Už neviem ako ďalej
Chcela by som uprimne poradiť nie len tak ale vážne sa vcítit do mňa. Nakoľko nemam s kým velmi veci prebrať chcem takto niekoho názor.
Neviem ako ďalej s manželom sme spolu 18 rokov. 12 rokov sme spolu chodili a posledných 6 rokov sme manželia. Máme dve krásne detičky. Problém je, že sme ani neviem, proste sa na všetko hádame na každej malichernosťi, myslím že hlavný dôvod je že sme spolu 24/7. Manžel pracuje z domu ja som na materskej teda sme vkuse spolu dotoho nam tu nonstop hraju na nervy deti. Proste sme sa pohadali na hluposti, už je to týžden čo sa spolu nerozprávame, teda skôr on iba okolo seba chodime, Z mojej strany nastala snaha chcela som sa porozprávať, ospavedlnila som sa , navrhla som psychologa nejake poradenstvo, sa ale ni to nepomohlo. Neviem takto dalej fungovať. Manžela veľmi ľubim... sme spolu dlho a stale, veľmi mi pomáha vo všetkom a stále je ku mne dobrý, pokym nevybuchneme.... proste je na nas toho veľa. Ale čo mam robiť dalej ak sa so mnou nerozpráva ? nechcem takto žiť, ale nechcem ani ubližiť detom a odísť hlavne po tolkých rokoch. Už som rozmylala že sa proste prestahujem ale potom si stale vravim, že čo bude dalej ? Co s detmi, čo so spoločným zivotom. V novom roku sme planovali kupu nášho vysnívaneho domu, mali sme sa stahovať deti mali isť do skôlky stale som dufala, že potom bude všetko jednoduchšie, ľahšie, že sa nam uľavy. ALe prila hádka a všetko sa zmenilo, nechcem ani ďalej čakať ani odísť .. je to pre mňa veľmi ťažke rozhodovanie... V jednu chvilu plačem aby sa všetko napravilo a v druhu som nahnevana na celý svet že proste to takto dalej nejde musim odísť a možno ma čaka niečo lepšie. ... Zažili ste niekto niečo take ? Neviem si predstaviť čo dalej....
Ja ta aj chapem my sme spolu 9 rokov. A moj manzel uprimne on je strasne vztahovacny. Jemu nemozem povedat ani proste n.lebo sa urazi. Casto sa stavalo ze som sa nad niecim rozculovala stazovala napriklad na kolony a on sa nasral ze ci on za to moze co mu to vycitam atd, a aky mam ton hlasu. Ja som dost hr zena taka co idem riesim ja a moja rodina c.1, priama a skutocne ked nestiham nevladzem tak mi chyba aj diplomacia.. on je ze s kazdym za dobre a na mna hned vybehne
A tak som mu raz povedala ze to je jeho problem.jeho uhol pohladu ze nevie prijat mna aka som, aky mam prejav. Ked mu proste poviem ze doma je bordel a ze nevladzem uz upratovat tak je to tak. Proste je bordel a treba vstat a upratovat a nemienim mu to rozpravat s usmevom na tvary a chodit okolo neho ako okolo porcelanovaj tanecnice s prosikom... ked som nastvata ze je bordel nebudem mat ani usmev na tvary.. proste je to aj jeho bordel tak vstavat a upratovat vsetci...a ono to tak trochu zabralo a hadame sa menej.. ale dakt je ze tak trochu chcel pracovat na tom aby sa to zmenilo a ja tiez.. no stale mame skriepky..a je to tazke nebyt na hednej vlne..
@anonym_dd18de "Casto sa stavalo ze som sa nad niecim rozculovala stazovala napriklad na kolony a on sa nasral ze ci on za to moze co mu to vycitam atd, a aky mam ton hlasu. "
Uplne ako by si hovorila o mojom. To nie je mozne, normalne takti by to u nas oresne bolo 😃 a bez srandy, je to otrasne. Citlivucka princezna ho volam ked s tymto zacne.
Ja ta aj chapem my sme spolu 9 rokov. A moj manzel uprimne on je strasne vztahovacny. Jemu nemozem povedat ani proste n.lebo sa urazi. Casto sa stavalo ze som sa nad niecim rozculovala stazovala napriklad na kolony a on sa nasral ze ci on za to moze co mu to vycitam atd, a aky mam ton hlasu. Ja som dost hr zena taka co idem riesim ja a moja rodina c.1, priama a skutocne ked nestiham nevladzem tak mi chyba aj diplomacia.. on je ze s kazdym za dobre a na mna hned vybehne
A tak som mu raz povedala ze to je jeho problem.jeho uhol pohladu ze nevie prijat mna aka som, aky mam prejav. Ked mu proste poviem ze doma je bordel a ze nevladzem uz upratovat tak je to tak. Proste je bordel a treba vstat a upratovat a nemienim mu to rozpravat s usmevom na tvary a chodit okolo neho ako okolo porcelanovaj tanecnice s prosikom... ked som nastvata ze je bordel nebudem mat ani usmev na tvary.. proste je to aj jeho bordel tak vstavat a upratovat vsetci...a ono to tak trochu zabralo a hadame sa menej.. ale dakt je ze tak trochu chcel pracovat na tom aby sa to zmenilo a ja tiez.. no stale mame skriepky..a je to tazke nebyt na hednej vlne..
@anonym_dd18de presne takto je to u nas .. a uz ani nema zmysel mu to hovorit uz len idem do kuchyne a tam si pre seba hovorim .. zase si nemohol utriet graty kazdy den ich utieram ja .. no nemohol, si tu toto utriet .. zas si tu nechal nozik ... hrniec umyjes a pokrievku nechas a potom to vrie vo mne a aj v nom .. a proste potom z tpho vsetkeho aj ked ho lubim vybuchnem a poviem co nechcem a navyse z toho vsetko som taka nahnevana ze nemam chut ani k nemu ist aj ked on pride a obime ma ja som potom taka ze nechaj ma tak lebo mi s nicim nepomozes a stve ma to lebo to tak nechcem
@nati41 pises ze "ja som casto nervozna kvoli vsetkemu co treba urobiť.... vtedy poviem nečo zo zlosti co ani nechcem" tak ked sa toto opakuje a este pises " do toho nam tu nonstop hraju na nervy deti" tak uz vrieskajucich deti a zeny ma muz asi dost.
Mozno ste nemali mat dve deti
- kricat
- robit
- oddychnut
Ak muz ma doma homeoffice a ty si s 2 detmi defacto skolkarmi (?) (nevieme vek) ale evidentne deti co rozumeju uz, co KAZDY den nestihas upratat za DVE HODINY ked Ti chlap odnesie deti k babke? Ako matka na materskej mat 2h denne pre seba bez deti, akoze za mna nemozny luxus pri mojich podmienkach. Co vy denne od 8 do 16h stihnete doma narobit ked muz pracuje a ty dozorujes dve deti? Bordel co za dve hodiny mas problem upratat? Kazdy den?
Inak z kazdej Tvojej odpovede ide atmosfera nonstop kriku a samonasierania. Ak si takato aj realne doma, k tomu mi fakt sedi len slovo "furia" 🙈
- kricat
- robit
- oddychnut
Ak muz ma doma homeoffice a ty si s 2 detmi defacto skolkarmi (?) (nevieme vek) ale evidentne deti co rozumeju uz, co KAZDY den nestihas upratat za DVE HODINY ked Ti chlap odnesie deti k babke? Ako matka na materskej mat 2h denne pre seba bez deti, akoze za mna nemozny luxus pri mojich podmienkach. Co vy denne od 8 do 16h stihnete doma narobit ked muz pracuje a ty dozorujes dve deti? Bordel co za dve hodiny mas problem upratat? Kazdy den?
Inak z kazdej Tvojej odpovede ide atmosfera nonstop kriku a samonasierania. Ak si takato aj realne doma, k tomu mi fakt sedi len slovo "furia" 🙈
@anonym_313507 ... Možno je autorka jedna z tých žien, čo su posadnuté poriadkom, denne vysávajú, umývajú podlahu, každý týždeň prezliekaju periny a nejdú spat, kým nemajú tip top upratanu kuchynu
- kricat
- robit
- oddychnut
@anonym_313507 pozor .. ja pracujem snim .. nesedim nestaram sa len o deti ale pracujem .. ta jeho praca ze je pol hodiny na pocitaci a polhodiny lezi zatial co ja beham za detmi ktoré stale nieco chcu .. nema tazku pracu ako chlapi na stavbe
@anonym_313507 ... Možno je autorka jedna z tých žien, čo su posadnuté poriadkom, denne vysávajú, umývajú podlahu, každý týždeň prezliekaju periny a nejdú spat, kým nemajú tip top upratanu kuchynu
@doriiis to vobec nie nepratam vela ale tak mam doma dve male deti oni potrebuju pozornost nebudu sediet na zadku
@enmery ale ja mu tiež pomaham s pracou každý den .... a on je cely den doma a tiež robi ten bordel co je vsade .. take nemôže aj on niečo urobiť ? .... jasne ze potom vybuchnem .. SI predstav rano vstat po noci s detmi popratat, pomoct mu s pracou co potrebuje ... teda popri matrskej ako keby som pracovala .. a potom este sa starat old eti a dotoho stale pratat ich bordel .. na to vecer vezme deti k svoke ok mam 2 hodiny pre seba ale je taky bordel vsade ze tie dve hodiny pratam ... potom pride domu aky on je vycerpany z tych deti da ich mne a ja pokracujem dalej az okym nezaspia ... potom niesom nahnevana ? na druhy dne vezmem deti ja k mojej mame a pridem domu a vsade bordel lebo on nepohne za tie dve hodiny ani prstom prípadne pojde vyniest kôs a to je tak vsetko a ja nelahnem ale povesam lachy ktore sa dopraly, ideme okupat deti a zase kolobech .. kedy si mam oddichnut ja ? proste ja tiez niesom stroj a potom jasne ze vybuchnem ked sa rano zobudim a zase vsade bordel a zase ten istý kolobech a kred kricim na deti nech nerobia taky bordel nech to za sebou poprataju nech sa ucia poriadku tak on je ticho nechaj ich tak ved su to deti .. jasne ale ty ten bordel nepratas tak jasne ze ti to je aj jedno ...
@nati41 Pokoj. Áno, aj on sa ma podieľať na práci doma, ale nie počas pracovného času. On už možno rezignoval, netušíme, lebo zakaždým je ospravedlnenie a opäť krik. Vy musíte UREGENTNE ísť niekam sami a porozprávať sa ako partneri. A nie doma, kde sa hádka zvrtne na nevyneseny kôš.
@doriiis ja netvrdim že to je jeho chyba .. aj sa ospavedlnim aj tentokrát som sa ospavedlnila aj to chcem riesit aj terapeutom .. na dovolenku aby sme vypli ho stale volam ... ale ako dalej ak už sa to pokazilo ? ... to budeme teraz tyzdne mesiace okolo seba chodit len tak ?
@nati41 nemáte dohodnuté pravidlá, tie ste si mali stanoviť, keď nastala zmena vo vašom živote, či už narodenie detí, alebo keď začal pracovať z domu. Nepoznám povahu jeho práce, ale vždy sa dá dohodnúť. To, že on pracuje z domu, neznamená, že môže prácu kedykolvek prerušiť a ísť niečo porobiť, ale zároveň to neznamená, že doma nepohne prstom. To, že si ty na MD alebo RD, neznamená, že bude celá domácnosť na tebe. Je veľkou chybou, že ste spolu nonstop. Mali ste si pevne určiť minimálne jedno poobedie alebo večer, kedy vypadneš ty, či už cvičiť, na kávu s kamarátkou, to je fuk a tiež taký priestor potrebuje aj on. Píšeš, že chodí s deťmi svokre a ty dve hodiny upratuješ, čo robíš celý deň? Neviem, koľko majú deti rokov, ale aspoň hračky hádam dokážu nehádzať do boxov. Ja sa ti nedivím, že si z takéhoto spolužitia frustrovaná, ale nedivím sa ani mužovi, že pohár jehotrpezlivosti pretiekol. A vôbec si neviem predstaviť, ako ste strávili Vianoce. Veď to nepracoval, či? A Štedrý večer?
No v každom prípade by som začala od seba. Nevnucovala by som sa mu, dávala by som si veľký pozor na to, aby doma nebol krik, správala by som sa k nemu milo, ale nie prehnane, lebo to, že ťa trestá nerozprávaním sa, je forma psychického týrania. Nechaj to týždeň dva tak a keď sa nič nezmení, tak sa ho spýtaj, či má záujem to riešiť. Ak neodpovie, ja by som mu napísala, že takéto spolužitie akceptovať nebudem, že ho mám rada, ale mám rada aj seba a takto žiť nechcem. Som odhodlaná na sebe zapracovať a urobiť pre záchranu nášho manželstva maximum. A bude na ťahu on.
uprimne, ty musis pracovat hlavne sama na sebe a viem, co pisem, lebo ja som bola taka ista vybusna, ale je to nanic a len si kazite vztahy. takze ak terapia, tak primarne pre teba, aby si nevybuchovala pre sprostosti, ale komunikovala slusne a s uctou. povedz muzovi, ze sa mu fakt ospravedlnujes a po novom roku to budes riesit terapiou, nech ti este da sancu. v ramci terapie pories nielen krik kvoli poriadku, ale aj krik na deti a ci sa nesnazis byt dokonala, mat vsade dokonaly poriadok atd., lebo tym vytvaras neprimerany tlak na okolie.
druha vec je rozdelenie povinnosti v domacnosti. treba si v kludne sadnut, nehadat sa a komunikovat o tom, kto ma co na starosti. ak chapem spravne, on je v praci a ty mas cely den na starosti dve deti (nepises, ci chodia do skolky/do skoly, ci ty pracujes alebo nie, ale to su vsetko faktory, ktore zavazia pri rozdelovani uloh). v kazdom pripade, treba sa dohodnut, co bude kto robit. napr. my to mame tak, ze muz vecer vzdy sprace celu kuchynu, vylozi a nalozi riad do umyvacky, umyje drez atd. ja zas kazdy den vysavam. on prezlieka postele (ja to neznasam), ja davam prat, vesiame a skladame obaja, pola toho, kto stiha. prach utieram ja, to zas neznasa on, kupelnu umyvam castejsie ja, ale ked nestiham, umyje on. varime obaja, ja castejsie. ja mam flexi pracu a jedno dieta, s ktorym riesim kruzky, on ma pracu od 9 do 18, takze nemoze ist napr. so synom na plavanie, ale moze vylozit pracku. vsetko je to o dohode a o komunikacii.
co sa tyka neporiadku, chapem, ze deti vedia roztahat, ale chodte von, kludne aj 2x denne a ano, aj v zime aspon na hodinu. deti budu vyburene, ty budes mat pauzu od muza a cerstvy vzduch ti prospeje a doma bude mensi bordel.
@nati41 rozculujes sa na kolony, kricis po detoch... a ked pokricis na deti a stale zo seba vydavas nejake rozculovacne reci, ulavi sa ti? Deti posluchnu? Ci to pred muzom potrebujes krikom manifestovat kolko mas roboty, ci o co ti ide?
Keby si mala muza cely den prec, aj tak budes furt vykrikovat? Sa skus ukludnit a analyzuj, preco stale hucis
@0silvia0 ja sa nerozculujem na kolony mne toto vobec nevadi to pisala ina pani ... To ze neulavi ...to je problem ze mam taku zbrklu povahu ze proste to len vijde von
@anonym_313507 pozor .. ja pracujem snim .. nesedim nestaram sa len o deti ale pracujem .. ta jeho praca ze je pol hodiny na pocitaci a polhodiny lezi zatial co ja beham za detmi ktoré stale nieco chcu .. nema tazku pracu ako chlapi na stavbe
@nati41 teraz som dočítala, že pracuješ z domu, myslím, že si si toho na seba naložila veľa. Deti si mala dať do zariadenia a potom začať pracovať z domu, toto dlho vydržať nemohlo.
Poradim ti. Resetni sa a zabudni na vsetko co bolo. Urob hrubu ciaru. Ale nebez za nim. Pod riesit seba. Pracuje z domu vezmi deti von. Nepostrehol som nepracujes? Hura! Vezmi deti a zacnite si robit program nech on kludne zaraba. Ale hlavne sa spamataj. Bud stastna usmiata venuj sa detom nech vidi a chce za vami stastnou rodinkou prist a byt s vami. a ked dopracuje navrhni ze ty chces cas pre seba. Vie deti aj postrazit aj om dat najest a ty bez vyvetrat hlavu. Kludne chod do fitka, na kavu, do kina, s kamoskou hocikam ale hlavne nebud kopka nestastia. Ak je to normalny chlap a ma firmu potrebuje vidiet vedla seba seberovnu osobu nie klbko nervov. Cize este raz. Ty zvolni dychaj urob si s detmi pekny den dalsi a dalsi chodte niekam na tie vnutorne preliezky nafukovacie hrady nech su deti stastne potom ty zacnes byt a chlap to uvidi ze nie si pokazena ale si nova ina pritazliva. 🥂
@0silvia0 ja sa nerozculujem na kolony mne toto vobec nevadi to pisala ina pani ... To ze neulavi ...to je problem ze mam taku zbrklu povahu ze proste to len vijde von
@nati41 jaj prepac, zle som precitala. Skus sa upokojit, pises, ze po kriku sa ti neulavi, takze je uplne zbytocny ten krik. S detmi sa viac hraj, skus sa s nimi smiat, tvorit, urobit doma prijemnu atmosferu, radsej mat mierny bordel ako vecne ukricanu matku, pre tie deti to tiez nie je prijemne a ked muz vidi a pocuje neustaly krik, tak radsej bude ticho ako by sa s tebou dohadoval.
On pracuje z domu tak nech sa pekne zavrie do izby a ty si rob svoje. Ešte napíš, že robíš polovicu jeho práce zadarmo a vybuchnem aj ja. Máš to celé zle zorganizované.
@nati41 nemáte dohodnuté pravidlá, tie ste si mali stanoviť, keď nastala zmena vo vašom živote, či už narodenie detí, alebo keď začal pracovať z domu. Nepoznám povahu jeho práce, ale vždy sa dá dohodnúť. To, že on pracuje z domu, neznamená, že môže prácu kedykolvek prerušiť a ísť niečo porobiť, ale zároveň to neznamená, že doma nepohne prstom. To, že si ty na MD alebo RD, neznamená, že bude celá domácnosť na tebe. Je veľkou chybou, že ste spolu nonstop. Mali ste si pevne určiť minimálne jedno poobedie alebo večer, kedy vypadneš ty, či už cvičiť, na kávu s kamarátkou, to je fuk a tiež taký priestor potrebuje aj on. Píšeš, že chodí s deťmi svokre a ty dve hodiny upratuješ, čo robíš celý deň? Neviem, koľko majú deti rokov, ale aspoň hračky hádam dokážu nehádzať do boxov. Ja sa ti nedivím, že si z takéhoto spolužitia frustrovaná, ale nedivím sa ani mužovi, že pohár jehotrpezlivosti pretiekol. A vôbec si neviem predstaviť, ako ste strávili Vianoce. Veď to nepracoval, či? A Štedrý večer?
No v každom prípade by som začala od seba. Nevnucovala by som sa mu, dávala by som si veľký pozor na to, aby doma nebol krik, správala by som sa k nemu milo, ale nie prehnane, lebo to, že ťa trestá nerozprávaním sa, je forma psychického týrania. Nechaj to týždeň dva tak a keď sa nič nezmení, tak sa ho spýtaj, či má záujem to riešiť. Ak neodpovie, ja by som mu napísala, že takéto spolužitie akceptovať nebudem, že ho mám rada, ale mám rada aj seba a takto žiť nechcem. Som odhodlaná na sebe zapracovať a urobiť pre záchranu nášho manželstva maximum. A bude na ťahu on.
@anonym_41049a deti mam 2 a 4 rocne su skoro stale doma .. dcera sice zacala skolku ale stale chora tak je doma .. prinesie stale chorobu a chory je aj syn aj ja a potom mam dost vlastne aj ked sme sa pohadali som bola po chorobe a mala som dost toho kedže clovek aj ked je chorý musi sa proste tym detom venovat a este ked su aj oni chore tak je uz uplne proste prebdene noci ... vecsinou je prave aj pre ten bordel krik lebo nie mam deti ktore ucim k poriadku ale vsetko musim popratat sama su male a prataj mama .... a ked manzelovi poviem nech im nieco povie ze aka to je vychoda ked im nic nepovie tak proste zase som zla ja a zase ze su to deti ... viem presne aku ma pracu kedze pred materskou sme tu pracu vikonavali spolu a aj teraz ako pisem mu pomaham kazdy den s tou pracou a proste sedenie pri pocitaci nieje velka práca a clovek môže pomlcsť aj s prataním aspon trochu ... ja nevravim ze musi vypratat cely byt ale tak snad aspon utriet prach raz za tyzden nieje tak tazke aj to by ma potesilo...
@nati41 Naozaj to nezvládaš, to je jasné. Tvoja myšlienka o odchode len ukazuje, že nie si schopná už ani triezvo myslieť. Čo si myslíš, že keď pôjdeš preč, veci budú lepšie a ty budeš mať viac oddychu? To naozaj? Budeš mať asi tak stokrát viac problémov. Problémy finančné, bývanie, vzťahové, učenie, hranie – budeš na všetko sama. Sprav toto – namiesto odsťahovania sa vykašli sa na väčšinu vecí… urči si veci, pre ktoré vlastne nie si doma. Choď k psychológovi sama. Oznám Mazellovi, že ty si sa rozhodla s tým niečo robiť a ideš k psychológovi, a keď sa pridá, budeš rada. Skús sa správať k deťom a k manželovi dva mesiace tak, akoby boli najlepší na svete – to ich zmení. Po čase uvidíš zmenu v ich správaní a ver mi, že tá zmena sa ti bude páčiť. Sprav toto všetko, je to len na krátky čas, a potom môžeš uvažovať o hlúpostiach ako odchod. Prajem veľa šťastia.
@nati41 jaj prepac, zle som precitala. Skus sa upokojit, pises, ze po kriku sa ti neulavi, takze je uplne zbytocny ten krik. S detmi sa viac hraj, skus sa s nimi smiat, tvorit, urobit doma prijemnu atmosferu, radsej mat mierny bordel ako vecne ukricanu matku, pre tie deti to tiez nie je prijemne a ked muz vidi a pocuje neustaly krik, tak radsej bude ticho ako by sa s tebou dohadoval.
@0silvia0 ano ten krik je zbytocny ja tomu rozumiem aj on mi stale vravi nekric sak to k nicomu nevedie ale ten krik je už po tej dobe taky sontanny ze ani nechcem a ono to vybuchne ... ja sa fakt snazim ovladat .. ja niesom hadavy clovek nemam rada hadky teda ja sa fakt nikdy nehadam ano niekedy nieco poviem ze vybuchnem ale za 5 minut som Ok a idem dalej trosku sa nahnevam a proste idem dalej a kecam smejem sa proste to je len taky naraz kedy zo seba dostanem zlost najmä pri dcere .. proste ja uz neviem ako jej vysvetlit niektore veci .. ako dnes ... pride a mami zabal mi to .. a ja dobre zabalim dokupeme braceka a zabalim . za dalsich 5 minut co sme ho kupiali mi to povedala asi 20x a ja stale s kludom ved ti vravim ze dobre .. na 25 krat som to uz ingorovala az som proste na 30x vybuchla .... niekedy sa to proste neda
@nati41 pozri mas toho vela a si nervozna. Tvoj muz s tebou nehovori a ma aspon pokoj od teba. Deti ta budu štvať cely zivot, od zubov, obdobie vzdoru, puberta …. Ato ta este len caka nervov. Skus sa zamysliet ako si vies veci uľahčiť. V prvom rade ak ste vsetci doma, zariad si umývačku riadu. Proste spinavy riad tam nahadzes pocas dňa. Skus navarit na dva dni. Lebo kazdy den riesit pre 4 ludi stravu, mam dost teraz cez sviatky a mam toho plne zuby. To sa s muzom aj striedame. Dnes varil gulas, budu ho jest aj zajtra. Upratovanie pri malych detoch je jednoduche. Dve velke krabice a tam vsetko spolu vecer nahadzete. A samozrejme tvoj relax. Aspon 2x do tyzdna vypadni z domu prec ma 1,5 hodiny. Bud nejaky sport, prechadzka alebo knižnica. To je uplne jedno. Raz do mesiaca masaz. Najdi si kamosku. Ked ide muz s detmi prec, neupratujes. Sadni si a citaj alebo si pozri film. Tvoja rodina si nebude pamatat, ci si mala upratane ale ci si bola nervozna na nich. Deti cim skor do skolky, ty do prace. Muzovi pomáhaj ale on nech v tom case preberie tvoje prace. Ano zlatko spravim to, ty zatial uvar, poskladaj pradlo, daj do poriadku kuchynu. Nie len strazit deti. Ale nejaku cinnost.
On pracuje z domu tak nech sa pekne zavrie do izby a ty si rob svoje. Ešte napíš, že robíš polovicu jeho práce zadarmo a vybuchnem aj ja. Máš to celé zle zorganizované.
@januska12323 robim asi tak polovicu práce ale nie zadarmo my mame spolocnu kasu robim to pre nas sporili sme na dom a vsetko si odkladame takze vsetko je spolocne .
@0silvia0 ano ten krik je zbytocny ja tomu rozumiem aj on mi stale vravi nekric sak to k nicomu nevedie ale ten krik je už po tej dobe taky sontanny ze ani nechcem a ono to vybuchne ... ja sa fakt snazim ovladat .. ja niesom hadavy clovek nemam rada hadky teda ja sa fakt nikdy nehadam ano niekedy nieco poviem ze vybuchnem ale za 5 minut som Ok a idem dalej trosku sa nahnevam a proste idem dalej a kecam smejem sa proste to je len taky naraz kedy zo seba dostanem zlost najmä pri dcere .. proste ja uz neviem ako jej vysvetlit niektore veci .. ako dnes ... pride a mami zabal mi to .. a ja dobre zabalim dokupeme braceka a zabalim . za dalsich 5 minut co sme ho kupiali mi to povedala asi 20x a ja stale s kludom ved ti vravim ze dobre .. na 25 krat som to uz ingorovala az som proste na 30x vybuchla .... niekedy sa to proste neda
@nati41 dcera pride, mami zabal mi to. Ved ju zamestnaj, povedz jej, nakresli mi obrazok, porozpravaj mi rozpravku, zaspievajme si pesnicku, potom zabalime. Oddialis cas, zaujmes nudiace sa dieta a vsetko bude ok. Ty si uz taka vynervacena zo vsetkeho, akoby si hladala prilezitost sa krikom ventilovat na kazdej blbosti.
Pri detoch musis byt kreativna a muza nechaj nech pracuje sam. Alebo ked uz ty jemu mas pomahat, nech sa zatial on venuje detom. Si to nejako rozumne prerozdelte
@nati41 pozri mas toho vela a si nervozna. Tvoj muz s tebou nehovori a ma aspon pokoj od teba. Deti ta budu štvať cely zivot, od zubov, obdobie vzdoru, puberta …. Ato ta este len caka nervov. Skus sa zamysliet ako si vies veci uľahčiť. V prvom rade ak ste vsetci doma, zariad si umývačku riadu. Proste spinavy riad tam nahadzes pocas dňa. Skus navarit na dva dni. Lebo kazdy den riesit pre 4 ludi stravu, mam dost teraz cez sviatky a mam toho plne zuby. To sa s muzom aj striedame. Dnes varil gulas, budu ho jest aj zajtra. Upratovanie pri malych detoch je jednoduche. Dve velke krabice a tam vsetko spolu vecer nahadzete. A samozrejme tvoj relax. Aspon 2x do tyzdna vypadni z domu prec ma 1,5 hodiny. Bud nejaky sport, prechadzka alebo knižnica. To je uplne jedno. Raz do mesiaca masaz. Najdi si kamosku. Ked ide muz s detmi prec, neupratujes. Sadni si a citaj alebo si pozri film. Tvoja rodina si nebude pamatat, ci si mala upratane ale ci si bola nervozna na nich. Deti cim skor do skolky, ty do prace. Muzovi pomáhaj ale on nech v tom case preberie tvoje prace. Ano zlatko spravim to, ty zatial uvar, poskladaj pradlo, daj do poriadku kuchynu. Nie len strazit deti. Ale nejaku cinnost.
@betulinka1 dakujem ... varime na dva dni vacsinou manzel polievku ja druhe a potom naopak ... na víkend väčšinou ideme na obed k mame .... To nieje len o hrackach mame krabice kde to nahazdem ale uz ma to ani nebavi za hodinu je to cele povyberane ... ale ide o vsetko o pranie proste kazdy den periem potom vesiam .. potom zberam . ked mu nepoviem zeby mi pomohol ani nevstane sedi a pozera na telku iba ked mu poviem ide pomoct ... on ide k svokre ja za ten cas pozehlim ja vezmem deti von k mame na nejake dve hodiny pridem a nic nespravene ani len veci z pracky nevybrane ... proste nic ... príadne uvari mlieko a to je vsetko .. ja robim detom mlieko medzitým co sa robi umyjem riad, popratam graty poumyvam stol a podobne nech je aspon trochu cisto on sedi a caka kym mlieko nieje hotove .. proste a ked mu poviem co si myslim je hadka na svete .... lebo ho buzerujem
@nati41 dcera pride, mami zabal mi to. Ved ju zamestnaj, povedz jej, nakresli mi obrazok, porozpravaj mi rozpravku, zaspievajme si pesnicku, potom zabalime. Oddialis cas, zaujmes nudiace sa dieta a vsetko bude ok. Ty si uz taka vynervacena zo vsetkeho, akoby si hladala prilezitost sa krikom ventilovat na kazdej blbosti.
Pri detoch musis byt kreativna a muza nechaj nech pracuje sam. Alebo ked uz ty jemu mas pomahat, nech sa zatial on venuje detom. Si to nejako rozumne prerozdelte
@0silvia0 myslis ze som jej nepovedala ? vravim jej chot sa vyzliest za ten cas ides sa ty kupkat .. dones si hracky a podobne ale ona proste nepocuvne .. ja neviem co je to za obdobie ale proste stale si ide svoje ... dnes sme sli do obchodu samozrejme bol zavrety ... chceli cukriky .. synovi vravim zatvorene zajtra kupime ok ide dalej .. ona celu cestu reve ze je to moja chyba ze je zavrete ze ona chce a chce hovorim jej ze je zla rozmaznana .. prerevala mi celu cestu domu clovek jej vysvetluje je nedela ujo chcel byt doma s rodinom neotvoril obchod zajtra ti pojdem ked otvori kupit .. myslis ze neico z toho zabralo ? proste ona je strasne tvedohlava a hlavne musi mat vsetko pod minutou a to ma vie vytocit .. ked chodila do skolky za cely den som nezakricala ani raz ale ked je doma strasne ma vytaca ta jej povaha
Autorka, presne viem, o com pises...rady vacsiny zien su tu pre mna sci fi, bud maju idealneho empatickeho manzela a vzorove deti, co si budu spievat, kreslit, posluchat na slovo alebo ziadnu rodinu nemaju.....opisujes mojho muza pred 10 rokmi....mozem ti povedat, ze vekom sa to len zhorsuje, lenivost a flegmatizmus prehlbuje...a vztah chradne...smaozrejme, akukolvek pomoc odmieta, lebo pricina je zena...takze, nie, lepsie to nebude, hoci by som to tebe aj sebe zelala
muzovi povedz, co ma urobit, ked ma volno a ty ides s detmi von a on je doma sam. ale nechaj mu aj cas na oddych. a aj sebe, moc to hrotis.
nezehli.
myslis, ze 4r dieta ma racionalny rozum a pochopi, preco nie su cukriky? uplne normalne reaguje, ma 4r, ma mladsieho surodenca, menej pozornosti, ako by chcela, do toho zacala chodit do skolky, co musi tiez spracovat, do toho je casto chora. a ty jej povies, ze je zla a rozmaznana? take veci by si jej vobec nemala hovorit, prave naopak! kde je to pochopenie? ju nezaujima, ze ujo neotvoril obchod, ona chce pocut "chapem ta, aj ja by som bola sklamana, kebyze chcem cukriky a nemam ich". prepac, ze ti tak nakladam, ale ty toho psychologa fakt potrebujes, aby si dokazala zvladat vztahy vo svojom zivote, aj s manzelom, aj s detmi. namiesto zehlenia si precitaj nejaku knihu o komunikacii alebo o vychove, naozaj to pomoze.
Súhlasím s babami, psychológ aj ty sama. Pomôže Ti to.
@0silvia0 myslis ze som jej nepovedala ? vravim jej chot sa vyzliest za ten cas ides sa ty kupkat .. dones si hracky a podobne ale ona proste nepocuvne .. ja neviem co je to za obdobie ale proste stale si ide svoje ... dnes sme sli do obchodu samozrejme bol zavrety ... chceli cukriky .. synovi vravim zatvorene zajtra kupime ok ide dalej .. ona celu cestu reve ze je to moja chyba ze je zavrete ze ona chce a chce hovorim jej ze je zla rozmaznana .. prerevala mi celu cestu domu clovek jej vysvetluje je nedela ujo chcel byt doma s rodinom neotvoril obchod zajtra ti pojdem ked otvori kupit .. myslis ze neico z toho zabralo ? proste ona je strasne tvedohlava a hlavne musi mat vsetko pod minutou a to ma vie vytocit .. ked chodila do skolky za cely den som nezakricala ani raz ale ked je doma strasne ma vytaca ta jej povaha
@nati41 tak jasne, ze ked mas doma dve deti je toho dost. Ale so spravnym pristupom sa to da zvladnut, len treba chciet. S muzom si rozdelte ulohy a poziadaj ho, nech dodrzuje jeho zverene ulohy. Hlavne nekric
a skus komunikovat pokojne.

A skúšala si jednoducho neupratovat celý deň? Veď uprac večer, keď je po vsetkom.Co sa furt naháňas? Stojí ti poriadok za tento cirkus?