icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

morning
30. mar 2015

@tomiholjubavi cau zena, uz som ta tu davno necitala 🙂

hedka23
7. apr 2015

podla mna mas pravo aby ti to vadilo a mas pravi sa aj ozvat ale musis jej nato povedat aj nejkay dvodo mne to tiez vadi ale to je tym ze mm chodi na sluzobky a ja som s mojou malou sama potom takze vyzdi poviem svoje svokre nech ju nebere na ruky lebo potom vsetci odidu prec a ja s nou ostanem sama a budem musiet ju vlacit po rukach a nic neurobim tak vsetci to nejako repsektuju aj ked musim potom pocuvat take veci ako hovori k malej ze ako ona by ju rada vzala na ruky ale maminka to nedovoli ale nato ja vzdy malej tiez poviem ze pretoze je tazka a maminka by ju potom nevladala nosit takze asi tak nejako to riesim ja a vzdy ked mam nejaku vyhradu voci spravaniu svokry ale aj mojej mamy poviem aj dovod preco. nech sa s nou rozpravuju normalne aby aj ona sa naucila normalne rozprvata a podobne takze si myslim ze cesta nie je v laske nemusi milovat svoju svorku to sa neda vynutit ale cesta je v komunikacii a ked jej to vysvetlis a aj tak to nepochopi potom jedine cez manzela mozno sovjho syna pochopi lespie

veronkaj
7. apr 2015

Nedá mi to ten názov témy je no ako to slušne povedať.
ste mamičky detí a je na Vás aby ste si stanovili hranice - vaše, manželove, svokrine, kamošky...... ale aj dieťaťa, uvedomte si že aj vy ste raz boli deťmi a mali ste babky, dedkov aj pre vašu mamu to bola svokra a stalo sa Vám niečo že vás vzali na ruky alebo že Vám prečítali rozprávku či trochu vás rozmaznali?? na to svokry a babky sú - jasné že nie brať stále na ruky ale aj Vaša mama aj mama Vášho manžela - ktorá ho vychovala v človeka ktorý si získal Vaše srdce a lásku a máte s ním dieťa a stará sa o Vás má v sebe cit voči Vášmu dieťatku a túžbu si to vnúča vziať na ruky a pritúliť - tak vzniká cit medzi starými rodičmi a deťmi. Ako bude Vám keď to Vaše dieťa raz vyrastie a bude mať svoje deti a vy budete niekomu svokra a toto o vás napíše?? ako bude Vám keď nebude môcť pritúliť svoju vnúča a cítiť jeho vôňu, nehu??? Buď te tie čo si stanovia hlavne v malom veku že kedy napríklad, príchod, alebo chvílku aby si na to nezvyklo hlavne dieťa a pozrite sa na to očami svojej svokry.Nie raz keď Vám dieťa postráži alebo poradí, pomôže budete ešte rady. Dieťa si zvykne na to kto a koľko ho nosí, kto a kolko mu venuje pozornosť aj to od koho môže čo požadovať - pozornosť, ruky.....

wikynka126
29. máj 2015

uplne ta chapem 🙂

schay
5. okt 2015

Moja svokra mi úplne ničí život. Chodíme K nej každú nedeľu na obed A mala tam aj spí ale začína si presadzovať aby ju uspávla ona. Mala pri nej zaspí ale až po dvoch hodinách A keď sa jej spýtam prečo nezapália skôr tak povie sa jej nechcelo čo som jej mala oči zatlačiť, A to mala už za zaspalala po ceste ked sme isli ku nej. mala totiž na ňu skúša všetky taktiky že sa jej chce cikat, kakat,začne babke rozprávať proste robí všetko aby nezaspala. dlho som to dokázala prekusnut, ale keď ma začala mala pred spaním bit A nadávať mi A pred svokru má vôbec nerešpektuje. Úplne mi autoritu rusi. Vždy som to brala tak že je babka A nech je aj ona S ňou... A ešte chce byť S malou sama aby som jej ju tam nechala A ja mám ísť preč lebo keď som tam tak ju len znervoznujem... ľudia poraďte. takto to je keď si svokru pustíte pod kožu

natalym
5. okt 2015

@schay Tak tam nechodievajte.

maja2039
5. okt 2015

@lum11 neviem preco, ved aj ty raz budes babka a co budes si pytat povolenie pomojkat si vnucatko ? je to uplne normalna vec ked sa snim mazna sa vytesuje , kazda normalna babka sa tak sprava ja len dufam ze raz budes na opacnej strane a sa ti to NEVRATI

matta308
5. okt 2015

fu...tak so svokrou nemam nejaky uzasny vztah, bolo aj vela problemov,konfliktov..ale takato vec mi nikdy nenapadla veru 😕 vsak to je jeho babka 🙂

maja2039
5. okt 2015

@maja2039 este som zabudla a co tvoja mamka ona nemojka svoje vnucatko???

mimina00
5. okt 2015

@lum11 no dufam ze nebudem mat taku nevestu ako ty lebo konec.mi prides ako ??? Ked takuto blbost riesis a este z trucu nedala,asi by si mala prehodnotit svoje spravanie.

maslenka47
5. okt 2015

@schay ja sa tvojmu dietatu necudujem. Tvoja autorita je zrejme postavena na tom, ze "ty si dieta, tym a budes posluchat a bude tak, ako ja poviem". Zlato moje, potom sa ale necuduj, ze tvoje dieta skor inklunuje k svokre, ktora si vsima, co to dieta prave chce a respektuje jeho nazor.

Nuz a pardon, ja tiez bezne "zaspavam" ked niekam ideme s autom. Od nudy. To vobec neznamena, ze som unavena a potrebujem spat.

Tvoja svokra je uplne normalna babka. Spamatat by si sa mala ty, prehodnotit svoj postoj k svojmu vlastnemu dietatu. Nie je to tvoje tamagochi, nie je to tvoj robot ani vojak. Ma svoje vlastne tuzby a pocity, tak jej nevnucuj svoje, pretoze ty mas v hlave zakorenene, ze dieta musi spat, aj ked EVIDENTNE nechce. To dieta urcite par rokov uz ma, ked si dokaze presadzovat vztahy. Z jedneho dna "mimo rezim" sa mu naozaj NIC nestane.

Samozrejme, ze ta babka pri vnucke nechce, ked ti vsetko vadi uz len z principu. Lebo ty mas "autoritu". Prd mas, a nie autoritu. Len to dieta nema na vyber, ze musi travit vacsinu casu s tebou. Ale vecne to tak nebude, aby si potom nebola prekvapena, ked ti dieta odide z domu skor, ako by si tvoja "autorita" predstavovala. Na case sa zmierit, ze nebude vzdy "po tvojom". Asi pre teba tazke, az nepredstavitelne. A odskace si to chudak dieta.

schay
6. okt 2015

ľudia toto beriem že jE babka... mala ma 2,5 roka A od septembra chodí do škôlky lebo už Mam robotu, takže mi to príde dosť neskoro keď ide dieta späť O 14.00 A zobudí sa O 17.00 A keď ju chcem zobudit tak je veľmi zlá A to mi aj tak meni dovolene . taze večer ide spať O 11.00 A V pondelok ráno ju o 6.00 musím budiť A to je iný krik potom mala ani do škôlky nechce ísť ale keď je vyspatá tak sa teší O toto mi hlavne ide že tak ci tak dieta trpi až srdce pukázať keď ju S takým plačom tam vedem.
je pravda že mám na svokru ťažké srdce stále sa do nás stará. Mužovi stále hovorí aby mi žiadne peniaze nedával nič nekupoval keď tak iba malej keď náhodou navarí tak stále vyvoláva nech si ide pre to aj keď je doma navarene potom nič iné nerobím len vyhadzujme všetko lebo sa to nestíha zjesť A toto je len zlomok čo všetko robí kdo nezažil nepochopí. Ďakujem za vaše argumenty . Ps. nie som ten typ človeka že musíš A musíš ale keď treba ...

stanka284
6. okt 2015

Takto dievčatá hlavne tie čo ich máte ďaleko : Keby ju máš v jednom dome, na jednej ulici a nemáš vôbec súkromie čo by si povedala? mám kamarátku, čo býva v susednom dome ako jej svokra a ešte nemá chúďa ani zuby umyť. Sú ženy hlavne, tie čo sú doma, že sa nedá slušne vysvetliť 🙂 moja by tiež najradšej sledovala každý môj krok keby jej dovolím, 2-4x do týždňa si myslím, že je dosť čo povieš? moji svokrovci si myslia, že nie, tiež chcem mať svoj program s malým.

stanka284
6. okt 2015

sorry :D doplním zuby umyté a už tam zavadzia.

stansn
6. okt 2015

Tiez mi to vadi 😒

eeffka
6. okt 2015

@schay je to babka...ja uz mam 2deti a tlacim ich kam ich chcu, sak ja mam potom volno 😀 , ale na druhej strane chapem argument so spanim, mam taku dceru, ja by som to riesila ak tam teda "musite" chodit , prehodit to na sobotu a nerozbije ti to pondelkove vstavanie do skolky. mam taku istu svokru ze ona dieta nebude budit sak mi odideme a ona sa s nou netrapi vecer a rano.... to nevysvetlis, ignoruj to. alebo ju nechaj babke na vikend aby pochopila o com hovoris.
ja ked pridem k svokre vylozim si nohy a popytam si kavu 🙂 ,a le trvalo mi roky kym som sa prepracovala do takehoto levelu.

mirkaandrej
6. okt 2015

@lum11 Ja Ta uplne chapem, ked sa mi narodil syn, vadilo mi ked ho chcel iekto vziat na ruky, radsej som s nim chodila aj trikrat vonku len aby som ho nemusela dat inym, bolo to prve dieta a bolo predsa moje 🙂 ale co mi fakt sakra vadilo, ze ked mi ho svokra chcela vytrhnut z ruk, ked plakal, to som jej povedala na rovinu, ze ja si ho utisim lebo je to moje dieta..... a teraz pri dcerke mi uplne nevadi, ked si ju chce ktokolvek popestovat, len nech si aspon chvilu oddychnem 🙂

slniecko192
6. okt 2015

@eeffka Žena tak takýto nadhľad ti závidím. Najviac sa mi páči posledná veta o tom vyložení nôh u svokry. Ako píšeš trvali ti to roky, tak hádam sa tiež neikedy k tomu dopracujem. 🙂

alja20
Odpoveď bola odstránená
eeffka
6. okt 2015

@slniecko192 no bojovala som pri prvej dcere a vybojovala teritorium, ale ja som zasa take neludomilna povaha, som stekala, sa hadala a o svojich detoch rozhodujem ja, odkedy mame vlastny byt ktory je MOJ !!! dovtedy nejak svokre nedocvaklo a to sme nezili u nej ale s mojou mamou 2r.
Pochopili ze cez muza nevyriesia nic, lebo on je nejaky priechodny, informacia cez neho len prejde 😀 a nikm sa neposunie, tak zistili ze ak nieco chcu musia cez najlepsiu nevestu ( som jedina nevesta 😀 ), a tak sa voal, pise len mne a uz im doslo ze kebyze nie mna tak nas ani neuvidia, nakolko moj manzel je nekontaktny, vzdy ked poviem ze by sme mali ist k jeho rodicom ( interval 3-4t) tak ze naco?, sak sme teraz boli...
tak teraz zbieram plody svojej prace... len tie deti by mohli castejsie zobrat 😀 😀 😀 najma malu motormys

jaaaj a u nas bol kamen urazu ze oni starsej kupili vsetko, ale ze vsetko , a tam som z levelu dpc zasa ma novu bundu ( ona mala isty cas 5jesennych bund!!! ), presla do fazy mamiiiiiiiii kup miiiiiiiiiiii, pytaj od dedka 😀
a mne nekupia nist... musim na tom popracovat, alebo spracovat deti :D

zuska2001
6. okt 2015

Vadí mi, ked ho bere svokra, ale nevadí, ked ho má moja mama. Z tohto dovodu myslím, že je to iba predsudok a snažím sa to zvládnuť. ako babka má naň právo.... tiež sa nepýta na povolenie - má 70 rokov, tak si myslím, že nech to para tlačí, vyžadovať to od starej panej mi pripadá malicherné

slniecko192
6. okt 2015

@eeffka Super máš úžasný postoj. 😉

stanislavao
6. okt 2015

zeny, uvedomte si, ze aj vy raz budete svokrami a ako by sa pacilo vam, keby ste nemohli zobrat na ruky svoje vnuca? necitala som tuto celu story tu pisanu, ale hovori sa, "nerob ty druhym to, co nechces, aby robili tebe." a "dobro das - dobro sa ti vrati"a naopak. svokra je zena, matka, ktora vychovala vasho manzela, partnera, tak si ju vazte a spravajte sa k nej z uctou.

sardinka335
6. okt 2015

Každá z vás bude svokra - a podla prispevkov tiež nebudete nejaka vyhra...vaša nevesta vas tiež bude neznašať lebo niektore ste žairlivé, neviete odpušťať, komunikovať a nie ste ani velkoryse...vráti sa vám to, ak ste matka syna tak 100%. Dcera tak nejako prirozdzene inklinuje k matke ak s nou má dobrý vztah. Ja nehovorím ze babka ma kazit autoritu a neviem čo, ale aby mi vadilo ze sa venuje vnučatu, berie ho na ruky a k tomu si musela pytať povolenie od ,,milosťpani,, Vy si budete pýtať povolenie od nevesty ze? Chore toto.

dai
6. okt 2015

@lum11 stara tema, ale podla mna aj chora... ak nema svokra nakazlivu chorobu a dietatu neublizuje - preboha ved dieta mojkanie a nosenie miluje a svokra je predsa matka tvojho muza - po vas najblizsia rodina... ja fakt takemuto spravaniu sa nerozumiem... Ja si napr. so svokrom bohvieako nerozumiem, ale svoje vnucata miluje a ja nikdy nebudem branit ich kontaktu - tieto vztahy su pre deti velmi dolezite, to ze ja mam s niekym zly vztah predsa neznamena ze to budem prenasat na niekoho kto s tym istym clovekom moze mat vztah perfektny a jeho zivot moze velmi obohatit.

presne ako pise @sardinka335 - kazda z nas raz bude svokrou... a podla mna tieto uzkostlive matky prave tymi svokrami ktore sa rozoberaju na MK☹

zonjushe
6. okt 2015

Prepáčte ale toľka úzkostlivost je chora..A potom sa ja čudujem prečo každá druhá matka píše že decko je na ňu veeelmi naviazané a blabla..Vychovaju zo svojich detí - hlavne synačikov nesamostatných mamickinych maznáčikov. .A raz príde hnusná mrcha a synacika jej odvedie 😆😆..Ach. .dúfam,že u mna sa taká opicia láska nikdy neprejaví. .

sardinka335
6. okt 2015

@dai presne tak ako píšeš. Oni budu presne také isté ak nie horšie...lebo ked niekto už teraz premyšla ze prečo si svokra ,,nepyta povolenie,, tak ako des, bes. Samozrejme aj svokra ma svoje hranice - nechodi k nam domov ako na klavir, opyta sa...aj moja svokra niekedy ,,kupi somarinu,, ale tak beriem to z nadhaldom, chce urobiť radost a často sa aj opýta čo potrebujeme, pripadne povie kupte deťom lebo ja si netrufam koli velkosti a ona nam da peniaze - nie ze by sme na to boli odkazaní ale tak prečo nie ked chce. Moja svokra tiež sme spočiatku neboli nejake kamošky a prešli sme si kadejakou nevraživostou ale čím sme obe staršie tým viac si rozumieme, viac sa vieme pochopiť aj si odpušťať. Je to predsa aj mama mojho muža a nadavať na nu mi pride max. neuctive lebo muža dobre vychovali. A vo vysledku poviem ze ani moja vlastna mama nie je ideál...a ja tiež. 🙂

luvika
6. okt 2015

Ach booooze...to je zas tema. Mat take problemy...prislo by mi totalne trapne ziadat opytanie si a ziadat snad povolenie na pomaznanie svojho vnucatka od svokry = manzelovej matky, zeny, ktora ho vychovala (a asi dobre, ked som si ho bola ochotna vziat). Vsak preboha nie je to cudzia zenska z ulice. Ak mas s nou nahodou blby vztah, je to vas (jej a tvoj) problem, ale co s tym ma dieta??? Mas pravo urcovat, kedy ho bude vidat, mat, strazit...ale ked uz su spolu, no nehnevaj sa, je to trapne a este viac by mi bolo pred muzom. A ked tvoja matka berie dieta na ruky takto a mazna sa s nim, tiez ti to takto vadi??? A este ze "z trucu jej ho nedam"...omg :D kolko mas rokov 8?

dai
6. okt 2015

@sardinka335 ved to... my zeny svoju vlastnu mamu uplne inak vnimame ako svokru - lebo ona je cudzia a moja mama nie 😀 ono si to treba hlavne uvedomit - niekedy to uplne staci aby sa zmenil pohlad na vztah vnucata s babkou/dedom... ja napr. vzdy sa musim prekonavat a hryzt si do jazyka ked mam dat decka na prazdniny - nie som stotoznena s ich sposobom zivota, byvanim, poriadkom etc. ... ale ja som tiez ako decko nebola len v bavlnke, najlepsie prazdniny boli v stohu slamy v totalnom bordeli kde sme sa skryvali, ked sme z potomu cely mokry sa vracali k babke vecer... ja som napr. mala velmi zly vztah aj s mojou babkou vlastnou - ona nas nejak nemala rada, ale deda sme mali perfektneho a vdaka nemu super zazitky a prazdniny - keby to mala moja mama riesit ci nas tam da alebo nie ( ten vztah s babkou mala tiez zly - vlastne babka nemala rada ju a prenasala to na nas🙂 ) - prisli by sme o super deda a zazitky...
Moje deti miluju svojich starych rodicov z oboch stran a aj ked ja s mnohymi vecami u starkych nesuhlasim ( nielen u svokrovcov aj u nasich - heslo mojho otca je ze stary rodicia su nato aby vnucata rozmaznavali a podla toho sa aj sprava 🙄 ) - moje deti maju s nimi super vztah a viem ze stary rodicia by im nikdy vedome neublizili a chrania ich ako oko v hlave...komu inemu ich mam zverit ak nie im?

222katka222
2. feb 2016

No ja nebyvam doma a moja svokra nemoze k nam chodit,lebo priatelova teta u ktorej byvame ju neznasa.takze ja mam problem s nou.tiez pride a nema problem mi maleho vytrhnut z narucia,hovorit mu ,,moj,,a ked vydim ze chce spat a poviem,ze ho idem ulozit mi povie co by musel,. .ma ide urvat.a nemozem hej povedat ani makke i lebo ma asi 45 je bezdetna a slobodna a este sa do mna obuva zvysok rodiny az jeh maleho davam,ze to potrebuje.☹