Usmerniť nevlastné deti alebo ich nechať?
Anonym - kvôli identite ale aj hanbe...
Spojili sme 2 rodiny. Ja rozvedená s 2 deťmi + manžel rozvedený s 2 deťmi. Začnem tým pozitívnym, deti si spolu rozumejú- rozprávajú sa, komunikujú spolu aj keď nie sú spolu (cez mobil), zahrajú sa, aj pohašteria- ale keďže nie sú spolu dennodenne tak vzťahy sú počas víkendov či dovoleniek fajn. Idem však na to negatívne... jeho deti sú vychovavané extrémne benevolentne (to sa snažím už neriešiť) ale chýbajú im akékoľvek hygienické návyky 😔 A teda tu nastáva problém. Na jednej strane nechcem byť ako "terorista " na všetko poukazovať a upozorňovať, na druhej strane neviem to nechať tak, lebo sa mi to hnusí (skúšala som to). Dozvedela som sa však, že jedno z detí sa "posťažovalo " že stále musia niečo robiť... pre mňa sú to však bežné veci, ktorým však oni naučené neboli a učia sa ich vo veku 12 a 17 rokov (takže nejde o male deti!). Príklady: vyžadujem aby si po sebe umyli okakaný záchod, či zubnú pastu z umývadla, aby si umyli ruky po WC , aby špinavé veci nenechávali na podlahe, aby si každý deň dali čisté spodné prádlo (prípadne oblečenie), umyli si zuby ráno a večer... pre mňa sú tie deti ako "humusáci" - často smrdia. Mne je to na jednej strane ľúto, lebo za to nemôžu, na druhej strane sa za to hanbím, lebo sú to už aj "moje" deti. Správanie (hlavne toho mladšieho - 13 ročného) musíme s mužom často korigovať, lebo sa správa ako "sedlák v meste ". Po 10 dňovej dovolenke som na sebe začala vnímať, že mi "vadia " a som z toho vyčerpaná. Nechcem to takto cítiť... čo robiť? Naďalej ich učiť (pre mňa) bežným veciam a "terorizovať" ich alebo len nejako prežiť pobyty s nimi a nechať im tú voľnosť akú majú doma u mamy?
Inak sú to veľmi šikovné decká, snažia sa učiť veciam "za pochodu ". Pýtajú sa prečo, načo a podobne... mrzí ma, že od matky nedostali aspon nejaký základ a neviem, či dokážeme niečo u nich zmeniť za pár víkendov s nami. Doma je to rovnaké, bordel a robte si čo chcete a ako chcete...
Prečo si často sama s jeho deťmi? Lebo "On pracuje"? Keď nemá na deti čas, nech ich neberie k vám domov. Ty si nie opatrovateľka na zapískanie. O cudzie deti sa starať a ešte sama.... By ma ani nehlo
@anonym_c98d88 Presne...a este taketo "zanedbane". Nech si ich vychovava otecko. Dobre si to vymyslel. Hodil svoje deti na dalsiu zenu. Sikovnicek😏
@anonym_autor prečo takejto žene nechal deti a nežiadal o ich starostlivosť?
@sasa1310 lebo "on pracuje". Pritom je trosku paradoxom, ze teraz aj s novou manzelkou chodia po dovolenkach, a aj na dovolenke (kedze je podnikatel) este doobedia pracuje. Takze je podla vsetkeho panom svojho casu, ma nejakym sposobom HO za pocitacom ci vybavovacky na telefone atd a ani financne na tom nebude zle.
Ak som panom svojho casu a podnikatel, ktory moze take mnohopocetne rodiny brat na dovolenku, tak si dam na misku vah tie peniaze a dochadzajuci cas s jeho dospievajucim dietatom, ze kto ma asi teraz viac potrebuje,...
Mne je luto tych deciek, pretoze oni budu cely zivot trpiet a stradat (v mnohych smeroch) kvoli tomu, ze takto boli vedene, vychovavane, normalizovane... A tatko to proste evidentne zanedbal (hocijaky cas s nimi atd, inak by to nebol takyto extrem) - ale to vie len on. Nesudim. Len konstatujem, ze je sice krasne, ze mu na tom teraz zalezi a "chce to zmenit hned, co najrychlejsie", lenze ked sa jedna o 12-17 rocne deti a on sa teraz zobudil, tak za par mesiacov nezmeni 10rocie...
Ja vam drzim palce, autorka, klobuk dole ze to takto riesis aj drzis a chce to obrovsku davku trpezlivosti... Ale tak urcite si jeho deti poznala prv nez ste boli manzelia, takze ano, su to veci, s ktorymi si vedome suhlasila (hoci realne nasledky clovek pociti az pri realnom fungovani).
Pred Tebou klobuk dole.
Deti mi je luto.
Otec musi zamakat. Cas nejde vratit spat a plakat nad rozliatym mliekom tiez nepomoze, ale ani sa netreba vyhovarat len na matku deti. Cize len prehodnotit momentalne priority a ako prioritu si dat tie decka, aby cely zivot nepykali za to, ze sa na nich rodicia v ich detstve a mladosti vys....
@anonym_autor prečo takejto žene nechal deti a nežiadal o ich starostlivosť?
@sasa1310 keď bolo veľmi veľmi zlé obdobie, rozprávali sme sa o prezverení. Pre ňu by to bolo finančne devastačné (bez výživného) ale hlavne pre deti zničujúce. Oni ju majú radi. Žijú tam od narodenia, sú zvyknutí na prostredie, kamošky/kamošov, školy ale aj známych. Odchod otca nejako strašne nebrali, keďže doma viac nebol ako bol. Zmena pre nich som bola ja - lebo dostali iné zázemie u nás a tým pádom aj nejaké povinnosti. Na druhej strane však aj zážitky z dovoleniek, výletov ale aj obyčajných dní inak strávených ako doma na mobile.

Prečo si často sama s jeho deťmi? Lebo "On pracuje"? Keď nemá na deti čas, nech ich neberie k vám domov. Ty si nie opatrovateľka na zapískanie. O cudzie deti sa starať a ešte sama.... By ma ani nehlo