Už mám toho dosť
Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.
@borkavan ano, pozriem si ten film, dakujem za tip. No je to tak, ako pise aj @janickacrazy ze kazdy v okoli mi rozprava, aka mam byt stastna, ze co vymyslam, ved mam muza, co zaraba, nepije, nefajci, nenadava, nebije ma, chodi kazdy den domov, tak co sa vlastne stazujem. Lenze mne chyba to zakladne, co ma v manzelstve byt a to je LASKA (bozky, dotyky, objatia, sex), PODPORA, UCTA, RADOST, ... Dokazali by ste bez toho zit?? Ja neviem o tom, zeby som sa nejak zmenila. Stale som mila, no on si splnil misiu, ozenil sa, splodil syna, je si mnou isty, tak sa absolutne prestal snazit. O vztah sa musia starat dvaja nie?? Na tom sa snad zhodneme. AKo to tu bolo viackrat pisane, zena sa moze aj na hlavu postavit a ked ten chlap proste nechce, tak sa nezmeni. A on je ako sam tvrdi spokojny a to, ze ja trpim, to ho netrapi, lebo to bud nechce, alebo nevie pochopit.
@borkovan tak som v polke pozerania toho filmu a celkom nechapem, preco som si to mala pozriet. To by mal asi skor moj muz nie? Hned na zaciatku filmu je situacia, ze on dojde domov z roboty, nema co jest, je hladny, nervozny. vycita to zene, ona potom jemu, ze tiez mohol nakupit, ked mal volno 2 dni. U nas? Navarene ma vzdy, nakupene detto, oprate, ozehlene atd... Asi to ani nedopozeram, lebo to, ako sa ten jej muz zacina snazit ma vytaca do vyvrtky.
@hope07 tak len preto, že však aj napriek všetkému, že sa má muž snažiť, skús naopak ty v ňom prebudiť lásku tým, že každý deň mu budeš robiť nejaké tkaéto pekné veci, čo dal ten otec tomu synovi, ten zošiť.
A áno, máš pravdu, vidieť by to mali obaja manželia a hlavne naraz pozerať. Tu ide o to, že ty ešte chceš zachraniť manželstvo a aj napriek tomu, aký je muž sebec. Možno nejkaými takýmito trikmi v ňom prebudíš láskavého a milého a milujúceho manžela.
Ja neviem. vážne. nie som odborník na vzťahy... hlavne ja nie. heheheh.
vo svojej 40-tke som zistila, že som totálne naivná.
@timea7 Mozno mas pravdu, ze ludia trocha zleniveli, ale pracovne naroky su dnes na ludi ovela vacsie ako za cias nasich rodicov. Nasa mama si chodila do prace oddychnut, strikovali na poobednej zmene svetre, rano mi ukazovala, kolko mi stihla ustrikovat 🙂 Zamestnani boli vsetci, lebo komu sa nechcelo pracovat, isiel do chladku a praca bola rovnomerne rozdelena medzi vsetkych, a dnes je kopec ludi prepracovanych a na druhej strane vela ludi bez prace. Neviem, ako inde na pracoviskach, ale u nas je to niekedy des a po takychto dnoch potrebujem pokoj, alebo sa len tak doma porozpravat. Kebyze vtedy niekto na mna este vybehne s nejakymi poziadavkami, negarantujem, ze budem reagovat v pohode. A v tomto by sa ludia mali chapat, o.k. zly den, niekedy je to seria zlych dni a tolerovat sa a neocakavat kazdy den super naladeneho partnera, resp. sa hned zacat obzerat po niekom inom. Lebo to je dnes taka moda.
A este dodam, ludia mozno takisto vela pracovali, ale pracovali na svojom, spolocne a to ich spajalo. V robote si odrobili len to najnutnejsie, dnes niektori ludia vela pracuju, ale vacsina z nich drie pre niekoho ineho.
@borkavan fireproof je skvely film! mozem sa len pridat urcite stoji za to ho vidiet. Ja som ho videla uz asi trikrat a urcite nie posledny 🙂
@jeannna tak, ako boli kedysi zamestnania, kde si ľudia chodili oddýchnuť, sú aj dnes také zašivárne 😒 😒 😒 a tak ako sú dnes ľudia, ktorí prídu z práce vyšťavení, tak aj vtedy boli ľudia, ktorí prišli z práce vyšťavení, nedá sa paušalizovať. A či pracovali na svojom, alebo v práci, únava nastala tak či tak. A nezabúdaj, že ľudia nemali také vymoženosti pre bežný život, ako dnes. Do práce sa vtedy presúvali autobusom, vlakom, čiže cesta na stanicu k tomu, dnes ide nepomerne väčšie percento ľudí autom. Prišli z práce väčšinou do studeného domu, kde bolo treba zakúriť, lebo plyn mal málokto a kúrenie drevom a uhlím bolo lacnejšie. A takto by som mohla pokračovať ďalej, jednoducho život je dnes pohodlnejší, ako bol kedysi a ak aj niekto príde z práce vyšťavený, naozaj mu to nedáva právo byť hnusným na svojich najbližších.
@timea7 No, poviem ti, ze pre mna je to sakra rozdiel, ci robim doma na svojom, ked si zveladujem svoj domov, ako ked driem v praci. Ten pocit unavy je proste neporovnatelny, aspon pre mna.
Do prace cestujem sice autom, ale tie dopravne zapchy, co su v nasom regione, su niekedy ozaj pre pevne nervy, ze zvazujem, ci nezacnem cestovat vlakom, hlavne v pondelok a v piatok.
My kurime aj plynom, ale bol by to velky luxus, tak hlavne kurime stale pevnym palivom. A robi to tak este vela ludi.
A samozrejme, clovek nema byt doma hnusny na svojich najblizsich. A tomu prave treba predchadzat, neprovokovat a nechat partnera v klude. To iste by mal spravit manzel, ked sa vrati domov z prace a partnerka je uvanena a nevyzadovat este aj sex 😖 Je to o tolerancii a schopnosti vcitit sa do partnera. A to sa vela ludom dnes nechce.
@tyrkys44 niektore veci boli take ako u mna uz s mojim byvalym ja som snim bola 10 r. a z toho 7 rokov vydata a u mna to bolo horsie a tazsie. povedala som si stacilo a podala som ziadost o rozvod o deti sa nikdy nezaujimal a nestaral kazdy v okoli vydel aka som znicena len jemu to bolo jedno. o laske s jeho strany on nevedel co to slovo znamena v nedelu ma pustili s nemocnice skolabovala som doma cele roky ma nicil som len nieco vyse mesiaca po rozvode. 19 mam dalsi sud lebo neplati vyzivne na deti. uz pol roka nedal nic to ze je sedliak to viem uz davno. naspät by som ho nechcela aj ked bol za mnou v nemocnici. tie jeho klamstva vydieranie psychicke tyranie stacilo.
možno ho proste už fyzicky nepriťahujes a preto nechce sex ... a potom sa citis nelubena.
@blairgossip ale povedz, ako sa toto môže stať, že žena, ktorá sa o seba stará už prestane priťahovať svojho vlastného manžela???
@emilia25 je krásne, že máte s mužom taký pekný vzťah, na na to, aby to bolo takéto musia byť dvaja, keď sa snaží jeden, tak to nestačí. Viem, o čom píšem, tiež žijem už roky vo vzťahu, o ktorom som si myslela, že existuje len vo filmoch. A zažila som aj niečo podobné, ako tu ženy opisujú, aj keď nie až v takej forme a ver mi, že som sa snažila robiť pre zachovanie manželstva maximum. Potom mi došlo, že sa snažím sama. Som tým istým človekom, ako v prvom vzťahu a predsa ten vzťah skĺzol do stereotypu, do uprednostňovania svojích koníčkov pred časom stráveným s rodinou, do odmietania spoločných aktivít. Tak som si povedala a dosť, urobila som preto maximum, nemienim sa zožierať ďalej. Bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života, o terajšom partnerovi som vtedy ani nechyrovala, no pre mňa bolo úľavou už to, že som bola sama, že som sa prestala márne utešovať, že sa niekedy niečo zmení.
@hope07 myslím si, že tvojho muža môže zatriasť už len žiadosť o rozvod na stole 😖 😖 😖 😖 ak vôbec. Ja by som ju napísala, sadla by som si k nemu a povedala mu, že už ďalej takto nevládzem žiť, že mu to už dlho naznačujem, dokonca hovorím priamo, ale on ma nepočúva. Že mám tú žiadosť (návrh na rozvod) napísanú pár dní, ale váham, lebo ho stále ľúbim, prežili sme spolu úžasné chvíle, máme spolu dieťa a ja akosi nemôžem uveriť, že by sme mali po zbytok života žiť vedľa seba ako spolubývajúci - bez spoločných zážitkov, dotykov, milovania,že by sme nemali spolu zostarnúť. Že odídem na nejaký čas k rodičom,nechám mu priestor, nech si všetko premyslí a ak má záujem obnoviť to pekné, čo medzi nami bolo, ja urobím maximum, aby sme boli všetci traja spolu šťastní. Ak nie, tak mu želám v ďalšom živote veľa šťastia, no ja nedokážem žiť s pocitom, že som doma vlastne inventárom, že si ma muž nevšíma. o novom vzťahu by som absolútne na tvojom mieste neuvažovala, ak žiješ dlhodobo s pocitom nemilovanej, tak sa ti každý muž zdá ideálny. A keby aj bol, nie je dobré skočiť zo vzťahu do vzťahu, treba ten prvý nechať v sebe doznieť, nájsť samu seba.
@borkavan tak ano. Hnusoba ma vela podob a ludia maju kadejake povahy. Preto zijem bez partnera. Neviem ci docasne alebo natrvalo. Ale sama nezijem a ani sa tak necitim. Viem ze za to platim vysoku cenu ale lepsie riesenie som zatial nenasla. Jedno viem ale isto. Ze nie som masochista a nepotrebujem trpiet. Do pripadneho vztahu som ochotna ist len s clovekom s ktorym mi bude lepsie ako samej so sebou. Ale uz to tu pisem pricasto a davam si preto pohov. Howgh🙂
Inac tiez ženy nepochopim ked mužov obskskuju ako deti a potom sa čudujú ze su na všetko samé.u nás napríklad vecer ja umývam riad syn utiers a muz zsmets.vsetko je porobene za chvíľu.ale ako si ženy učia tak to majú.
@emilia25 ja to tiež nie som schopná chápať 😒 😒 😒 . Ide ale o ženy s nízkym sebavedomím, vychované tak, že žena má počúvať muža, neschopné prejaviť svoj názor. Ak sa k tomu pridá ešte to, že mu chcú na začiatku vzťahu ukázať, aké sú šikovné a zvládnu všetko samé, ak majú tendenciu po jeho kritike snažiť sa ešte viac a nie ho stopnúť, tak to dopadne tak, ako je v týchto smutných príbehoch. Takéto typy mužov vyhľadávajú takéto typy žien, lebo vedia, že sa budú presne takto správať 😒 😒 😒
@emilia25 inak vy dvaja ste tiež extrém, čo sa týka toho divadla na verejenosti. Ale zas, ked to tebe vyhovuje, tak super. Ja by som zas takému mužovi neverila, čo bude vykrikovať všade ako ma miluje na plné pluca. Je to teatrálnosť a vždy je zatým niečo.
Ale zas... ako hovorím, nežijem s vami, nepoznám vás a isto ti dokazuje lásku aj inak ako vykrikovaním po ulici. Je to vlastne taký talianksy spôsob, teda bez hádok.
A tiež nechápem ženy, čo doma všetko robia... veď mne by sa to ani nechcelo a ani sa mi to nikdy nechcelo. ale na druhej strane takéto ženy obdivuje, čo sa vedia obetovať pre domáce práce a kmitať jak divé, len aby bolo navarené, nakupené, upratané... a muž prišiel domov spokojný.
vždy som si mysleola, že takýto muži potom su super, ked maju doma všetko na poriadku a oči otváram, že aj takýto muži su sebci a vlastne ignoruju ženu.
a nemyslím si, že je to tým full-servicom. Proste aj keby ich zapájali do domácich prác, tak bych zas bolo zle, že ani navarené nie je.
@jeannna si sama? je super, že to berieš takto pozitívne. a držím palce, nech stretneš toho pana pravého. Ja som sama bez partnera, ale nevyhovuje mi to takto. Ale čo už. Lebo sa hovorí, každý chvilku ťahá pilku, a ja bych si už rada vyložila nohy na chvílu a nech tu pilku potiahne partner.
@timea7 tak aj ty si takto opustila muza a teraz si stastna s inym? To je super, uz si druha, aj @janickacrazy sa tiez zbalila, zazivala takmer to co ja a teraz je stastna. Som stastna za teba a gratulujem, aj obdivujem, ze si dokazala odist. Ak mozem vediet, kludne aj do ip, mala si deti, ked si odchadzala od ex? A dakujem aj za ten tip ako a co mu povedat s tym rozvodom na stole...
@borkavan baby, dakujem. Ale musim uviest na spravnu mieru, mozno som to tu ani nepisala, ale ja sa nestazujem, ze on s nicim nepomaha. Tiez nie som ten typ zeny, ktora spravi zo seba sluzku. Ano, ma navarene, oprate, ozehlene... ALE on zase musi aspom raz upratat. Jednoducho toto sme si vysvetlili este na zaciatku manzelstva, respektuje to. Vez tyzden aj kupi nejake malickosti napr chlieb, ked uz chyba. V tomto problem nie je. Problem je, ze ma ignoruje ako zenu a pritom nie som skareda. Dbam o seba, cvicim, nosim veci niektore, co som nosila este na vysokej... A ha viem, ze ho pritahujem, lebo na sex narazky mava. Lenze ja k sexu potrebujem lasku, zaujem, tu od neho necitim, tak potom sex odmietam a sme v takom jednom kolotoci ☹
@hope07
mozno jeho sposob prejavovania lasky je iny ako tvoj, velmi pekne o tom pojednava knizka pat jazykov lasky.... mozno to, ze on nieco spravi na dome, je pre neho prejav lasky...
ako reaguje, ked sa k nemu pritulis, objijmes ho, vyznas mu lasku?
ja viem, ze je tazke, ked niekto nehovori nasim jazykom lasky, al mozeme ho k tomu viest... a ziskavat si ho svojim spravanim...
niet nad milujucu zenu 🙂
rozvod nic neriesi, iba nici, zranuje, ublizuje
@mima4 Dakujem za reakciu, uz som to tu pisala, knizku som citala aj ja, aj on, nic si z toho nevzal. Ja mu uz lasku nevyznavam, lebo som to robila posledne roky len ja a uz ma to jednostranne naozaj nebavi. Ked som sa chcela tulit, bol jak poleno, ked som dosla aj s malym k nemu do postele, ze sa vsetci pritulime, otocil sa chbrtom... odmieta poradne, odmieta vsetko, on je spokojny, ja nie, jemu to je jedno, no skoda reci.
@hope07 presne o tom to je, on je spokojný a vobec nerieši, že ty spokojná nie si a tu je tá chyba, je to sebec
@hope07 pozri ja si myslím, ze sa to tu bude stale točit len dokolečka a dokola - ty chceš a on nie, tak o čom? Bud si zvykni na takyto zivot , ak su tam pre teba nejake vyhody - finančne - ake ine, ze? Alebo sa zariad po svojom inak. Je to tvoj zivot, mozeš ho premrhat čakanim na zazrak, ktorý mozno nepride a mozeš ho prezit ako tako spokojne. Mas jedno dieta, všetko sa da.
Prečítať si nejaku knizku samo o sebe nestači, bez snahy...to by som uz ja osobne bola dokonalym človekom čo knih som prečitala a nie je to tak. Svojim sposobom sa ti čudujem, ze si uz davno nezvazial tu odluku - mozno by to pomohlo aby sa uvedomil , on asi neveri, ze odideš, ze si tak brutal nespokojna...
@hope07 moj muz bol taky isty...zmenil sa ked som si zariadila zivot podla seba...vypadla do fitka kavu ...kurz jazykovy...ked som zacala o sebba dbat nechty kozmetika...potom som zahrala trosku naivku zavolala som mu ci po mna nepride na aute ze ma tlacia lodicky, boli hlava..pri predstave zeby som sla taxikom(balil ma raz taxikar) tak prisiel vzdy....predtym mu to bolo jedno...odvtedy ked poziadam posluchne ...predtym mal vseetko na haku
@svetluska82 Si dobrá....... 😉

@sannn tak to nevzdavajte... verim, ze je to tazke... urobte s manzelom maximum pre zachranu vztahu... kompletna a harmonicka rodina je to najlepsie co dietatu mozete dat.