Už mám toho dosť
Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.
@charity Zato nemusí byť hned psychopat. Ja tiež poznám jedného takého, manželku prehováral na tretie bábo asi 5 rokov, ona stále nechcela, no nakoniec že dobre, dieťa sa narodilo, dokonca to bol syn, o ktorom on tak sníval a on ju začal podvádzať a o pár mesiacov ju opustil. Akože tiež som to nepochopila, pritom to bol taký v pohode chlap. Rozhodne mi nepripadal ako psychopat.
Baby ďakujem za povzbudenie. Viem ze hlavnú vinu má môj muž a nie tá jeho milenka. Viem ze keby nebola táto bola by iná. Veď aj bola. Len tie predtým nemal rád. Do tejto sa zamiloval a nehľadí naľavo napravo. U nej má vytáča to ze žije na úkor deti. Myslím finančne. Ja žijem s deťmi z menej peňazí než ona sama. A jasne ze som ja ta zla, viem ze asi jej natlacil nejaké kaleráby. Viem to z ich komunikácie čo som čítala. Ona mu radila že keď je všetko pravda co jej povedal. Že si nezasluzim nič iné len nech ma vyhodí z domu. Nič nevie dievčatko. Ešte škaredo dopadne. On klame tak ako iní dýchajú.
Ja sa s deťmi rozprávam. Presne to co mi tu bolo poradene. Že aj mamine nie je teraz dobre. Že sú už veľkí a potrebujem aby aj oni mne pomáhali. Stačí keď sa chalani nebudú stále bit 😀 medzisebou. A že ich ľúbim. Aj tato. Že nás budú mať oboch atď. Ja mu pokiaľ bude normálny a bude chcieť deti brániť nebudem. Nemám problém aby ich mal cez víkend.
Ja by som z domu vypadla len to by on musel prísť cez deň. Nie keď príde v noci. On už totiž chodí o pol jedenástej. O deviatej atď. Jasne ze mu nevarím a nezehlim. Nie som na hlavu. On doma tri týžde nič nespravil. Ale že nič.
Rada by som to vydržala a ovládala sa stále a neriešila s ním nič. Nie vždy to ide. Hovorím nemať ho na očiach som šťastná. Len príde v noci keď idú deti spat a čo? Nie je trošku drzí? On sa s nimi porozprávať o rozvode nechce. Je to zbabelec čo si myslí že oni nič nevidia a nepocuju.
Ďakujem za tip na kvapky. Pozriem to.
@janickacrazy podobne. Vlastne tak nejako to bolo u nás. Prehovaral ma na druhé ešte starší nemal dva roky. Ja som nechcela. Necítila som sa na to. A nakoniec z toho boli naše dvojičky. Áno druhé su dvojičky. V úvodnom príspevku som o tom moc nechcela písať. No a to bolo radosti. Ako mi on sľuboval že ma vždy podrží a nikdy nás neopustí. Lebo ja som sa toho bála už vtedy. Nejak som mu podvedome neverila. No a potom to už išlo dole kopcom. Nie z mojej strany. Ja som ho strašne ľúbila. Ale u neho som to už necítila. Je to nadlho. On by sa asi ani teraz nerozvadzal keby som na to neprišla.
@tyrkys44 Asi si ťa chcel tými deťmi k sebe pripútať. Mne to teda tak pripadá. Tej kamošky ten jej bývalý manžel už má druhú ženu a s nou aj dalšie bábo a žijú v zahraničí. Nechal ju tu bez mihnutia oka s 3 deťmi samu. Aspon že deti si občas zoberie.
@janickacrazy nie. On chcel dieťa. A keď on chce tak ma. Asi tak. Vždy hovoril ze chce tri deti. Na mne mu asi moc nezáležalo. Aj keď hral to dokonale. Už viem ze ten chlap ma nikdy nemiloval. A možno to ani nevie. Chcel rodinu. Deti. Ženu a frajerky. Teraz chce mať slobodu a frajerku.
@tyrkys44 Jaj tí chlapi, sú ako malé deti. Vždy chcú to, čo nemajú. 😀
@charity presne, pre deti je všetko znesiteľné pokým môžu dôverovať rodičovi. Nič nie je horšie ako sklamať dieťa klamstvom, tajnosťami (ktoré majú vplyv na ich život). Deťúrence ak sa im podá rozumne realita, dokážu byť úžasnou posilou - majú prirodzený dar byť pozitívne v každej oblasti, a dodať silu mamine... nepodceňujte svoje deti ...
@stanulienkat alr prosim ta .raz musela zistit ze nor je solo..oskrem toho zriedka byva ze muz po 40 je slobodny
@lucinka511 vacsina muzov je uz v 40-tke aj rozvedenych. A v dnesnej dobe poznam veeela slobodnych. A nevies co jej natlacil do hlavy, ze ake ma nestastne manzelstvo a ze je v rozvodovom konani. Mne keby zahol muz, tak kladiem vinu predovsetkym JEMU
Ano baby ja súhlasím, ved ja si stále čítam články na internete o výchove, kde radia ako takto postupovať , čo povedať. Deťom treba povedať pravdu, aj ked samozrejme nie všetko, ale tak nech vedia.
Ta jeho milenka od začitaku vedela kto on je a kolko a deti. Ved on sa kamarati s jej otcom. Ble fuj. On jej našiel prácu, pekne sa o nu postaral. Ona dokonca bola s našimi detmi v aute, ked ju viezol k jej rodičom a on išiel k svokrovcom. To som robila iný bordel. Od vtedy s nimi nebola, radšej ide len s nou a deti nechá doma. Bol s nimi dva tyzden dozadu u svokry a nu nebral. Pytala som sa detí, či s nimi bola ta teta. A možno sa už rozišli, kto vie.
@tyrkys44 Detom vysvetli, ze tato si nasiel tetu a preto je rozvod. Lebo psychopati skusaju hadzat vinu za rozvod na exky a deti uveria zvycajne tomu co pocuju ako prve. Nikdy im neklam. Lebo az dojdu na to, ze tato klame bezne a Ty si vtedy a vtedy zaklamala tiez, tak nebudu mat komu verit. Ale ked budu vidiet, ze mamina vzdy hovori pravdu, budu si realitu kontrolovat u Teba.
@charity neklamem. Toto som deto povedala. Ze tato maminu už nelubi a ma inu tetu, tu co s nimi chodila ked išlli k babke. Raz sa ma syn opytal, že mamiii, a keby tá teta umrela, nemuseli by sme sa sťahovať? Alebo, načo bude tatovi tolko izieb? Lebo mame dosť velký dom. No moje hlavičky mudre. Je mi to luto, ale bude nám dobre. Motivujem ich.
odíď.si v najlepšom veku,ešte ta stretne nieco nové úžasné,niekoho koho budes milovať a s kým budeš stastna 🙂 držím palce!
@stanulienkat no vidis.od zaciatku to vedela.kolko deti a ze je zenaty.kazda normalna da ruky prec.ale ju asi pekne si bydrziaval.ved aj autorka pise ze na ju sa viacej love ako na deti...zalezi od charakteru..nam doma vstepovali ruky prec od zenatych
@lucinka511 ale ona sa slecinka raz dva zdekuje. Uz to nebude len to krasne videnie sa kade tade. Uz bude chrapun bez zeny, si ju moze nasackovat domov a on raz dva pride na to aky komfort doma mal a bude to pozadovat aj od nej. A ona bola naucena, ze za nou chodil najedeny, v opratom a niekto to teraz spravit bude musiet....tak ako to zaclo tak to aj skonci, len skoda, ze dvaja hlupaci znicili jednej zene ideal o krasnej fungujucej rodine...
@mima283 ano len ja keby som bola tyrky ja im dvom holubkom mecham kazdy vikend deti.nech si uz zacnu uzivat aj starosti...tak ho posle mlada hned kade.lahsie
@lucinka511 a nasla by som si mladeho milenca a davalo im najavo aka som fit a plna energie a strasne by som im bola vdacna za to, ze si mozme robit take krasne vikendy ako som este nikdy nezazila, len vdaka tomu, ze su oni s detmi 😁
@lucinka511 ale neviem uz teraz ci to bolo tu alebo nie, ale tusim, ze sa autorkin syncek pocikava z toho co sa deje, takze deti by asi boli radsej doma
@mima283 ale to pocikabanie prejde.mozno ke to len docasne kym sa s tym deti nevysporiadaju
@mima283 mne stačí keď s ním nebudem bývať. Ak si niekedy niekoho nájdem tak nie preto aby som s ním provokovala či sa chválila. Nateraz mám chlapov plne zuby. Neverím len tak niekomu a nevyspim sa len tak s niekým. Myslím že na toto teraz pripravená nie som. A v budúcnosti by som uvítala skôr milenca než trvalý vzťah. Posledné čo chcem je viazať sa. Alebo aby som deti traumatizovala. Majú toho dosť aj teraz.
@tyrkys44 samozrejme 😊 ved to su len take recicky vies ako 😁 je mi uplne jasne, ze posledne po com teraz tuzis, je nejaky dalsi chlap z ktoreho sa bohvieco vykluje 😉 drzim palce do buducna a dufam, ze raz to cele preboli a najdes si dokonaleho milenca a vaznu znamost v jednom, ktoremu bude zalezat na tebe a samozrejme aj na detoch 😊
@tyrkys44 tak jasné, že na chlapov teraz nemáš ani pomyslenie, ale tak dohodnúť sa s nejakým kamošom a trochu poprovokovať manžela by možno nebolo od veci 😀
@mima283 ďakujem pekne.
@janickacrazy myslím že toto by teraz nebolo rozumne. Nebudem mu dávať pred rozvodom vodu na mlyn.
Držím ti palce pri rozvode ❤ buď silná!A vytrieskaj z toho sebeckého chrapúňa čo najviac!Prajem ti nejakú sudkyňu feministku.
@bruneta880 ďakujem pekne. Budem sa snažiť 😀

@tyrkys44 ja by som asi prestala davat uplne energiu do manzela. Ziadne pratie,ziadne varenie, ziadna komunikacia a hlavne ....skus sa nastavit na neocakavanie.jadnoducho od neho nic neocakavaj. So synom je mi to luto.....to hmkanie mozu byt tyky.....skus si pozriet bachove esencie rescue remedy a davat mu par kvapiek do caju a skus si ich dat aj ty, mozu ti pomoct preklenut tazke obdobie. Ja ked som sa rozviedla a ex nejavil o syna zaujem,dokonca ho oklamal tak ze mal maly depresiu( bol este v skolke) Povedala som synovi pravdu ,detskou recou ,ale tak aby to pochopil. A exovi som dala ultimatum, ze sa bude spravat ako otec alebo syna uz neuvidi...nastastie sa vsetko zmenilo a teraz mame vyborny vztah s ex....deti ked podrastu budu tvojou velkou oporou,budu tvoji velky partáci.....skus sa s nimi porozpravat ,uprimne, ze potrebujes pomoc, potrebujes aby ste drzali spolu, nech ti pomahaju( napr.aj s najmladsim) ak mas dobre kamaratky ,mala by si ich taktiez poziadat o pomoc, na to kamarati su......a kym si nenajdes byvanie bud rada ze nie je muz doma,aspon sa nemusis na neho divat :( a este by som sa asi snazila kazdy vikend niekde vypadnut. Aj s detmi.....na chatu, k rodicom....jednoducho aby som ho nevidela.....