icon

Vadilo by vám prerušenie kontaktu s rodinou?

Včera o 21:03

Možno má tú zhejtujete, ale tento problém má hlavne moja mama.
Brat sa rozviedol a pracuje v zahraničí domov chodí mála. Ex švagriná s dcérou sa odsťahovala domov k rodičom a teraz moju mamu a vnučku delí 250km. Až kým si exšvagriná niekoho nenašla chodili pravidelne k našim, zostala aj cez prázdniny. Potom sa vydal a odštahovali sa ešte ďalej, potom aj otehotnela a prestala chodiť. Prešlo šesť rokov a situácia sa nezlepšila. Naši už majú dosť zdravotných problém oni už cestovať nemožu, ja chodím domov tak 5x za rok. Neter má už 15 podľa mňa už ani o tieto návštevy nemá záujem,len mama to nepochopí. Posledné obdobie už ani fotky nemá. Ex švagriná dáva 30 fotiek syna a ani jedno dcérky
Neviem ako priblížiť ich názory k sebe

.

autor
Včera o 22:10

Povedala že je to iba obdobie čo časom prejde

viestta
@anonym_autor

@huxy keď tvoje dieťa má problém v škole kašleš na to či
@huxy myslí si čo chces

@anonym_autor tak sa zdvihni a vycestuj pre neter, ked ti tak zalezi aby bola v kontakte s babkou. Ked chces aby sa nieco zmenilo, tak konaj a nefnukaj. Ked nespravis nc, tak sa nestazuj

huxy
@anonym_autor

@huxy dala ju na inú školu

@anonym_autor stále neodpovedáš, ako sa stará otec??? Nijako. Krása teda.
Nemôžeš vedieť, či podnikla aj niečo iné predtým ako ju preložila. Či ste také kamošky, že ti všetko vešia na nos? Asi ťažko.

autor
Včera o 22:11
@viestta

@anonym_autor tak sa zdvihni a vycestuj pre neter, ked ti tak zalezi aby bola v kontakte s babkou. Ked chces aby sa nieco zmenilo, tak konaj a nefnukaj. Ked nespravis nc, tak sa nestazuj

@viestta uniesť ju proti jej vôli či ako?

autor
Včera o 22:14
@huxy

@anonym_autor stále neodpovedáš, ako sa stará otec??? Nijako. Krása teda.
Nemôžeš vedieť, či podnikla aj niečo iné predtým ako ju preložila. Či ste také kamošky, že ti všetko vešia na nos? Asi ťažko.

@huxy ešte brat napíšem otec pred ňou nemá autoritu. Neter mu furt odvrava. Brat to potom vzdá
. Brat mal vždy takú povahu že skôr pred problémom ušiel ako riešil. Má 55+ on sa už nezmení

huxy
Včera o 22:15
@anonym_autor

@huxy ešte brat napíšem otec pred ňou nemá autoritu. Neter mu furt odvrava. Brat to potom vzdá
. Brat mal vždy takú povahu že skôr pred problémom ušiel ako riešil. Má 55+ on sa už nezmení

@anonym_autor takže zas len ospravedlnenie pre dospelého rodiča, že??? Škoda slov tu už. Žiadna zodpovednosť a ty ešte rozoberáš jeho ex a neter po internete..smutné

anonym_776eb7
Včera o 22:49

Keď sú rozvedený tak nemá prečo niekto riešiť to aby chodila stále k rodičom exmanzela.Ma.uz svoj život

betulinka1
Včera o 23:47

@anonym_autor mas cislo na mladú? Zavolaj jej. Povedz jej Jana, mozeme ti zavolat niekedy s babkou cez watshup. Nech sa vidime? Babka by ta velmi chcela vidiet.

autor
Dnes o 06:18
@anonym_776eb7

Keď sú rozvedený tak nemá prečo niekto riešiť to aby chodila stále k rodičom exmanzela.Ma.uz svoj život

@anonym_776eb7 ,,chodili stále ,, to znamená u teba akú frekvenciu návštev?

autor
Dnes o 06:22
@betulinka1

@anonym_autor mas cislo na mladú? Zavolaj jej. Povedz jej Jana, mozeme ti zavolat niekedy s babkou cez watshup. Nech sa vidime? Babka by ta velmi chcela vidiet.

@betulinka1 toto skúša aj l brat ako rodič, a neter iba papulovala, nebola som pri tom. Mimochodom naši majú iba tlačidlove mobilu, z bezpečnostných dôvodov.

prasiatko30
Dnes o 06:40

Otecko nemoze, nevie, nebude, nema kontrolu, ty, ani babka, ani dedko nemozete cestovat za vnuckou/neterou, nemozete telefonovat ale svagrina je vinna za neudrzovanie vztahov babky s vnuckou 😂😂😂😂😂. Vy ste fakt vtipni vsetci ako ste sa zisli. No jasne, ze 15r pubertacka bude dudrat ked sa ma rozpravat s ludmi, ktori sa o nu nezujimaju.

bomba36
Dnes o 07:11
@anonym_autor

@betulinka1 toto skúša aj l brat ako rodič, a neter iba papulovala, nebola som pri tom. Mimochodom naši majú iba tlačidlove mobilu, z bezpečnostných dôvodov.

@anonym_autor skrátka vám sa nechce nič riešiť, len aby ex skákala ako vy písknete. Nečudujem sa, že s vami nechcú mať nič spoločné.

motylik2559
Dnes o 07:18

@anonym_autor Ahoj, nenahnevaj sa, ale tvoj brat ma mäkkysovsku povahu, lebo to vzda, akonahle dcera papuluje, co je teda vzorom pre svoje dieta nula bodov. Vsetko co ti bolo povedane, na vsetko mas protiargument. Ako tu uz bolo napisane, tak chod pre neter a doved na par dni k babke. Tvoja otazka bola, ci ju mas uniest🤦‍♀️ A preco by si ju unasala? Dohodni sa s exsvagrinou, povedz jej co je vo veci, nech to dohodne aj s neterou a chod po nu a doved ju k babke. Horsie bude, ak uz neter nebude mat zaujem, ma 15 rokov, takze uz tie zaujmy ma inde, ale teda mozno by stalo za to ju nejako presvedcit, aby babku isla pozriet, ved potom ju zas zrejme pekne dlho neuvidi. A autorka, tak ako ti tu bolo pisane, pises len same vyhovorky, brata ospravedlnujes, lebo ved co "on je taka povaha", a co jeho ex vsetko mohla alebo nemusela....Takze poserme sa z braceka,lebo nema ziadny normalny vzor pre vlastnu dceru, lebo on to vzda...tebe ako jeho sestre toto pride normalne? Pozri, bud sa nebudes do nich starat vobec a das ruky od vsetkeho prec, alebo sa skus dohodnut s exsvragrinou, ci by bolo mozne ist po neter, ze by isla na par dni k babke, ze ju aj dovedies potom naspät domov. Ine moznosti nemas...

autor
Dnes o 07:36
@bomba36

@anonym_autor skrátka vám sa nechce nič riešiť, len aby ex skákala ako vy písknete. Nečudujem sa, že s vami nechcú mať nič spoločné.

@bomba36 akože čo? Tichá prehnane... Hysterická puberťáčka mi/otcovi atď zloží mobil uprostred debaty keď ju človek chce presvedčiť aby šla na otočku aspoň raz dva roky pozrieť starých rodičov kým žiju. A my pískame ako má ex skákať?
Kde píšem niečo také?
Pozri ja som v 15tich chodila na internát a späť každý týždeň sama. Mladá so mnou keď mám možnosť nechce môže ísť v tom čase keď to jej vyhovuje a nejde ....lebo napr u našich neni wifi a iné technické vymoženosti pod.

autor
Dnes o 07:37
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, nenahnevaj sa, ale tvoj brat ma mäkkysovsku povahu, lebo to vzda, akonahle dcera papuluje, co je teda vzorom pre svoje dieta nula bodov. Vsetko co ti bolo povedane, na vsetko mas protiargument. Ako tu uz bolo napisane, tak chod pre neter a doved na par dni k babke. Tvoja otazka bola, ci ju mas uniest🤦‍♀️ A preco by si ju unasala? Dohodni sa s exsvagrinou, povedz jej co je vo veci, nech to dohodne aj s neterou a chod po nu a doved ju k babke. Horsie bude, ak uz neter nebude mat zaujem, ma 15 rokov, takze uz tie zaujmy ma inde, ale teda mozno by stalo za to ju nejako presvedcit, aby babku isla pozriet, ved potom ju zas zrejme pekne dlho neuvidi. A autorka, tak ako ti tu bolo pisane, pises len same vyhovorky, brata ospravedlnujes, lebo ved co "on je taka povaha", a co jeho ex vsetko mohla alebo nemusela....Takze poserme sa z braceka,lebo nema ziadny normalny vzor pre vlastnu dceru, lebo on to vzda...tebe ako jeho sestre toto pride normalne? Pozri, bud sa nebudes do nich starat vobec a das ruky od vsetkeho prec, alebo sa skus dohodnut s exsvragrinou, ci by bolo mozne ist po neter, ze by isla na par dni k babke, ze ju aj dovedies potom naspät domov. Ine moznosti nemas...

@motylik2559 pozri brat bol taký aj keď spolu iba chodili. Ja som si nespravila dieťa s chlapom ktorý pri prvom probléme zdúchne nech by ho riešil

viestta
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@viestta uniesť ju proti jej vôli či ako?

@anonym_autor napisala som v predchadzajucom komente, ze sa mas dohodnut s exsvagrinou a neterou. O unose som nepisala nic, takze si daj pohov

anonym_c4d083
Dnes o 07:56

Nemozes ist ty s rodicmi na navstevu k exke? Ja mam 2 netere, nikto sa nerozviedol, vztahy v rodine ok, byvanie v jednom meste a aj tak v puberte chodili k starym rodicom vynimocne, lebo ich svet bol uplne inde. Az po 18ke sa "znormarnili". Takze sa vobec nedivim tej 15ke ze ju stari rodicia nezaujimaju (este s tymi okolnostami ake mate vy). A suhlasim s babami vyssie, nech to riesi tvoj brat, on je zodpovedny za to, aby dieta udrziavalo vztahy s jeho rodinou. Exka ma novy zivot, novu rodinu.

viestta
Dnes o 07:57
@anonym_autor

@bomba36 akože čo? Tichá prehnane... Hysterická puberťáčka mi/otcovi atď zloží mobil uprostred debaty keď ju človek chce presvedčiť aby šla na otočku aspoň raz dva roky pozrieť starých rodičov kým žiju. A my pískame ako má ex skákať?
Kde píšem niečo také?
Pozri ja som v 15tich chodila na internát a späť každý týždeň sama. Mladá so mnou keď mám možnosť nechce môže ísť v tom čase keď to jej vyhovuje a nejde ....lebo napr u našich neni wifi a iné technické vymoženosti pod.

@anonym_autor spytam sa ta takto: Ty mas deti? Ake su stare?

autor
Dnes o 07:57
@viestta

@anonym_autor napisala som v predchadzajucom komente, ze sa mas dohodnut s exsvagrinou a neterou. O unose som nepisala nic, takze si daj pohov

@viestta ja zas píšem že meter nechce. Predsa je s ňou najviac matka, má väčšiu šancu dohovoriť jej

bomba36
Dnes o 08:00
@anonym_autor

Kde píšem niečo také?

@anonym_autor čo to má spoločné s tým kam si ty v 15 cestovala alebo necestovala? Keď si na ňu taká príjemná ako na ženy tu, a tvoji rodičia budú to isté len 2x, tak sa fakt nečuduj že za vami nechce ísť. A ešte to oslovenie že mladá a jej mater. Veď vy ich neznášate, lebo nechcú žiť ako by sa vám páčilo, lebo ste také tie typické sedliacke primitívne nátury.
Sa zamyslite nad sebou a nekydajte tu na nich. Takto si určite vydobyješ lepšie vzťahy.

eva8
Dnes o 08:00
@anonym_autor

@anonym_autor brat nema sudom nariadene stretavanie sa s dcerou? A isty spolocny cas cez prazdniny? Vsak minimalne cez prazdniny ma priestor pricestovat aj s dcerou k starym rodicom.
2v1 - utek pred papulovanim dcery ("zavesil" by dceru a seba na krk starym rodicom) a dcera by bola so starymi rodicmi (spravil by im radost)

viestta
Dnes o 08:07
@anonym_autor

@viestta ja zas píšem že meter nechce. Predsa je s ňou najviac matka, má väčšiu šancu dohovoriť jej

@anonym_autor tak ked nechce, tak nechce. Asi velmi dobre vie, preco s vami nechcu mat nic spolocne. Vy ste celkom vypecena rodinka. Bratcek sa zdekuje od zodpovednosti, nie je schopny komunikovat s vlastnym dietatom. Ty by si najradsej riadila zivot inej rodiny tak aby to vyhovovalo vam a kazdy sa ma podriadit lebo vy chcete. Zmierte sa s tym, ze ste to kolektivne dosrali a teraz nesiete nasledky. Ja byt na mieste tej kocky a zeny, tiez vam ukazem prostrednik, pretoze po tom co si tu predviedla tak asi budes k nim taka prijamna ako osina v zadku.

cyberk
Dnes o 09:05
@biba_18

@cyberk dala som ti +, lenže ani to nie je veľmi dospelé - pre deti je dobré mať babku, pokiaľ má ona o deti záujem… naši sa rozviedli - a nie že nás mama nosila k babke, ale ona tam chodila aj sama, s celou otcovou rodinou je v kontakte, ja keď potrebujem číslo na niekoho z otcovej strany rodiny, pýtam číslo od mamy 😏
kamoška tiež neprerušila s exsvokrou kontakty, syn mal s babkou dobré vzťahy, už aj ako dospelý on s ňou chodil po doktoroch…
deti nemôžu za to akého majú otca. ale mama môže za to, akú majú mamu 🤷‍♀️

@biba_18 uz vidim ako by si sa ty alebo ktorakolvek ina zena trepala tehotna cez pol republiky k exsvokre len aby videla vnucku :D ona uz ma novy zivot a to dieta vidi, ze otec sa na nu vykaslal. A urcite ma uz lepsiu nahradnu babku ako tato, ktora vychovala takeho syna, ktory sa vykaslal na svoje dieta.

biba_18
Dnes o 09:33

@cyberk ako som písala - moja mama nás nosila k babke. samozrejme nie tehotná, ale tiež to bolo hodinu a pol cesty vlakom ... takže áno, dá sa to keď sa chce ...
mne je to jedno, ty nepestuj vzťahy v rodine, na MK je to moderné. moderné je aj nepestovať vzťahy v škole, so susedmi, v práci ...
ja si ale nemyslím že je to správne ... človek je tvor spoločenský. preto by na tej spoločnosti mal pracovať aj on ...

huxy
Dnes o 09:52
@biba_18

@cyberk ako som písala - moja mama nás nosila k babke. samozrejme nie tehotná, ale tiež to bolo hodinu a pol cesty vlakom ... takže áno, dá sa to keď sa chce ...
mne je to jedno, ty nepestuj vzťahy v rodine, na MK je to moderné. moderné je aj nepestovať vzťahy v škole, so susedmi, v práci ...
ja si ale nemyslím že je to správne ... človek je tvor spoločenský. preto by na tej spoločnosti mal pracovať aj on ...

@biba_18 vieš, aj ľudia sú rôzni. Darmo by niekto aj bol ochotný vzťah pestovať, keď z druhej strany nie je nejak záujem, ochota. Napríklad aj v tomto príspevku, za všetko môže matka, neter, chudáčik otecko...
Ja so svojou ex svokrou tiež nemám ktovie aký vzťah, teda vlastne už žiadny Za všetko som mohla ja čo sa týkalo rozpadu manželstva (jej synáčik ma podvádzal), pred rozvodom som počula, ako na mňa kydá, že si nájde lepšiu ženu, že mu všetko zostane. Nemala na mňa pekné slovo, na čo by som sa ja pchala do života takým zákerným ľuďom. Dcéra k otcovi chodí každý druhý víkend, lebo chce. Dokonca sa pár krát stalo, že som ju tam odviezla ja, keďže som šla tým smerom (býva 55 km od nás). Ale ak by dcéra nechcela, ja by som nemala dôvod budovať vzťah s niekým, pre koho som nikdy nebola dobrá a ublížil mi tak veľmi

viestta
Dnes o 09:56
@biba_18

@biba_18 na vztahoch s detmi maju pracovat dospeli, aky je vztah dieta - dospely je vo elkej miere zavisla od toho dospeleho, na nom je zodpovednost. Tu ani vlastny otec nema vztah s vlastnym dietatom, ako moze mat to dieta vztah k jeho rodine? Ak sa dospely vie vcitit do pocitov dietata, tak vzdialenost nie je prekazka. Ale sama autorna napisala, ze ocinko sa zdekoval pred problemami. Teta s babkou sa teraz mozu aj pokrajat, ale kde vlastne boli za cele tie roky?
Mne tak napadlo, ze povodny nazov bol Vadilo by vam? a tak rozmyslam, ze mat taku rodinu, ktora mi diktuje co mam a co nemam robit, tak ano, vadilo by mi to. A velmi.

biba_18
Dnes o 10:14

@viestta ale to dieťa má aj mamu, ktorej na tom TIEŽ nezáleží ...

biba_18
Dnes o 10:17

@huxy ale tuto nevieme aký bol vzťah svokra/nevesta ... iba že aj otec aj matka sú odsťahovaní, jeden ďalej a druhý menej ďalej ... 😒

viestta
Dnes o 10:20
@biba_18

@huxy ale tuto nevieme aký bol vzťah svokra/nevesta ... iba že aj otec aj matka sú odsťahovaní, jeden ďalej a druhý menej ďalej ... 😒

@biba_18 vztah svokra nevesta nie je dolezity, ale ked svagrina o nej takto vypisuje tak si mozem len domyslat aky to bol vztah

karolinakr
Dnes o 10:23

@anonym_autor jediny problem je neter, ktora nechce..dostala sa do puberty, teraz ju zaujimaju viac kamarati a frajeri ako stari rodičia...sesternica tiez hovorila, že vnuci ku nim už nechodia, su v puberte a nemaju wifi na zahrade
Mimochodom, ked to stoji cele na wifi, nemožu si tvoji rodičia dat zaviest internet, kupit počitač alebo niečo, čim ju motivujú...?
ja som babku zbožňovala, akurat v tom veku mi zomrela, som bola nahnevana, že som tam nechodila viac
táto zas asi nema take puto k nim, čo je škoda, ale nič s tym nespravíme, je to jej slobodna vôĺa