Už mi praskli nervy - svokra neustále porovnáva vnúčatá.
Zeny dnes sme sli svokrovcom zavinsovat stastny novy rok miesto toho miesto toho som sa s manzelom pohadali so svokrou..Ide o to ze ja mam dvojrocnu dceru a svagrina (muzova sestra ) ma 3,5 rocneho syna..odkedy sa moja dcera narodila neustale svokre na nej nieco vadi..predovsetkym to ze je vraj pomalá..ze vsetko robi neskoro..- pretocila sa na brusko ked mala 4,5 mesiaca, sadla si ked mala 7 mesiacov, chodit zacala v 11 mesiacoch uz sa aj sama pekne napapa oblecie, len rozpravanie mame ešte take ze rozumie aj vie zopakovat slova ale vacsinou ešte rozprava svojou hatlaninkou..boli sme aj u lekara na prehliadke vyjadril sa ze je to v poriadku a ze to co vie zatial povedat staci..teraz sa ucime na nocnik nakolko doteraz ho nechcela ani vidiet..najskor pindala ze akoto ze v 6 mesacna ešte nesedela..hovorim ze kde je problem ze vas vnucik (svagrinin syn) si sadol sam az v 10 mesiacoch a nik to neriesil.: odpoved: To je ine on je chlapec..chlapci su lenivejsi..teraz zase riesi preco este plynuje nerozprava..hlavna vec ze svagrinin syn zacal rozpravat az teraz v troch rokoch ked nastupil do skolky..ale to je zas daco ine lebo to je chlapec..ked moja dcera koli niecomu zafnuka alebo sa rozplace tak je hned rozmaznana..ked place svagrinin syn..tak asi mu nieco je..preto place! Proste odmalicka je moja dcera pre svokru rozmaznana leniva a spomalena ale svagrinin syn je sikovnucky milačik..a ked uz aj dnes domna hustila ked som jej obliekala vetrovku a sli sme vonku ze preco sa taka velka kofa ešte neoblieka sama tak som to uz nevydrzala a vsetko jej vytmavila..lebo ked som zas poukazala na to ze ani vas vnucik sa neoblieka sam tak hned spustila ale to je chlapec od neho to nemozes chciet..tak som uz na nu nakricala ze mam z toho jej choreho porovnavania uz nervy a nech s tym laskavo prestane lebo vnucku videla naposledy..( ano aj manzel sa do nej pustil)..tiez uz ma na to nervy..
Ach, ako som sa vytočila! Ja by som jej už dávno povedala niečo pekne od pľúc! Ináč, mňa, ako matky chlapca, by sa teda dotklo aj to, že chlapci sú lenivejší, pomalší a neviem, čo všetko ešte. Takže na mieste švagrinej by som určite bola na Tvojej strane a snažila sa tieto reči stopnúť. A ona sa ešte vytešuje? Veď to o jej dieťati hovorí jej vlastná mama?! Buď rada, že muž je na Tvojej strane, na svokru sa vykašli. Nešla by som tam už. A povedala by som jej, prečo!
hm, vieš ako sa hovorí....vnúčatá os dcéry sú bližšie ako od syna...😉
chápem ťa, ale svokru treba brať s nadhľadom a sebe si mohla ušetriť blbé správanie...
tiež moja svokruška rada porovnáva, ale nedovolim si kričať po nej...🙄
Mali sme to iste.Uplne.Nasa dcera uz ako dvojrocna mala chodit na nocnik ozpravat plynule najlepsie dvoma jazykmi....svagrinin ako trojrocny idiel do skolky s plienkami a ako patrocny este nerozpraval ale to bolo v poriadku lebo je chlapec podla svokry.A vies co?Cas ukazal,ubehlo 10 rokov mamdceru jednotkarku sikovnu sportovkynu synovec je stvorkar a problemovy v skole.....nie netesim sa ale cas ukazal ....
Daj tomu cas, a dolezite je ze ty vies ze mas sikovnu babu a mimochodom svokra doteraz ospravedlnuje synovcove problemy a prusery v skole len dovody su ine.Ja som pysna na dceru a vzdy ked mozem ju pred svokrou a svagrinou chvalim a posielsm fotky z jej uspechov a viem ze aj ked to nedaju navonok vidiet stve ich to...
A pockaj ked pride druhe dieta....ale to uz je iny pribeh ale este vacsie psycho
Drzkaj sa cas vsetko ukáže
Tak máš po probléme... Určite sa ti uľavilo... A najbližšie ked sa so svokrou stretnete bude kľud a ak náhodou ani tak nie, tak odídeš zase s tým že už na návštevu neprídete... A aj by som to dodržala
tak uz davno si to mala so svokou ukoncit a tak raz do roka sa stretnut na ihrisku, ak bude chciet ... ide predsa o tvoje dieta a tvoja povinnost je tvoje dieta ochranit , v tomto pripade nestratavat sa s tym kto mu ublizuje ak nechces potom riesit traumy a blokady ktore bude mat... ak sa nevie svokra spravat a neprejavuje k vnucatku lasku nevidim motivaciu, preco by ste sa mali vlastne stretavat ... nikomu to nic dobre neprinesie, je to vyzva pre teba aby si sa presadila ako sebavedoma matka, drzim palce
@deti95060810 Ale tu nejde len o to, že to svokra hovorí svojej neveste. Ona to hovorí pred tou malou. Že "kofa"? To čo je za babku, že toto povie vnučke? A v zápätí, že vnúčik, dvakrát tak starý, nevadí, že sa neobliekla sám, lebo on je chlapec! (Ako keby chlapec znamenalo, že je retardovaný.) Veď tá malá vidí sama, že babka robí rozdiely. Ako sa má, chudiatko, cítiť? Zastala by som sa svojho dieťaťa, pri všetkej úcte k mužovej matke.
Sama obliekať????2 ročná??? Preboha ved už zasa je to malé dieťa ok niektoré sú extra super nadané deti ale zasa na rovinu je to ešte fakt male dieta preboha nemá už vedieť čítať a písať???a čítam aká šikovná normálny vývoj v 7 si sadla? Super v 11 chodila? Paráda není čo riešiť podľa mňa závisť že si všetko dokázala bez jej pomoci...alebo chce zamaskovať že vnuk je starší ale Oto pomalší oproti tvojej dcérke...ináč si to neviem vysvetliť....nech všetko dopadne v tvoj prospech...všetko dobré v novom roku..🤗🤗🤗
@h2 presne kto iny by sa mal dietata zastat ked nie matka toto som sa pytala aj manzela, ked ma obvinil, ze som vyvolala napatie.
Ja len zasnem nad tym zmyslanim ako to zametaju, ze prosto ja nevidim dovod preco by dajaka nevesta potrebovala vyvolat konflikt zamernev rodine kde je vsetko ok preboha ked mozu zit vsetci stastne. Kto by to zamerne robil a naco.
@mila19 jednoduche to nie je to je pravda, ale ide o to dietatko nie o to ako sa citi svokra ci svokor, to je dolezite aby to nepocuvala ako ju zhadzuje to nie je dobre pre nu ... s manzelom to treba najskor prediskutovat a presadit si svoje ... teraz je dolezite pozerat na potreby dietata nie ostatnych, male sa chudatko nevie same branit, na to ma matku, rodicov aby sa jej zastali .... ja som mala podobnu svokru hned vo dverach uz porovnavala a vycitala ... uz sa stretavame tak 2x do roka max
Tak gratulujem, super, že si sa odhodlala jej to vytmaviť a ešte viac super, že muž bol na tvojej strane. Nechodievajte k nej, keď nemá rada vnučku. Moja svokra má od syna dve vnučky a od dcéry dvoch vnukov, kde obe staršie aj mladšie deti sú rovesníci s polročným rozdielom (moje sú tie staršie)
Nikdy nerobila rozdiely, miluje ich všetkých štyroch rovnako, všetkým dáva rovnako, venuje sa im, vždy rada pomerkuje, všetkých chváli.
Tak mi napadá, že i tie ženy - svokry, kedysi dávno boli nevestami a mamičkami malých detí. Prečo zatrpkli tak, že sú ochotné riskovať šťastie svojich - teraz už dospelých - detí?
Čo sa v ich živote stalo, že celkom zabudli na to, kým boli a stále ešte sú. Matkami.
Ale ani jednu neospravedlňuje neľahký (alebo nejaký) údel k tomu, aby svoje nešťastné vnútro akokoľvek vylievali na svoju nevesty.
Treba si uvedomiť, že svokrine divné správanie nič nehovorí o Tebe, ani o malej dcérke. Ale iba a jedine o jej vnímaní sveta, jej myšlienkových pochodoch a jej vnútre.
Pokiaľ máš čisté svedomie a správaš sa voči nej ako matke svojho muža (je protivná, ale stále je to jeho matka...) , daj jej najavo, že Ty a aj jej vnučka ste súčasťou jej života, rodiny a buď bude ďalej nezmyselne bojovať a ničiť život aj svojmu synovi, ale potom svoju vnučku najbližšie uvidí pri nástupe do prvej triedy a potom možno po maturite. Alebo vás začne rešpektovať.
@deti95060810 nehnevaj sa namna ale brat ohlad ok ale dieta by mi bolo prvorade a isto by som si ho nenechala urazat. A podla mna vobec nemala blbe spravanie. Ja na jej mieste uz by som jej to davno povedala 🤔
Tiež sme mali v rodine dieťa co v 6 mesiacoch čítalo filozofické knihy, v 7 zabehlo svoj prvý maratón a v roku ovládalo snáď 4 svetové jazyky....proste top vnúča zo všetkých vnúčat pod slnkom a svetový unikát celé detstvo.
V 30 je z neho zadlzeny alkoholik ale nevadí, babka už veselo porovnáva pravnucata co ktoré vie lepšie.. Mimochodom ja som bola celé roky pre babku vnúča najväčší nepodarok, chodiaca katastrofa a neviem co ešte no a v dospelosti sa to otočilo a som ta najlepsia a zase pili ostatným uši vychvalovanim mňa.
Vôbec sa s týmto porovnávaním malých detí netráp, áno maličké deti su veľmi rozdielne lebo každé ma svoje tempo vývinu, ale to absolútne nic neznamená ani nevypoveda o tom aké bude v dospelosti.
Svokru nechaj vo svojej ilúzií nech si vychvaluje, úplne ju ignoruj, ty si sama poznáš dieťa a vieš ze je šikovné. Keď už ťa naozaj vytočí pripomeň jej ze najbližšie (geneticky) je zene dcéra jej syna, takže svokre je vlastne najpodobnejsia práve tvoja dcera. Takže ak je pomalá, rozmaznana, nevie sa v 2 sama obliecť do bundy a zaviazať šnúrky na topankach tak je to zrejme tými nepodarenými svokrinymi genmi co mala zdedila.... ..
holt robíte co môžete ale genetika nepusti no 😁
Urobila si to výborne. Teraz len vydržať a zbytočne si nič nevyčítaj 😉
Povedala by som jej na rozum poriadne všetko od srdca a viackrát by som tam nešla. Dovi dopo
viete co bola uplna topka zeny?..ked mala moja dcera asi tak 11 mesiacov zacala mi svokra vycitat ze sa nereaguje na svoje meno..ze s nou bola na zahrade zavolala na nu menom a dcerka nic..a ze to by uz v jej veku mala..Hovorim ano svokricka..az na to ze vasa vnucka sa vola Matilda..nie Martina..ako ste na nu volali vy..
na vysvetlenie: svokre sa meno malej nikdy nepacilo (tak asi ako vsetko na nej)..tak ze ona ju bude volat martina (svokrina sestra sa tak vola)..samozrejme ze na meno Matilda dcerka reaguje..
Bože, tá tvoja svokra že ale riadna p*ca
Ale veď to neporovnava svokra, ale ty.
Zakaždým, čo svokra poukáže na niečo, ty sa ocapis s tým, že ani ten chlapček to nevedel a podobne.
Prepáč, ale aj ty dosť prilievas vodu do ohňa.
Chudák svagrinna
Spmätajte sa obe ! Vieš čo by som ja dala za to, keby mi malá chodila v 11 mesiacoch ? A že opakuje aspoň mama ?
Nevieš si to predstaviť.
Neriešte blbosti. Na jej poznámky buď povedz, že si to neprajes, že mala je zdravá a nech nehľadá na nej chyby, alebo odpovedz, a veď ona je knedlík. Alebo že sa naučí. Alebo že je po otcovi 🤗
Jednoducho taktne a s humorom.
Svokru nezmenis. Ona si to možno ani neuvedomuje, že sa ťa to dotýka.
Ona to berie možno ako súčasť konverzácie.
Hádam to nie je tak, že by vašu malú neznášala a robila jej prieky.
Porozmýšľaj nad tým.
Porovnávanie vnúčat poznám, niekoľko krát som si aj svoje povedala (mám tri deti, svokra má 7vnucat a tak ma s kým porovnávať), ale ešte má to nikdy tak nevytocilo aby som jej povedala, že deti vidí naposledy.. chápem že si nahnevaná, ale podľa mňa to je príliš silná vyhrazka..
@jana_eyre_2 poviem ti ze aj ja som clovek ktory potrebuje vela aby sa nahneval alebo urobil nejake taketo radikalne vyhlasenie..moja dcera je na svete 2 roky a za tie dva roky na nu nevie najst mile slovo..vkuse je na nej nieco vadi..komentuje jej vyzor pritom je to krasne dievcatko..blond lasky velke modre oci..nie je ani chuda ani tucna taka akurat..podla svokry je vsak moc chuda mala by viac jest..je malo pohybliva..kym dcerka dorsila jeden rok podla svokry vkuse škulila.co bola uplna hovadina..stale sa jej proste zdalo ze škuli..tak som ju raz zobrala s nami na poradnu kde jej aj doktor musel potvrdit ze nie neškuli...ja viem vela zniest ale proste ked sa to uz nazbiera tak jednoducho cloveku dojde trpezlivost..
Ja som mamou už coskor 8rokov, svokra už tiež všeličo riešila a porovnávala (nejako sa mi nechce spomínať konkrétne príklady, je ich však mnoho). ale jednoducho nedokázala by som ju pre takéto veci potrestať tak, že jej vezmem vnúčatá.. nevidí ich často, majú ju radi, aj keď rozpráva zväčša o tych druhých.. príde mi to krute.. ale rob ako uznas za vhodné, je to tvoj život..
@jana_eyre_2 ale ona nedava nijako najavo ze ju ma rada..vkuse len kritika..ja som nikdy nevidela nejaky prejav lasky od starkej smerom k vnucke..
Robíš dobre. A aj si dobre urobila, že si jej povedala svoje!!!
Keby moja svokra malú neustále kritizovala a nenasla by pre ňu pekného slova, oslovovala by ju iným menom ako sa vola a potom ti ešte vyhodila na oči, že nereaguje na meno (wtf)????? A volala ju kofa a neustále zhadzovala, že je horšia ako jej bratranec, tak tomu verte, že by vnučku nevidela a vôbec by ma netrápilo, či si myslí.
Ale osobne si myslim, že nemá rada teba a prenáša to na vnučku.
Tak to je fakt smutné.. a ako reagovala na tvoje slová?
@vinejka6 my sme so svokrou nevychadzali zle az kym sa malá nenarodila..odvtedy to ide dolu vodou zacalo to uz od perinky ked prisla sovkra za nami do porodnice a ked uvidela malu prve co povedala bolo: Akesi ma divne usta krivé..skoro som odpadla tam..
@vinejka6 po mojich skúsenostiach je to skôr spojené s tym, že je nejaký problém vo vzťahu so synom, nie s nevestou..
u nás to teda nie je také extrémne, že by deťom menila mena, alebo ich nemala rada, to nemôžem povedať, myslím že ich miluje, mňa má rada tiež ale proste aj napriek tomu je viac naviazana na vnukov od dcér.. ale ako sama povedala, nerozumie a nikdy nerozumela svojmu synovi.. je naozaj iný ako je ona a jej dcéry..

@mila19 u nas takto rozdiely robia medzi sestrami (5r a 1r) .. staršia miláčik a mladšej nevedia na meno prísť .. ako svokrovci tak aj ich vlastný otec