Uštvané manželky
Nechcem sa žiadnej dotknúť, uvedomujem si, že žena prvé asi tri roky dieťaťa je v jednom kole nehovoriac o tých čo bývajú v dome. Ale tie čo majú väčšie deti a bývajú v paneláku? V paneláku to je celkom v pohode, aspoň z mojej skúsenosti. Prídeme domov z roboty aj s deťmi, hygiena a umývam podlahy v celom byte. Žena ide na nákup. Príde, deti pomôžu s vybalovaním a dá doporiadku postele. Jeden krát do týždňa varí večeru, ktorá je na dva dni. V pondelok dojedáme z nedele. Večeru buď zohrejem deťom ja, alebo žena a po večeri ja umyjem riad, Žena už sedí v obývačke pri telke alebo PC. Občas v týždni aj vyperie - zapne práčku a zavesí prádlo, niekedy prádlo zavesím ja, keď je ešte v obchode. V piatok upratujeme spolu celá rodina aby bol víkend voľnejší. Chcem ovedať len toľko, že keď sú na domáce práce dvaja, tak je to pohoda.
@hradnapani Sú muži, čo normálne v domácnosti žijú, fungujú a prispievaju prácou, gratis dokonca ale nevyťahujú to potom ako tému číslo jeden medzi kolegami. Proste samozrejmosť.
@terezka1947 preboha, len neprivolávaj kauzu žaneta 😀 😀 😀
USTVANE MAMICKY-------OTAZKA_____uuuplne mimo temu 😀 prepacte 😉
svedkovia na svadbe pocas slubu snubencov-uz manzelov stoja,vsak?lebo som uz videla aj,aj...ale mne to pride,ze pocas slavnostnych aktov sa stoji.....hm?
@sonickaka ja viem, mam takeho doma 🙂 a dokonca mi podakuje aj za ozehlenu koselu.
Napriek tomu, nevidim na tomto prispevku nic zle. Mozno si myslel, ze objavil nieco nove, ale nasiel teplu vodu, ale co na tom? nikoho neuraza a ze by to viedol ako hlavnu debatu medzi kolegami, to sa mi tiez nezda.
@sissy27 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
pozri,sofistikovanejsia je tato,to ano....ale nikdy nevies 😉
lool asi v robote je velka nuda :D
My sme ale blbé. Veď aj my sa pochváľme. Ja som ráno obriadila deti, vysala celý byt, 3x otočila práčku, povešala prádlo, uvarila obed, umyla už 2x riad, bola von s mladším dieťaťom a teraz sa chystám ísť znova von a škvariť sa dokým toho nebudeme mať dosť. Potom ma čaká znova robota. Deti okúpať, dať večeru, umyť riad, žehlenie a potom padnem od únavy do postele. A čo ma čaká zajtra. Manžel je celý deň v práci a nik za mňa robotu nespraví.
Ešte som zabudla dodať, že popri robote sa treba venovať deťom, odpovedať im na otázky "prečo" a s najmenším komunikovať aha, ide brm, brm , kama, pošli gól, haja, ideme tata, kde je kuko, žiža, a celý deň komunikovať až sa niekedy stopnem, že takto komunikujem aj s dospelým. 😀 No ale musíš uznať, že som šikovnica šikovná. 😀
jej to je vtipne...a to kde puštaju pračku raz za týžden...či dva razy? joj pobavil ma...u nas beží každý den🙂
@heros62 Ahoj, no tak si mozte gratulovat ze prijdete cela rodina naraz domov a este je aj casu na nakup a verenie vecere a uz nemate ziadne ine povinnosti okrem rodiny a domacnosti. Rovnovaha sa narusa ak musia byt jeden ci obaja v robote dlho, pripadne maju nepravidelny charakter prace, podnikaju a pod. Potom musia bud niektore cinnosti outsourcovat, ci su nejako nerovnovazne rodovo podelene.
No a tiez taka ta slovenska klasika ze prijdu domov obaja ustvani z prace, ona riesi domacnost a on futbal/pivo/kamaratov .. myslim ze aj toto sa zial vyskytuje este dost casto ...
No ja som bola odjakziva na vsetko sama. Muz zo svokrou domov nazrat sa a vyspat a do roboty! Teraz nedajboze nieco neurobim uz mi vykruikujr aka som bordelarka a pod. A nedajboze ked niecco uprace pocuvam o tom tyzden :D takze nie ustvana manzelka ale unavena!
Dievcata citala som si tych malo prispevkov od @heros62 a nezda sa mi, ze on je ten pravy kandidat na urazky a vysmech....
Co vam uz zasibava, ze kazdeho muza tu musite uplne zhodit???
Zhodu okolnosti asi tusim preco to sem napisal........ved je tu asi 1000 diskusii o tom, ze muz nepomaha a zena iba sedi doma a robi ako otrok- ustvana manzelka- sluzka a pod....
Chcel iba poukazat na to, ze to v rodine tak nemusi byt..........moze to fungovat aj inak.........mozu sa podielat na domacnosti dvaja- spolu a bez stresu....
Moj muz je uplne lavy na prace okolo domu- take technicke....ale v domacnosti teda pomaha dost .a naucil sa to, lebo zil 10 rokov sam.....mamicka mu neprala, nezehlila, nevarila, neuptratovala.... (od 20-tich to musel zvladat sam)
Ano...problem je v tom, ze vacsina muzov sa nepostavi na vlastne nohy po skole.......oni hned prejdu z maminej sukne pod vasu suknu a potom sa 20 rocny chalan stava otec...........Tomu ja hovorim tragedia..... Ani dievca, ani chalan si nevedia predstavit zivot bez rodicov.........hlavne, ze chcu mat rodinu a deti od 18 a samostatny zivot este neskusili, lebo nemaju kde a nemaju za co.........Tragedia 😖 😖 😖 😖 😒 ☹
@cerez No ja to mam podobne kazdy den mam manzela co maka hlavou aj 12h denne... ale vecer ho niekedy po jeho 15tich minutach necham co to urobit, aspon okupat malu alebo raz za uhorsky rok umyt riad 😀 Akoze mne ten jeho clanok pride taky divny...ako vzdy som chcela muza co mi takto pomoze ale myslim ze tento sa necha vykoristovat svojou lenivou zenou, lebo mam pocit ze on je za zenu a robi viac ako zena...Inac u nas na nakupy chodi manzel vsak na to je aby vlacil tazke no nie???🙂 Tyto to maju kusok naopak...
@natalyaas no to poznam az na tu svokru nastastie nie...to mame za to ze sme take dobre! 😀
@heros62 pockaj pockaj nazov clanku mal byt : USTVANY MANZEL!!! 😀
A je to!
@jarmilka1985 tak to si vystihla. Za dobrotu na žobrotu. Ja síce nemám problém so svokrou ale s mamou, stará sa mi do všetkého hlavne do výchovy staršej dcéry a tá ma na oplátku ignoruje a má ma za nič.
@petula8 Presne tak za dobrotu na zobrotu... inac ked sa miesa mama stale lepsie ako svokra...teda ja by som mame vedela aj tak ostrejsie povedat svoje a schladit ju...ale ked je diktatorka asi s tym vela nenarobis...neviem ci sa da ale kusok obmedz kontakt s mamou teda ked nebyvate spolu a malej iba vela vysvetlovat vysvetlovat vysvetlovat a trpezlivosti kooooopec...
ved práve to že je diktátorka s tým si nepomôžem, snažím sa kontakt obmedziť na fakt totálne minimum, ale stále mi hovorí že moja výchova je zlá a len tá jej je dobrá. Výsledkom toho je to, že dcéru som vychovala tak , aby mi doma pomáhala mala tri roky a rada umývala riad, vešala prádlo, štipcovala ho, prach utierala, zametala, dlažbu umývala ale narodila sa mi druhá dcérka pred rokom a vtedy prišiel zlom. Odvtedy sa dcéra otočila o 180 stupňov k zlému, čím viac jej vysvetľujem jej konanie tým je to horšie a horšie, ona vie , že robí zle a tak v tom aj pokračuje. Malej dovolila spávať len počas šestonedelia potom už nie, naschvál hádzala veci zo stola na zem, začala kričať pritom som stála pri nej, stačilo keby mi to povie potichu, takisto prechádzky to neprichádzalo do úvahy, tiež malú budila v kočíku proste nemohla spávať, začala si ničiť svoje oblečenie, obuv, izbu, a vždy očakávala , že keď niečo doničí tak na druhý deň bude mať nové. Musela som jej pár vecí kúpiť, lebo doslova všetky letné veci potrhala a doničila.Nemala som fakt inú možnosť. Mama mi vykrikovala, že na nej ako staršej šetrím peniaze. Pritom malej som kupovala len plienky ( oblečenie som mala po staršej ), vlhčené obrúsky a sunar. A to bolo všetko. Teraz jej kupujem len dva balíky plienok a vlhčené obrúsky a to ma víde na 20 eur a na staršiu mesačne 200euro. A to podla mojej mami stále uprednostňujem mladšiu dcéru pred staršou. A neviem si pomôcť. U nás toto trvá rok, žiarli na ňu, ale hrať sa s ňou hrá len to jej správanie ma ničí, ona ma má za nič aj mi to povedala, vyvoláva umelo konflikty, lebo aby bola stredobodom pozornosti a tak

@lulka12 veeeru,je to take zvlastne,ked tu muz napise aky je on starostlivy...no ale tak,co mu na to napisat-klobuk dole 😀 😀 😀 😀