icon

V akom veku ste púšťali deti na návštevu k starým rodičom bez vás?

18. dec 2022

Ahojte maminky,prosim Vas od akého veku chodili Vase deti k starym rodicom-svokrovcom- bez Vas? Moj syn ma rok,je kojeny na poziadanie+jedlo a nakolko je to velky cecik, tak doteraz sa to nedalo absolutne. Nevydrzi s otcom bezomna ani polhodinu. Ale uz by som mozno chcela skusat posielat ho k svokrovcom so svojim otcom. Ale mam pocit, ze to nebude lahke pre syna. Ide o to, ze svokrovci ho neustale buzeruju. Este nechodi, ale chodi okolo nabytku. Svokor nanho 300x za navstevu zhuci: nechod tam,spadneš!!!!,ubližiš si!!!,rozbiješ si hlavu!!! A podobne…je to starý človek, dohovaranie nepomôže-aj 30x sa za navštevu opýta to isté- Syn na to reaguje tak,že plače a je z toho nervozny,tak stale chodi len zamnou. Ku nemu ani nechce ist. Svokra,ta nevie so synom ani zasrandovat-stale mu len zakazuje-toto nemozes,toto nie,toto nie do ust,toto nerozbi,toto nepokaz…nevie snim vobec zasrandovat, je vazna ako kilo soli, tak syn tam tiez moc nadseny nejde, vzdy ked ich vidi tak place a oni sa cuduju ze preco. Ale ja zaroven chcem aby mali dobry vztah so svojim vnukom. pustali by ste v takejto situacii len muza k svokrovcom so synom bez vas???

ivik4
18. dec 2022

Chore... a este ze s otcom bez Teba 🤦‍♀️
Moj bol prvy x v 6tich mesiacoch na noc u mojich rodicov a my na wellnese

matkahelka
18. dec 2022

ja mam tiez rocnu, tiez dojcenu. muz s nou od narodenia uplne super vyfunguje sam, chodila a chodim na masaze, ku kozmeticke, ci zabehat si.odstriekala som mlieko a pohoda. muz s nou ide ci na prechadzku, ci k susedom, ale k svojim rodicom s nou vsak sam nejde, pretoze je to rovnako ako u tvojich svokrovcov. su starsi a strasne uzkostlivi: "tu nechod, tam nechod, toto nechytaj, ..." a stale len na ruky, pricom mala odkedy lozi, neznasa byt na rukach vobec. a tak tam zacne plakat a oni riesia, preco to dieta stale place 🤦‍♀️ ja nesuhlasim s nazorom, ako tu bolo naisane, ze dieta sa musi stretnut aj s inym vychovnym pristupom. za mna pri rocnom dietati, uplna hlupost takto zbytocne drazdit a stresovat dieta.

tykat
18. dec 2022

Ak ide s otcom? A otec chce? Hocikedy, ved prinajhorsom dobehnu domov keby sa nedalo vydrzat. Je to jeho otec, taky isty rodic ako ty. Nabal jedlo, nahradne oblecenie a nech idu. A ty zatial nohy hore alebo si nieco porob.
Ono sa to casom vystrnga. Mozno aj otec prehodnoti ci s nim chce ist sam takto skoro.

nevenka
18. dec 2022

@dadis no my sme odisli takto, ale na svadbu kamaratom, ale len do kostola zagratulovat, potom nas trochu pohostili a sli sme spat, takze dokopy aj s cestou 6 hodin, no pohoda to nebola. Nas syn ani za svet vypit mlieko z flasky, zjedol za ten cas lyzickou asi 20 ml, tak to odhadla mama,...prikrmy, to ame len zacinali...a to prosim pekne, sa nevedel asi mesiac prisat na prso, potom ked sa prisal, este som 2 mesiace dokrmovala flaskou a ked mal 6 mesiacov, tak sme boli na tej svadbe a on nic. Flasa nula bodov. Toto si treba vyskusat. Dcera, ta sa nachliapala z hocicoho a hocijakeho mlieka 😅 a dalsi syn ako cez kopir s prvym. Tak od neho ani na krok, kym nezacal normalne jedlo jest. Ja len tak, ze nie vzdy je to pohoda 😆.
Ale na navstevu na kratku dobu, to sa da.

dadis
18. dec 2022

@nevenka My sme to uz skusali aj predtym...ja som chodila do prace na par hodin, ked mal par tyzdnov, lebo som zaucala novu silu (ta baba co po mne nastupila otehotnela a musela ist na PN, takze trebalo zaucit nove dievca) Takze sme vedeli, ze jedno dojcenie a dva spanky da 😉 - aj ked svokra vtedy prehriala mlieko a potom ho maly nechcel 😂😂, ale vydrzal...

vilma7
18. dec 2022

To máš problém pustiť dieťa s jeho vlastným otcom, alebo kde je problém?
Cecek je preto, lebo to z detí robíme my matky (dovolíme sa im nacucnut kedy chcú.
Ročne dieťa zje normálnu stravu, takže aj bez cicku by mohol kľudne vydržať celý deň.
Takže mňa by sa ani manžel nemusel pýtať, či môže vziať svojho syna k vlastným rodičom.

lucka_ke
18. dec 2022

podľa mňa je ešte maličký, má rok, nie 5... a má plné právo byť so svojou mamou a byť dojčený, ešte bude dosť času na osamostatnenie sa

veroniq85
18. dec 2022

@lucka_ke ze 5? to vazne? vtedy zacina povinne predprimarne vzdelavanie. Vtedy je uz neskoro. Jeden extrem strieda druhy.

zuzanockamt
18. dec 2022

@lucka_ke Ročné dieťa je už dosť veľké a neostáva predsa s cudzími, ale s vlastným otcom Moje mladšie dieťa od roka trávilo čas s otcom na MD cca 6-8 hodín denne.

lucka_ke
18. dec 2022

@veroniq85 nechytaj ma za slovíčka, kľudne som mohla napísať 10
proste ročné dieťa je ešte maličké, ak sa matka rozhodla mať deti tak to dieťa je prvoradé, na všetko ostatné príde vhodný čas, aj na záľuby, dovolenky bez detí aj prácu a zvlášť, ak je v prostredí kde na neho kričia

veroniq85
18. dec 2022

@lucka_ke okej v poriadku. Este ze si tam a vies ako na neho kricia, aby nahodou nespadol. Sen kazdej zeny mat taketo nevesty. A k vlastnemu otcovi ho tiez "odklada" ked s nim vydrzi ledva polhodinku? To je tiez v poriadku? Predpokladam ze autorka sa nerozhodla "mat dieta sama", podla tvojich vlastnych slov.

lucka_ke
18. dec 2022

@veroniq85 matka je pre takto maličké dieťa celý svet, ono sa postupne osamostatní, len tomu treba dať čas a netreba sa ponáhľať, bolo u nej v brušku dlhých 9 mesiacov a ešte prešiel len 1 rok, ja nechápem tieto názory, že dieťa má by v roku úplne nezávislé a samostatné, aj to bude keď dospeje a dozreje, každé dieťa svojím tempom

autor
18. dec 2022

@veroniq85 och ved sa trosku ukludni pane Boze…je to normalna diskusia,nemusis prudit agresivitu a zlu naladu,.. otcovi sa snazim davat dieta casto, ale vacsinou sa z toho vyzuva. Maly je uplny nejedak normalneho jedla a otec ho nechce ani nakrmit lebo maly pri tom vystraja.. na prechadzku vezme maleho raz za tyzden,.. inak vacsinou som na vsetko sama, manzel je casto dlho v praci a ma aj svoje aktivity a konicky do kt. mu ja nezasahujem. Takze asi tym ze sa mu venuje malo, nevie s nim moc vydrzat.

veroniq85
18. dec 2022

ja agresivitu neprudim a ani zlu naladu. Plno zien ti tu napisalo nazor ze rocne dieta bezproblemov moze ist so svojim otcom pozriet na chvilu svojich starych rodicov i napriek tomu ze su viac uzkostlivi a nie tak zabavni ako ti tvoji.

veroniq85
18. dec 2022

@lucka_ke kto hovori ze rocne dieta ma byt v roku nezavisle. A ze ja chytam za slovicka. Ja viem kolko je dieta v bruchu (vdaka za info), mam dve a obidve som kojila do troch rokov. Ja a vacsina zien tu len zdielam rovnaky nazor ze rocne dieta moze ist so svojim otcom pozriet svojich starych rodicov i ked v ociach autorky nie su idealni. To nie je ziadna nezavislost rocneho dietato ale normalne rodinne vztahy.

myrusiatko
18. dec 2022

1,5 roka
Chodila na víkend k starým rodičom a tiež bola kojena

basska_b
18. dec 2022

Ja by som ho tam vobec nepustala k hentakym ludom, do 6 rokov urcite nie. Pre obe strany bude lepsie, ked dieta bude rozumnejsie,odrastenejsie. Robi to skody na psychike, tiez asi oboch stran. Moja svokra je podobna, dieta len prebehne po chodbe a ona hned vidi, ze spadne na radiator, zabije sa, rozbije dvere... dieta ide po schodoch (normalne, na schody je zvyknute, mame aj my doma), ona vidi, ze padne, prepadne cez zabradlie, zasekne si hlavu medzi tycky... taketo "strazenie" pre deti nepotrebujem... ano, aj ja chcem, aby mali dobry vztah, ale na vztah treba dvoch (a treti im vztah nevybuduje). U mojich rodicov boli deti od 2 rokov, ale napriek tomu som vnimala obdobie 2-4 roky ako dost napate, dieta mi odtial chodilo nervozne, natlakovane. Vzdy som sa deti opytala, ci chcu tam zostat... parkrat strazili, lebo ina moznost nebola, za to som samozrejme vdacna...

zuzanockamt
18. dec 2022

@basska_b Neumožniť kontakt starým rodičom s dieťaťom na niekoľko rokov? To vážne?
Ja som vďačná za naše rodinné vzťahy a za to, že rodičia z oboch strán majú kontakt s vnúčatami.

beata_k
18. dec 2022

Nevydrzi s otcom.... To o com bude taka navsteva? Celu ju prevrieska. Nic mu neujde ak pojde o par mesiacov neskor. Je mozne, ze ma separacnu uzkost. Tvoje dieta je navyse dojcene, to by som mu fakt nerobila.
Zase sa to len zvrtlo na predbiehanie, ktora mladsie dieta dala na noc prec.

prasiatko30
18. dec 2022

@zuzanockamt ano lebo stari rodicia sa boja o svoje vnucata, lebo ich maju radi, tak ich odrezeme od vnucat🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Kolko krat sedela moja svokra na fotelke a kazdych desat minut otazka / kde su deti? S kym su deti? Je zatvorena brana? Kde su psy? - lebo sa o ne bala a boji. Standardna odpoved uz bola deti behaju po ceste a pes je zahryznuty do janickovho zadku 😂😂😂😂a pokracovali sme dalej😅😅a stale ju mame radi aj tie deti🤣🤣🤣

zuzanockamt
18. dec 2022

@beata_k Tu nejde o nočnú návštevu a prespávačku. Ide o bežnú návštevu rodiča s vnúčaťom u starých rodičov.
Chyba je jedine vtom, že ide o nevestu a svokrovcov. Klasika.

beata_k
18. dec 2022

@zuzanockamt Tak, ci onak. Dieta to tam prevrieska. Najprv to musi zvladat s otcom a potom navstevu. Ale k takym co mi na dieta iba hucia by som tiez s nevolou poslala dieta.

zuzanockamt
18. dec 2022

@beata_k To je pohľad nevesty, starí rodičia sa bežne o vnúčatá boja viac ako rodičia. Nevesta proste svokrovcov nemusí a prenáša to aj na syna. Celé zle.

veroniq85
18. dec 2022

@zuzanockamt presne ako pises. Jediny problem je ze su to svokrovci.

zuzanockamt
18. dec 2022

@veroniq85 Mne je vždy ľúto tých starých rodičov a aj mužov, že kvôli niektorým ženám sa zbytočne kazia vzťahy.

terka224
18. dec 2022

Spat od 7 mesiacov cca ( už nebol kojeny)

beata_k
18. dec 2022

@zuzanockamt Nie, neboja. Moja mama ucila synovcov po stomoch liezt. Mne sa lial studeny pot z cela 😄

veroniq85
18. dec 2022

@zuzanockamt presne a vela matiek tu zabuda ze otec ma rovnake prava ako matka. A on si nemusi pytat "povolenie" od svojej zeny aby mohol vziat vlastne dieta na navstevu k svojim rodicom. A urcite nemozu byt taky hrozni ak si vzala ich syna tak urcite dieta prezije hodinovu navstevu bez traumy.

zuzanockamt
18. dec 2022

@veroniq85 Asi tak. Vychovali už minimálne jedno dieťa do dospelosti, tak asi takí nemožní nie sú. Nevesta ešte nevychovala nikoho, akurát má toho asi veľa o výchove načítané. Vekom zmúdrie aj ona, len akurát doničí vzťahy v rodine.
@beata_k Určite sú aj takí, no tu ide o inú situáciu.

anonymous87
18. dec 2022

Cooo? Moj muz chodil s detmi k svokre od malinkeho miminka 😀
V roku tam v pohode ostaval aj sam 3-4h 😀
Dobre nebol kojeny, ale rocne dieta asi nepije mlieko kazde 2h. Cize nevidim problem