icon

V koľkých rokoch ste sa osamostatnili?

12. apr 2022

Ahojte. V kolkych rokoch ste sa osamostnatili a kolko ste mali nasetrene? Rada by som sa uz osamostnatila no mam strach ze nenájdem v inom meste prácu, nebudem finančne vychádzať a budemsa musieť vrátiť k rodičom.

danyelia
13. apr 2022

Ahoj, v 25-ke, ušetrené tak bežne, málo...

jana_vaj
13. apr 2022

Mala som 23 keď som sa osamostatnila, ušetrené som nemala dokopy nič, nemala som nejako z čoho. Išla som do podnájmu, našla si prácu a začala som šetriť, všetko ide, tiež som sa musela zo začiatku uskromniť, veľa vecí som si odpustila, ale malo to zmysel.

sima1415
16. apr 2022

Takmer 18 , nič našetrené , tri brigády a škola :D

sim_icek
16. apr 2022

Ja hneď po maturite,ešte v ten týždeň. Musela som. Našetrené som nemala nič no mala som trvalý pracovný pomer a mimo neho samé brigády do noci a na celé víkendy aby som sa zvládla uživiť. Začiatky sú veľmi ťažké, ale ten pocit keď to zvládneš je super

dkethe
16. apr 2022

Ja som sa osamostatnila v 18 - mala som vlastnu intrakovu 'domacnost' a fungovala som sama, ale za maminych 200€. Vzdy som mala nejake prace, dost som si nasetrila, a po promociach uz som financie nedostavala.

kubkovamama
16. apr 2022

V 20tke,do podnájmu,žiadne úspory

aylinn
16. apr 2022

V 17🙈 nemala som nič našetrené , vždy som si nejak poradila a robila všetko preto aby som sa nemusela vrátiť k rodičom. A to som isla do iného štátu dokonca

zabka4
16. apr 2022

V 19-tich hned po strednej. Isla som bývať ku priatelovi, potom sme sa vzali. Mali dve deti, predali jeho byt a kúpili na hypo drevenicku na polosamote. Teraz mame 4deti a som 12 rokov mimo rod.domu. a pravdupovediac uz by som asi s nasimi nedokázala byvat.mam ich rada ale vlastne je vlastne.

dajda_01
16. apr 2022

24 som mala,ale už 2 roky som pracovala a prácu som mala dohodnutú v tom istom odbore len v inej firme... A našetrené som mala relatívne dosť, pol roka by sme vyžili si myslím

sandyan
16. apr 2022

Mala som 20, pracujem odkedy som skoncila skolu vsetko sa krasne da😍 nasetrene som nemala nic a aj ked mala s peniazmi som este velmi rozumne nanarabala, teraz vsak prehodnotim co mi treba a co je zbytocnost

vojtovicka
16. apr 2022

Mala som 21, vtedy som sa vydala. Nasetrene sme nemali kedze sme robili svadbu, ale co to sme “zarobili” na penaznych daroch. No a riesili sme za pochodu z vyplaty. Aj ked byt sme mali vtedy k dispozicii od svokrovcov.

mabenn
16. apr 2022

pocas VS v 3r. ked som zacala pracovat na pol uvazok a platila si byvanie, cize asi v 21-22r

biibiana
16. apr 2022

Ked som mala 21r. Nemala som nasetrene nic. Mala som pracu s takmer minimalnou mzdou. Isli sme vtedy s mojim terajsim manzelom do podnajmu. Dali sme to, sice dovolenku sme si mohli dovolit az na svadobnej ceste, ale da sa. Zalezi od toho na aky zivot si zvyknuta.. Teraz byvame bo vlastnom.

23simi
16. apr 2022

V 19 tich. Prve 3 mesiace po maturite som bola u rodicov a pracovala nieco nasetrila a isla do ineho mesta zit. Tam som aj vystudovala VS. Zacinala som od nicoho v ubytovni s dalsimi 2 dievcatami na izbe, neskor podnajom. Po troch rokoch som mala uz vlastny byt na hypo s manzelom.

lentilka46
16. apr 2022

Prakticky tyzden po statniciach - nasla som si pracu a podnajom. Internat pocas vysky neratam, to mi financovali rodicia. Nasetrene som mala asi 2-3tisic, nepamatam presne, pocas vysky som pracovala.

jasminkaj
16. apr 2022

19 rokov a našetrených vtedajších 6.000 Sk, za ktoré som si kúpila autobusový lístok do Anglicka 😁 Nič neľutujem, život naučí každého 👌

ouwecka
16. apr 2022

Rychlo,nemala som nasetrene nic a stalo to vela slz ale najlepšie rozhodnutie

luizina
16. apr 2022

V 19 tich a nemala som nic nasetrene, len som si nasla pracu v tom meste a byvanie. No dostavala som peniazky vzdy po 4 dnoch, potom 4 volno, tak ze som zvladla aj ten prvy mesiac plus najomne tak. Teraz uz treba mat aspon na najomne plus zalohu a peniaze na mesiac, kym pride vyplata, ale zvladnut sa to da vzdy podla mna.

smajcii
16. apr 2022

Od 19tich som žila sama v rodičovskom dome na striedačku s VŠ internátom, takže žiaden mama hotel a potom som v 26 odišla úplne do iného mesta, našetrených som mala cca 5-6 tisíc, teraz mám čerstvých 28 a oveľa menej peňazí 🤣🤣 ale zato čakáme na dokončenie domu 🙂

fuskovasofia
16. apr 2022

V 19 hneď po škole, našetrené nič, prvá práca a tď. Netreba sa toho báť. 😊

denka81
16. apr 2022

V 15-tke som išla na internát a v 19 som pracovala v inom meste, bývalá som na ubytovni. Našetrené som nemala nič, veď som len začala pracovať.

ludmila73
16. apr 2022

Mala som 20... našetrené 0 😁, šla som do podnájmu, ale to je už 39 rokov a trochu iná doma...hlavne sa nebáť, ak je človek zdravý a pozitívne myslí určite sa mu bude dariť 💪

silvia2013
16. apr 2022

Par dni pred 21 , do vlastneho bytu. Chvalabohu bez hypoteky. Ale to bolo ored 25rokmi.

elementissa
16. apr 2022

V 16 rokoch na intrák, v 21 do podnájmu (to som chodila na VŠ a zároveň pracovala), v 23 už do vlastného s manželom

sonia_wiener
16. apr 2022

S manželom sme začínali spolu bývať, ked som mala 20r

zuzka1008
16. apr 2022

V 19r podnajom. Nic nasetrene. Pracu som mala.

lily39
16. apr 2022

V 19 rokoch,s batohom na chrbte som šla do Prahy. Tam som mala pracu aj s ubytovanim.nieco som nasetrila a vratila som sa po pol roku na slovensko.nasetrene peniaze sli do depozitu a zariadenie bytu ktory som si hned po navrate prenajala.

mell27
16. apr 2022

V 18., Už som si stihla aj kúpiť byt, teraz ho predávam a kupujem druhý a to mám 27 a vyštudovanú vysokú školu aj s doktoratom 😃

stani.m
16. apr 2022

V 18tich som doslova ušla z domu do zahraničia. Moja túžba odísť z domu bola tak silná, že som to dokázala bez akejkoľvek pomoci a skoro bez peňazí...

len_nig
16. apr 2022

V 19 a nemala som našetrené absolútne nič, proste som si našla prácu a s vtedajším priateľom sme si vzali hypo na byt. Vtedy ale neboli ešte také podmienky ako teraz 😬