V akom veku ste púšťali deti na návštevu k starým rodičom bez vás?
Ahojte maminky,prosim Vas od akého veku chodili Vase deti k starym rodicom-svokrovcom- bez Vas? Moj syn ma rok,je kojeny na poziadanie+jedlo a nakolko je to velky cecik, tak doteraz sa to nedalo absolutne. Nevydrzi s otcom bezomna ani polhodinu. Ale uz by som mozno chcela skusat posielat ho k svokrovcom so svojim otcom. Ale mam pocit, ze to nebude lahke pre syna. Ide o to, ze svokrovci ho neustale buzeruju. Este nechodi, ale chodi okolo nabytku. Svokor nanho 300x za navstevu zhuci: nechod tam,spadneš!!!!,ubližiš si!!!,rozbiješ si hlavu!!! A podobne…je to starý človek, dohovaranie nepomôže-aj 30x sa za navštevu opýta to isté- Syn na to reaguje tak,že plače a je z toho nervozny,tak stale chodi len zamnou. Ku nemu ani nechce ist. Svokra,ta nevie so synom ani zasrandovat-stale mu len zakazuje-toto nemozes,toto nie,toto nie do ust,toto nerozbi,toto nepokaz…nevie snim vobec zasrandovat, je vazna ako kilo soli, tak syn tam tiez moc nadseny nejde, vzdy ked ich vidi tak place a oni sa cuduju ze preco. Ale ja zaroven chcem aby mali dobry vztah so svojim vnukom. pustali by ste v takejto situacii len muza k svokrovcom so synom bez vas???
@veroniq85 Nemyslím, že nevyhnutne je problém v matke. Ja to vidím na sebe. So starými rodičmi z oboch strán mám dobré vzťahy. U prastarých rodičoch to neplatí. Mali ten typ výchovy, kedy sa s dieťaťom nevedeli vôbec uvoľnene baviť, neustále riešili, kam nemáme ísť, čo nemáme chytať, čo sa nepatrí, čo musíme, čo nemôžme, kde spadneme, čo zničime. Odkedy sa pamätám, a rodičmi som tam sedela a odtrpela si tie dve hodiny nudy. Vzťah sme nemali žiadny, aj keď rodičia ma proti ním nijako nehuckali a na návštevu ma pravidelne brávali
@beata_k Áno, určite aj títo sú takí. Bude dobre, keď ich prestanú s dieťaťom navštevovať. A samozrejme od nich ani nič nepríjmu. 🙃 Chudák chlap.
@zuzanockamt Netreba chytat za slovicka a hrotit situaciu. Ale po dietati mi nikto hucat nebude. Na navstevu pojde, ale odtial potial.
@annm81 samozrejme vztahy su rozne. Aj ja mam vyhrady ci k svokrovcov ci vlastnej mame (co som sa napocuvala preco tolko kojim, preco maly tolko place, preco chvilu neobsedi...). A tiez k svokrovcov kedze maju viac vnucat tak vidim ze tie vztahy k nim su rozne. Ale to neznamena ze budem branit im v kontakte alebo zakazovat ich otcovi aby ich vzal na navstevu. Sme rodiny a respektujeme sa. A nie co tu niektore radia ze 5 ci 6 rokov nema autorka pustat dieta k svokrovcov. Vztahy sa casom upravia a vacsie dieta sa vie same rozhodnut kde bude travit cas. Ale tu sa bavime o rocnom dietati a mozno hodinovej navsteve so svojim otcom.
rocne dieta by som do takej atmosfery, ktoru opisujes a to je stary dedko nervozuny pokrikujuci nepustala vobec bezo mna. Ved to dieta ma z toho viditelne stres. Moja dcera bola od mala zvyknuta chodit k starym rodicom. Ale teda sama bezo mna isla s otcom cca 1,5rocna na vikend, uplne sama isla asi 4rocna? K mojej mame tak na jednu noc 2-3rocna sem tam...
Vela spravi atmosfera, je viditelne ze mu je lepsie s tebou a tvojimi rodicmi a otcom a svokrovcami nie, este je maly a nie kazdy to s takymto drobcom vie. A tak uprimne, bez pretvarky.... nemusis tlacit na pilu, vztah si spravia aj neskor...
@zuzanockamt Ja som myslela bez pritomnosti matky. Reagovala som na otazku v nadpise, len som teda uz nezdoraznila vo svojej vete, ze bez pritomnosti matky. Ked tam mama je, aj stari rodicia sa drzia viac na uzde, aj deti nechodia take zmatene a zdivocene. Niekedy si deti vyslovene moju pritomnost pytaju

@zuzanockamt Ale...treba pripustit, ze su aj stary rodicia, co ozaj hucia po dietati nech radsej nic nerobi iba sedi na riti celu navstevu.