icon

Vadí mi priezvisko

sealaris
25. mar 2016

Ahojte..viem ze teraz co napisem je vlastne..uplna hlupost oproti naozajstnym problemom..ale..rozisla som sa s otcom mojich deti..priezvisko mali po nom..a teraz..mi to priezvisko dost prekaza..uz som skor..nanho az alergicka..lutujem ze sme to vtedy dali takto..lutujem ze vtedy som na to pristupila a dali sme priezvisko po nom..malo ostat po mne..aj ked som u lekara alebo v minule v nemocnici,neviem..neviem ci mam vysvetlovat ked aj mna prezyvaju tym priezviskom a neviem ci mi rozumiete..a casom som na to ostala akasi..fakt alergicka..a vadi mi kedze sa on o nich nestara ako by mal vadi mi ze nosia ich priezvisko..najradsej by som ho zmenila..ale neviem ci by to bolo spravne..ten starsi syn ma uz tri roky..asi si pomyslite ze je to nezmysel co tu riesim..ale..nemozem si pomoct...neviem ci som sa spravne vyjadrila aby ste ma pochopili..ale vopred za vsetky nazory dakujem..

mircalla
26. mar 2016

@lubkavargova1 nuz nech cakaju nadalej - ono to je zial o medicine a nie o voli bozej - lebo v niektorych pripadoch je sanca nula, ale tomu samozrejme rozumie len ten, kto sa da vysetrit a pozna pricinu, ktore su ozaj rozne

maxiva
26. mar 2016

@cecil36 nie nepoznam to a ani taketo veci nesledujem.budem sa opakovat.to si len ludia presadzuju cez cirkev svoje nazory.boh miluje ludi,tketo veci by od nich neziadal.teraz narazam na umele oplodnenie.ved rodicia chcu mat dieta,podla mna to neni hriech.nesuhlasim zo vsetkym co tvrdi cirkev.ja verim,ze boh miluje ludi....prosim teraz ma nezacni poucovat 😉

indiankaindi
26. mar 2016

@alexandramaria prečo ak máš niečo, čo by som mala vedieť, mi to nepovieš a neoznačíš ma? Tvoj príspevok som si všimla náhodou a neviem prečo máš potrebu ohovárať. Keď si taká dobrá kresťanka. A obmedzená v myslení nie som, práve naopak, v porovnaní s kresťanmi mám oveľa ale fakt že oveľa širší záber mysle. A ako neresťanka som podstatne tolerantnejšia k celému svetu . to je napríklad taký základný prvok 🙂 Kresťania tolerujú len seba, len svojich a len kňazov, ktorí im zneužívajú deti 😉 A v ktorej téme som si natoto do huby? Buď konkrétnejšia, lebo zatiaľ to vyzerá len na to, že si do tej huby natoto ty sama. 😕 Aha a ešte detail, ja som svoje dieťa nikam nezapísala, tak to vníma kresťan. Ja som ju pekne obliekla, v kostole ju párkrát obliali a bolo. Zišla sa celá rodina a pokecali sme si. Takto to vnímam ja a preto som to spravila. Nič iné v tom nevidím a to je rozdiel medzi nami.

lubkavargova1
26. mar 2016

no ja neviem ale "krestania" je dost siroky pojem... a to co ti pises, ze toleruju len svojich to mas u ortodoxnych krestanov, zidov, moslimov, jehovistov atd.
Taky malinky detail Jezis bol zid...ja neviem, to teraz nenavidime cele nabozenstvo alebo len jednotlivcov (despoticky otec, svokra..atd)???

indiankaindi
26. mar 2016

@mima4 máš pravdu, skutočne kresťanov neskutočne nenávidím. A nie, keď mi niekto povie, že je kresťan, nepovažujem ho za zlého, ale snažím sa mu vyhnúť, prípadne čakám podraz a som opatrná. Zatiaľ som mala skúsenosť takú, že každý v mojom okolí, kto bol veľmi veľmi zlý, bol kresťan, je to rozdiel, nikdy som nepovedala, že každý kresťan je zlý - len mám takúto skúsenosť. A snažím sa, hoci mi to ide ťažko, veriť, že dobrý kresťan existuje.
@mateson ja viem a netvrdím, že kresťan= čisté peklo. len vravím, že mám takú skúsenosť. Jasné, nepýtam sa pri bežnom kontakte, či je ten alebo ten kresťanom. Ale keď sa niečo zomelie a vyvstane, že to bol kresťan, už sa mi to len potvrdzuje. Pričom samozrejme aj neveriaci sú zlí ľudia. Ale oni nemajú ten cieľ byť dobrý, pomáhať a pod. Oni sú len takí, že idú si podľa svedomia a kresťan by mal ísť podľa viery. Keď má niekto skazený charakter a svedomie, tak je to zlý človek a treba ho prevychovať. Ale viera dáva rovnaké učenie všetkým. A kto sa podľa viery snaží ísť a aj napriek tomu je často horší ako ten nekresťan, tak mi povedz o čom to je. Raz som počula názor kresťana, že oni môžu robiť zle, lebo na spovedi im bude odpustené. 😖 bolo mi z toho zle. A bojím sa, že to je názor množstva kresťanov.
@chymenitta33 hej som, som obmedzená jedine v tom, že nedokážem ukázať všetkým, že kresťanstvo je prehnité zlobou. 90 % kňazov sú homosexuáli. A zvyšných 9% sú pedofili. 1% sú asi ok. Je to podľa teba ok? Vyhlásil to kňaz, ktorý sa práve pre toto odmietol stať kňazom. Z cirkvi ho exkomunikovali. Vyhlásil, že bol rád, pretože narážky väčšiny kňazov a biskupova sa nedali vydržať a keby sa na chodbe zohol, bolo by zle 😒 toto kresťan nepochopí a neuvidí, ale asi preto, lebo ja som obmedzená 😀 tlieskam tvojej dobrote žena 😅

cecil36
26. mar 2016

@maxiva nejdem ta poucovat, len som chcela uviest na pravu mieru, ake dristy trepe katolicka cirkev a 90% oveciek to zhltne aj s navijakom, lebo pan farar povedal. Vazim si kazdeho veriaceho, ktory je tolerantny, rozhladeny a ked uz sa k nejakej teme vyjadruje vie o nej viac ako to, co sa dozvedel na omsi.

maxiva
26. mar 2016

@cecil36 ja si to pozerala,ale nesuhlasim s tym.a mas pravdu obcas trepe katolicka cirkev.ale ja som krestanka.a verim biblii a evanjeliam a jezisovi. snazim sa zit podla bozich prikazani,ale nie som dokonala 😉

natalka13
26. mar 2016

@mircalla ak obaja suhlasia su rozvedeni za 10minut,ak jeden nesuhlasi a niesu manzelia vie ten jeden robit peklo na zemi tomu druhemu a majetok ak sa dohodnu v oboch pripadoch je to OK, ak sa manzelia nedohodnu rozdeli sud ,ale nezobrati sa budu sklbat, a volat policajtov napadat sa ze ho ten druhy okradol. Odkial mas ze ak spolu dvaja ziju bez manzelstva nemaju ziaden majetok?

mima4
26. mar 2016

@cecil36
@maxiva
tak ale to co je v tej diskusii nevyplyva predsa z krestanstva, to su nazory rkc, nic viac.. tak ako ze ani oralny sex nemoze byt a podobne...

mima4
26. mar 2016

@indiankaindi tak potom si ma vlastne vyhlasila za zleho cloveka... tak asi s takou chamradou nekomunikuj ani cez net, je to pod tvoju uroven...

sardinka335
26. mar 2016

@indiankaindi ty si teda riadne trafena...Hlavne ze maš decko pokrstene...tí krestania o ktorých tvrdíš ze boli zlí jednoducho krestania neboli, boli to len ludia, ktorých tak ako ty svoje dieťa pokrstili rodičia...lebo chcela babka, dedko....ale s vierou to nema nič spoločne...bola len ceremonia aby posedeli, pokecali a o kostol, vieru nemaju uprimny zaujem.
Ja netvrdím, ze cirkvi všetko 100% hlcem aj s navyjakom...ale zase tvrdiť, ze 90% su homoši a zvyšok pedofili je tiež na palicu. Ono často nebyt tých bláznov z cirkvi - jedno akej lebo su aj evanjelici, protestanti tak sa vela dobreho neurobi - čo myslíš kto chodí opatrovat stare babky, plienky im vymieňať, rite utierat? Ale nie do Rakuska za tisic euro...ale tu u nás za nič, za minimálku alebo aj zadarmo..Neraz som videla ,,mníšky,, starých opatrovať,alebo na LDcháčku.. robia take povolania, ktore nikto nechce robiť.

romanovic
26. mar 2016

@indiankaindi neskutocne nenavidis krestanov a vlastne dieta si dala pokrstit kvoli babkam? Toto je pre mna nieco ako "birmovany komunista" 😀
Podotykam, ze som ateistka, deti mam z ivf a nedala som ich pokrstit ani ked jedna moja babka - brutalna katolicka, ktoru inak strasne lubim - povedala, ze ma vydedi, ked ich nedam pokrstit.

indiankaindi
26. mar 2016

@mima4 ty si to stále nepochopila, čítaj prosím ťa pomaly a poriadne. Ja tvrdím, že všetci ľudia, ktorí v mojom živote a v okolí spravili niečo veľmi zlé, niekomu ublížili a pod. boli kresťania. Už ti asi 3x píšem, že som nepovedala, že všetci zlí ľudia sú kresťania alebo naopak. Vravím, že všetci zlí v mojom živote boli kresťania. To je sakra rozdiel!

@sardinka335 láskavo ma neurážaj, si to od takej ako ty vyprosím 😠 nepoznáš ma tak sa buď ku mne nevyjadruj, alebo si kontroluj slovník. Moje dieťa tým, že je pokrstené, nie je kresťanom pre boha. Je to obyčajné dieťa, ktoré nikam nepatrí a ničím nie je. Ak si tvoje dieťa dá tetovanie, bude zákonite basista? Alebo o čo ti ide? Zbytočne provokovať? Uspokojuje ťa to? 😠 A keď človek chodí do kostala každú nedelu, chodí na spoved, absolvuje všetky tie obrady a vyhlasuje o sebe, že je kresťan, tak je čo? Mám skúmať celý jeho život? Vypočítať podiel zla ktoré urobil a vyhlásiť ho oficiálne za predstieraného kresťana? Alebo čo tým myslíš? Podľa mňa je to kresťan ako každý iný, ako každý farár čo zneužíva deti a preťahuje ostatných farárov. Ako ti to mám inak povedať? Vďaka tebe musím byť nechutná. A mníšky robia povolania, ktoré nechce nikto robiť? Sranduješ? V hospicoch vidíš mníšku len keď ide zomrieť. Aspoň u nás bolo obdobie, keď do hospicu chodili dobrovoľnící pomáhať. Lebo mníškam sa to hnusilo, povedali, že sa radšej budú za nich modliť. To mi je bohovská pomoc, len čo je pravda. A starých opatrovať? A kam? K nim domov? Aby pomohli rodinným príslušníkom, ktorí sa o nich starajú ako jediní? Ok, možno pár mníšok pomáha, ja nevravím, ale koľko neveriacich chodí a pomáha. Sú dobrovoľníkmi v rôznych krízových centrách, v centrách pre závislých, pre seniorov, pre bezdomovcov. Ja som počas praxe bola v rôznych takýchto zariadeniach a ver mi, že nikde som ani len náznak o mníške ani nepočula. Dokonca v diecéznej charite nebola nikdy jediná mníška 😒 ale mníšky ma nezaujímajú, dokonca ani kňazi a ich záujmy. Riešim len to, že mám svoj názor, svoju skúsenosť a tvrdím, že každý zlý človek, ktorého som poznala, bol kresťan. Tým to končí a nič viac nevravím, Kresťanská viera je podľa mňa zlá, pretože skrýva zlo a to také, o akých sa nám nikdy ani nesnívalo. O tom som presvedčená na milión percent. A prosím ťa už nevyťahuj moje dieťa a jeho krst. Bolo to pre mňa asi rovnako závažné ako keď ideme v nedelu do parku. To, že je tento obrad krstu vážený pre niekoho iného neznamená, že musí byť aj pre mňa. Je to len obrad - pre mňa. Nemá hodnotu, nemá význam, nemá pre nič. Či by ho mala alebo nie, nič by sa nezmenilo, má ho, lebo som chcela spraviť niekomu radosť (áno, viem, som zlá a skazená, že vyplním prianie starým ľuďom - typický pohľad kresťana) A pokiaľ s tým nemal problém farár, dokonca ani s tým, že som neveriaca a to veľmi tvrdo, tak nechápem, že s tým ideš mať problém ty. Prosím ťa schlaď sa, alebo na mňa nereaguj. ako kresťanka by si mala byť tolerantnejšia. Či práve nie?

indiankaindi
26. mar 2016

@romanovic no vidíš. a moja ma nemusela ani chcieť vydediť a spravila som to pre ňu. Pretože to považujem asi za ekvivalent toho, že sa dcéra naučila chodiť na nočník. Pre mňa to bola ešte asi väčšia udalosť - ten nočník. Ale pre prastarých rodičov mojej dcéry to bolo niečo, čo si priali. Keď si tvoja babka bude ako jediné priať, aby tvoje dieťa malo na jej oslave narodením krásne zelené šaty a ty zelenú nenávidíš, povieš babke, že sorry, toto nie? Asi jej vyhovieš. No a krst je pre mňa detto. Ako tie šaty 😉 Drobnosť, ktorá nikomu neublížila, ale niekoho potešila.

romanovic
26. mar 2016

@indiankaindi pre mna je krst obrad, ktory patri veriacim a porovnavat to s farbou siat je uplne neprimerane. Ked si vezmes nahodou zida alebo moslima, tiez budes podstupovat ich obrady, aby mali ich rodinni prislusnici radost?
Inak najviac ma zaujalo tvoje opakovane vyjadrenie, ze ich nenavidis. Neviem si predstavit vyrovnaneho cloveka 18+, ktory nieco/niekoho "nenavidi". To co je za dospelu emociu? Preco v sebe zivis taketo nieco?

mircalla
27. mar 2016

@natalka13 u mojej segry obaja suhlasili a rozvideli ich na 2. krat, cele to od podanie trvalo rok a pol

cecil36
27. mar 2016

@natalka13 porozpravam ti ake peklo mi spravil ten s ktorym som sice bola rozvedena do pol hodiny, ale potom som sa s nim este 10 rokov sudila? Ak sa dvaja dohodnu ide jednoduchsie aj rozvod aj rozchod, ak sa nedohodnu je to pruser s papierom alebo bez neho...
@mima4 ano, preto pisem o katolickej (nie krestanskej cirkvi, taka neexistuje, to je skupina nabozenstiev s kvazi spolocnym zakladom) cirkvi (upss teraz by sa dobre nastvali, ze cirkev pisem podla pravidiel slovenskeho pravopisu s malym c 😀), ktora je na SK najväcsia (no nebudem tu pisat o husitskej, evangelickej alebo zidovskej ked je ich u nas minimum..). Evanjelicka cirkev ma na to trocha ludskejsi pohlad a celkovo sa mi zda taka blizsia k ludom, k realite...

sardinka335
Odpoveď bola odstránená
lubkavargova1
27. mar 2016

Zeny ako vas cita, ja sa vobec nedivim islamistom ze tu robia bum-bac...my si to aj zasluzime takym pristupom.
Tiez nechapem, pokial raz nechcem mat pokrstene dieta tak hoc aj prababka sa otaca v hrobe jak ventilator tak ho nepokrstim. Ale neeeeee to by sa ohovaralo aj v tej diere kde si lysky davaju dobru noc.
kde je ta falosnost a pretvarka??? Takymto pristupom u kazdeho....
Ja neviem zeny tolko hnevu, a nenavisti som fakt uz dlho necitala. Nedajboze aby si dcera a syn nasiel veriaceho. Potom bude co? Vojna? Nenavidiet svatovcov, a celu ceremoniu ked sa rozhodnu mat svadbu v kostole? Nebodaj nepridete na svadbu??? Potm sa nedivim mladym ze radsej maju niekedy svadbu len o 2 svedkoch a naj sebe staryna trhne...
Ja mam hlavneho sefa zida. A to typickeho klasickeho ortodoxneho zida. Je to zo starej skoly, pracujem v jeho firme kde to toci o peniazoch, je to aj rabin a ucitel v miestnej synagoge..a teraz co? Mam ho nenavidiet lebo je drzgros a ked mame porady tak normalne ze oddelena cast chlapy a zeny??? (take porady som az teraz zazila) Mam k nemu uctu a to je vsetko...neriesim ho. Zeny..niektore potrebuju este dozriet...

natalka13
27. mar 2016

@indiankaindi ty si uplne mimo, porovnavas hrusky s jablkami.
Ja veriaca niesom, ani manzel a ani nas nenapadlo decka davat krstit, nech sa cela rodina pototo.
predpokladam,ze dieta das v skole na nabozenstvo, prv.sv.prijimanie........ved co by o nas povedali susedia. 😝
predpokladam ze ako nenavidis veriacich svadbu si mala v kostole.

nibiru
27. mar 2016

@indiankaindi pekne si to napísala ono zase cirkev zabila viacej ludí ako obe svetové vojny a všetky ostatné podla mna v tom nieje rozdiel,či islám,či krestan,či hitler všetci verili že konaju v mene boha a oni su tí ktorých boh povolal ibaže cirkev napáchala za staročia viac zla a vražd v mene boha ako taký islamisti.som rda žen som nežila v stredoveku pretože tam cirkev aj za znamienko,liečive biliny a zdravý životný štíl pálila ženy za bosoractvo.

sardinka335
27. mar 2016

@nibiru kresťania maju na svedomí viac vrážd ako islamisti? j...krestania maju svoje krvave dejiny dávno za sebou, kdežto moslimovia stale pred sebou, IS stale vraždí a aj kresťanov a bude vraždiť aj nadalej - o par mesiacov udru zase v inom meste, možno Londýn, zase Paríž a tak dokola...kresťania sa ti nikde s bombou za opaskom neodpalia.....Hitler v zaidneho boha neveril - troška si doštuduj dejiny, ked tu miešaš hrušky s jablkami, vyznieva to velmi nevzdelane. Ty...,,zdravý životný štýl,, v stredoveku...ach jaj...o niečom takom ani nechyrovali.

nibiru
27. mar 2016

@sardinka335 zdravy zivotny štýl bolo myslene obrazne,pre mna je cirkev taka ista mafia ako banda islamistov všade su dobrý aj zlý a vraždili ,vraždia rovnako v mene boha na to netreba zabúdať.tak ale čo možno aj taky islam bude o 200r. mat zabudnuté vraždy a ludia ho budú v laske uctievať bez rozdielu rasy.každý v niečo verí človek bez toho žit nevie či choro v narcisticky seba,boha .... ano som nevzdelaná 😝 to neznamená že si nemožem povedať svoj názor či? nemám na to nárok? a týmto naozaj už bol toto moj posledný príspevok nechcem sa tu hádať k veci som zmene priezvisla som príspevok pridala,moju osobnú skusenosť toto su už temy uplne mimo,nikomu nepomožu a nie su ani k téme .krasne a vesele velkonočné sviatky prajem 🙂

indiankaindi
Odpoveď bola odstránená
guinevre
27. mar 2016

Baby, neviem ci este niekoho zaujima debata o cirkve a o tom kto je lepsi alebo horsi krestan na niekolko stran, a k tomu je to uplne mimo temy, zalozte si radsej taku temu.

mima4
27. mar 2016

@guinevre
tak vies, po temach "uspavanie dietata", "nosenie", "choditko", "kojenie" su super temy ze politika, cirkev... 😀...

nibiru
27. mar 2016

ja sa autorke temy naozaj ospravedlnujem že som sa zapojila do debaty mimo temy ☹

indiankaindi
27. mar 2016

@natalka13 ja som mimo? Ty si ma absolútne nepochopila, asi je to ťažké pre teba, neviem. Predstav si, nemám svadbu v kostole, nemám ani birmovku, moje dieťa nebude mať prijímanie a čuduj sa svete, nechodí na náboženstvo. Ja som dala spraviť krst nie preto, čo si pomyslia susedy, nebývam na dedine ako nejaká sedliačka a nie som ani taká malomeštiacka hus, to je možno pre teba prirodzené, pre mňa nie. A hlavne, to, že ty nevieš nikomu zo svojich blízkych vyhovieť, to je tvoj problém. Musí byť paráda s tebou žiť, to si aká vnučka, dcéra, manželka a matka? To ti nie je trápne? Že nikomu v ničom nevyhovieš a nikdy? To si ale hrdinka - aké je to, keď niekto z nejakej blbosti čo napíšeš vyvodí kopec sprostostí, ktoré s tým nesúvisia? Asi nie príjemné však? Tak to nerob láskavo ani ty druhým 😠

indiankaindi
27. mar 2016

@nibiru a o koľkých vraždách sa oficiálne ani nevie. A neboli ani v stredoveku, keď kňazi vraždili maličké deti, jedno za druhým. Každá viera má plusy aj mínusy pre nezúčastneného, ale kresťanstvo toho prináša priveľa

indiankaindi
27. mar 2016

@sardinka335 a vôbec sa nečudujem, že to nečítaš celé, nie si schopná svojim kuracim mozgom obsiahnuť to, čo som napísala a potom na to adekvátne reagovať. Ale nevadí, zapísala si sa, čo si zač, budeme všetky do budúcna vedieť, že tebe len jednoduché vety, v skratke a pomaly 😀 a ešte detail. moje dieťa je zapísané v cirkvi asi tak, ako tvoje vo viere satanovej ;)