Vadilo by vám to?
Ahojte, potrebovala by som počuť názor nestranného človeka na moju situáciu,keďže o tom nikomu blízkemu povedať nechcem. Ide o priateľa, s ktorým sme spolu 4 roky. Začiatky boli ťažké, bol v zlej finančnej situácii, nejaký čas dokonca býval u mojich rodičov. Na začiatku vzťahu mi vo veľa veciach klamal, ale vysvetlovala som si to tak, že nechcel v začiatkoch ukázať to zlé.. Teraz mu dôverujem, bývame spolu v podnájme, mám dokonca prístup na jeho sociálne siete a všetko je super, je to úplne ideálny chlap. Ale pár dní dozadu som zistila, že má niekoľkotisícové dlhy, o čom som netušila. Celý čas mi tvrdil, že mal požičaných len tisíc eur, ktoré potreboval keď sme spolu začínali, pretože bol vo veľmi zlej situácii. Teraz som ale zistila toto. Horšie je, že on vôbec nedokáže hospodáriť s peniazmi.. po výplate hneď pomíňa, pred ďalšou výplatou nemá. Veľmi veľa vecí (či už do bytu, alebo obedy, dokonca dovolenku) má zaplatených od mojich rodičov (keďže ja zatiaľ len študujem a brigádujem). Ja si v poslednej dobe kladiem často otázku, čo v prípade ak otehotniem, alebo ked budeme chcieť vlastné bývanie. Nejde mi o financie pre mňa, ani o dovolenky, ale obávam sa, že nebude schopný sa finančne postarať o rodinu. Všetko ostatné je v našom vzťahu perfektné, nemenila by som.. ale keď som zistila o tých požičaných peniazoch, veľmi ma sklamal. Neviem či som viac sklamaná z toho, že zas mi niečo tajil, alebo z toho že má neustále celý vzťah nejaké finančné problémy. Pritom je to dospelý pracujúci muž, hoci mladý. Aký je váš pohľad na to? Tiež by vám to vadilo, alebo zbytočne hysterčím?
A tvoji rodičia o tom vedeli, že mal dlhy? Hovoríš im pravdu? Že ma dlhy aj teraz a nevyjde s peniazmi od výplaty do výplaty? Že ho podporujú v jeho nezodpovednosti? Opytaj sa ich na názor, čo ti povedia.
Vadilo…chlap, ktory sa nevie postarat ani o seba? Ok, moze byt zla faza v dosledku choroby alebo cokolvek, ale aby sa pracujuci muz nechal vydrziavat rodicmi frajerky? Bude ta tahat dole.
Dlhy by mi extrémne vadili, ale este viac by mi vadilo to, že Ti ich zatajil. Ako môžeš ďalej fungovať vo vzťahu, kde chýba dôvera a úprimnosť? Každý človek môže urobiť chybu, ale 1. mal Ti o tom povedať 2. Mal sa z toho poučiť 3. Mal vymyslieť plán, ako to vyriešiť a postaviť sa k tomu zodpovedne. Dievča zlaté, si mladá a zaľúbená, ale skutočne uvažuješ o založení rodiny s človekom, na ktorého sa nemôžeš spoľahnúť, skôr naopak, ešte sa musíš starať aj oňho ako o male dieťa? A si si naozaj istá, že Ťa miluje, nezneuziva tak trošku iba Tvoju dobrotu a dobrotu Tvojich rodičov? A druhá vec, máš vôbec tušenie, na čo tie peniaze použil? Čo ak je to gambler napríklad? Pre mňa by to bol vážny dôvod na rozchod ☹
@ropucha6 To si pis, ze ju bude tahat ku dnu, zvlast v dnesnej dobe, ked moze kedykolvek prist o pracu, alebo sa moze stat nieco ine.
A banke budes darmo rozpravat nejaky srdcervuci pribeh.
Nezaplatis par splatok a mas na krku exekutora.
A pokial su uz manzelia, exekutor zablokuje aj jej ucet a bude jej exekuovat vyplatu, teda, pokial on nebude mat nejaky prijem, nad 300€.
A pokial maju spolocny trvaly pobyt, exekutor z bytu zhabe, aj jej veci.
No milá autorka ..asi sme vam spravili peknú nedeľu
Nevadilo by mi to, lebo uz by sme boli rozideni.
Neviem kolko penazi do neho “naliali” tvoji rodicia, asi ich uz tazko uvidia, toto by ma skrelo, ale ak si necha zaplatit dovolenku a nevrati to cudzim ludom, tak by som s nim uz nikdy nic nemala.
A tvoji rodičia ako tiež nerozmýšľajú? 🙄 mu všetko platiť? Neviem si predstaviť dovliecť domov nejakého frajera a naši by mu mali platiť obedy. Veľmi rýchlo by to mne aj jemu vysvetlili.
mňa by zaujímal vek partnera. Prosím napíš, som fakt zvedavá v akom veku sa dá spraviť dlh niekoľko tisíc eur
😳😳Ďakujem za odpovede, hoci kruté, ale asi som ich potrebovala počuť (resp.čítať).
Len ešte k tým rodičom by som rada dodala, oni nevedia, že má dlhy. Niesu hlúpi, majú ho radi. Veľa im pomáha popri dome, páči sa im aký je šikovný a dobrý. Aj sa vždy za všetko pekne poďakuje, takže oni vidia len túto stránku. Navyše je veriaci a tým má u nich obrovské plus 😀😀. Obedy som myslela tak že keď si ideme niekam sadnúť vždy to zatiahnu len oni. On sa nikdy ani nenavrhol. Takže oni sú tí poslední, ktorí majú v tomto vinu. Na vine som ja, že som až príliš zaľúbená a dlho som toto prehliadala- priznám si to a preto som tu aj založila diskusiu.
@sasa1310 on má 24, ja 23
tak od takého na km, ktorý v 24 rokoch stihne mať dlhy namiesto toho, aby si šetril
Vadilo. Sadni si s ním a pokecať. Aký máš na to názor, akú máš predstavu. Že ak chce, aby si s ním pokračovala, nech ti dokáže, že vie z vlastných peňazí aspoň vyžiť od začiatku do konca výplaty. Moja sestra keď bola mladá, bez záväzkov, bežne išla do posledného centu, razila filozofiu "kedy keď nie teraz". Ale - vždy s vlastnými peniazmi. Po pár rokoch sa uvedomila, keď všetci okolo zrazu mali niečo našetrené, alebo nejakú tú rezervu, tak jej to docvaklo a začala sa správať zodpovednejšie. Čiže - skús vyložiť karty na stôl. Dieťa s ním jedného dňa budeš chcieť, ale potrebuješ vedieť, či je schopný finančne zabezpečiť nielen svoj život, ale evtl. aj tvoj+dieťa. Len čisto teoreticky, samozrejme. Možno toto bude to nakopnutie, aby trošku zaradil spiatočku. Ak sa bude naďalej správať ako doteraz, nechala by som ho. V tom prípade to nie je partner na život, ale na živorenie a využívanie dobroty tvojich rodičov... Držím palce, nech už to dopadne akokoľvek.
Zdrhaj kym fakt neotehotnies..
Pri nom mat nikdy nic nebudes, ak chces cely zivot stravit v podnajme a riesit co "do huby" tak s nim ostan.
Čo ak urobil v minulosti chybu a teraz sa z toho nevie dostať? Niektorí ľudia naozaj nevedia hospodáriť s peniazmi… ja by som sa s ním o tom otvorené porozprávala a rozhodla sa podľa toho, či má záujem situáciu riešiť. Napr tak, že by si ty prevzala starostlivosť o vaše financie a nastavila nejaký rozumný plán splácania dlhov. Ak by s tým bol OK, dala by som mu šancu. Pokiaľ by s tým Ok nebol, nebola by som s takým mužom
Vsetko ostatne co je na vasom.vztahu perfektne by tymto u mna padlo. Proste koniec, nikdy by som nevedela odkial v buducnosti vyskoci dalsi takyto jeho problem. Nechcelo by sa mi zit v obavach aj ked by bol inak neviem ako uzasny. Btw nie je uzasny uz teraz, neriesi ze neuzivi ani seba, to je dost problem pri planovani spolocnej buducnosti.
Uplne ako keby som citala o svojej prvej laske…
Do pismena…
Milovala som ho celym srdcom, ale odisla som… presne pre dovody, ktore opisujes vyssie… vyhral rozum nad srdcom…
Vtedy to bolelo, ale dnes viem, ze to bolo spravne rozhodnutie.
On dnes nema ani trvaly pobyt, ani ucet kvoli exekuciam a kazda jeho dalsia frajerka je mladsia a mladsia, lebo tie buducnost a perspektivu este neriesia, nakolko vacsinou studuju…
Ja mam dnes skveleho manzela a moj syn najlepsieho ocka… mame vlastny, byt, auto a pocestovanu polku zemegule… jeden jediny uver na byt a krasnu rezervu na ucte…
Drzim palce dievca ♥️
Ako moze prist mlady pracujuci chlap k takym dlhom? Jedine hazard. Takyto ludia vedia velmi dobre klamat a pretvarovat sa. Nechcem ta strasit, ale vies vobec komu dlzi? Aby mu nerastli uroky a nedoplatila si na to aj ty.
poviem tak, je este mlady, nieco sa moze zmenit, myslim tym napr co s atyka hospodarenia s peniazmi, lepsie platena praca a tak. Ale pokial si robi dlhy kade tade + este aj fajci, rad si vypije, tak to je vacsi problem. Mas na vyber- bud si pohladas ineho (s tym rizikom, ze iny moze tiez mat nieco co sa ti nebude pacit) alebo zostanes s nim, ale mysli na to, ze ty budes ta, ktora to bude tahat vsetko financne, ktora bude davat do rodiny svoje odlozene peniaze. No a este jeden problem je tu- ze ti klame, to je velky problem tiez, kedze sa nemozes na neho spolahnut a musis ratat aj s moznostou, ze ti nejaky dlh vyskoci pre oci vtedy ked to najmenej cakas. No a tie dlhy ako si spravil? na co potreboval peniaze a kde si bol pozicat?
Každopadne je dobre vychcaný a vedel na koho sa zvesiť.
Ak nevieš ako ďalej skus sa mozno na chvilu vzit ako by si radila svojej dcere? Alebo proste najlepsej kamoske?
U mna by jedno klamstvo nepreslo. Ak ti vzdy dokazal tajit nejake dlhy tak by som to brala ze je toho viac a nevedela by som v tomto veriť.
A hlavne sa spolahnut v buducnosti. Tak tema dieta by som absolutne nechcela riešiť.
Och, tohto cliveka by som vo svojom zivote mat nechcela. Caka ta samy stres, nedovera, nepohodlie, neistota. Toto urvite nie je jeho jedine klsmatvo. Ak nechces,aby ta potiahol so sebou dolu a mas inu predstavu o zivote, urvite utekaj
Už by som s ním nebola
Načo?
Načo ti je tak nezodpovedný chlap. Otázka je keď ti tajil tak dôležitú vec čo ešte tají? Budeš celý život v neistote, bože chrán otehotnieť...
Tvoji rodicia su normalni? Pracujucemu chlapovi platia dovolenky? To aky priklad davaju tebe? Ze o luzrov sa treba postarat a financne ich dotovat? Im nezalezi na tvojej buducnosti. Clovek sa moze ocitnut v zlej situacii,ale pokial nema snahu ju napravit,setrit,tvrdo pracovat,aby si splatil dlhy,tak to nema buducnost.

Ak ti mozem poradit, tak s takym clovekom rodinu neplanuj.
Mam s tym velmi bohate skusenosti.
Hovori sa tomu financna negramotnost, clovek proste nie je schopny hospodarit s peniazmi a dokonca, sa to aj dedi.
A nic s tym nenarobis a ani nedufaj, ze sa to zlepsi.
Jedinym riesenim by bolo, keby si kasu drzala ty a jemu urcila velmi prisne podmienky a bola neoblomna, s cim by ale musel suhlasit.