icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

monika2606
21. júl 2012

@kika1111 no to áno to máš pravdu určite....no však na budúce keď si ju budú pýtať tak im poviem svoje...uvidíme ako to dopadne

ivankajar
1. dec 2012

Zdravím chcem sa opýtať či je v poriadku aby 9 ročné dieťa bralo na ruky 4 mesačné bábätko???

tiumen
1. dec 2012

aj keď ja bábo ešte nemám,tak viem že svokra sa k nemu ani nepriblíži a nieto este aby ho brala do rúk. Viem čo je zač takže asi tak 😀

mirkakab
1. dec 2012

@ivankajar ahoj, ja ked som mala 7 rokov, tak som sa občas starala o maličkú susedu, kúpala som ju, prebalovala, krmila a tiež bola uplne maličká, suseda mi verila ale ja by som si to predstaviť nevedela. Ked sa mi staršia dcerka narodila tak ju chodievala voziť 12 ročná slečna, ale môžem povedať že dlhšie ako 2 hodky ju nevozila .......... dovolila by som to, keby s ním sedela 🙂

sofinelka
1. dec 2012

Keď bola u nás svokra na návšteve a malý sa zobudil a začuli sme ho bľabotať, svokra sa prvá rozbehla do izby akoby to bolo jej dieťa a ja som zo šoku ostala sedieť a pozerať, čo si to dovoluje- liezť nám do spálne a brať si bez dovolenia malého. To bolo prvý a posledný krát, som jej to vtedy dala riadne vyžrať!

dedenini
1. dec 2012

@lum11 moja svokra od nas byva daleko, lebo mi zijeme v zahranici... ked prideme k nim, teda na slovensko...mam 7 mesacnu dceku,ona si ju bere na ruky..ale vacsinu sa spyta..alebo je to take prirodzene ked si ju vezme... no vadi mi zase ked viem aky ma rezim, coa kedy papat ma., a ona chce daco ine... a rozprava mi co a jak... to neznasam..aj ked viem ze mi chce dobre..no ked si mysli ze je starsia a ma vychovne dve deti, tak ze vie lepsie... no nastastie sa to nestava casto, a ked stane tak si aj tak spravym ako ja chcem a poviem jej to ze malicka je tak naucena a tak to ma byt jak ja chcem....

nikol000
26. jan 2013

Ak mám povedať pravdu áno vadí!!!!! Pretože ona je tá najmúdrejšia,ona vie všetko lepšie ako ja a ja sa cítim ako idiot, kt.je neschopný. Okrem toho, bývame u nich a len čo som porodila, keď som mala ísť už konečne domov s malým, tak volám manželovi, že kde je a v tom sa z výťahu vyrúti svokra,ma skoro j..bo, ak mám až takto vulgárne....že čo tu tá chce....ani tú krásnu chvílu, keď sme si mali odniesť spolu naše bábätko domov, sa musí vtrieť aby jej náhodou niečo neušlo...no a vrchol bolo, keď na druhý či tretí deň sa dotrepala jej dcéruška, mimochodom tiež najmúdrejšia na svete, aby mi pomohla s malým pretože ona už mala 5 mesačného syna, takže ona vie všetko....no a úplne samozrejmé pre ňu bolo, keď náhodou malý v noci zaplakal tak hneď bola hore a u nás v izbe, že čo sa deje....a neustále a také niečo ako zaklopať...nehrozí...mala som zakročiť už skôr, taktiež vyvolávala svojej múdrej dcérke, že čo môže dať malému najesť a keď mal náhodou teplotu tak hneď jej volala, že či mu môže dať čípok, pritom ja som mu išla dávať sirup od teploty, ale ona nie, daj čípok, lebo hentá povedala...iste...ani ma nehlo dala som si po svojom...vôbec na nestalo niečo také, že by mi ho prebalila alebo prezliekla do pyžamka, ale keď došla dcéruška tak hneď daj mi malého prezlečiem a prebalím ti ho...vravím NIE!! a švagriná, že prečo, no preto lebo keď to nerobila dokiaľ si tu nebola, tak nech sa teraz ked si tu nepretvaruje........a teraz? syn má 11 mesiacov, je naučený na ruky, pretože ona ho stále berie na ruky, aj napriek mojim upozorneniam, že nech ho položí na zem a sám sa hrá...ale ona nie...ako keby mi to robila naschvál...je toho strašne veľa nepamätám si uplne všetko ale jedno viem, že sa strašne prestrašne teším na deň, keď sa odsťahujeme do svojho 🙂

betuska22
26. jan 2013

ja chodím ku svokre tak raz za mesiac a vždy sa tam čosi deťom stane, dnes som odskočila na wc a mala revy, prídem pýtam sa čo sa stalo ..... níííííč ,, dojdem domov mala hrču na čele + modrinu ale hlavne že nííííč 😠 šlak ma ide trafiť 😠

nikol000
26. jan 2013

na to najhlavnejšie som skoro zabudla...keď som mala náhodou nejakú robotu alebo čo a malý začal plakať, lebo CHCEL IST NA RUKY! tak svokra hneď ...citujem....čo ti tá mama robí, plačeš....tá je zlá, poď ku mne pôjdeme spolu do spálne.... alebo...to je zlá mama, ty nemáš dobrých rodičov, keď ta nechcú na ruky zobrať ....fakt by som vtedy vraždila....no tak ako by ste sa cítili vy..... 😢 😢 😢

nikol000
26. jan 2013

@zubrienka1 bože toto robí aj moja.....tiež mu dáva niečo jesť a oblizuje jeho lyžičku...nechutné.... 😖 alebo normálne na drzovku si zoberie malého lyžičku a ona s ňou je ...ako keby nemáme doma dosť lyžičiek...toto ma naozaj vytáča momentálne najviac

moon1979
26. jan 2013

@anniera úplne sa viem vžiť do tvojej kože, pretože ako keby si písala o mne a mojom "vzťahu" k svokre ... ja sa na ňu nemôžem ani len pozrieť, nieto ešte odtrpieť keď sem pride 3x do roka ... našťastie viackrát nechodí sem, občas tak 4x do roka musíme ísť my k nim (ked sú nejaké sviatky) ale mám husiu kožu keď dáva malému pusu ... tiež som nezniesla, ked ho mala chvíločku na rukách, proste sa mi protiví (zlé spomienky na minulosť a jej správanie, jednoducho ju nedokážem zniesť v priateľskom duchu správam sa maximálne oficiálne voči nej) ... len raz dala malému pusu na ústa, taký krik som narobila že až ... onedlho sa narodí druhé bábo, ale nebude to iné ... jednoducho ju nemusím a vadí mi už len jej pohľad ... tak depresívnu ženskú ešte jednu asi nenájdeš ... uf

mariaterezia
26. jan 2013

Neda mi nezareagovat na niektore članky som vydata niečo vyše 22 rokov byvali sme po svatbe u svokrovcov potom sme si vedla nich postavili dom mame 2 deti (17 a 6 rokov) ale neviem si predstavit že by som nedala svokrovcom pochovat deti . Samozrejme že aj oni maju ine nazory čo sa tyka vychovy stravovania alebo všeličoho ineho. Tiež ma vie vytočit ked pred obedom im daju nejaku sladkost , ked som zakazala kupovat žuvačky lebo dcery vždy skončili vo vlasoch ale určite bych im nezakazovala vziat deti na ruky alebo detom knim chodit aj ked sa na niečo nahnevam a nejdem knim aj cely den ale deti do toho nemiešam. AJ moji svokrovci maju chyby ale su sučastou našej rodiny tie baby čo na ne nadavaju si neuvedomuju že aj oni budu raz svokry a ako sa im bude pačit ked si nebudu moct pochovat vnuča.Pred nedavnom som bola važne chora bola som onkologicky pacient a boly to svokrovci čo sa mi o deti aj mna starali som rada že ich mam

m.zuzanka
26. jan 2013

mariaterezia a mne zase nedá nezareagovať na tvoj príspevok...ty si dala svokrovcom pochovať tvoje deti...trochu morbídne nezdá sa ti 🙂

elzu
26. jan 2013

@lum11 Vždyť je to Jeho babička! Prcek nemůže za to, jaké máte vy dospělí mezi sebou vztahy! Mně přijde úplně normální, že si babička vezme své vnouče do rukou a cítím se dost pokorná na to, abych měla pocit, že mě o to musí prosit. Byla mámou jako jsi teď ty...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
monika15
26. jan 2013

@nikol000 joj viem presne... taj ako u nas... dal boh ze nebyvame pod 1 strechou ale vola 10x za den..... vrrrrrrrrrrrrrrrrrr

monikakovacova
26. jan 2013

@monika15 Fúha.... tak to nezávidím. Mne vadilo len jedno. Keď som porodila prvého a brala mi ho z ruky a komandovala, lebo ona všetko vie lepšie.... Joooooj... ale mi to vadilo. A to sme mali na dennom poriadku prvé 2 týždne (celý deň), čo ma pustili z nemocnice. Dokonca ho ona chcela aj kúpať, ale to som jej zatrhla po dvoch dňoch. Potom ochorela - chrípka či čo a nemohla ku nám vyše mesiaca... to bol svätý pokoj. Jediné čo mi chýbalo, že nemal kto požehliť :D Ale tohto druhého keď porodím, bude mať zákaz chodiť - na návštevu, pokočíkovať hocikedy (aj to s mierou - čo u mňa znamená pri maximálnej drzosti 2 hodinky). Tak som zvedavá ako to dopadne :D

monika15
26. jan 2013

@monikakovacova presne to bravanie !!!!!!!!!!!!!! u nas aj padlo ze dieta dones a ty s mm chodte oddychnut domov !!!!!!
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ta to bolio cirkusov, a nakonec ze to ja ma poprodne depky ,... krava !!!!!!!
co dumala ze porodim a odhodim ????? neeeeeeeeeee
jaaaaaj ta ja mozem az roman napisat....... hruza.......

janinah
26. jan 2013

nestačím sa čudovať niektorým príspevkom...nevesta neznáša svokru a bude ju "trestať" tak,že jej nedovolí zobrať vlastné vnúča na ruky... 😒 😒 😒

monikakovacova
26. jan 2013

Ako ja svokrovcov mám úprimne rada. Sú ako moji náhradní rodičia, len pri výchove malého sa nezhodneme. Lebo oni si myslia, že žijeme ešte stále v minulosti... A hlavne ja som nechcela dovoliť rozmaznať môjho malého ako to urobili pri ostatných vnúčatách. Tam to dopadlo dosť,že eee... Ja som im ho po čase, (asi po roku a pol), keď som prestávala kojiť, začala nosiť aj na celý deň. S podrobnými inštrukciami a s vysvetlením, že keď porušia pravidlá, tak ho tak skoro neuvidia. A oni to našťastie rešpektovali. Teraz keď má malý 3 roky, tak začínajú znovu s takými tými rečami, že: "Starý rodičia sú tu od toho aby deti rozmaznávali a doma mu zakazuj, ale tu to má dovolené". Ale také reči sa snažím hneď odvrátiť s rozumným argumentom a to našťastie funguje. Takže je to v celku Ok :D
Popôrodné debky na mňa skoro liezli, ale prekonala som to. Keďže svokra u nás na začiatku bola skoro stále, nechcela som to pred ňou ukázať, že mi neni všetko jedno a mám takpovediac dosť. A ono práve to mi pomohlo a po tých dvoch týždňoch ma to prešlo úplne :D Hlavne sa mi uľavilo keď som už bola na malého sama. 🙂

macka111
26. jan 2013

@betuska22 no viem vas uplne pochopit momentalne som tak vytocena zo svojej svokrusky ze som myslela ze ju vecer asi fakt zahlusim...
maly bol cely december chory dvakrat mal virozu kaslal, soplil do toho chytil afty s vysokymi teplotami , samozrejme bol u mojej svokricky a ta mi akosi zabudla povedat ze dieta ma zvysenu teplotu len mi oznamili ze zaspal tak si ho mame zobrat , byvame cez ulicu a ona mrcha si stale vynucuje ze maly musi byt vecer do osmej u nej ked nie je po nej tak je peklo... anavyseteraz su teploty k bodu 0 no opat sme sa chytili

macka111
26. jan 2013

@moon1979 no myslim ze aj moja je taka ja ju musim zniest trikrat az 4 krat do tyzdna,,,

macka111
27. jan 2013

@kaja73 no ano ale nebudem sa jej pchat s prepacenim az do zadku co robi moja svokra , ta tusim potrebuje vediet aj to kolko krat denne idem na WC ...

macka111
27. jan 2013

@halienka milionkrat suhlasim:::::: citate mi z duse , myslim ze kazdy ma pravo na sukromie a tiez by niektore svokry mohli pochopit ,ze mladi uz maju svoju rodinu,

monika15
27. jan 2013

@janinah tazko je to vysvetlit ak mas dobry vztah so svokrou.....
je to nieco ine.... a bola by si taktiez nastvana keby svokra uistovala tvoje dieta ze ty ho nemas rada az tak ako ona..... :((((
ale je to na dlho debatu a kazdy mame svoj nazor 🙂)))

lubiduch
27. jan 2013

Prispejem svojou trochou, netyka sa svokrys ale manzelovej babky, tvrdila ze "ved on je este hluchy" ked mal 2 mesiace a chcela som aby tak navsteva nekricala ked maly spal. "nech si poplace, rozsiri si pluca" ked ho bolelo brusko velmi. a je to zly spac, stale sa budi na kojenie a vytacaju ma reci typu "no ved ale on uz by mal prespat celu noc, niekde asi robis chybu" to pocuvam z kazdej strany. A este lepsie "prived ho k nam, zatvorime ho v jednej izbe a nech place v noci, ved on prestane"

No ale co s tym narobim. V minulosti sa deti zrejme vychovavali inac, ale aby som kvoli tomu niekomu nedovolila si vziat maleho na ruky? ved ho predsa vsetci miluju a ja chcem aby si ich oblubil a aby si uzila vnuka,pravnuka,synovca,bratranca...nad tymi recami v duchu mavnem rukou a ide sa dalej 🙂 chce to trosku tolerancie a ucty voci starsim!

chryse
27. jan 2013

mne to vadilo tiez,,, a mala ma uz 2 roky a stale mi to vadi,,,,,, az mi adrenalin stupne,,,, ona ju xe nosit na rukach aj teraz ked ma 2 roky,,,, Ona robila aj to, ze mi ju trhala z ruk ked som kojila,,,,

jerryjanka
27. jan 2013

ked si to tu tak čítam tak dakujem Bohu za svokrovcov fakt. tiež nie vždy robia to čo im poviem ale snažia sa a jasne malu mi rozmaznavajú ale proste to beriem - ona ich miluje neviem si predstaviť že by som jej zakazala isť k nim alebo im zakazala si ju brať. teraz velmi pomahaju mame druhe babo, momentalne sme v nemocnici a staršiu maju u seba - staraju sa čo to dá, a ked sa mi niečo nepači tak im to nejako šetrne poviem alebo ked to nie je take dôležité zahryznem do jazyka. proste je to aj o prístupe keby ale robili niečo moc proti srsti tak narovinu ale vklude si to vysvetlime našťastie sú rozumní. žiadne protivenstvá nerobia. a ak aj ano tak o nich neviem 😀

kykka
27. jan 2013

@chryse Presne, ako pises! Ja tomu nechapem, mne tiez vadi, ked mi ho beru z ruk, ako nejaky predmet. Ved to je dieta a ja som jeho matka, tak trosku ucty k tomuto nasmu vzacnemu vztahu medzi matkou a dietatom. A nie, ja mam maleho na rukach a niekto si pride a mi ho vytrhne, akokeby som drzala nejaky predmet. Toto ja nikdy nepochopim, ja som to nikdy v zivote nerobila, aj ked som bola v puberte a moja svagrina mala na rukach malu, tak mi to proste bolo blbe prist a vytrhnut dieta z jej materinskych ruk, leba ja si ju chcem ponosit. Bud som sa jej pekne opytala, ci si mozem malu trosku zobrat, alebo som sama pockala, kym matka ju prestala mat na rukach a potom som si ju zobrala trosicku na ruky. A nikdy toto druhym robit nebudem a neznasam, ked mi to robia druhy...

kykka
27. jan 2013

@lubiduch Uf, tak ty si si tiez riadne prezila tych otravnych hlupych nuteni o vychove. ja som prezila skoro toto iste, co ty, az nakoniec som sa prestala nacas s pribuznymi stykat. Oni na mna tlacili, ked mal maly mal len 1 tyzden!!!, ze ked v noci place, nech sa ho neopovazim kojit, lebo si zvykne na mlieko a bude sa budit celu noc, takze ked v noci bude plakat, mam mu dat caj... No chapes? Manzel tiez na nich pozeral ako na sibnutych a nepomahali ani vysvetlenia, ze tyzdnove babo MUSI pit mlieko hocikedy si o to zaziada. Nie, oni stale tvrdili svoje a dokonca to doslo k tomu, ze mi zacali rozkazovat, kedy ho mam kojit a kedy nie. A najhorsie bolo, ze svokra mi zacala nutit, nech tyzdnovemu babu zacnem stahovat predkozku a cistit pipika, A ROZNE dalsie psychopatiny a bola tak tvrdohlava a trvala na svojom, ze sme normalne obmedzili kontakt so svojimi pribuznymi na rok, kym maly aspon ako tak nevyrastie, lebo by ho dokatovali. A urobili sme tu najlepsiu vec, maleho sme si vychovavali v klude a podla nas a oni stratili dosah na vychovu, tak teraz iba normalne chodia na navstevy ako stary rodicia, ale neopovazia sa nam nic nutit, lebo sa boja, ze zase obmedzime kontakty. Tak sa s malym dokonale vyhraju, vytesia sa s nim, pomaznaju, ale s miesanim do vychovy prestali a my mame pokoj...