icon

Usmerniť nevlastné deti alebo ich nechať?

Dnes o 06:26

Anonym - kvôli identite ale aj hanbe...
Spojili sme 2 rodiny. Ja rozvedená s 2 deťmi + manžel rozvedený s 2 deťmi. Začnem tým pozitívnym, deti si spolu rozumejú- rozprávajú sa, komunikujú spolu aj keď nie sú spolu (cez mobil), zahrajú sa, aj pohašteria- ale keďže nie sú spolu dennodenne tak vzťahy sú počas víkendov či dovoleniek fajn. Idem však na to negatívne... jeho deti sú vychovavané extrémne benevolentne (to sa snažím už neriešiť) ale chýbajú im akékoľvek hygienické návyky 😔 A teda tu nastáva problém. Na jednej strane nechcem byť ako "terorista " na všetko poukazovať a upozorňovať, na druhej strane neviem to nechať tak, lebo sa mi to hnusí (skúšala som to). Dozvedela som sa však, že jedno z detí sa "posťažovalo " že stále musia niečo robiť... pre mňa sú to však bežné veci, ktorým však oni naučené neboli a učia sa ich vo veku 12 a 17 rokov (takže nejde o male deti!). Príklady: vyžadujem aby si po sebe umyli okakaný záchod, či zubnú pastu z umývadla, aby si umyli ruky po WC , aby špinavé veci nenechávali na podlahe, aby si každý deň dali čisté spodné prádlo (prípadne oblečenie), umyli si zuby ráno a večer... pre mňa sú tie deti ako "humusáci" - často smrdia. Mne je to na jednej strane ľúto, lebo za to nemôžu, na druhej strane sa za to hanbím, lebo sú to už aj "moje" deti. Správanie (hlavne toho mladšieho - 13 ročného) musíme s mužom často korigovať, lebo sa správa ako "sedlák v meste ". Po 10 dňovej dovolenke som na sebe začala vnímať, že mi "vadia " a som z toho vyčerpaná. Nechcem to takto cítiť... čo robiť? Naďalej ich učiť (pre mňa) bežným veciam a "terorizovať" ich alebo len nejako prežiť pobyty s nimi a nechať im tú voľnosť akú majú doma u mamy?

Inak sú to veľmi šikovné decká, snažia sa učiť veciam "za pochodu ". Pýtajú sa prečo, načo a podobne... mrzí ma, že od matky nedostali aspon nejaký základ a neviem, či dokážeme niečo u nich zmeniť za pár víkendov s nami. Doma je to rovnaké, bordel a robte si čo chcete a ako chcete...

autor
Dnes o 09:22
@anonym_09db59

@anonym_autor a tie jedny trenky si chcel na druhý deň otočiť naruby? A na tretí deň zasa opačne? A po sprche si chcel tie isté oprdené trenky obliecť na osprchovaný zadok?
Normálne im to povedz, že medzi bežnými ľuďmi sú isté štandardy a keď nechcú aby boli upozorňovaní na ich telesné pachy okolím, tak ich treba dodržiavať. Nech plačkajú a sťažujú sa koľko chcú.

@lilinka76
@anonym_09db59 trenky by normalne nosil celý čas (je to bežné bohužiaľ), ak by sme kefky nekupili- proste by si necistili zuby - tiez bežné. Preto sa to veľmi ťažko mení- lebo veľa vecí je u nich normálnych. Kúpu nových vecí sme začali s manželom obmedzovať, lebo mi to prišlo už "ako naschvál- prídeme špinaví = budeme mať nové veci". Fakt sa snažím riešiť veľa vkľude- ale nie vždy je to ideálne priznávam. Lebo niekedy je toho veľa.

autor
Dnes o 09:29
@anonym_8a44af

Myslím si, že je to aj vekom, aj povahou. Deti v tomto veku často trucujú, frflú, sťažujú sa - a prečo, a začo, a prečo ja, a prečo nie on,.... môj manžel nie je otcom mojej dcéry, žije s nami už niekoľko rokov, cca od jej ôsmich a upozorňuje ju rovnako ako ja. Tiež frfle a je jedno, či to poviem ja, či on. Aj my sme ako decká frflali. Ja by som nepoľavila. To, o čom píšeš, sú predsa základy normálneho slušného bytia, nič extrémne po nich nechceš. A takto by som im to aj vysvetlila.

Po rozvode som mala krátky vzťah. Všetko vyzeralo fajn, celkom sľubne, až kým som uňho prvýkrát nespala. Riad umýval v umývadle s napustenou vodou a purom. Všetko v tej jednej vode. Umyl, položil na drez. Bez opláchnutia čistou vodou ho začal utierať a odkladať. Zubné kefky v poháriku otečené zaschnutou pastou. Žiletka plná chlpov. Záchod ako na verejnom wc. Ráno si obliekol slipy a ponožky, ktoré večer nechal pri posteli. Bol to pre mňa šok. Všetky iskry zhasli. V sekunde sa tento atraktívny a starostlivý otec dvoch detí stal v mojich očiach humusák. Toho pocitu som sa nedokázala zbaviť a vzťah som ukončila.

@anonym_8a44af jasné frflanie poznám- mám aj vlastné deti, ktoré ked im poviem aby odložili mobil by ma najradšej zabili pohľadom 😂 tiež ich musím na niektoré veci upozorniť (majú 14 a 9) - sú to stále deti... ALE, niečo u tých manželých je už pre mna extrém a nerada by som skončila tak, že ich budem "nenávistne " akceptovať. Keďže ani jedno dieťa uz nie je maličké, dá sa s nimi parádne zabaviť, vyraziť von - sú to už takí parťáci. Ale potom príde okamih, kedy akoby sa všetko dobré vymazalo a je už len zle.

autor
Dnes o 09:44
@anonym_5245a8

Problém vidím najmä v tom, ze sú to deti z množiarne. Matka ich nakotila minimálne 6, očividne s hocikým a nestará sa o ne. Tu nemôžeš očakávať, ze to budú normálne deti so slušnou výchovou. A tvoj muž tiež nebude normálny, keď sa na takúto ženu ulakomil, 2x ju oplodnil a vzápätí ušiel rozmnožovať sa inde. Teraz len užíva plody svojich rozhodnutí.

@anonym_5245a8 to pre koľko detí sa rozhodla (pre mňa cudzia) žena, ja neriešim. Mala 4 deti s prvým manželom, 2 s druhým. Tebe to moze byť tiez jedno - ona sa rozhodla mať toľko detí. Bolo a je v tej rodine milion problémov, pretože ten nezáujem o akúkoľvek výchovu/základy sa len dedia a nie sú žiadne. Ja som chcela skor počuť názor žien či pokračovať v upozorňovaní (čím si asi nobelovu cenu za výchovu nezískam, skôr odpor od detí) alebo ich nechať tak a nejako prežiť pár dní s nimi. Ďakujem ti za tvoj super názor a dúfam, že aj vlastným deťom rozprávaš ako pochádzajú z množiarne.

anonym_09db59
Dnes o 09:51
@anonym_autor

@anonym_5245a8 to pre koľko detí sa rozhodla (pre mňa cudzia) žena, ja neriešim. Mala 4 deti s prvým manželom, 2 s druhým. Tebe to moze byť tiez jedno - ona sa rozhodla mať toľko detí. Bolo a je v tej rodine milion problémov, pretože ten nezáujem o akúkoľvek výchovu/základy sa len dedia a nie sú žiadne. Ja som chcela skor počuť názor žien či pokračovať v upozorňovaní (čím si asi nobelovu cenu za výchovu nezískam, skôr odpor od detí) alebo ich nechať tak a nejako prežiť pár dní s nimi. Ďakujem ti za tvoj super názor a dúfam, že aj vlastným deťom rozprávaš ako pochádzajú z množiarne.

@anonym_autor upozorňuj, a vysvetľuj, to je to najlepšie, čo sa im mohlo stať, zažiť normálnu rodinu s hygienickými štandardami, raz ti za to poďakujú. A reči o množiarni si nevšímaj, niektoré tu musia dehonestovať a ponižovať, inak by sa im diskusia nerátala.

andreadca
Dnes o 09:59

Tiež som macocha, ale my sme "lapaja" mali doma od 12...ježiš to bol boj...MM nemal problém s ničím čo som od chlapca chcela, ale musela som to riešiť ja. Ako keby MM nevidel, či čo....A teraz má mladý muž pomaly 30, mali sme debatu a vyliezlo z neho že sa čuduje ako som to s ním vydržala, že som ho nevyhodila...spomenul zopár veci, ktoré som mu do hlavy natĺkla ja osobne 🙂. No tvojom mieste by som pokračovala v tom čo robíš, len treba kilá trpezlivosti. Neboj, určite to ovocie prinesie, držím palce 🙂

anonym_1829df
Dnes o 10:01

inac tvoj muz je tiez kvietok, nasiel si byvalu so styrmi detmi, narobil jej dalsie 2 a vykaslal sa na ne (hlavne ze za zlu vychovu moze byvala brrr aka to vyhovorka), a teraz dalsia zena ako ty, s tebou spravi dalsie a potom zuteka dalej 😉

autor
Dnes o 10:06
@anonym_1829df

inac tvoj muz je tiez kvietok, nasiel si byvalu so styrmi detmi, narobil jej dalsie 2 a vykaslal sa na ne (hlavne ze za zlu vychovu moze byvala brrr aka to vyhovorka), a teraz dalsia zena ako ty, s tebou spravi dalsie a potom zuteka dalej 😉

@anonym_1829df pozri, toto je tiez jeho a ich vec. Bolo to dávno predomnou! Nevieš ako to bolo a je ťa po tom asi tak prd. Ale k veci! Riešim niekde otca , matku - ich zivot a podobne? Nie! Chcela som vedieť pohľad žien na pravidlá "novej" rodiny. Rozvedených rodín je veľmi veľa a viem, že mnohí prežívajú rôzne problémy a možno aj podobné. Tie názory si cením... tieto moralistické veci veštkyne nepotrebujem! Ja viem na čom som a nepotrebujem cudzie dojmy. Ďakujem za tvoj čas

januska12323
Dnes o 10:08

Najlepšie čo môžeš pre tie deti a budúcich dospelých urobiť je vysvetliť im ako ich máte radi ale isté veci sa musia naučiť pre vlastné dobro. Raz sa ti poďakujú.

autor
Dnes o 10:08
@andreadca

Tiež som macocha, ale my sme "lapaja" mali doma od 12...ježiš to bol boj...MM nemal problém s ničím čo som od chlapca chcela, ale musela som to riešiť ja. Ako keby MM nevidel, či čo....A teraz má mladý muž pomaly 30, mali sme debatu a vyliezlo z neho že sa čuduje ako som to s ním vydržala, že som ho nevyhodila...spomenul zopár veci, ktoré som mu do hlavy natĺkla ja osobne 🙂. No tvojom mieste by som pokračovala v tom čo robíš, len treba kilá trpezlivosti. Neboj, určite to ovocie prinesie, držím palce 🙂

@andreadca a žil s vami, alebo to bolo tiez len víkend či prázdniny? Lebo vnímam, že keď sú decká dlhšie s nami tak tých "povelov " je menej. Ale potom idú spať domov a akoby sa opäť išlo nanovo.

letfenixa
Dnes o 10:10
@anonym_autor

@anonym_8a44af jasné frflanie poznám- mám aj vlastné deti, ktoré ked im poviem aby odložili mobil by ma najradšej zabili pohľadom 😂 tiež ich musím na niektoré veci upozorniť (majú 14 a 9) - sú to stále deti... ALE, niečo u tých manželých je už pre mna extrém a nerada by som skončila tak, že ich budem "nenávistne " akceptovať. Keďže ani jedno dieťa uz nie je maličké, dá sa s nimi parádne zabaviť, vyraziť von - sú to už takí parťáci. Ale potom príde okamih, kedy akoby sa všetko dobré vymazalo a je už len zle.

@anonym_autor za mňa na to ideš dobre, dôležité je, aby ste boli s mužom jednotní a super je, že aj ich starká drží s vami. Je to určite veľmi únavné, frustrujúce, atd., ale sama vieš, že výchova prináša výsledky až po čase.

anonym_3e4451
Dnes o 10:18
@anonym_autor

@anonym_autor muž s nimi nikdy nežil naplno, zarábal v zahraničí a natrvalo sa odsťahoval pred vyše 10 rokmi. Vníma, žeje to aj jeho zlyhanie. On sám má hlavu v smútku keď to vidí, upozorňuje deti, háda sa kvôli tomu aj s exmanželkou (ona to tragicky nevníma) a snaží sa deti učiť k normálnej hygiene aj správaniu. Poukazuje na všetko čo vidí, ale často som s nimi sama lebo on pracuje. Sme na to dvaja a vnímame to rovnako- zle. Viem, že je to ťažko pochopiteľné, sama som nedokázala veriť tomu, že jedna matka toto dokáže- ale je to tak. Ona deti necháva úplne samé na všetko- nech si poradia, nech ich neobmedzuje a podobne žvásty. Ani pri jednom z jej detí (štyri sú už plnoleté) to nedopadlo dobre. Tieto dve (čo sú manželove) by sme radi trošku zmenili. Nikdy to nebude úplne OK, ale aspoň niečo si možno zoberú... nechcem sa však stať najhoršou macochou 😔

@anonym_autor ja neviem ale tie deti su uz dost velke.. nech si s nim manzel sadne, nech im povie toto vsetko co si tu ty napisala - ze su ako humusaci, bohuzial a ze u vas doma budu jednoducho ine pravidla ako u mamy a ze budete ich za to ty aj muz napominat.. riesila by som to hlavne cez manzela, nech to deti vnimaju ze to ide hlavne z jeho strany, nie z tvojej.. od neho to skor prijmu ako od trva

andreadca
Dnes o 10:25
@anonym_autor

@andreadca a žil s vami, alebo to bolo tiez len víkend či prázdniny? Lebo vnímam, že keď sú decká dlhšie s nami tak tých "povelov " je menej. Ale potom idú spať domov a akoby sa opäť išlo nanovo.

@anonym_autor po rozvode rodičov žil rok s mamou a potom sa natrvalo presťahoval k nám. Takže určite to nie je ako u vás, ale začiatok bol čistá katastrofa. Dlho trvalo kým sa naučil sprchovať každý deň, zuby...a umyť po sebe vaňu? Nechápal prečo, až keď som mu ozrejmila, že teda nikto sa nebude kúpať v jeho špine, tak mu docvaklo. Tiež som určite bola za gestapáka a určite sa aj sťažoval kade tade, babke, mame...mne je jedno...nechcela som od neho aby oral, rúbal drevo...chcela som len úplne normálne veci, ktoré sú bežným štandardom. Teraz sme "kamaráti", môžem povedať, že vychádzame veľmi dobre, aj keď v období puberty to už občas bolo veru na hrane 🙂

autor
Dnes o 10:32
@anonym_3e4451

@anonym_autor ja neviem ale tie deti su uz dost velke.. nech si s nim manzel sadne, nech im povie toto vsetko co si tu ty napisala - ze su ako humusaci, bohuzial a ze u vas doma budu jednoducho ine pravidla ako u mamy a ze budete ich za to ty aj muz napominat.. riesila by som to hlavne cez manzela, nech to deti vnimaju ze to ide hlavne z jeho strany, nie z tvojej.. od neho to skor prijmu ako od trva

@anonym_3e4451 rozpráva sa s nimi aj sám, aj so mnou aj spoločne. Tiež som čakala, že to pochopia a bude. Bohužiaľ toto trvalo už 3tí rok a tie zmeny sú fakt minimálne 🤷‍♀️ a pocítili to aj od cudzích ľudí, že nie je niečo vporiadku. Staršie dieťa po roku odišlo z internátu- dôvod: neustále sťažnosti spolubývajúceho na bordel a smrad. Bohužiaľ, bol v práve. Takže riešenie bolo, že dieťa už nie je na internáte ale denne dochádza 🤦‍♀️ snažili sme sa to vysvetliť trošku inak, že bývať s niekym cudzím nie je ľahké, ale tieto sťažnosti boli opodstatnené a trrba zmeniť štýl života. Mne ten rozhovor prišiel fakt dobrý, normálne vedený aj s pochopením... ale nejaká extra zmena nenastala.

autor
Dnes o 10:34
@andreadca

@anonym_autor po rozvode rodičov žil rok s mamou a potom sa natrvalo presťahoval k nám. Takže určite to nie je ako u vás, ale začiatok bol čistá katastrofa. Dlho trvalo kým sa naučil sprchovať každý deň, zuby...a umyť po sebe vaňu? Nechápal prečo, až keď som mu ozrejmila, že teda nikto sa nebude kúpať v jeho špine, tak mu docvaklo. Tiež som určite bola za gestapáka a určite sa aj sťažoval kade tade, babke, mame...mne je jedno...nechcela som od neho aby oral, rúbal drevo...chcela som len úplne normálne veci, ktoré sú bežným štandardom. Teraz sme "kamaráti", môžem povedať, že vychádzame veľmi dobre, aj keď v období puberty to už občas bolo veru na hrane 🙂

@andreadca ďakujem za tvoju skúsenosť. Dúfam, že sa dovtedy nezbláznim a hlavne, že deti to pochopia, že im nechceme zle.

anonym_09db59
Dnes o 10:38
@anonym_autor

@andreadca ďakujem za tvoju skúsenosť. Dúfam, že sa dovtedy nezbláznim a hlavne, že deti to pochopia, že im nechceme zle.

@anonym_autor zoberte ich na exkurziu do zoo alebo do maštale, keď sa niekde budú sťažovať, že niečo smrdí, tak im povedzte, že každý živočích má svoj pach, a že presne takto smrdia oni svojmu okoliu, keď nedodržiavajú hygienu. No ja neviem, keď to už nechápu verbálne, musí nabehnúť zážitková pedagogika 😎

lilinka76
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@anonym_3e4451 rozpráva sa s nimi aj sám, aj so mnou aj spoločne. Tiež som čakala, že to pochopia a bude. Bohužiaľ toto trvalo už 3tí rok a tie zmeny sú fakt minimálne 🤷‍♀️ a pocítili to aj od cudzích ľudí, že nie je niečo vporiadku. Staršie dieťa po roku odišlo z internátu- dôvod: neustále sťažnosti spolubývajúceho na bordel a smrad. Bohužiaľ, bol v práve. Takže riešenie bolo, že dieťa už nie je na internáte ale denne dochádza 🤦‍♀️ snažili sme sa to vysvetliť trošku inak, že bývať s niekym cudzím nie je ľahké, ale tieto sťažnosti boli opodstatnené a trrba zmeniť štýl života. Mne ten rozhovor prišiel fakt dobrý, normálne vedený aj s pochopením... ale nejaká extra zmena nenastala.

@anonym_autor Keď už ani skutočnosť, že sa na neho pre zápach a bordel sťažoval spolubývajúci a musel opustiť intrak, tak ťažko radiť. Veď on by to mal chcieť zmeniť sám od seba... Každopádne, vytrvaj. Snáď sa to oplatí.

autor
Dnes o 10:42
@anonym_09db59

@anonym_autor zoberte ich na exkurziu do zoo alebo do maštale, keď sa niekde budú sťažovať, že niečo smrdí, tak im povedzte, že každý živočích má svoj pach, a že presne takto smrdia oni svojmu okoliu, keď nedodržiavajú hygienu. No ja neviem, keď to už nechápu verbálne, musí nabehnúť zážitková pedagogika 😎

@anonym_09db59 niečo podobné urobil muž, ale mne to prišlo až kruté... deti sa veľmi hanbili 😔
Oni sa asi necítia, lebo stále keď im niečo vyčítame/alebo pýtam od nich veci na pranie- tak sa tvária, že načo 🥴

lilinka76
Dnes o 10:44
@anonym_autor

@anonym_09db59 niečo podobné urobil muž, ale mne to prišlo až kruté... deti sa veľmi hanbili 😔
Oni sa asi necítia, lebo stále keď im niečo vyčítame/alebo pýtam od nich veci na pranie- tak sa tvária, že načo 🥴

@anonym_autor hanbili sa, ale zmeniť to nechcú...

autor
Dnes o 10:47
@lilinka76

@anonym_autor Keď už ani skutočnosť, že sa na neho pre zápach a bordel sťažoval spolubývajúci a musel opustiť intrak, tak ťažko radiť. Veď on by to mal chcieť zmeniť sám od seba... Každopádne, vytrvaj. Snáď sa to oplatí.

@lilinka76 rozoberali sme to spoločne, lebo matka mu nemohla ísť po veci na intrak, tak sme išli my. Nevedeli sme najskôr prečo? Priznal sa neskôr, vysvetľovali sme si to... aj sa snažil chvíľu- upratal si svoju izbu. Ale po pár dňoch to bolo v rovnakom zaužívanom bordeli. Mne to pride ako s malým dieťaťom. Akonáhle ho nikto nevidí/neupozorňuje tak si ide ako "vzdy". Rozprávali sme sa aj o partnertvách, že to bude ťažké- chápe. Ale akoby čakal, že veď žena potom všetko urobí. Tatko mu už v hneve aj povedal, že žiadna o neho ani nezakopne keď smrdí ako z maštale... jemu to je ľúto, ale zmeny neprichádzajú

autor
Dnes o 10:50
@lilinka76

@anonym_autor hanbili sa, ale zmeniť to nechcú...

@lilinka76 zmenia to, ale len na chvíľku- kým sa na to upozorňuje. Každý druhý víkend prídu k nám a akoby sme začínali od začiatku. Únavné... veľmi

lucylaw
Dnes o 10:50

@anonym_autor Prosím ťa ako sa ti podarilo sa s takýmto mužom s takýmito deťmi dopracovať až k svadbe? Predtým si s tými deťmi netravila čas? Nevedela si,ako doma fungujú? Pretože mne presne na tomto stroskotal vzťah po roku,po 4 mesiacoch spoločného bývania,dotyčný mal 2 dcéry (15 a 17). A fungovalo to u nás presne takisto,ako u vás,tiež sme plánovali aj svadbu,ale keď sme sa zosťahovali,tak začalo toto peklo,a to mal ex striedavku,takže tieto 2 špindíry som mala doma každý druhý týždeň..Ja som sa snažila veci riešiť cez neho,nič som im neprikazovala ani nič podobné,ani som sa ich nesnažila vychovávať,no dopadlo to tak,že mi ex jedného pekného dňa povedal,že jeho dcéry sa pri mne necítia dobre,lebo že som ku nim chladná a že buď od nich nebudem nič chcieť alebo sa musíme rozísť,pretože "im nedáva upratovanie zmysel a on ich k tomu nemôže nútiť,lebo by boli chuderky nešťastné",takisto "on ich nemôže nútiť do sprchovania,lebo im sprchovanie nedáva zmysel"..U nás doma to doslova a do písmena smrdelo ako v útulku pre bezdomovcov..Ale teda podľa neho bola chyba na mojej strane,takže sme sa rozišli..Úprimne sa čudujem,že ty si si ho vzala a teraz čakáš,že sa stane nejaký zázrak? No nie,nestane,pokiaľ ich otec s tým nič robiť nechce,môžeš sa aj na hlavu postaviť..

lilinka76
Dnes o 10:52
@anonym_autor

@lilinka76 zmenia to, ale len na chvíľku- kým sa na to upozorňuje. Každý druhý víkend prídu k nám a akoby sme začínali od začiatku. Únavné... veľmi

@anonym_autor Lebo od Vás odídu do bordelu a života bez pravidiel. Len sa čudujem, prečo vždy skĺznu do "zlého" spôsobu života, keď aj u matky by hygienu a poriadok udržiavať mohli.

lilinka76
Dnes o 10:55
@lucylaw

@anonym_autor Prosím ťa ako sa ti podarilo sa s takýmto mužom s takýmito deťmi dopracovať až k svadbe? Predtým si s tými deťmi netravila čas? Nevedela si,ako doma fungujú? Pretože mne presne na tomto stroskotal vzťah po roku,po 4 mesiacoch spoločného bývania,dotyčný mal 2 dcéry (15 a 17). A fungovalo to u nás presne takisto,ako u vás,tiež sme plánovali aj svadbu,ale keď sme sa zosťahovali,tak začalo toto peklo,a to mal ex striedavku,takže tieto 2 špindíry som mala doma každý druhý týždeň..Ja som sa snažila veci riešiť cez neho,nič som im neprikazovala ani nič podobné,ani som sa ich nesnažila vychovávať,no dopadlo to tak,že mi ex jedného pekného dňa povedal,že jeho dcéry sa pri mne necítia dobre,lebo že som ku nim chladná a že buď od nich nebudem nič chcieť alebo sa musíme rozísť,pretože "im nedáva upratovanie zmysel a on ich k tomu nemôže nútiť,lebo by boli chuderky nešťastné",takisto "on ich nemôže nútiť do sprchovania,lebo im sprchovanie nedáva zmysel"..U nás doma to doslova a do písmena smrdelo ako v útulku pre bezdomovcov..Ale teda podľa neho bola chyba na mojej strane,takže sme sa rozišli..Úprimne sa čudujem,že ty si si ho vzala a teraz čakáš,že sa stane nejaký zázrak? No nie,nestane,pokiaľ ich otec s tým nič robiť nechce,môžeš sa aj na hlavu postaviť..

@lucylaw Aké ich otec s tým niečo robiť chce a aj robí. Čítať s porozumením, čo píše autorka diskusie.

anonym_6c3497
Dnes o 10:56

Nie ty ale ich otec by to riešiť mal. Nezanedbala to len matka, zanedbal to aj on. Však si musel všimnúť že deti si nečistia zuby, chodia špinavé a podobne nechutné záležitosti ktoré vidno na prvý pohľad.

Riadne chlapsky by im mal povedať, už to nie sú deti je zbytočné ich vodiť za ručičku a upozorňovať. Jožo, umývať zuby si treba, budeš mať frajerku a bude ti trápne keď ti budú smrdieť pokazené zuby. Zoberiem ťa do drogérie a vyberieme spolu veci na ústnu hygienu. Chodíš na dentálnu hygienu? Nie? Objednám nás všetkých spolu a spravíme si chlapský deň.

Na mieste tvojho muža by som zvážila minimálne striedavku. Píšeš ako zle ich vychováva matka, ako zle žijú ale otec nič nerobí aby sa deti mali lepšie.

autor
@lucylaw

@lucylaw otec detí to zmeniť chce - este rýchlejšie ako ja. Jemu to vadí a práveže on je ten, ktorý to silí všetko viac a háda sa aj s exmanzelkou o tom. Doma máme pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať... nejde mu do hlavy, že tak veľké detí to nevedia urobiť hneď, ale že im to treba neustále pripomínať. Je to opravné pre deti, mňa i jeho. Jemu na deťoch záleží, chce z nich plnohodnotných ľudí a hygienické návyky sú začiatok v tom chaose.

anonym_09db59
@lilinka76

@anonym_autor Lebo od Vás odídu do bordelu a života bez pravidiel. Len sa čudujem, prečo vždy skĺznu do "zlého" spôsobu života, keď aj u matky by hygienu a poriadok udržiavať mohli.

@lilinka76 no lebo im je pohodlnejšie spať neumytí, to ako keď psík príde do svojho opachovaného peliešku a do svojho známeho smrádečku, kde sa cíti doma. Ani psík by sa nekúpal a nesprchoval, ak by na tom pán majiteľ netrval a nekúpal ho. A psík to strpí, lebo chce ležať vedľa pánička na gaučí alebo v jeho posteli.

autor
Dnes o 11:04
@lilinka76

@lilinka76 zivot bez pravidiel sa im páči. Hnevajú sa keď im zakážeme mobil či počítač- v živote to nezažili doma. Nechápu prečo ideme niekde spolu, hráme spolu hry... nehovorím o učení. Nemusia sa učiť- matka neschvaluje znamkovanie a oni maju na to rovnaký názor. Pritom sú fakt šikovné. Keď doniesol jeden štvorku z občianskej (na vysvecku) dostal od tatka riadnu hubovú a nedostal nový telefón, ktorý mal mať ako narodeninový dar. Nechal prečo!? Vysvetlili sme mu, že občianska je len o tom, že si sadne a urobí projekt (fakt to tak bolo- žiadny prísny prístup výučby, skôr hodnotená benevolentnost). A za pol roka mal 1. Keďže nie sú vedení k učeniu, k praci a podobne- nevidia dôvod makať na sebe. Viazne akákoľvek komunikácia, snaživost niečo dokázať - nevedia čo. Akoby len prežívajú na mobile.

autor
Dnes o 11:07
@anonym_6c3497

Nie ty ale ich otec by to riešiť mal. Nezanedbala to len matka, zanedbal to aj on. Však si musel všimnúť že deti si nečistia zuby, chodia špinavé a podobne nechutné záležitosti ktoré vidno na prvý pohľad.

Riadne chlapsky by im mal povedať, už to nie sú deti je zbytočné ich vodiť za ručičku a upozorňovať. Jožo, umývať zuby si treba, budeš mať frajerku a bude ti trápne keď ti budú smrdieť pokazené zuby. Zoberiem ťa do drogérie a vyberieme spolu veci na ústnu hygienu. Chodíš na dentálnu hygienu? Nie? Objednám nás všetkých spolu a spravíme si chlapský deň.

Na mieste tvojho muža by som zvážila minimálne striedavku. Píšeš ako zle ich vychováva matka, ako zle žijú ale otec nič nerobí aby sa deti mali lepšie.

@anonym_6c3497 bavili sme sa o tom. Je tu viac prekážok, ale deti nechcú opustiť svoje zázemie (matku, byt, kamošky/kamošov). Zohľadňujeme aj to, tráum zo života majú dosť. A nech to vyznie akokoľvek hnusne, aj napriek tomu že matka je aká je - oni ju majú radi. Pohádali sa s ňou a boli u nás skoro mesiac, ale chýbala im... u nás im zase chýba tá voľnosť, ktorú majú doma. Všade sa nejde niečo zlé. Preto sa snažím o menšie zmeny, lebo extrémov si zažívajú dosť.

autor
Dnes o 11:15
@anonym_6c3497

@anonym_6c3497 snažíme sa ich vymaniť z toho prostredia nenápadne. Berieme ich často mimo domu, na výlety, dovolenky ale aj prácu (za odmenu) . Staršieho motivujeme, aby vyskúšal vysokú školu- hlavu na to má! A to by konečne znamenalo, že odíde z domu. Uz len aby pochopil základné princípy fungovania a vedel, čo chce (zatiaľ netuší). Mladší chce este všetko možné, závislosť na mobile sa snažíme korigovať aktivitami a on chce tiez. Avšak tam to este potrvá, kým dokáže odísť od mamy do sveta.

sasa1310
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@anonym_824cf3 bohužiaľ áno, keď začneš v 17tich tak toho stihneš dosť 🤨 nechcem toto rozoberať, lebo je to jej vec. Ja potrebujem vyriešiť veci ohľadne detí, ktoré sa týkajú nás.

@anonym_autor prečo takejto žene nechal deti a nežiadal o ich starostlivosť?