icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

moni244
2. feb 2016

@222katka222 preto je zaklad najprv byvat sami a az potom mat deti,vela problemov v rodine by sa tim vyriesilo

triciachloebrody
2. feb 2016

@aero - to kde sa tak hovori : premazovali ???

timea7
2. feb 2016

@222katka222 ty si dáš malého zobrať z náručia?!?!? No stalo by sa to raz a by som jej jasne a navždy dala najavo, že JA som matka a ona bude rešpektovať to, čo poviem JA. Sorry, ale ako si reagovala, keď ti malého zobrala z náručia? Aké si nadstavíš pravidlá, také budeš mať. To, že bývate u nej, neznamená, že o dieťati bude rozhodovať ona, ak to nie je schopná pochopiť, čí skôr preč.
V príspevku vyššie sa píše - najprv vlastné bývanie a potom deti, súhlasím, vyhli by sa ľudia množstvu problémov.
Inak názov témy mi pripadá dosť pritiahnutý za vlasy....prečo by mi malo vadiť, keď berie moje dieťa na ruky jeho vlastná babka? Len preto, že je svokra? Čo keby vadilo môjmu manželovi, že ho berie na ruky moja mama? To už by nebola až tak OK, že? Je to vždy o komunikácii a o tom, že ak niekto nevie odkiaľ pokiaľ, tak mu to treba dať jasne najavo.

gir
28. apr 2016

Aj keď tu dlhšie nikto nepísal, pripojím sa. Čítam tu, aj ty raz budeš svokra ... a pod. je to mama tvojho muža ... treba mať úctu. Moja bola v pohode, pokiaľ sa nenarodil syn. Rady múdre ako rádio.... ani to nebudem rozpisovať. Bonus bol, keďže som mala sekciu, že neviem čo je pôrod, veď to bola len operácia. Ja si ju mám úctiť, že je to matka môjho muža. A jej úcta je kde, že som jej porodila vnuka? A prihlúple poznámky riešim tak, že sa jej zasmejem do tváre, pekne ignoračne.

larochka
28. apr 2016

ja neviem zeny ale @gir to pomenovala dobre...aj ty raz budes svokra. Pokial ta osoba nesmrdi cigaretami, netiahne z nej alkohol, ci nie je nasilnicka tak naozaj nevidim dovod preco jej branit pomaznat sa so svojim vnukom|vnuckou. Nebyt jej tak nemas svojho muza a svoje dieta, takze trosku ucty. Mna by velmi mrzelo, keby sa raz o mne takto vyjadrovala moja nevesta. Moja mama milujem moju dcerku dokonca sa vyjadrila, ze si nikdy nemyslela , ze moze milovat niekoho viac ako svoje deti. Toto musi byt aj pre nu tazke, ked si musi pytat na to svokra povolenie...(za predpokladu ze nespi, nekojis a podobne...).

liluska7
25. máj 2016

@larochka ahoj, tak ja som este len v 7 mesiaci ale momentalne si neviem ani len predstaviť že by som malého svokre čo i len ukázala a nie jej ho ešte dovolila vziať na ruky alebo ju s nim pustila von kočikovať. Bývame v jednom dome ale máme oddelené bývanie ( bývanie sme riešili takto kvôli tomu aby svokor nebol sám a aby sme sa oňho mohli postarať ked svokra chodí do rakúska robiť) A tu sú dôvody prečo by som jej ho najradsej ani len neukázala. Pred par dňami som sa dozvedela že už ma niekoľko rokov ohovara a nadava na mňa že som pi*, mrcha a rozne iné pomenovania a tak isto sa vyjadruje aj na moju mamu a aj preto som pi* lebo chodim na nakupi pre malého s mojou mamou ale pritom svokra nema o malého ani záujem ani sa nepýta ako prebieha tehotenstvo a ci je všetko ok. Vymýšľa si na mňa nezmysly len preto aby poštvala proti mne svokrovu rodinu čo sa jej podarilo a svokra. Ďalší dôvod dom je písaný na svokrovcov ale my sme doň dali už vyše 20 000€ a ona narobila veľa dlhov ktore nesplacala tak dali na dom exekuciu a tu sme museli s manželom zaplatiť a keby mi mamina nezaplatí kočík čo sme objednali tak by som ho asi musela vrátiť a to len kvôli jej dlhom. A ako by toho nebolo málo musíme pred svokrom tajiť že ma ešte aj milenca a vždy keď akože zaskakuje za striedačku je s ním. A to som si do nedávna myslela že mame celkom fajin vzťah lebo bola veľmi milá na mňa a vždy ked čosi potrebovala som jej pomohla a zrazu sa dozviem ze na mňa kyda už minimalne 3 roky. Neskutočne falošná osoba. No a posledný dôvod. Vyfajci denne min 2 krabicky cigariet a ked si predstavím ze by ten smrad dýchala na malého alebo ho s tými smradlavimi rukami presiaknutymi tým hnusom chytala tak mám s toho hrôzu. Čo by ste robili v tomto prípade?

larochka
25. máj 2016

@liluska7 chapem, ze ste v zlozitej rodinnej situacii a kedze som v takej situacii nebola tak moje rady mozu vyzniet hociako. Podla mna kamen urazu je to, ze ste investovali do domu, ktory nie je vas, tolke peniaze...Cert ber peniaze, mali by ste byvat sami a odstahovat sa a spoliehat sa len na seba. Ja som odisla ako slobodna matka od mojich rodicov s ktorymi mam vynikajuci vztah ked dcerka nemala ani rok a zobrala si na byt hypoteku, lebo som chcela byt samostatna a mat svoje pravidla pod svojou strechou. Pre vas pokoj a pre pokoj svojho dietata by ste mali byvat sami, pretoze dieta od velmi ranneho casu zacne vnimat nepokoj v rodine a bude ho to velmi ovplyvnovat nie dobrym sposobom. Ty budes tiez vypeta, ked tam bude svokra a syncek to bude z teba vnimat...Chodte do vlastneho, aj keby ste si mali prenajimat 2 izbovy byt...ten uvolneny pocit je ale na nezaplatenie...

liluska7
25. máj 2016

@larochka len manžel odtiaľto nechce odísť to je problém.

larochka
26. máj 2016

@liluska7 to problem je... a bude mat to dopad na celu rodinu vasu a zial aj synceka...musi si on uvedomit ze samym vam bude lepsie. Drzim prsty

liluska7
27. máj 2016

@larochka hadam sa to vyrieši v našu spokojnosť. Ďakujem

ingusz
2. aug 2016

Moja svokra sa ani nepyta maly bezi okolo zoberie si ho na ruky bez toho aby som ju o to ziadala a nema problem aj s cigaretou v ustach ... samozrejme ze ho popalila na ruke ... nechapem ako moze byt tak sprosta !!!!!

mimac
2. aug 2016

@lum11 ja som jedináčik,súrodeneckú lásku som nepoznala, starý rodičia umreli keď moja mama mala 15...predstava, že nedám svoje dieťa "poláskať" svojej svokre je smutná, vezmi si to z iného pohľadu... aby sa ti to raz nevrátilo a tvoj syn ti nedovolí raz jeho deti "poláskať" a toho svojho jakubka máš s jej SYNOM! niečo z "nej" je aj v tvojom synovi, nieje to cudzia osoba! a že mu chce založiť účet a dávať mu tam peniaze! bozkávať takej svokre ruky!

yonce
2. aug 2016

@ingusz tak pokial ide o takuto svakru tak je to o niecom inom. Ale pokial je normalna tak nevidim dovod preco by som nemala davat niekedy v buducnosti (ak budem mat dieta) svoje dieta svokre

annajakub
2. aug 2016

No mas to pestre.ale hlavne ty nekydaj na nu...este by to bolo horsie ako to je.vies urcite veci a tie si nechaj pre seba...ja mam tiez problem,ked svokra berie maleho na ruky.maly je rad na ruckach,ale ona si ho prehadzuje z jednej polohy na druhu a maly potom velmi grcka a mna ide rozhodit 😔 povedat nemozem nic,kedze nechcem,aby bol ohen na streche...

mayama
2. aug 2016

Iste mne to vadí najmä keď ju nasilu drží a dieťa reve až skoro modravie
Keď bola malá nejavila o ňu záujem teraz ju vraj chce alw mala ju nechce tak všetko nasilu

dominikav123
2. aug 2016

Dúfam ze nikdy nebudem mat taku nevestu ako su niektoré ženy tu na MK. Kedže je to tiez babka mojej dcéry tak ju samozrejme berie na ruky aj kocikuje a nevadí mi to. Veď vychovala môjho muža tak co moze urobiť zle svojej vnučke 🙂

mayama
2. aug 2016

@dominikav123 ale musíš uznať že sú svokry čo ti znepríjemňujú svet 🌍 i tvoje dieťa 👶
Keď je muž na mesiac v práci neexistujem ja ani mala a keď príde muž domov tak si ide nohy zlamat a uz beží a beží a tara čo všetko som zle porobila a malú revom núti aby ju bozkávala

christina_petrikova
2. aug 2016

@dominikav123 ja tiez niektorym zenam tu nerozumiem. :-/
@mayama lenze malokedy je vina len na jednej strane, na strane svokry.. 😉

ingusz
3. aug 2016

Moja ani svoje dieta nevychovala

mircalla
3. aug 2016

Uz len samotna otazka sa mi zda totalne stupidna

zuzik198
Autor odpoveď zmazal
katkasofka
29. jún 2019

.

zuzik198
Autor odpoveď zmazal
zuzik198
29. jún 2019

@lum11 ja som zažila situácie keď sme boli na oslave malý pekne ležal v kočíku nespinkal neplakal a keď k nemu prišli sestry môjho svokra ona hneď priskocila ku kočíku a zobrala ho na ruky. A dieťa som za celú oslavu na rukách nemala ani som ho nevidela proste sa o neho starala ako keby bol len jej a ešte mužova babka mi tak arogantne povedala ze "už máš dieťa napapane" (ako som sa o neho mala postarať keď mi ho vzali) .. druhýkrát keď bola mužova babka u nás chcela ho na ruky tak som jej ho dala a keď sa začal mrvit nepovedala mne že pod ho zobrať ale oslovila svokru aby ho vzala a ona ho vzala.. raz nám ho za celý deň ani nechcela dat.. Jeden deň Povedala svagrovi ze ona sa nam o malého furt starať nebude a na druhy deň keď sme išli na nákup dali sme ho postrazit svagrovi ona ked videla ze sme išli preč vybehla do izby povedala ze ako sme ho mohli len tak nechať na posteli a hneď ho zobrala preč... Len keď ideme na nákup tak ju prosíme aby ho postrazila a na posteli ležal uprostred postele v hniezde a švagor sedel pri nom v kresle malý ma 3 mesiace čiže sa ešte nevie pretočiť.. Ona mohla ísť kocikovat po celej dedine a ja som mala od muža dovolené len popred domom

martinasz13
29. jún 2019

Úprimne? Áno vadilo by mi to.. a aj mne to vadí.. ešte sa ani nevyzujeme a už mi trhá malú s vajičkom z rúk, to kde sme.. my s priateľom rozhodujem o svojom dieťati, či sa mýlim?! My sme jej rodičia takže áno majú nás rešpektovať.. máme 6 mesačnú dcérku ( korigo 4 mesačnú, predčasniatko) .. ku “svokre” (niesme zobratí takže pre mňa kvázi cudzí človek) mám takú averziu že to sa ani opísať nedá.. a to už hneď z niekoľkých dôvodov.. 1. Počas tehotenstva sa ma ani raz nespýtala nič ohľadom malej či je v poriadku, alebo ako sa cítim..proste nezaujímala sa o nás.. a teraz sa babičkuje dobre že prezidentovi sa nejde pochváliť vnučkou.. 2. Prišli sme s malou domov z pôrodnice a večer už sa ku nám nasáčkovala, súkromie žiadne.. 3. Komunikácia s ňou 0 bodov, ja som sa snažila niekoľko krát ale už ma prešla trpezlivosť s takým človekom, ktorý sa ťa nevie ani posratú otázku opýtať či si dám kuracie alebo bravčové.. 4. Poznámky typu, poslúcha ťa tá tvoja nepodarená mama, alebo neboj sa vezmeme ťa od nich preč keď budú zlý.. to je len úryvok.. ako halooo to už je cez čiaru.. 5. Absolútne nerešpektuje čo jej povieme s priateľom, ani po dobrom ani po zlom.. povedali sme jej nech ju nevláči vkuse 3-4 hodiny na rukách jej odpoveď.. mne to nevadí.. nato som sa ozvala a povedala ale mne to vadí.. myslíte že sa niečo zmenilo?! Nie.. poviem nech ju nechá v postieľke lebo je unavená pretierala si oči a bola kľudná a ona ju vyberala na ruky zo slovami nevadí iba chviľku.. poviem jej nech ju nedáva pasívne sedieť úplne ma ignoruje.. 6. Pýta sa malej či už má zuby a vrom jej tam strči do úst ruku, normálne ma až naplo, vravím že áno máme už 2 že ide maminim tempom a on nato utrúsi len nech ti nezhnijú jak tvojej mame.. to čo si dovoľuje.. nech si pozrie svoj chrup najprv.. 7. Stále ju porovnáva s vnučkou jej koleginy/kamošky vkuse a ona tamto a ona hento a podobne.. každé dieťa je výnimočné a individuálne.. berie ju akoby mala 6 mesiacov, možno ich má napísané v rodnom liste s podobne ale vývojovo je na 4 mesiace, a ona to nevie pochopiť tam sa snami minule hádal, krava sprostá.. a už som si povedala a dosť stačilo!! Toto už bola posledná kvapka všetkého. 8. Volá priateľovi či sme brali niečo na splátky vravi jej že áno vzal mi mobil na seba (je to naša vec a je dosť drzé otvárať cudziu poštu) .. vtom si ma začala brať do ústa že ja s mojiu úbohou materskou minimálnou 250€ čo si vyskakujem herečka a podobne.. takže toto bol kliniec do rakvi!! Obmedzila som kontakt sňou, som povedala priateľovi ktorý konečne stojí na mojej strane že dokým sa jeho matka nezmení a nezačne nás rešpektovať ako rodičov tak tam jednoducho nepôjdem s malou.. nepotrebujem aby mi o pár rokov zhadzovala autoritu pred malou!! A áno moja mama mi pri malej nevadí, zato svokru neznesiem... moja mama nás rešpektuje, komunikuje s nami, poradí až keď sa opýtam a stále.. je to MOJA MAMA!!
Nehovorím, kupuje “svokra” malej veľa nám pomohla to sa musí nechať a zato som jej vďačná, a vážim si to ale ostatné nie ďakujem..

maciatkolulu
29. jún 2019

@zuzik198 cooo,ty si mala od muža dovolené sa prechádzať len pri dome????

maciatkolulu
29. jún 2019

@martinasz13 máš pravdu,ber vsetko a kašli na ňu😵😱😫 nie je to tvoja mama,je to cudzia osoba, tak čo,stal ju pes..... Pomoooc

simca06022011
29. jún 2019

@zuzik198 prosím? Že muž dovolí tebe kocikovat popred dom a ona môže po celej dedine? :D máš nejaký dôvod si nezobrat svoje dieťa keď ho má svokra? Ísť ho nakŕmiť? Na čo potrebujete stráženie pre dieťa keď.idere nakúpiť? Veď ho vezmem so sebou a vybavené... Ach

simca06022011
29. jún 2019

@maciatkolulu si predstav 😂

jenny04
29. jún 2019

Ja z toho co si napisala mam tiez skor pocit ze ty svoju svokru skor nemusis..Ked pridu moji svokrovci hned im dam deti nech si ich vystiskaju a pomaznaju sa lebo nechodia casto a to ze dostanu sladke pred obedom tiez uz neriesim lebo ten jedenkrat v mesiaci to preziju.Je hlupost aby sa ti doprosovala.Stazujes sa ze ti setri pre tvoje dieta? Alebo ze mu chce nieco kupit? Zamysli sa a uvedom si co by iny za to dali aby niekto pomohol lebo nieje to samozrejmost co robi tvoja svokra..