icon

Urazená svokra pre topánky

evka64
12. máj 2016

Ahojte vsetky, chcela by som vas poprosit o nestranny nazor...uz som zufala a najhorsie je to, ze aj manzel sa so mnou nebavi.
Ale k veci. Vcera k nam prisla svokra a priniesla pre malu topanky...ma len 6,5 mesiaca a uz zas sa splasila. Kupila ich v zdravotnickych potrebach, ale podrazka bola velmi tvrda, nedala sa ohnut ani pri prstekoch. Povedala som jej ze su pekne ale tvrde a ja jej take obuvat nebudem a nech uz zuiadne topanky nekupuje. Topanky jej chcem vybrat ja, ale este je na to cas. Manzel mi vynadal, ze ako sa to spravam, mam sa uvedomit.
Urazena odisla domov a odvtedy sa manzel so mnou nebavi.
Vzdy drzal stranu jej, mna sa nikdy nezastal. Vcera som bola aj unavena, nespala som celu noc, nemala som naladu na nic, ale bavila som sa s nou v klude, normalne.
Toto je len zlomok, odkedy mame malu tak mi ide svokra strasne na nervy, do vsetkeho sa stara.
Tak ja uz neviem, som ja nenormalna? Ja by som si ani synovcovi nedovolila kupit topanky....:/

trdelnik234
12. máj 2016

@torticky002 Selektivny sluch maju v rodine mojho manzela vsetci, ale on je bezkonkurecne v tomto najlepsi. Inak by sme uz asi boli rozvedeni

lujza123
12. máj 2016

@meusicka ono je to tak ze vacsina pribuzentsva vie nakupit nevhodne darceky ale co s tym narobis. Ja tie cinske oblecky darujem, poznam jednu taku fakt chudobnu rodinu, oni su strasne vdacny aj za to.. lebo tie veci su uuplne nove

Vies ja celkom chapem tu starsiu generaciu, vacsina vyrastala v dobe ked nicoho nebolo, nie ako teraz ze za par euri nakupis oblecenia...oni su proste presvedceny ze takuto materialnu "pomoc" mlady potrebuju...lebo oni ked boli mlady tak by taku pomoc urcite chceli

xfenix
12. máj 2016

Podakovat, vziat, odlozit, predat, darovat, cokolvek. Spokojna bude svokra, bude klud a hlavne, nebudete riesit hluposti.

alja20
12. máj 2016

Co by som ja za to dala keby som mala takych svokrovcov co by malemu radi dali.Mame ich u nas na dome furt nasackovanych ale malemu nikdy nic nedonesu nedaju pokial nema sviatok al.vianoce Dokonca ked sa uz balili z nasej zahrady co si tam sadia svoje domov tak stara hovori staremu spapaj ten keksik nech ho neberiem domov tak ho zozral vonku pred malym ani odhryznut mu nedal...takze mat svokrovcov a svagrinu co radi kupia daju tak som stastna....ja mam takych co skor nam zoberu ako daju...

maxilou
12. máj 2016

@evka64

ja nechapem, co je to za obhajobu, ze POVEDAT SI VLASTNY NAZOR. to vobec nie je o vlastnom nazore. Je to skor o komunikacii a diplomacii v urcitych momentoch. Treba sa vzit do situacie, ze ty na niekoho myslis, kupis mu "darcek" a on ta posle kade lahsie. Je uplne jedno, ake problemy sa za tym skryvau, chapem tvojho muza, ze sa ho to dotklo. Bohuzial, niektori ludia by sa v dnesnom svete mali ucit vacsej pokore. Pre pana jana, kolkokrat som dostala v zivote nevhodny darcek. Ved to sa stane kazdemu. Ale uz len pre to, ze toho cloveka to stalo namahu, peniaze a cas, by som nikdy nemala takuto reakciu ako ty. Bola by som vdacna, ze na nas myslel. Pokial to nebolo myslene zle alebo ustipacne z jej strany, mala by si sa ospravedlnit. Ja by som ti uz nikdy nic nekupila :D

diablikovci
12. máj 2016

Podakovala by som a rovno povedala ako ty. A keby sa niekomu nepaci poviem rovno moje dieta ja rozhodnem co ano co nie. Aj svokre by som povedala ani ja som sa nestarala co ste obuvali svojim detom. Kde je napisane ze ked niekto nieco kupi tak to musi aj nosit. A keby sa manzel somnoou nerozpraval tak ok. Kupila by som tiez cosi co nema rad, ale musel by to pouzivat lebo mu poviem rovno, ze sa urazim ak nie. A tiez ked chcela cosi kupit tak stacilo otvorit usta !Nemému ani vlastna mat nerozumie " ako sa hovori. Mozno silne slova, ale zazila som vela so svokrou a povedala som si ze dost, ona si svoju cast zivota odzila a ja som jej dotoho nekafrala a teraz som na rade ja.

vedorka
12. máj 2016

@evka64 na tvojom mieste by som to tu uz skoncila a radsej necitala, lebo sa tu dozvies novoty o sebe o ktorych netusis 😀 😀 😀
presne taketo reakcie som cakala 😀
bez diplomacie a stipky pokory, neslusnost, nevdacnost, nevychovanost, ono sa to tu este bude stupnovat 😉

veronicka88
12. máj 2016

Este ti napíšem,ak plánuješ dieťa obúvať naboso,barefootovo priprav sa že reakcie budú čím ďalej tým horsie...nadych vydych...

slunce3
12. máj 2016

Zobrat,pidakovat,predat.... Ak sa bude pytat na buduce kde su povedz ze uz boli male aje pokoj ja toez tak riesim svokru a jej nakupne maniere. Inac by som ju musela zabit a takto je to fajn pre obe strany 😂

bodka13
12. máj 2016

@evka64 prečítala som iba polovicu rád a nesuhlasim s nazormi,že pre pokoj v rodine treba byť ticho.....veď sú to potom úplne zbytočne investované prachy
....bolo by super keby ste sa vedeli so svokrou rozumne dohodnut a s tým by mal pomôcť manžel... Ak chce kúpiť babka topánky alebo čokoľvek iné, tak sa dá ísť predsa spolu na nákup... Ty si vyberieš aké sa vám hodia/páčia a ona zaplatí sumu ktoru chcela investovať, ak budú drahšie prispeješ aj ty

nyusika
12. máj 2016

@bodka13 zovseobecnila si to.
netreba byt ticho kvoli vsetkemu.
ale kvoli takejto veci to neuskodi. ide o dar a je absolutne nezdvorile okomentovat to takym stylom.
jedine, o com to vypoveda je to, ze obdarovana je totalne nevychovana.
a navyse nezvlada akukolvek komunikaciu s osobou, ktora sa sprava inak, ako si autorka predstavuje.
aj to je umenie - naucit sa komunikovat s ludmi.

a nepiste, ze teraz bude ticho a svokra si bude dovolovat viac.
mna z principu vytaca uz to "dovolovat si"
ad jedna - je to matka mojho muza
ad dva - je to starsia osoba vseobecne.

marinka70
12. máj 2016

@evka64 tak musim ti povedat ze toto co si pisala to akoby som o sebe citala...uplne....az mi je to smiesne ze je to take presne...takze presne viem ako sa citis...aj moje problemy sa zacali pred svadbou kedy svokra davala robit tortu a ze si mam vybrat aku chcem...tak som si vybrala a povedala mi ze skaredsiu tortu nevidela a ze jej adelka (dcera jej) ma lepsi vkus tortu vybere ona...no super...tak som ustupila....potom sa narodil maly...hej prve vnuca no a co sa vtedy zacalo...starala sa do vsetkeho a preco s nim nejdete von...po tyzdni hej...pritom ja som vbola taka pozasivana po porode...ze som ledva chodila nie este na prechadzku...a ze ak s nim nebudete chodit nebude mat imunitu...a muz mi dost pomahal aj to jej vadilo citujem ze mi iba okolo riti skace...tak diky...no a potom jej vadilo ze chodim k rodicom vraj sa nedokazem o maleho postarat...a nakoniec zacala manipulovat muza...volala mu ze ona maleho nevidi ze ju nebude poznat (1.mesacne dieta co este nevie kde kto) a ze jej ho nedam...pritom som vzdy bola ky nej slusna...dala hej ho na ruky vsetko...ale ked uz zacal muz do mna ze ako sa spravan tak uz kukam ze o co jej ide? Fotky som jej posielala nech ma prehlad ako vyzera...raz sme sa kvoli nej ruadne pohadali ze uz by som sa aj odstahovala od muza keby bolo kam...a potom som si povedala dost bola som slusna mila nepacilo sa jej...tak sa budem inak spravat...tiez sme isli mat krst a hned ze ona mi ustrikuje oblecenie a ja ze no sorry ale mne sa strikovane oblecenie nepaci a co? Samozrejme sa nasrala...pokym jej nepritakam na vsetko xo povie je problem...a pred krstom mi povedala ze sa mam k nej z uctou spravat...a ze som jej rozbila rodinu...a ze ona nepotrebuje so mnou vychadzat ona chce len s maltm byt...kukam ze na to mozte zabudnut ze ak chcete byt s malym musite vychadzat aj so mnou....neviem ci mam odist z bytu ked pride...no uz koniec uz neustupim...uz to bola posledna kvapka...chvalabohu muz sa postavil na moju stranu ale tiez to vzdy nebolo tak....no a mila svokricka na krst ani nesla teda do restily na obed iba do kostola..a este zmanipulovala aj muzovu sestru a neprisla ani ta...ako ak si myslia ze mne uribili zle...mne je to jedno ja som ich tam nepotrebovala a kvoli mne tam ist nemali....teraz mam klud neozyva sa lebo som jej povedala ze si neprajem aby k nam chodila a ona ze ok ze ani ja nie som vitana u nej...a toro raz prist muselo...bola to len otazka casu...tiez sa neda donekonecna ustupovat...tak ti poradim drz sa...nebude to lahke...a s muzom ....no skus co na neho plati...abby si sam uvedomil ze ste rodina vy traja a nie ona...a zije s vami nie s nou

mayama
12. máj 2016

@evka64 úplne ta chápem lebo ja mam toto iste" mamička" dýcha pre synčeka a synček pre "mamičku" je trápne občas sa citim ako nosnica čo porodila im vnučku a som dobrá len na utieranie zadku

hoogy
12. máj 2016

hlavne sa vykasli na svokru a ries si svoj zivot a vztah so svojim muzom lebo vy traja ste najdolezitejsi. nech uz priniesla co priniesla ocividne uz ina nebude a tebe nezostava nic ine len sa s tym zmierit. tiez mam svokru, ktora ma rada veci pod kontrolou a niekedy mam pocit,ze uz nevladzem vsetko prekusavat. ale vzdy sa v prvom rade dohodnem s mojim muzom ako si niektore veci okolo deti predstavujeme a on jej to potom prezentuje. chlapi tiez vela veci nevedia, nemaju cas si studovat veci a citat clanky ako my mamy, lebo pre nas je to teraz cely svet. dobro nasho dietata. ked to vysvetlis jemu on to vysvetli jej. ked pochopi chvala bohu, ked nepochopi podakuj a odloz. u nas tak putovali cele tasky oblecenia zo sekaca do humany alebo socialne slabsim.

mandala77
12. máj 2016

@nyusika ušiel vám komentár, kde ona písala akú má svokru. Tie topánky sú maličkosť.

meusicka
12. máj 2016

@lujza123 vek to tak zoberieme, tak materialna pomoc sa zide, my si napr. aj so sestrou posuvame veci po dievcatach, aj od svagrinej ked jej baby vyrastu a posunie mne, tak neurazim. ale druha vec je, ze najlepsie vie mamina, co jej dieta potrebuje.
napr. moje baby, hlavne velka neznasa rifle, najradsej ma na sebe leginy, a ked rifle tak len ten zuzeny strih. takze viem, ze ked aj dostane nove nohavice, musia byt take, inac si ich nevezme. a mne je potom luto zbytocne vyhodenych penazi, lebo decka to neoblecu, a mne to len zohrieva skrinu. alebo ked dostala mala satocky, kupene v Turecku, od mojej svokry, a nooo, ona ma rada vycackane, ale ja som na to alergicka. neznasam nic prezdobene. tak som musela tie trblietave kamene odstrihnut, aby to aspon mohla obliect.
takze radsej fakt dat peniaze a mamina kupi. to je jednoduche riesenie a nemyslim si, ze sa za to musi dakto urazat. my mame este prababku, ta uz teda fakt nema z coho rozdelovat, ale pootm tie peniazky davam bokom a ked sa zozbiera tak kupim dao a ona potom vie, ze to bolo kupene z toho, alebo dolozim z tych od svokry, asu obe potom radi. len treba zakazdym povedat, ze aha babi, toto je od vas. 😀

nyusika
12. máj 2016

@mandala77 neusiel...ale to je iba jej pohlad.

citala som, ako sa citila ublizene, ze svokra prva videla dieta po sekcii...to bude mozno tym, ze niekedy je sekcia v CA a prebudenie trva...tak ho proste svokra videla.
ved je to dieta jej syna, preboha.
vadilo jej, ze ho svokra berie na ruky, vadilo jej, ze sa montovala do svadobnych priprav - tomuto vsetkemu sa da vyhnut, pokial funguje, ake prekvapive, KOMUNIKACIA

vzdy budem tvrdit, ze slusnost sa vzdy vyplati.
a neznamena to, ze musi somsvokrou suhlasit, ustupovat a podobne. ale najst sposob, ako vychadzat
pre obe strany prijatelne.

bodka13
12. máj 2016

@nyusika záleží od spôsobu ako vyjadrime svoj názor, ak si dovolim svokre oponovať a namietať vôbec to neznamená, že som nevyhovoval

bodka13
12. máj 2016

oprava.... Nevyhovoval má byť " nevychovaná"

nyusika
12. máj 2016

@bodka13 suhlasim.
ale ofrflat dar je nevychovanost a je jedno, ako slusne to clovek spravi 🙂

uz vyssie som pisala, ze sa to dalo aj stylom "dakujeme za topanky. Dufam, ze o par mesiacov sadnu , topanky su velmi hakliva vec, ved viete. (jasne, ze nesadnu, to vieme uz teraz, haha). najlepsie by vsak bolo, kebyze taketo veci radsej kupujeME (mnozne cislo je dolezite) spolu."

koniec - slusne, nik sa nemoze urazit.

meusicka
12. máj 2016

@nyusika reagujem na ten koment ohladne neurazat ved ide o darcek. tak ja mozem tiez pridat svoju skusenost. my ked sme s manzelom svokrovcom kupili dar, ci uz na narodeniny, alebo Vianoce, stale nam ho rok za rokom ofrflali. bolo by toho na cely zoznam, co vsetko sme kupili a nikdy nic nebolo dobre. alebo ked nam oni daco doniesli, tak ja som ako blba stale zdvorilo podakovala a myslela svoje, aj ked svokra zakazdym nenapadne zahlasila ze to nebolo lacne, dokonca casto povedala aj , kolko to stalo.
nehovorim tym, ze dnes s nimi, resp. s nou, lebo uz svokor nezije, nejednam s nou rovnako, ale posledne roky som svojmu muzovi odmietla pri vybere darcekov pomahat a nechala som to uplne na neho a tym som sa ja potom ani necitila dotknuta, ked sa im to nepacilo.
ja stale tvrdim, ze je to o komunikacii, ked je niekto starsi, to neznamena, ze nieco zahlasi a berie sa to ako hotova vec. babka sa tiez moze maminy spytat, ci male daco nepotrebuje, lebo ide do mesta a rada by daco kupila, ale nechce kupovat blbost. vtedy by bola mozno dostala odpoved... ano babi, valstne keby ste nam kupili bodynka, velkost 74,80, bolo by fajn. a tak by boli obe spokojne. takto su obe teraz nestastne a na dovazok jej muz sa citi byt medzi dvoma mlynskymi kamenmi.
treba to vydiskutovat najprv s nim a potom aj s babkou.

nyusika
12. máj 2016

@meusicka ale ty si to zvladla super...svokrtovci su burani/snobni/malomestiaci/sedlaci (doplnte si spravne), neznamena to vsak, ze budes reagovat rovnako hlupo aj ty 🙂
nepaci sa im ? tak nech kupuje dar ich syn. samozrejme, urcite by som to dorazne oznamila, ze toto vam vyberal vas syn, dufam, ze sa vam to paci 😀 😀 😀

monciky
12. máj 2016

ja mam svokru co sa o nas moc nezaujima, co je v pohode, mam u nej asi respekt ohladne kupovania, boji sa mojej reakcie, ked som bola tehotna, kupila mi plienky Pampers v roznych velkostiach- nepovedala som nic podakovala, tie plienky som pouzivala len zato, ze mi ich kupila, akonahle som ich minula, kupujem si z Rakuska a vsetci to vedia v rodine, tak uz plienky neriesili..., dalej vedela, ze maly ma plne skrine oblecenia na prvy rok urcite, aj tak nieco kupila, podakovala som sa, ale povedala som jej, ze maly oblecka ma plno a ze ona si tymto zbytocne mina peniaze a ze ja mu tie veci obleciem len zato, ze mi je to luto, minule sa pytala, zeco ma kupit, povedala som jej, ze knizky by potesili, lebo hraciek ma plno,priniesla plno krasnych kniziek, sice este s cenovkou, ale prezila som🙂 no a uz ked pride, tak mi da pre maleho sem tam 50€,nech mu kupim co potrebuje, ja mu to odkladam, lebo nepotrebuje nic a take ako plienky a podobne financujem z rozpoctu..., moja mama sa angazuje ohladne topanok a podobne, ale ja idem vzdy s nou a vyberam podla seba a maleho, mamina zaplati..., myslim ze takto by to malo fungovat, ze bud mama alebo svokra by nemala byt iniciativna a radsej sa opytat...

guinevre
12. máj 2016

@meusicka Vy tu asi nechapete, ze svokra nema povinnost kupovat, davat peniaze atd. Je to proste dar, podakujes sa a usmejes, a ked navsteva odide robis si s tym co chces - ked chces, hodis do kosa. Ak je mudra - opyta sa co potrebujes, alebo sama na to dojde, ze to o kupila bolo zbytocne, tak sa na buduce mozno opyta, ale ak na to sama nevie dojst urcite nie je na matke aby bola drza. Vies, my sme na svadbu skoro od vsetkych dostali peniaze, co bolo aj najlepsie, ale zopar hosti nam prinieslo nieco co mozno v zivote nepotrebujem, pamatam si ze som jeden darcek hodila do kosa, ale bez toho aby som bola nahnevana, urazena... bolo mi to jedno.

guinevre
12. máj 2016

Baby ozaj, mate aj pripady ked vasa matka nahodou darovala nieco vasim detom bez toho aby sa najprv opytala VAS ci smie a ci to potrebujete? Dovolia si to niekedy aj vase matky? A ako potom reagoval vas muz?

misel0806
12. máj 2016

@evka64 darovanemu konovori na zuby nepozeraj... Nech je ten darcek hocijaky neodmieta sa.. Ja som s kolkymi nebola spokojna ale nikdy som nikoho neurazila ked mi dal dar pre syna,,vzala som a slusne podakovala😊

mandala77
12. máj 2016

@nyusika no a koho pohľad to mal byť? Veď ona má so svokrou problém. A ideme tu zastávať svokru a aj manžela a pozerať sa na vec z ich strany predovšetkým? Alebo musíme zisťovať ako to skutočne je z oboch strán a kde je pravda?

Nie všetky ženy sa vedia postaviť takej svokre hneď na začiatku a určiť si hranice, nie všetky vedia ako na ľudí, ktorí sa starajú do vecí do ktorých ich nič nie je, nie všetky sú asertívne a vedia komunikovať patrične v každej situácii a sú dokonalé vo všetkých smeroch.

Osobne si myslím, že ak poviem niekomu, že ten darček sa mi nepáči alebo nechcem žiadne darčeky, je to o úcte jednak ku mne a aj druhému a jeho peniazom. A to ako sa k tomu on postaví je zas o jeho úcte voči mne.

monciky
12. máj 2016

@guinevre
moja zacala nakupovat teplaky malemu jak besna, bola som nahnevana, ze naco a ona ze ved sa zidu, no a mala pravdu, niekedy potrebujem aj troje denne, takze odvtedy uz nepindam.-)

meusicka
12. máj 2016

@nyusika hej, hej, ono to je zial v rodine, moja svagrina im hocikedy ofrflala darcek, bo vacsinou kupovali rovnako aj jej muzovy ako aj mojmu. mne bolo potom do rehotu, ale ze zhltla som to, nastastie sa tie nakupy pre deti u nas poriesili a naozaj kupuje len to, co jej odklepnem.
mne co dost vadilo, ze sa stale pozeralo na hodnotu. penaznu mam na mysli. ja som svojim rodicom stale nejaku dorbnost kupovala a moj muz chcel stale nieco, co bolo viacnasone drahsie. pri 3 malych detoch, jednom zarobku sme na to proste nemali. potom sme sa zacali stavat, vybrali uver, penazi malo, a ja som uz mala po krk tych darcekov co boli drahe a nakoniec stale ofrflane.
a ked este chcela svagrina aby sme sa spojili a kupovali spolu??? no to uz bol uplny bonus, ktory som absolutne nechcela.

nyusika
12. máj 2016

@mandala77 nikoho sa nezastavam.

len tvrdim, ze toto by nemal byt boj , nikto sa nikomu nema "stavat", nevesta so svokrou nema superit
a dokazovat si, ktora je u muza na prvom mieste..
kazda ma ine postavenie, obe su na prvom mieste, ale v uplne inych hitparadach 🙂
a ziadne nevesta by nemala chciet od muza, by si proste vybral, to je zle.