Vadí mi, že moja rodina verí hoaxom o Ukrajine
Ahojte,
ja uz normalne nechapem. Clovek si povie, ze to len uplne vypatlani ludia, mozu verit, ze na fotkach z ukrajiny su herci a potom zistim, ze aj moja vzdialena rodina tomu veri. Ze zavidia ukrajincom na uteku auta, znackove tenisky. Normalne sa na nich uz neviem pozerat ako predtym. Zaroven mi je luto, ze veria takym blbostiam. Aj sa bojim, aby s nimi niekto nemanipuloval. Skusali ste sa s rodinou o takychto veciach rozpravat? Su to dobri ludia, ale zjavne niekde nastala chyba, asi nevedia velmi pouzivat facebook, uz su rocnik 65+ . Ako na to? Ako im pomoct?
@jennky13 na tuto otazku ti neviem odpovedat, nakolko kandidatky na dalsie volby este neexistuju, politici sa presuvaju medzi stranami, vznikaju nove, ludia vstupuju do politiky, alebo naopak odchadzaju. Do volieb daleko. Ked to bude aktualne treba si nastudovat viacere kandidatky, pozriet co su tam za ludia, comu sa venovali predtym ako sa rozhodli kandidovat, co chcu v politike dosiahnut a ake maju na to predpoklady. Popripade, ak su to znami politici, co uz pre ludi konkretne urobili (toto idealne nevyhodnocovat na zaklade ich vlastnych tvrdeni). Ja vzdy venujem niekolko dni studovaniu kandidatok a pozeram aj program stran. Politici maju velku moc, netreba im ju darovat na zaklade nahody, reklamy, zvyku ci nenavisti. Uprimne nerozumiem preco su ludom volby tak lahostajne a ziskavanim informacii o tom kto kandiduje stravia menej ako vyberom zubara ci novej chladnicky.
Ako sa pora rodina na vyhlásenie stanného práva v anektovanych územiach? Ako na ochranu obyvateľstva, ktoré tam ostalo? Mobilizácia najmä menšín žijúcich v Rusku je ok? Nie je to vlastne genocída? Dúfam, že ste sa kvôli vojne nerozvadili úplne. Len, či rozprávajú ďalej a co, alebo už radšej túto tému máte ako tabu.

V akej strane su ti odbornici, ktorych mame na buduce volit?