icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

misaha
4. feb 2013

@maca_p
@sirinka ...no pre prachy to iste nebolo...sice mal krcmu ked sme sa spoznali ale nemal ani na kredit lebo vsetko mu brali fotrovci a ked sme sa dali znova dokopy pre 4 rokmi tak mal 13tis ero dlžobu...ktoru sme splacali a splacame doteraz a nič som z tych peniazi nevidela..tak o com.

luculinula
11. feb 2013

a ze sa zase musim rozculovat, ako neviem kto vychoval mojej svokre deti, ale aj malemu decku dojde, ze ani nie 10 mes.babo nemoze kapustu..tak bola u nas..podotykam sama sa pozvala, ohriala som jej segedin, maly behal v bezke a ja som isla volat do druhej izby a ked som dosla skoro som odpadla, ona mu džgala knedlu s kapustou !!!! maly celu noc mrnkal a brusko mal nafuknute, tak som s nim cvicila, on bol v polospankua furt mrnkal, tak si prdkal, ked sme cvicili jak s babatenkom s nozickami..a ona na druhy den, ked som ju stretla, sa ma opyta, ze co tak plackal celu noc (ob ona u nas vzdy spi, ked uz dojde) a ja an nu, ze lebo ste mu nbadzgali kapustuu !! a uz sme boli povypravane =P

lulu2015
8. feb 2015

ahojte precitala som si vela prispevkov od vas baby a musim posudit ze som na tom podobne ako vy...moja svokra je jednym slovom blazon.....zo zaciatku ako sme sa vzali sme asi byvali pol roka u nej kedze sme si prerabali dom ..bolo vsetko ok lebo som s nou netravila vela casu som chodzila do prace a ked som mala volno vzdy som bola v nasom dome...prve problemi nastali ked sa isla montovat do toho co v ktorej izbe bude aky nabytok si mame kupit,ako mame vymalovat...,niekedy si mna ani nevsimala rovna jednala s mojim muzom a on jej pritakaval..az ma to nasralo a som jej povedala ze to je nas dom a my si hozariadime podla svojich predstav a ne podla jej..tak sa hrala na urazenu.....potom ked sme uz konecne byvali samozrejme neohlasene navstevi a ked sme mali cez den zamknute tak vyzvanala ako besna buchala na dvere ze co robime co jej neotvarame.....ked som bola tehotna som sa napocuvala co mama a co nie a nech si pockam ked sa mala narodi ze ju budu boliet uska ptorm ked jej budu ist zubky a bla bla nastastie nic z toho sa nesplnilo a z toho bola nasrata a riadne...potom ked mala mala 2 ci 3 mesiace mi dala radu nech stojiim s nou v zime pri otvorenom okne ze to je zdrave a to tvrdila i svagrina a to je zdravotna sestra hej akoze na hlavu rada hned by mi mala ochorela....samozrejme chchela brat na ruky to som v momente zatrhla...tak potom som bola nepoodlna poohovarala ma po dedina ze nesom normalna ze ona sa k malej nemoze priblizit a ona by tak rada kocikovala a sa snou hrala....no nevysvtlis debilovi ze 2mesacne dieta nie je babika na hranie.....raz prisla vecer kolo 8 na navstevu hej mala uz spala a ona rovno do postielky a na ruky samozrejme mala sa zobudli a potom ma uz volala ze nej si ju veznam tak som ju zjazdila padli aj nadavky na jej ucet ze odysla od nas z placom....to by nebolo dna zeby daco neurobila....naposledy t bolo ked mala oslavovala 3roky a som jej povedala na rozum ze nech nepecie tie jej torty co aj tak vyhodime psovi lebo ich nikto nechce jes..a predstavte si upiekla..my sme boli dohodnuty s mojimi rodicmi ze prideme posedime a ked sme uz sedeli v aute zvonil muzovi telefon volala ona ze ench pridedme po tortu aj zakusky ze ona ich sama neprinesie ze to je vela..hned som muzovi povedala ze ziadna torta ani zakusky sa konat nebudu ze nejdem po nich..tak sa urazil ze nakoniec som sla sama s malou k nasim...a ten spor od tych narodenin sa tiahne uz rok mala uz mala 4roky oslavili sme ich u mojich rodicov...lebo si restavte scim moja mala vyrukovala na mojich rodicov ze babka akoze muzova mama jej upecie tortu a urobi oslavu a vy nepridete a este ju naucila ze nech povie mojmu otcovi ze dedko daj zelenu akoze 100eur a zmizni..toto ako som pocula zacalo u mna vriet....prisla som domov a som zjazdila muza ze co to ma znamenat ze nech si to rozprava tvojeje materi a ne mojim rodicom.....ako pisem uz rok je medzi nami vojna akoze ja sa nepoddam ani bohovi,,,vtedy by som bola dobra nevesta keby som vsetko robila co prikaze ale u mna to tak nefunguje ja nikomu sluzku robit nebudem.....ohovara ma po dedine to viem tak som zacala i ja a hned bola odozva ze co si ja na nu vymyslam ze to nieje pravda hovorim co ja poviem to je len pravda nic ine....a to sa jej nepaci..moj muz sa tvari ze je vsetko v poriadku hej som mu dla ultimatum bud tvoja mama alebo mi dve,ked stym nic nespravis bude rozvod a hotovo.....ale musel jej cosi povedat lebo tema svokra sa u nas uz nepoziva ani nenosi domov rady a napady starych materi..tak uvidim co bude dalej

nikawero12
8. feb 2015

@lulu2015 ty si riadne nevdačná sviňa. Ked si sa vydala, tak ti bola svokra a jej dom dobrý a teraz na ňu kydáš. A uvedom si, že tvoja svokra je pre tvoje dieťa rovnako starý rodič, ako tvoji rodičia, takže nie je natom nič zlé, že upečie svojej vnučke tortu na narodeniny.

lavendea
8. feb 2015

@lulu2015 ja sa zvycajne svokry nezastavam, ale toto je trafene, ze ides robit oslavy u svojich rodicova a druhu babku nepozves? si to predstav naopak, ze by oslava bola u svokry a tvoj muz by nepozval tvojich rodicov.... sa nudite, ze potrebujete taketo konflikty, alebo co?

sebec1
8. feb 2015

@lum11 baby som chlap a pridam sa ked mozem. ano mna ide porazit ked je s nim. dovod ? svokra ma nechcela. ked sa dozvedela ze cakame babo, tak zene povedala ze bud si ho da vziat alebo ju vydedi. teraz ked ma stretne tak mi nadava do svin, no chlapca si berie ked zena odskakuje. vtedy ma ide roztrhnut

kakika007
8. feb 2015

@lulu2015 sorry ale fakt si myslím, že v prvom rade máš ty jeden veľký problém a to je komunikácia na úrovni. Ja si myslím, že keby si si slušne s ňou povedala, čo očakávaš a čo sa ti nepáči, tak si nemyslím, že by ti nejaké prieky a naprotivá robila. To, že zoberie svoju vnučku na ruky, to ti prečo vadilo? pochopím, ked ju brala z postielky, ked spala, tak to by som sa naštvala, to hej, ale inak...

mamainprogress
8. feb 2015

Och boze...syn ma este len 2,5 roka ale uz od teraz sa zacinam modlit za normalnu nevestu. Ano svokry vedia byt niekedy svojske. Aj ta moja je, napriek tomu ju milujem lebo je to mama mojej lasky, babka mojho syna a zaroven aj moja druha mama. Niektorym nevestam chyba troska obycajnej ludskej pokory.

nikoletka_h
8. feb 2015

@lulu2015 toto je chore moja...a uprimne lutujem tvojho muza ze ma takuto zenu !!! Najviac ma dorazilo ako si jej povedala nech nic nepecie lebo to aj tak vyhodite psovi..boze tolka nenavist a neucta !!!

pribinak
8. feb 2015

@lulu2015 ty potrebujes odbornu pomoc!!!

dejnas
8. feb 2015

@lulu2015 úprimne ľutujem tvoju svokru... na základe toho, čo si napísala, nevyšla ako blázon ona ale ty 😝

caoli
8. feb 2015

@lulu2015 co sa nesie dedinou bude pravda - nie si normalna.

adeala
8. feb 2015

@lulu2015 a teraz si predstav, že si tvoja dcéra raz nájde partnera ako si ty, ktorý jej dá na výber buď ty alebo on! A už nikdy svoju dcéru a vnukov neuvidíš.

chrystel
8. feb 2015

joj co k tomu dodat ,radsej na nikoho nepoukazovat...asocial zostane asocial (ci uz svokra alebo nevesta,ktore zvacsa neovladaju gramatiku a su vulgarne,agresivne alebo obe dokopy)len tych deti mi je luto,lebo keby vyrastli v harmonickej rodine,boli by lepsimi ludmi...a takto to ide v nasej spolocnosti s moralkou ku dnu.

aduskatt
8. feb 2015

...takáto nevesta snáď reálne ani nemôže existovať.........alebo?......

pribinak
8. feb 2015

@adeala práve som jej to chcela napísať, ze nech raz zažije, ze zoberie vnúča na ruky a ..... je to smutne

charlie1980
8. feb 2015

@lulu2015 Jaaaaaa tak byt tvoja svokra ! Ako prve rychlokurz slusneho spravania. Nebol by ti na skodu. Nejake to sebavzdelavanie ohladom komunikacie a v neposlednom rade psychologa !

siska53
9. feb 2015

@lulu2015 chapem,ze sa ti nepacilo,ked sa vam sla starat do zariadovania vasho hniezdocka. Rovnako chapem,ze do vychovy by nik nemal nasilne zasahovat,moze len poradit, ak o to ziadame a my sa zariadime, ved my sme rodicia. To myslim vseobecne,nielen na svokry. (ja mam tu moju velmi fajn).
Nechapem vsak, ze nedovolis, nechces, aby sa vytvaral vztah medzi babkou a vnuckou. Len zato,ze ty ju neznasas.
Viem,ako mi bolo neprijemne,ked sa otec tak pohadal so svojim otcom,ze sa s nim nikdy nezmieril..a nebolo to dobre. Ani my (vnucata),ani moja mama-nevesta sme nemohli preto chodit k nim. Chodila k nam.len babka a inak len na chalupe (a bez deda) sme sa vidali s babkou. Pamatam si tie tajne telefonaty k druhej babke,ked nas dedo chcel aspon pocut. Ano,dedo mal svoje chyby,ale bol to nas dedo a urcite nas mal rad..no nedostal sancu,aby ten vztah sa nejak rozvinul.

Nikto nie je dokonaly,mne sa tiez vselico nepaci a musim prekusnut a mozno viac u mojho otca,ale viem,ze moj otec napriek vsetkemu ma nas -dcery rad a my zas jeho, a ze svoje vnucata miluje a rad travi s nimi cas,uziva si to. Preto si dakedy radsej kusnem do jazyka. Nechcem ich o ten vztah pripravit.

Prosim,neber vnucke babku,neber babke vnucku! Trosku tolerancie a pochopenia.

adkoalauri
9. feb 2015

@lulu2015 neskutočne ma zarazila tvoja správa, a ak tvoj muž odíde od teba, nebudem sa čudovať ☹ Ty naozaj ľúbiš svojho manžela? A takto sa správaš k nemu + ľuďom, ktorí ho vychovali? Ja viem, ľudia sú takí i onakí, ale toto robiť človekovi, ktorého si si sama vybrala....okrem toho nikdy nevieš, od koho budeš potrebovať pomoc... A brať svojmu dieťaťu starých rodičov je tiež choré. Nechápem však, prečo ti tvoj manžel dovolí nosiť dcéru k tvojim rodičom..Oni sú 100%ní? Veľa mužov by ťa dalo tak do poriadku, že by si sa veľmi rýchlo zobudila. 😉

tortelinka
9. feb 2015

@lulu2015 😕 to akože fakt? že tortu psovi?..nehnevaj sa, ale mať takú nevestu ☹

mata95
9. feb 2015

tak moja svokra je tiež prípad, a to narobila 1000x horšie ako čitam tu, no nejdem to tu rozpisovať,a uzna to aj môj chlap že mam pravdu....ale napriek všetkemu, aj ked sa neda povedať že ju zbožnujem ale rešpektujem ju.tak isto ako moja mama tak aj ona je jej starka a aj ked moja mama jej dava stokrat viac ako ona a to ma 4vnučata svokra len moju romanu jedinu... ale aj tak si myslim že aspon rešpekt a uctu si zasluži. ked sa mi niečo nepači preberiem to s mužom a vysvetli jej to on, nie že hned budem skakať do nej...a že nech nepečie tortu aj tak ju vyhodim len psovi.... sila toto.... a oslavu robiť u rodičov? ved spravim doma a pozvem ako našich tak aj svokrovcov...či by sa ti pačilo keby sa tvoj chlap tak spraval k tvojej mame .... či jaaaj vaši s asi dokonalí podla toho čo som prečitala....

vinuslava
10. feb 2015

@lulu2015 To nemyslíte vážne toto všetko alebo? 😲 Veď je to mama Vášho manžela a stará mama Vašich detí !!! Už len preto by ste sa k nej mali správať slušne, a aj preto, že je od Vás staršia a čo-to už má za sebou!!! Uvedomte si, že nie ste stred sveta a raz sa Vám to všetko vráti. Prečo chcete svoje dieťa obrať starých rodičov? Načo robiť rozbroje a hádky kvôli obyčajnej ješitnosti a pýche? Načo to je dobré? Vy si naozaj myslíte, že Vaše dieťa to nevníma? Uvedomte si jednu dôležitú vec, že deti sú malé a nie hlúpe a aj Vy raz budete svokra. Bude sa Vám páčiť, keď sa k Vám bude takto správať nevesta či zať? A vyhadzovať tortu a koláče psom??? Vôbec Vás netrápi, že Vaša svokra tým pečením strávila nejaký čas, minula na to peniaze? To čo má byť??? V dnešnom svete, kde mnoho ľudí zomiera od hladu vy vyhadzujete tortu a koláče len preto, lebo ich urobila svokra??? Nehanbíte sa??? Veď keď ich nezjete, tak ich porozdávajte susedom alebo ľuďom, ktorí sú na tom horšie ako vy a potešili by sa torte či koláčom aj keď sú od svokry. To sa už naozaj zo sveta vytratila ľudskosť a úcta???

0silvia0
10. feb 2015

@lulu2015 ked raz ty budes chciet svojej dcere rozdavat rady starej matere a tvoja dcera/zat ta este pred otvorenim ust poslu do prdele, necuduj sa 😉

miku1
10. feb 2015

@lulu2015 Myslím, že nie svokra ale ty si tá nenormálna. Len aby si raz neplakala, keď dostaneš rovnakého zaťa alebo nevestu, čo sa budú správať tak ako ty. Byť tvojou svokrou, tak ti strelím takú, že ti dvere dajú druhú. Nám svokra urobila milión krát horšiu vec a ani mne ani mužovi by v živote nenapadlo sa k nej chovať ako k takej handre.

puklica13
10. feb 2015

Nie nadarmo sa hovori...mudrejsi ustupi 😂

skaredekacatko
10. feb 2015

Moja svokra je pre mna super ale ako citam pre niektore by uz bola neviem aka. Pomahala nam s muzom postavit dom aj ked zdravotne je na tom nie je najlepsie. Tiez prisla do domu a radila co ako ale moj muz ju len pocuval a robil podla seba. Zahradu nam ona visadila krickami podla svojho uvazenia muz teraz nadava ze vsade je kricok zle sa mu kosi po celom obvode pozemku skoro mame nieaky krik stromcek atd. Ja mu vravim ze nech je rad vsak ze ci vie co take kriky stoja a mi to mame zadara z jej zahrady. 😀 Deti este nemame len fenku a tu rozmaznava riadne ale vravim si je to len raz zacas tak mi to nevadi. 😝 😅 Ja som rada ze ju mam lebo vlastnu mamu uz nemam. A moja mama bola taka ista ked sme raz boli na dovolenke tak vo vitrinke kde mal muz kamiony zrazu boli vinove pohare a kamiony presunute a to boli kamiony modely co mali krehke casti viete si predstavit mojho muza 😆

mizu89
30. mar 2015

Tak moja svokra nie je zase az taka zla ale niektore veci mi vadia asi ako kazdej neveste.Maly ma 5,5 mesiaca a uz mame nejaky rezim ze doma sa moc nenosi na rukach lebo musim aj varit tak nemam cas ho cele dni nadrapovat a poznam aj ludi ktorych deti sa stale pytaju na ruky cely den...Toto si ja neprajem aby bol stale noseny lebo potom bude rozmaznany no svokra si neda povedat.Teraz uz prikrmujem a moja svokra ona chce VSETKO robit ako keby to BOLO JEJ VLASTNE DIETA co mi vadi.Nosila by ho stale na rukach prebalovala kupala krmila(tak krmi ze maly ma cele body spinave).No vadi mi to ze ma ukracuje o moje dieta.Viem ze ho vidi jeden vikend za mesiac ze si ho chce uzit ale mame svoj system a ona to nechce akceptovat urobi si po svojom.Uz mu aj cumel otrela o kolac co dieta nema este sladke papat 😠 Ked mala ona male deti tak ich krmila na kolenach no toto sa zase mne nepaci.Viem ze vtedy nebolo vela stoliciek na krmenie ako je teraz ale drobca chcem naucit pekne papat na jedalenskej stolicke...No som zvedava co zase vypyrati moja svokra. 😝

dana171
30. mar 2015

@lulu2015 podla mna si divna a zakomplexovana. Urcite ani kamaratky nemas. S tebou by nikto nevydrzal. Len tvoja rodina asi.... A muza lutujem. Hladas problemy tam kde urcite nie su. Jednaj slusnejsie uz len kvoli dietatu aby nebolo po tebe.

henamichal
30. mar 2015

@aero krásne si to napísala !!! Súhlasím plne!!! 🙂

tomiholjubavi
30. mar 2015

no ty vole! tuto temu dam precitat mojmu svokrovi, nech ma na rukach nosi a zlozi mi sonet na dobru nevestu 😝

@lulu2015 chudak tvoja svokra 😖 cele zle to co si napisala...ak neveris na Bozie mlyny, tak karma ta dobehne..... a torta sa psovi nedava! tym plujes po zene, kt. dala zivot tvojmu muzovi, ponizujes jej pracu, zahadzujes lasku, ktoru venuje tvojej dcere. urazas muza, plytvas jedlom a este aj skodis psovi. jediny, kto z toho profituje je tvoje ego 🙄