a o mojej rodine velke prd. Nevies, co je moja svokra zac, stara sa do vsetkeho, je urazliva, vztahovacna. Tie topanky uz boli len taky bombonik....nabuduce vaz slova a neosocuj
@lucinka511 ty musis byt riadna rura :D urob si poriadok pred vlastnymi dverami ;)
@evka64 ja ti zas tak poviem, mna by urazilo keby mi nevesta povedala krásne, nádherné a následne vyšmarila do koša alebo predala v bazári, ja by som ocenila, kedby mi povedala, babka, topánočky sa mi nepáčia, lebo maju tvrdu podrážku a ja si myslím, že pre dieťatko je lešpšia mekká (čo si aj ja myslím) a podme vrátiť tieto doobchodu a spolu šopingovať pre maleho, na kávičku a pokecať do nákupáku. aj ked ja našťastie nevestu mať nebudem, aspon teda dufam. 😀 😀 😀
a pre zaujímavosť, my to máme v rodine, tak, že malej sa nedávaju darčeky (okrem drobných hračiek a knižiek), ale peniažky a ona si ich odkladá do prasiatka a ked bude mať 15 rokov, tak jej otvoríme vlastný učet, nech si hospodarí sama. všetci spokojní.
@maslenka47 uz si sa ukludnila ci sa este hystericky trasies od jedu? :D
@evka64 a o.trafena hus zagagala.tak co.uz si vyriesila ten big problem s topankami? alebo si pisala este aj na ludske prava?
pre manzela to bude stale MAMA..neoplati sa bojovat..kyvnut rukou..nech si robi co chce. Ale co sa tyka malej, to vie, ze moje nazory musi respektovat.
@evka64 ajajaj, tazka situacia :-/ vies co, ja so svokrou nejako nevychafzam, ale ucim sa uz 20 rokov vyhybat konfliktom. V situaciach, aku si popisala nema pravdu nikto, a kazdy. Na tebe ale bude, nejako to uhrat. Mozno pred par rok i by som to urobila ako ty, ale dnes by som nahodila usmev od ucha k uchu cislo 25. vychvalila topanocky do neba, urobila divadielko a potom ich strcila hlboko do skrine. A potom sa uz len vyhybat tomu, aby si ich musela malej obut. Samozrejme na navstevu k svokre by som ich obula, neboj sa mala za tu chvilu nepride o nozicky 😉 Chce to len trochu citlivejsieho pristupu. Svokra sa ozaj musela citit dotknuta. Chcela prispiet, byt sucastou, urobit vam radost a hlavne sebe. Teraz sa citi odstrcena a zbytocna. Moja svokra napriklad stale posiela sladkosti a poviem ti, ze my teda doma nikdy nemavame zasoby sladkosti. Vzdy sa kupia len prilezitostne, ked je oslava, nejake posedenie, alebo hlavne radsej nieco upeciem a viem, co tam je. Svokra posle same polske tukove umele somariny 🙄 Veru by som bola radsej, keby raz v zivote kupila mojim detom topanky, alebo oblecenie... alebo cokolvek ine 😒
@kubkovamama preboha, odid, ten si ta nikdy vazit nebude.
@kubkovamama tie dnešné matky chlapov su desne, ale tak netreba sa vzdávať, dieťa ma mať otca, aj ked je mechom udretý, aj spolu s materou.
@kubkovamama ako klikla som na túto tému len tak, ale ked som si prečítala tvoj prípevok mala som dosť....utekaj od neho, toto sa nezlepší, máš rizikové tehu a miesto toho aby podporoval teba ešte obhajuje svoju mamičku a ty si tá zlá? potrebuješ pohodu a hlavne podporu..zbal sa a chod prec, ak máš kam..držím ti palce...
@kubkovamama no ak je to vsetko tak, ako pises a nema to nejaky hacik, tak sa Ty rozhodne nemas preco citit zle. Si na rizikovom tehotenstve, staraj sa hlavne o to, aby si babatko v klude a poriadku donosila. Rob iba to, co Ti dovoli lekar, nie co si mysli svokra a Tvoj priatel, ze by si mala robit. Hadky Ti urcite nepomahaju, ja by som asi sla k rodicom. Pises, ze pomahaju financne, asi mas s nimi dobre vztahy.
@kubkovamama viem, ze sa mi to lahko pise, ale z pohladu nezainteresovanej osoby je to, ako veci opisujes, hrozne. Ja by som takeho muza nechcela. Odhliadnuc od toho, ze zjavne este neprestrihol pupocnu snuru so svojou mamou, teraz by Ta mal podporit nech sa deje, co sa deje s jeho mamou. Ty a Vase spolocne dieta mate byt na prvom mieste.
Ďakujem za názory.. v podstate viem, že všetky máte pravdu.. a tie finančné veci tiež. Je to také čerstvé a nejaká som ešte šoknutá.. ale tuším, kam to smeruje.
Hovorí sa že darovanemu koňovi na zuby nepozeraj...mohla si byť ticho a jednoducho topánky dať do skrine a neobuvat...podľa mňa toto je najmenej že babky kúpia niečo čo sa Ti nepáči...ja mám iné starosti so svokrou, ale to je na samostatnú tému...pokiaľ sa ináč do vás nestará tak by som to už nerozpitvavala...ale boli to keď sa Ťa manžel ani trochu nezastane.
No ale keď si to nevyjasnia od začiatku, že sa má s ňou poradiť keď už, tak to nebude dobre a svokra si bude myslieť že koľko vecí im dáva a vlastne sú nanič.

@evka64 tak ako ,uz di vyriesila ten tvoj svetovy problem s topankami tu na MK alebo si dala echo aj do jlavnych sprav?