icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

amouramour
27. jan 2013

Nechapem preco by to malo vadit;)ty si v zivote nevezmes vnuca na ruky?

moon1979
27. jan 2013

@macka111 večer do ôsmej? no neviem aké staré máš dieťa, ale moje od narodenia chodilo spať vždy presne o 19tej, keby aj tanky padali, mal svoj pevný režim a ten sme dodržiavali ... na to by som sa pozrela, aby svokra diktovala, čo a kedy bude dieťa robiť a kedy u nej bude a nebude ... o tom snáď rozhodneš ty ako rodič ... ach toto keď čítam, tak by som vraždila 😠 ... len raz by mi povedala, resp. niečo rozkázala, tak by videla ... toto si nedovolí ...

moon1979
27. jan 2013

@amouramour
ono problém že zoberie na ruky nie je problém, ale svokry majú tendenciu dieťa vláčiť nonstop na rukách a natriasať ho, cmúlať a podobné veci robiť ... a to mne osobne vadí .... ja som zakázala dieťa nosiť vkuse na rukách, kým je ešte maličký tak je ľahučký, ale potom si na to zvykne a potom môžeš celé hodiny vláčiť na rukách dieťa, lebo na zemi byť nebude chcieť a už vôbec nie chodiť ... len na rukách sa nosiť ... kamoška má takto problém s krpcom, má tri roky a ešte chodia kočíkom alebo peši, ale vláči ho na rukách, lebo prejde 5 metrov a už ho bolia nohy ... môj malý od 15tich mesiacov chodí peši a teraz bude mať tri roky a prechádzky miluje ... zaspával vždy v postielke, žiadne niekolkohodinové natriasanie, lebo dieťa nevedelo zaspať ... proste chcem tým povedať, že nech si podrží dieťa, ale na chvíločku a nie pri niekoľkohodinovom pobyte v jej prítomnosti aby bolo dieťa večne natriasané a mačkané na rukách, na to som alergická ... teda aspoň ja 🙂

amouramour
27. jan 2013

@moon1979 ja som na to reagovala preto, lebo ja svokru nemam uz bohuzial a co by som za nu dala, ak by ma obcas aj nazlostila...mne sa potom nepaci, prepac to nie je asi tvoj pripad ale vela je takych, ze ziadne pekne slovo na svokrovcov ale prachy a pomoc prijmu...tes, sa ze ma tvoje dieta oboch starych rodicov nik nie sme bez chyby, skor sa snaz o tom s nou porozpravat a vysvetlit jej to

moon1979
27. jan 2013

@amouramour
vieš, ja mám veľmi zlú svokru ... prežila som si s ňou veľmi veľa zla, to je dlhý a nepríjemný príbeh, ale sme aspoň v štádiu, kedy ju akceptujem ako matku môjho manžela a babku mojich detí a komunikujem s ňou po tom všetkom aspoň na oficiálnej úrovni .... iná by s ňou už možno neprehovorila ... proste negatívnejšiu osobu už v živote asi nenájdeš ....
ale to je jedno .....
viem, o čom hovoríš, lebo ja som len prednedávnom prišla o maminu, ktorá bola poklad pre nás všetkých, odišla mladá, žiadny starobný vek a bola pre nás oporou a manžel si lepšiu svokru ani nemohol želať ... takže viem, čo to je prísť o človeka, ktorý veľa v živote znamená ... odchádzajú najmä dobrí ľudia ... na ňu som sa mohla na milion percent spoľahnúť absolútne vo všetkom ... proste MAMA ako má byť ...
moji svokrovci žijú ešte v rokoch 1940 aj zmýšľaním aj životným štýlom, jednoducho katastrofa ... manžel tam síce chodí aspoň raz za dva týždne, sú v dennom telefonickom kontakte ale ja som šťastná, že sa vidíme max 4 - 5x do roka na pár hodín ...

amouramour
27. jan 2013

@moon1979 to je smutne a manzel sa ako stavia k celej situacii?

mirkave
27. jan 2013

neznasala som to.uz sa nerodinujeme a vdaka tomu nemusim riesit taketo veci.co som z duse nenavidela,tak ked bozkala simonku ako novorodenca na usta.som myslela,ze ma slahne.samozrejme sa urazila,ked som povedala,ze je nehygienicke bozkavat na usta a ze sa mi to nepaci.doteraz mi to vyhadzuje na oci a vyjadrila sa,ze mi to nikdy v zivote neodpusti.porobila vela ineho zla v nasej rodine.nebavim sa s nou.deti su neni v kontakte......neriesim,mam svaty pokoj.inac by ma dohnala na psychiatriu...

zuzana76
27. jan 2013

samozrejme,ze maju dovolene brat dieta na ruky, su ako jeho druhi rodicia - svokrovci a aj nasi, deti maju s nimi pekny vztah a aj my, samozrejme,ze obcas sa mi nieco nepaci, alebo lepsie povedane nesedi, ale kazdy sme iny, zato svokrovcov neodsudzujem a uz vobec neobmedzujem vztah

moon1979
27. jan 2013

@amouramour
zvykol si, že kamarátky nikdy nebudeme ... ja mu kontaktu nebránim, ale odomňa častejší kontakt ani nevyžaduje ... je to tak lepšie, lebo aj bez toho je to také napäté vždy, že sa vzduch dal krájať ... takže čo najobmedzenejší kontakt je najlepší, aj za cenu toho, že malého často nevidí ... ale zato si už môže sama ...
ja tiež raz budem svokra a budem mať nevesty, pretože aj druhého čakáme chlapčeka, ale teda budem sa snažiť, aby som to k takémuto niečomu nikdy nedohnala ...
v prvom rade si každá žena musí uvedomiť pri synovi, že každá priateľka synová môže byť potenciálna matka mojich vnúčať ... moja mama bola perfektná po všetkých stránkach ... aj keď mala niekedy odlišný názor, vždy povedala, že ako si zariadime tak budeme mať ... nikdy nám v ničom nebránila (teda najmä v dospelosti) ... v detstve nám vždy prízvukovala, aby sme sa dobre učili, aby sme sa mali v živote dobre, teda vždy volila skôr motivačnú metodu ako násilnú príkazovú ...

macka111
27. jan 2013

@moon1979 ved preto som ta najhorsia nevesta pod slnkom inak moj maly ma dva roky ale zatrhla som vsetko , lenze vies co je najlepsoe ona sa ma v jednom kuse pyta ze preco maly nemoze ist vecer k nim... sustavne stale to vysvetlujem ale ona ako keby mi chcela iba zrat nervy...

jankavl
27. jan 2013

nikdy mi to nevadilo, tesim sa ze moji synovia maju babku ktora ich lubi a ktora ich aj obcas postrazi teraz ked su uz vacsi 🙂. mam dvoch synov a dufam ze moja nevesta bude tolerantna k mojej inakosti (myslim tym ze budem ina ako ona, budem sa napr. viac maznat, alebo menej maznat s jej detmi alebo cokolvek) a ze jej nebude vadit ked ich zoberiem na ruky 🙂.

pingu1
27. jan 2013

no vadi, ale z toho dovodu, lebo mala je uz jelito a furt sa pyta na ruky, svokra nepovie nie a vlaci ju. je mi luto svokry, ze sa namaha

moon1979
27. jan 2013

@macka111
jedným uchom dnu druhým von ... jednoducho povedz že nie a hotovo ... nebudeš o tom viacej diskutovať ... dvojročné dieťa sa nemá čo po večeroch "ponevierať" mimo domu ale o ôsmej už má byť v kľude v postielke ... ach, ja by som jej dala neboj ...

macka111
27. jan 2013

@moon1979 ved som ju normalne uz vyhodila aj s nasho baraku ale poviem ti ze niekktorych ludi vyhodis dverami a pridu oknom... skoda ze ma len mna za nevestu, este ma dalsich dvoch synov a tym zial odpurucila nezenit sa... chihi

moon1979
28. jan 2013

@macka111
moja svokra si tiež myslela, že jej syn zostane do smrti pri nej, privedie jej na svet vnúčatá ale asi ako "obojpohlavník" lebo nevestu a teda ani partnerku k synovi nechcela ... zvláštni sú poniektorí ľudia ... čo už, aj takí sú 🙂

nanulik
28. jan 2013

k nám svokra chdí málo ale ked už tak mi to nevadí. ved je to aj jej krv... ale zase na druhu stranu malý k nej velmi nechce 😝

misaha
2. feb 2013

no ja si myslim ze to zaleži od rodinnych vztahov,každa svokra je ina...a ta moja je najhoršia ale nie voči mne.pre vysvetlenie:ked chyti moju malu 8mesacnu dcerku na ruky tak az strpenem ale to sa tyka aj svokra!..neznesiem ked ju maju a tiež sa nepytaju či si ju možu zobrat na ruky!..nepetrebujem to pisomne ale je to gesto slušnosti a oni ju beru takym sposobom,že už mi ju trha z ruk ked som iba vo dverach jednou nohou a kludne by za nami dvoma zavrela dvere že mi možeme ist do pip.ked mala iba 6tyždnov tak sa ma nie že pytala,ale oznamila mi že si ju nechaju na vikend!..aj ked kojim tak to nevadi,lebo dva dni na UM vydrži! a ona je sestricka na novorodeneckom!.. a doteraz nechape ako to ze im ju tam neccem nechat na prazdniny.jednoducho oni sa nic nepytaju ale iba diktuju a to ma tak vytača až ma vystiera.lenže naštastie som dost tvrdohlava povaha a už si všimli že so mnou nepohnu a jednym uchom dnu a druhym von a na take kraviny ani nereagujem.od vianoc sme tam ani neboli a to byvaju 14 km od nas.ku mojej švgrinej,jej druhej neveste chodili 5x do tyždna na neohlasene navštevy aj vecer o 19 a este boli nasraty že maly už spi aby ho isli zobudit.a to byvaju u jej rodicov takze vyrušovali celu rodinu a ani sa nikdy neohlasili.ku nam prisli takto raz,byvame v dome,a ani som ich nepustila dnu.vo vsetkej slušnosti som im vysvetlila že navšteva sa vopred ohlasuje ako som im už milion krat povedala,ale mali ma v paži a že sme na odchode.oni si važe mysleli že sa vyzlečieme a zavolame ich dnu!...alebo som bola s malou 4dni vnemocnici kde svoka robi o poschodie vyssie a to prisla iba raz a svokor vobec lebo musel sadit!...oni len straaasen chcu spoznat mojich rodicov ale co sme spolu 4roky tak sa im to nepodarilo,tak si myslia že ked budu robit najazdy tak ich stretnu lebo byvaju oproti.ale nasi nemaju zaujem.co sa tyka priatela tak je na mojej strane lebo jeho rodicov neurazam a stanovila som pravidla ktore musi dodržiavat lebo inak to snimi nejde...on ich tiež nemusi lebo ho už tolko krat sklamali že sa to až neda chapat:napr,narobili dlžobu v jedo mene,bili ho cca do 2ročnika na strednej skole,nikdy sa ho v ničom nezastali lebo on neni ich milovana dcerka,ako nastupil do prace tak z vyplaty 6000sk im musel davat 4500najom za izbu v rodičovskom dome ale stravovat sa musel sam,dohodli si stretnutie s rodičmi jeho teraz už byvalej za jeho chrbtom aby im povedali že nech sa ich dcera na neho vykašle lebo je to blbec a ma dlžoby.na vlastneho syna nakydali a zo seba robia svatych!!pokusili sa aj u mna este pre tromi rokmi riešit nieco podobne,este mi doniesli aj bonbonieru a kvet 🙂..ja so im vysvelila že o dlžobach viem a že sa snaži a dospel,že ten o kom hovoria mal 22rokov a teraz ma 33,že prešvihli par rokov ako rodiča to je smutne ,a este som vytiahla papiere co sa tyka tej dlžoby co narobili oni vo vyske 3600e!!!!!na soc a zdravotke ked na jeho živnost viedli jeho krcmu a neplatili mu odvody iba hrabali peniaze.tak sa cervení zdvyhli a koktajuc odisli aj s bonbonierov.le kedže su bez chrbtovej kosti tak na to hned na druhy den zabudli.a to nehovorim že doteraz mu otvaraju každu poštu ked tam ma trvaly pobyt a ani mu ju nedaju!!...alebo mesiac pred porodom sa byli do hrude ako oni kupia kociar aby sme si nerobili starosti,povedali to asi 20x..cca 2mesiace po porode ho kupili moji rodicia ako dar pre malu...doteraz jej kupili jednu supravicku a rozpravujucu babu cca 80cm vysoku pre 8mesacne babatko..keby aspon držali hubu lebo nikto tolko nenakupi kolko oni slubuju..ja to od nich ani nechcem ale svokor sa so mnou až hada že ON to kupi a prd makovy a to su obaja zarabajuci a žiju sami a maju dva domy..a aj ked maju 3deti nikto u nich nechce byt a ani to nechapu.naposledy som im vysvetlila ked vrzgali prečo nepridem aj sama s malo ked je drahy v robote,tak tom im povedala že tak chodim iba koly nemu lebo ma o to poprosi pre klud v rodine a kedže absoludne keakceptuju to čo poviem ja ohladom male ,že ani chodit nebudem.lebo ked jej stary da hracku zo zeme kde je viac bordelu ako vonku a maju vo vnutri dvoch psov tak to je už co!a este sa kuka či som ho nahodou nevidela!alebo ked malu mala svokra na rukach a vyskakovali na nu tie dva pudle ked sme dosli okože od radosti,tak malá sa ich bala a svokra im chcela dat ešte ovonat malej nohy že aby ju citili vraj sa potom ukludnia.lenže kedže tie sproste psy sa za tie 4roky co tam chodim ani raz neukludnili tak sop povedala nie ,mala sa boji,aj tak chcela ist už do podrepu lenže potom zreval drahy že sme povedali nie ,a le ona hlucha tak skočil ešte aj svokor do nej akože tak dobre tak im ju nedaj,lenže ako sme sa otočili že ideme do obyvačky tak som už len periferne videla že aj tak im ju ovonat dala a mala hulakala ako besna!!!skoro ma roztrho od jedu,tak nech sa cuduju preco tam nechodim ked je to tak zo vsetkym!!!!ale to je tema na knihu takže v skratke!ANO VYTAčA MA KED MA SVOKRA MOJU MALU NA RIKACH!!

moon1979
2. feb 2013

@misaha
no márnosť šedivá, dobré psycho ... ale dobre robíš, treba si urobiť poriadok a nech sa aj na hlavu postavia ... no s tými psami, keby to urobila aj napriek zákazu, beriem dieťa a dovidenia ... nerešpektuješ - neuvidíš ...

misaha
2. feb 2013

@moon1979 dakujem 🙂..ale toho je važne ovela ovela viacej...ja som vtedy zostala len preto ,že mal drahy meniny a aj jeho otec tak sme dosli vynšovat a hlavne som chcela vediet či daju niečo aj jemu.lebo normalne mu ani ruku nepodaju alebo tak že naco,čo ved on už je velky!...oni su jednoducho len vychovatelia nie rodičia,bohužial nie každy to ma v povahe ale naštastie drahy je naozaj super ocino :D...preto drahemu stale hovorim že tam mala v živote nezostane ani minutu bez jedneho z nas,pretože ked nedokažu byt rodičmi tak nevedia byt ani starymi rodičmi!!!a ked si nevažia to akeho maju skveleho syna a myslia len na seba, tak bude aj ja pristupovat k nim!..ak ked mi vynšovali kmalej ked sa narodila tak jemu ani ruku nepodali,ani ich to nenapadlo debilov!....takže oni su pre mna len povinnost zo sluštnosti a nič viac,len ma to mrzi koli priatelovi lebo jeho jednineho to trapi a nech su aky su ,ale su jeho rodičia.mrzi ma ,že oni jednoducho nemaju svedomie a ani chrbtovu kost a keby nemal mna a nedame tu dlžobu doporiadku aj ked to trvalo 4roky,tak by už sedel v justičaku a oni by to mali uplne na haku..aj ked ležal 4mesiace v nemocnici po mozgovej prihode ako 24ročny a po lumbalke ochrnul a nanovo sa učil rozpravat a chodit(teraz je už uplne fit ako pred tym,jednoducho ho vykotilo na treningu karate-robil trenera)..tak matka ho bola pozriet raz a aj to ju dal vyviest lebo na neho nahukala dokedy tam chce ležat že treba ist robiť do krčmi čo mal,že oni nestihaju. a jeho foter ho videl iba raz ked mal vychadzku po 3mesiacoch o barlach pred nemocnicu.stary tam čakal svokru z roboty a jedine čo sa vymačkol spytat bolo:a čo ti to vlastne je??????...to je otec!!!by som ho zabila tou barlou.potom boli 4roky bez kontaktu a až ja som zariadila ked sme sa dali dokopy aby sa stretli,lebo priatela to velmi trapilo a sem tam mi plakal do telefonu ked mal vyppite :D že ho to trapi,prečo ma on takych rodičov..samozrejme že oni nechapali prečo sa neozval a ani ich nezaujimalo ci žije..a teraz mame kontakt len na sviatky a koniec.a ma novych rodičov-mojich :DD,oni nam viac momohli za tie 4 roky ako oni za cely jeho život.

moon1979
3. feb 2013

@misaha no toto sa už len zle číta ... hrozné

misaha
3. feb 2013

@jankavl no ,zaleži na tebe či budeš rešpektovat co si praje tvoja nevesta a matka tvojich vnučat pri ich vychove!!! ..to je cely kamen urazu medzi svokrami a nevestami..pokial sa tvaria že vedia všetko lepšie a na just budu robit opak tak žiadny vztah nebude.tak ako sa svokre do vychovy nestarali tak sa nebude ani ona ahotovo..a budeme všetci štastní...a keby aj mala nejaky problem nech si radšej zahryzne do jazyka ako každa nevesta milion krat!..ale držim palce nech maš nevestu na ktorej nebudeš hladať chyby.

evicsko
3. feb 2013

Ked idem ja s malým k mojej svokre este som len na schodoch a uz mi ho berie z ruky a ja idem vyskočit z koze, lebo sa bojím ze sa potkne a spadne...a nie a nie jej to vysvetlit...ked sme tam na navsteve furt do okola opakuje ako mamu posleme pápá....ale to nehrozí, malý ma 7 mesiacov a je strašne akčný....no ale povolenie ci si ho moze zobrat na ruky by si pýtat nemusela...aj ja budem dúfam raz svokra 🙂

evicsko
3. feb 2013

misaha : naše svokry jak cez kopirák 🙂))))))))))))))))))

misaha
3. feb 2013

@evicsko ako to čitam tak fakt ..strašne že je takych viac :DDD

misaha
3. feb 2013

@janinah a ked svokra neznasa nevestu a chce sa hrat na matku?

janinah
4. feb 2013

@misaha na to si odpovedz sama,ak ty budeš svokrou a nevesta ti nedovolí zobrať vlastné vnúča na ruky....ak mi svokra vadí,tak sa nenatrepem k nej bývať ako mnohé,ktoré tu píšu,a občasné návštevy prežijem 😉

misaha
4. feb 2013

@janinah ja som človek čo rešpektuje nepisane pravidla a nikdy som nemala sa problem prisposobit!..len co so svokrou ktora si mysli že je ona naprvom mieste a až potom matka!!!...a ked pre teba spravi niečo len vtedy ked bude z toho niečo mat a pkne slovo na nu neplati lebo ho ani nepočuje?...a k vlastnemu synovy sa chova ko keby ho ani nemali a ku mne sa bude trepar s bonbonierov aby mu este viac ubližila?...a kedy si chce tyždove babatko zobrat na vikend bez opytania a nechape prečo to nepripada do uvahy?:..tak taka svokra ja určite nebudem,to by som muse mat v hlave asi nasrate ak to už treba tak povedat..ked cely život nedokazala byt matkou a na vlastych detoch zarabala a všetky 3 sa od nej odstahovali tak rychlo ako to len slo a vztahy sa nenapravili ani po rokoch lebo ona stale nechape svoju vahu viny??...takže nie,moje dieta bude mat na rukach ked to dovolim ja a ked vnimat že ma aj rodičov .a v živote by som u nej nebyvala,to by ma brali na psychiatriu lebo by bez problemov nabehla aj vecer o 23h a malu by zobudila aby ju videla lebo ona chce a nech si mala zvyka!..takže takto znie moja odpoved, a ked mi nevesta nedovoli brat si vnucka tak asi bude niekde chyba.tak sa porozpravame a ja ju budem pocuvat a nie zhadzovat a buden mapomocna ale nie vtierava a potom si mysli že židny problem nebude!

sashabb
4. feb 2013

@misaha presne tak. Ono je to všetko totižto o vzájomnom rešpekte. A nie, že nevesta rešpektuje a svokra iba rešpekt očakáva no sama ani len nevie čo to slovo znamená 🙄

katka_halabalka
4. feb 2013

Ked Vás tak počúvam, zisťujem, že zbožňujem moju svokru, je to užasná žena, ktorá miluje svoju rodinu a urobila by pre ňu všetko. Zo začiatku mi chvílu trvalo, kým som pochopila, že to, že prišla ku nám na návštevu a poskladala mi riad do umývačky kým som prišla z roboty nebolo pre to lebo si myslí, že ja to neviem, ale pre to lebo som práve odtiahla 10 hodinovú šichtu, doma ma čakalo 1,5 ročné dieťa a v noci som sa učila na skúšky na VŠ. Ale pamätám si, že keď sa mi narodila malá chcela som byť super mama a zvládať všetko sama, vravela som si, že dieťa nepustím z ruky, no situácia sa nečakane zmenila, nastúpila som zavčasu do práce popri tom výška, domácnosť, dieťa a nebiť mojej svokry asi by som už bola na psychoške, každú chvílku ju brala von, do školky, zo školky, dokonca s nou ostávala na OČR keď som nemohla, keď som mala skúškové brali si ju cez víkendy aj na noc a vobec ma neštvali maličkosti typu či ju má na rukách, bola som vdačná že mi niekto pomáha, veď to nieje cudzia ženská je to stará mama a žena ktorá vychovala mojho muža a asi dobre keď som si ho vzala a milujem ho.

misaha
4. feb 2013

@katka_halabalka ..to je super,taku svokru by som chcela aj ja...kazdy si ale mysli že je to so svokrach..lenže to je o človeku...ked niekto nie je dobry človek ani dobra matka, tak nemože byt dobra babka..bohužial to vačšinou povie nevesta ,preto to tak sprosto vyzera,lenže na tu moju nadava aj vlastny syn že je chladna lahkomyselna žena ae ja jej muž..takže ta tvoja je určite dobry človek takže tam nie je problem 🙂