icon

Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela

mumwoman
26. máj 2015

Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?

tajka1986
26. máj 2015

@mumwoman nechapem a ani nechcem pochopit 😖 je smutne ze takto rozmyslas a to je uz skor pripad pre psychiatra ako psychologa 😀 ked ti vadi ze sa podoba nanho,naco si si s nim robila dieta? Velmi malu lutujem 😒 Aj moja dcerka je cely tato a do jeho rodiny,po mne nema absolutne nic. A teraz akoze co? Mam ju teraz co odstrkovat,dat do decaku,plalat kvoli tomu? Nebud smiesna. Ja fakt nechapem taketo s prepacenim "mamy" hladas problem tam kde nie je,raz nato doplatis. Mas sa tesit ze je ziva a zdrava,rastie,prospieva, ze ju vobec mas. Ja viem ze otrepana veta ale coby ine za to dali keby mali dietatko ako ty. Nech by bolo akekolvek. Lenze zivot je kruty a niektorym naozaj nie je dopriate tolko stastia ako mas ty a vobec si toho nevazis. 😠

lucinkab
26. máj 2015

Viem o com pises, podoba je aj u nas na "tatka" tiez z toho nie som nadsena ale co urobim, ale to je sposobene tym ze moj vztah s jej otcom uz nie je taky ako kedysi ochladol, keby sme sa lubili-toto by ma nenapadlo

tina1988
26. máj 2015

Ja som sa cele tehotenstvo modlila aby vyzeral ako môj manžel 🙂 ale ja to neriesim. Hlavne je, ze ho mame. Ved na jedneho z nas sa podobat musi 🙂

zuzka_puska
26. máj 2015

Teraz neviem, či to má byť nechutný pokus o vtip, alebo to píšeš vážne???!!!!!! Lebo ak to píšeš vážne, mám len jednu radu, zober voľno v práci a veľmi rýchlo utekaj k psychiatrovi, nech ti pomôže to v tej hlave urovnať.... Takú kravinu som fakt ešte nikdy nepočula /nečítala. Žeby jednej matke vadila podoba dieťaťa na otca.... Choré, no čo viac sa na toto dá povedať???!!!!!

beka12
26. máj 2015

boze je mi to luto ako niektore deti musia trpiet za mozgove pochody rodicov... ☹

tajka1986
26. máj 2015

@beka12 ze? Po papuli im je malo dat 😠

siska53
26. máj 2015

@mumwoman nie,nestretla som sa s tym..navyse vyzor dietatka sa meni.. Ja som bola cely moj otec a teraz som mix maminych rodicov.
Ze su moje deti obe viac do rodiny mojho partnera mi je uuplne jedno. Ja ich milujem take,ake su.. Chcela som ich mat s nim,su nase a lubene.. Takze ten tvoj pocit mi je cudzi.

peneloppe
26. máj 2015

@zuzka_puska

To si vystihla. Matke vadí že dieťa sa podobá na otca. No na koho sa má podobať? Na poštára?? 😀

tykat
26. máj 2015

@mumwoman ...tak chce to syna 😀 synovia sa zvyknu podobat na mamy 😎

tykat
26. máj 2015

@mumwoman ...a este jedna dobra rada...aj ked s muzovou rodinou dobre nevychadzas tak si vzdy povedz, ze to nemozu byt taki zli ludia, ked vychovali tak dobreho muza, ze si si ho zobrala a rozhodla sa mat s nim deti 😉

blahowoman
Odpoveď bola odstránená
lepok
26. máj 2015

konik je jeden obrovsky vhodny material na skumanie ludskeho spravania.viete sa niektore hned obuvat do zakladatelky temy a zosmiesnovat a kazdu jednu posielat k psychiatrovi...a ked clovek konika trosku pravidelnejsie cita,tak zisti,ze tie najvacsie a v kazdom prispevku kritizujuce zienky maju doma taky isty nefunkcny vztah alebo problem,len v ruzovom...a podla toho aky maju prehlad o kazdej teme,tak asi ani nic ine nerobia,len cakaju na koniku,do koho sa obut.
mam taky isty problem,ale neprisiel porodom,hoci od prveho dna je nase dieta cely otec...prislo to neskor...ako maly rastol a svokrovci ine neriesili len co ma po starom otvovi a co po starej mame a ked nevedeli ten malinky nostek zaradit,ze pokom ho ma,lebo ani jeden z nich nemal taky a ich rodicia a stari rodicia tiez nie,tak ...pardon vy vyrovnane,sebavedome,nad vecou zeny ... ze mna ako matku zabolelo,ze miesto toho,aby sa co i len opytali,ci nahodou ten nos po mame nemoze byt,tak vytiahli stare fotky a nasli od starej mamy tretieho bratranca,ktory mal taky nos...a nejde len o nos pravdaze.ide o vlastnosti,o povahu,o to akym sposobom chyta veci!!!... a ked za dva,tri,sest, mesiacov,rok tito stari rodicia vidia len ich stranu,tak to picha na srdci a ... ano...som alergicka na komentare o tom,na koho sa nase dieta podoba...a objektivne priznavam,ze je cely otec,je to najkrajsie dietatko a nadovsetko ho milujem

marry1515
26. máj 2015

@lepok
Veď práve každá jedna vieme že tuu na koniku je kopec tém ktoré sú vytvorené za účelom sledovania reakcie....
a taktiež že je veľmi pravdepodobné, že odsúdia zdieľatelku nejakého problému a máloktorá sa snaží vžiť do jej situácie... Ale musíš uznať sama že je tu kopec žien a mamičiek,ktoré táto téma uráža alebo sa dotkne rôznych dôvodov. Nech sa ona tiež skúsi vžiť do kože ženy ktorá má choré dieťatko alebo nejaká iná túži po dieťati ale nedarí sa- čo čakáš že takáto žena ju podporí a bude jej fandiť? Ja osobne si myslím že pokiaľ miluje svoje dieťa, tak by jej malo byť jedno či sa podobá na muža,svokru,opicu či mimoňa!!!! Jednoducho život nieje o tom že bude vždy podla našich predstáv. Každú jednu štve veľa veci na mužovi, rodičoch, priateľoch ale nerieši to tu ako by sa mi kvôli tomu mal zrútiť celý svet.
Možno keby to inak napísala-napr. tvoje prevedenie mi prišlo rozumnejšie a pochopiteľnejšie, tak by ženy inak reagovali a nie ju hneď za odborníkmi posielali...

evajanotkova
26. máj 2015

@mumwoman Ahoj nerozumiem ti hadam je jedno na koho sa podoba hlavne že je zdrava 🙂 Aj naša malá je celý tatinko a čo neriešim 🙂 Už ked bola babo a ludia mi nazreli do kočíka to bolo po každé :Celý tatinko, aj dnes celý tatino 😀

ukulela
26. máj 2015

@mumwoman necitala som celu diskusiu presla som par prvych negativnych reakcii. a teraz - zeny, bicujte ma, ale ja zakladatelke rozumiem. mozno to ani nemyslis v zmysle, ze ti to az tak strasne prekaza, ako ze je ti to luto ... moj maly je cely tato. a uz ked mi to povedalo milion ludi aj moja mama prizvukovala, uz som aj pred svokrusou povedala, ze mi je to az luto, ze vsetci len "tato. tato" ta sad bude po mne aspon v niecom 🙂 pekny po tatovi, mudry a dobry po mamke 🙂 neviem, aka je vasa mala velka - u mna to moze byt este hormonami, tieto stavy 🙂 ty si toto nepripustaj, neprenasaj na malu, ak mas problem s manzelovou rodinou, ries ten. mala je krasna a je tovja a basta 🙂

lepok
26. máj 2015

@marry1515 ... ano mas pravdu.urcite su - ci uz na koniku alebo nie - zeny,ktore by dali cokolvek za to,aby vobec mali dieta a boli by rady,keby sa podobalo aj na svokru,ktoru nemozu vystat. osobne si,ale myslim,ze takato zena da radu tipu "...bud rada,ze mas len taketo problemy...". mne je skor proti srsti,citat take tie zhadzujuce komentare.sama si uvedomujem,ze moj "problem" nie je problem a tesim sa,ze mame zdrave dieta.a to najkrajsie ;) a tesim sa,ze je po otcovi,lebo aj on je kraasny (pre mna 🙂 ) ... ale to "mamickovske" vo mne vzdy krici,ze "halooo,je to AJ MOJE DIETA,je to kusok aj zo mna..aj ja som mala maly nos,aj ja krcim plecami..."... a viem,ze su to HLUPOSTI,ze sa to clovek aj vyslovit hanbi...a tak prise so svojim "problemom" na forum a coho sa docka...a od zien,ktore zalozia temu,ze po dlhorocnom manzelsve su na nervy zo svojho muza,lebo ani tanier do dresu neodlozi.(alebo si zalozia novy nick)...ano,zakladatelka nepise (resp. som to cele necitala) preco ma take pocity,ano su to banalne problemy,ale (zial?chvalabohu?) je to momentalne jej problem (ved ja aj do sprchy chodim niekedy trikrat denne a deti v afrike nemaju co pit. neporovnavajme ineho problemy s nasimi.riesme ten problem,ktory ta ktora osoba ma)

severanka96
26. máj 2015

asi ti riadne šibe.

bubula_007
27. máj 2015

@lepok mne sa vidí, ze na koníku je nový trend-kopnime do toho, kto sa tu odváži napísať o svojom probléme, ci pocitoch. A nielen kopnime, poďme ho rovno urážať, aj sa hádať, atd. Kde sa podela hlavná myšlienka tejto stránky???
@mumwoman aj ked sa tu mnohé vyjadrujú nepekne, nájdeme sa aj take, co ti rozumieme. Aj mne to bolo nepríjemne, niekedy bolelo, a dokonca aj teraz pichne pri srdci, ked sa spomína len rodina z muzovej strany, ale to by bolo treba vidieť hlbšie do "problému".

bubula_007
27. máj 2015

Zakladateľka témy to možno písala v nejakej slabej chvíľke, snáď ju niečo zabolelo a chcela sa len vyrozprávať. Netreba hneď urážať a posielať k psychologovi. Ak sa téma niekomu nepáči, stačí spraviť jednoduchú vec, kliknúť na ďalšiu, zaujímavejšiu.

briketa
27. máj 2015

Ty zijes s Fantomom z Opery? 😅 Doteraz si nevidela jeho pravu tvar, az teraz ked sa narodilo dieta? Ved drviva vacsina prvorodenych deti sa podoba na otcovu stranu...

tjaden
27. máj 2015

@mumwoman ahoj aj moja malá je celý oco, doslova jeho minidvojča, muža začínam pomaly nenávidieť, každý deň robí väčšie blbosti a ja si už neviem spomenúť čo som na ňom vlastne mala rada. Každý deň počúvam, že malá je celý oco, že ju nemôže zaprieť bla bla...ale ja to beriem takto: ak od neho odídem naozaj ju nemôže zaprieť 😀 nemôže si vymýšľať, že nie je jeho lebo nikoho neoklame 😀 A je to iné, je doslova jeho dvojča ale je to dievčatko má krásny ženský úsmev dlhé mihalnice nechám jej narásť vlasy hoci aj po zadok, bude kočka.. Ďalšia vec je.. no dajme tomu, že nepatrím medzi krásavice, šikanovali ma až po vš takže keď som ju po pôrode uvidela a zistila som, že sa na mňa vôbec nepodobá bola som rada, bože veď koľkému šikanovaniu sa takto vyhla? Keď mi niekto hovorí, že na výzore nezáleží mám chuť mu dať po papuli...viete aké to je keď vás za vašu tvár šikanujú aj učitelia?? Človek sa na vás pozrie a okamžite vás hodnotí, a vždy vždy budete spájaný s vašimi rodičmi. Takže ti rozumiem, že ti nie je príjemné, na koho sa dieťa podobá. Môjho muža nikto nemá rád a chcem aby im moja dcérka raz dokázala, že je lepšia než on. Spravím z nej dobrého človeka. Môže mať jeho tvár ale bude mať môj charakter.

tomaas
27. máj 2015

@womankc ahoj vidis uz v manzelovi nachadzas nieco co som naznacil naposledy tmave korene tak sa teda tesim 🙂 mas pravdu a je to dobre ze sme takto pomiesani, preco je potom tolko nenavisti, xenofobie, rasizmu a vselicoho? vsetci sme predsa breznevovia 🙂

macka334
27. máj 2015

Myslím, že nieje normálne. Máme aj psychológov.

ivett1
27. máj 2015

@mumwoman no, stretla som sa s tým, že mi všetci hovorili jééééj dcérka je celá po tebe a syn je celý po otcovi a tie reči...že ho nezapre ...ale ako beží čas, vidím, že už to také jednoznačné nie je ...a nielen ja ...už si to začali všímať aj druhí a tak teraz majú zasa potrebu posudzoovať vzhľad v štýle ..."sú zmiešaní" - majú črty oboch rodičov😀 ...ja sa na tom smejem, tiež niekedy dumám kto sa na koho podobá a vytiahnem rodinné fotky a porovnávam ... v duchu si premietam, akí tí naši predkovia boli a sú a ako by to mohlo ovplyvniť život našich detí, keby zdedili nielen výzor, ale aj povahu ... je to zaujímavé...😉 ...ale na tom nestojí život, naše deti nesmierne milujeme, sme normálni, celkom obyčajní rodičia... takže, aj keď mi niekedy preblesne mysľou ...podobá sa tá naša dcérka(synček) na mňa alebo už viac na ocina? ...tak to neriešim...

PS: ja som bola skôr hrdá, keď mi niekto povedal...aha, toto je celý otec! ... môj manžel je fakt dobrý chlap, aj otec ...no, ale som si ho aj dosť dlho hľadala😀

madana
27. máj 2015

@mumwoman pride mi to akokeby si svojho manzela nemala rada,ked Ti vadí,ze vsetci hovoria,ze je cely tatko. 😒 Ved na niekoho sa podobat musi,a ci uz je na mna vyzorom ,alebo na druheho,splodili ste dieta z lasky,nie???pride mi to cele cudne! 😕
A aj ked nevychadzas dobre s jeho rodicmi,s jeho rodinou,na tom nic nemeni,ved je to Tvoje dieta,nosila si ho pod srdcom 9mesiacov...neviem ako stare mas dieta,ale deti sa velmi rychlo menia,moze byt ze za par mesiacov sa bude podobat na Teba,preto zacne snad nenavidiet Tvoj manzel vlastne dieta???co by si si pomyslela??no ze Ta asi manzel nema rad,nie??vies cele je to take divne

mijo53
27. máj 2015

@severanka96 veľmi škaredo sa vyjadruješ, autorke to určite nepomôže, čo je to šibe?

kiki68
27. máj 2015

zakladatelke temy by som odporucila ist k psychologovi, pretoze jej podla mna ani tak nevadi podoba dietata ako ta trauma,co ma z porodu,ze nechce dalsie dieta. Asi je tam nejaky vnutorny blok a toto s tym suvisi. Ja by som urcite neriesila na koho sa dieta podoba, to sa meni. A keby aj tak to je vec genetiky a podoba nemusi vobec suvisiet s povahou dietata. Naozaj to vidim na toho psychologa, nejaky pokec by pomohol.

rybiatko123
27. máj 2015

"9 mesiacov nosis, x hodin rodis, xy mesiacov nespis a to dieta sa aj tak podoba na neho" 😀 😀

Necitala som celu diskusiu, ale spamataj sa. Geny sa dedia od obidvoch rodicov, nielen od matky. To iste sa tyka aj povahy. Ako si mohla mat dieta s niekym na koho nechces aby sa tvoje dieta podobalo? Ak mas aspon nejake zaklady biologie, tak potom nechapem tvoj prispevok. Moj syn je presna kopia manzela, vyzera uplne rovnako ako mm na fotke kde mal 1 mesiac. Teraz co? Mam sa z toho zrutit, dat ho do decaku?

(Dufam ale ze moj syn zdedi nos po mm, ja som za ten svoj trpela cely zivot hihi 🙂 )

irusa
27. máj 2015

už len ten nadpis témy mi príde chorý !!! a tvoj muž ti nevadí ?????

dadis
27. máj 2015

Z genetickeho hladiska sme tvoreni z 50% genov otca a 50% genov matky, takze hovorit o niekom ze je cely otec alebo cela maka je blbost ako svet. Tato matematika nepusti. Niekedy sa stane, ze viditelnejsie crty (farba valsov, tvar oci, tvare, postava) je od jedneho rodicov, ale geny nepustia teda zbytok je po druhom rodicovi (napr. tvar zaludka, nohy, kvalita koze, tonus svalstva atd). Poznam vela ludi, ktory sa zacali vekom menit a podobnost sa menila. Ide aj o uhol pohladu, niekto povie, ze syn je cely po mne (najma ti, co nepoznaju manzela) - nie je - ma po mne farbu oci, vlasov, pokozky - modre, blond, svetla pokozka - ale crty :tvar, telesna konstrukcia, sposob pohybu - cely muz , ktory ma ale tmave oci, tmave vlasy . Dcera je presny opak - crty moje a "farby" muzove - ploche nohy a sposob chodze po mojej mame 😠 no zblaznim sa 🙂
Skor by som z riesila u psychologa alebo psychiatra dovod, preco sa na toto tolko fixujes. 😢