icon

Vadilo by vám to?

12. feb 2023

Ahojte, potrebovala by som počuť názor nestranného človeka na moju situáciu,keďže o tom nikomu blízkemu povedať nechcem. Ide o priateľa, s ktorým sme spolu 4 roky. Začiatky boli ťažké, bol v zlej finančnej situácii, nejaký čas dokonca býval u mojich rodičov. Na začiatku vzťahu mi vo veľa veciach klamal, ale vysvetlovala som si to tak, že nechcel v začiatkoch ukázať to zlé.. Teraz mu dôverujem, bývame spolu v podnájme, mám dokonca prístup na jeho sociálne siete a všetko je super, je to úplne ideálny chlap. Ale pár dní dozadu som zistila, že má niekoľkotisícové dlhy, o čom som netušila. Celý čas mi tvrdil, že mal požičaných len tisíc eur, ktoré potreboval keď sme spolu začínali, pretože bol vo veľmi zlej situácii. Teraz som ale zistila toto. Horšie je, že on vôbec nedokáže hospodáriť s peniazmi.. po výplate hneď pomíňa, pred ďalšou výplatou nemá. Veľmi veľa vecí (či už do bytu, alebo obedy, dokonca dovolenku) má zaplatených od mojich rodičov (keďže ja zatiaľ len študujem a brigádujem). Ja si v poslednej dobe kladiem často otázku, čo v prípade ak otehotniem, alebo ked budeme chcieť vlastné bývanie. Nejde mi o financie pre mňa, ani o dovolenky, ale obávam sa, že nebude schopný sa finančne postarať o rodinu. Všetko ostatné je v našom vzťahu perfektné, nemenila by som.. ale keď som zistila o tých požičaných peniazoch, veľmi ma sklamal. Neviem či som viac sklamaná z toho, že zas mi niečo tajil, alebo z toho že má neustále celý vzťah nejaké finančné problémy. Pritom je to dospelý pracujúci muž, hoci mladý. Aký je váš pohľad na to? Tiež by vám to vadilo, alebo zbytočne hysterčím?

pipistrel13
12. feb 2023

ze je gembler...a moze byt ostatne akokolvek krasne,ved preco by aj nie,ked je so zenou,ktorej rodicia sa o cas financne staraju...niekolkotisicove dlhy a klamstva na zaciatku vztahu by ti mohli otvorit oci...

kristiii
12. feb 2023

Podľa mňa nemusí byť hneď gambler ako to tu niektoré hneď vyhodnotili, môže byť za tým kadečo. Môj bývalý bol napríklad len brutálne naivný a finančne negramotný. Každý ho oblbol a nahovoril na hocijakú blbosť. On išiel do banky vybaviť nejakú bežnú záležitosť a došiel odtiaľ s hentakymi-tamtakými investíciami 🤦 samozrejme, prerobil. Po každom ďalšom odhalenom dlhu prísahy, že už žiadne ďalšie nemá a vždy sa ešte niečo vynorilo. Tiež som bola mladá sprostá zaľúbená a chcela veriť. Ale tak on aspoň iných nevyužíval ako ten tvoj. Toto je ešte vyšší level. Akože aby si mladý pracujúci chlap nechával platiť obedy a dovolenky frajerkynymi rodičmi, to už zaváňa skôr riadnou vychcanosťou. Myslím, že s ním ťa dobrý život nečaká

kristiii
12. feb 2023

Hej a tiež sa z neho vykľul chronicky klamár a to nielen čo sa týkalo peňazí.

zoeeoz
13. feb 2023

Boze daj, aby moje baby neboli take hlupe lebo ja dotovat ich socky nebudem..a to, ze ty sa este musis pytat na nazor na MK tak to je tiez na zaplakanie

basska_b
13. feb 2023

Au. Au au... toto moze pokracovat exekuciami. Nedavala by som sa dokopy s takym clovekom. Mali sme zaujemcov o podnajom, ukazalo sa, ze maju 5 exekucii a dlhy a nedoplatky na poisteni... velmi ma prosila pani, aby som im dala sancu, ze najom budu platit riadne. Ale to neslo... to by nikto pri zmysloch neurobil. Nebola ani ochotna objasnit mi tie dlzoby.

aurora33
13. feb 2023

Naozaj sa pýtaš či zbytočne hystercis? Klame ti, dotujú ho tvoji rodičia, nevie sa sám postarať o svoju rit, ale všetko ostatné je dokonale? Vieš čo nie, je úplne ideálny do života. Len s ním ostan, urobte si tak zo tri deti Ved tvoji rodičia sa o vás postarajú.

simmka92
13. feb 2023

odist od neho cim skor.toto bude robit stale ...z dlhu do dlhu az sa v tom uplne zamota ...a stiahne do toho aj teba .ak nemate ziadnu hypoteku tak si na tom este velmi dobre ... .ako sa ma o teba a vase deti v buducnosti postarat?budete dozivat a prezivat z vyplaty do vyplaty?nevravim ze sa neda vyzit aj z mala.ano da ak ten clovek vie hospodarit s peniazmi .pekny den a vela sil prajem

mussli
13. feb 2023

No je to zle,nevie hospodáriť ako aj sama vidíš ..to sa asi nezmení a do budúcna by bolo všetko na tebe..stále ho bude niekto zachraňovať a požičiavať mu
Asi by som vycúvala ..počúvaj svoju intuíciu 😉👌

nyusika
13. feb 2023

no...ale v podstate je to idealny chlap, nie ?

simonka_ba
13. feb 2023

Nechcem Ťa nejako deptať ale to je normalna diagnoza, taký človek je vysoko toxický do života a nikdy ale nikdy sa nezmení. Naopak, bude si stále hľadať ľudí na ktorých za zavesí, budú mu pomáhať, pripadne požičiavať. Začarovaný kruh.

bazde
13. feb 2023

Klame ti, má dlhy a nechá sa vydržiavať od tvojich rodičov....nechoď do takého vzťahu radšej to vzdaj teraz, pri deťoch to bude ťažšie

rozovykon
13. feb 2023

cúvaj kým je čas.

jazula
13. feb 2023

Toto urcite nie je idealny chlap....poza tvoj chrbat si pozical a minul niekolko tisic ktovie na co. Pred tebou sa neustale tvari, ze nema peniaze. To zavana nejakou financne narocnou zavislostou... Davala by som si velky pozor, aby som s nim neotehotnela a utekala by som.

kulumulu123
13. feb 2023

Vadilo a velmi... Je to idealny chlap pokym mu platis najom, obedy, dovolenky, vreckove... Ukaz mi chlapa ktory by za danych okolnosti nebol idealny??? A ano mas oravdu clovek ktory dokaze predrbat celu vyplatu par dni potom ako mu pride na ucet nebude nikdy schopny pistarat sa o rodinu... Pytas sa co ak otehotnies?? Nuz moja kedze studujes na matersku narok nemas a rodicovsky prispevok iba ten nizsi neviem oresne kolko ale tusim okolo 300eur/mes z toho budes asi zivit seba dieta najom strava vsetky vydavky... Iba pkienky ma stoja okolo 100eur/mes... Tak si zrataj 1+1 a zariad sa podla toho co v zivote chces...

mk22
13. feb 2023

To sa vola ze "parazit" parazituje na tebe, na tvojich rodičoch.. Kto by si nedal zaplatiťit dovolenku.
Je veľmi mladý na tak vysoké dlhy..stava sa.. Problém je ze ti klamal, zatajil.. A ako píšeš nevie hospodáriť.. Keby si ty mala teraz nejaký problém.. A rodicia by nepomohli.. Je tvoj partner človek ktorý ti pomôže, napr finančné?
Vieš sa spoľahnúť?
Nie dokonca, ani netušíš co robí, robil, keď sa tak zadlzil.
Hlavne mu nezačni pomáhať tak, že to nsvrhnes postupne splácať spolu s ním.
Dlhý ho dobehnu, nevyparia sa, budú sa nabalovat a kopit.

lubina
13. feb 2023

to by mi teda urcite vadilo. Nevie hospodarit s peniazmi a tvoji rodicia ho este aj podporuju. Skus sa ich opytat, kolko musia pracovat, aby vam dali a ty im ani pravdu nepovies, ze ma dlhy....dievca, utekaj kade lahsie, toto nie je dobra perspektiva do zivota. Nakoniec ho budes ty zivit a to chces???

selest
13. feb 2023

To su zasadne veci pre budovanie rodiny. Keby mam 20 tak mlada blba prepacim ale teraz uz nie. Su veci kt uz v manzelstve nechces riesit, mali by fungovat tak nejak automaticky. Dovera, financna gramotnost, schopnost zabezpecit rodinu, a vediet sa priznat ak spravim blbost..

nnnuuunnn
13. feb 2023

Keď je všetko vo vzťahu perfektné a nechces priateľa meniť, riešenie je jednoduché, musíš zarábať dosť, minimálne za dvoch. Ale keďže Tvoj priateľ je v dlhoch, tak aj za troch radšej.

mmoni89
13. feb 2023

Taky chlap možno akurát tak na hranie. Na založenie rodiny absolútne nie, ani by som nerozmýšľala

pink_lady
13. feb 2023

Pozri, obaja ste mladucky, možno fakt prisiel k dlhom mladickou nerozvážnostou. Prosím ta, rodicov imformuj o situacii, sadnite si vsetci ...ak naozaj za to stojí,pohne kostrou a začne So sebou nieco robit. A Ked nie, zbohom...Svojich rodicov má? Aky má s nimi vztah?

ivonluk
13. feb 2023

Ja ti poviem moju skúsenosť. Ja som na dlhy môjho ex prišla už keď bolo neskoro. Mali sme už dieťa a druhe na ceste, chceli sme kúpiť byt a čo sa nestalo, neschválili nám hypotéku pretože vyšlo najavo že mlady pán ma dlhy cez 10 tisíc. Ja som o nich dovtedy nevedela ani by ma to nenapadlo že sa take niečo deje. Klamal mi do poslednej možnej chvíle, keď som ho konfrontovala. To bol začiatok konca nášho vzťahu. O dva a pol roka som sa s ním rozviedla, keďže to všetko prestal splácať, začal piť, stavkovať atd, proste sa to valilo ako lavína. Pri rozvode dostal 10 tisíc na účet, keďže mne ostal byt, on išiel do podnájmu a peniaze dostal na to aby si všetko (alebo väčšinu splatil) a obaja sme tak boli v podstate na nule a nikto nemohol nikomu nič vyčítať. Samozrejme tie peniaze preflakal, dlhy si nesplatil ba čo viac narobil si ďalšie, vrátane exekúcie na výživné ktoré pre jeho šťastie zaplatil jeho otec, rovnako tak mu platí aj podnájom. Nemá ani trvalý pobyt, dlží všade kam sa dá, aj kolegom v práci, neplatí za telefón, proste za nič. Je z neho úplná troska, zbytočný človek. Takze moja rada, zbaľ sa a chod od neho preč, kým ta nič nedrží. Kým nemáte deti a žiadny spoločný majetok je to úplne bezproblemov. Proste sa rozidete a každý si pôjde svojou cestou. Take bremeno v živote nepotrebuješ

pink_lady
13. feb 2023

Este by má zaujimalo o kolko tisicove dlhy ide, na ake ucely..je rozdiel mat 2-3 tisic a 10...a rozdiel použity např na depozit a zariadenie a rozdiel na kraviny

studentseven
13. feb 2023

No vadilo by mi to. Ked chces, odid od neho. Nejako sa dohodnite a povedz mu ze ti to vadi co robi a ked sa nedohodnete tak sa s nim rozluc.

leeo
13. feb 2023

Velmi zle

matussara
13. feb 2023

V podstate vam klamal celu dobu. Mat chlapa, kt.nevie zabezpecit rodinu, je velmii zle-co horsie-skoncite spoludlznickou...
Mne by bolo vyslovene trapne (zvlast ak je to chlap-muzska hrdost) aby mi niekto nieco platil...

matussara
13. feb 2023

Zrejme by mali poznat aj jeho horsiu stranku-dlhy

matussara
13. feb 2023

Mna by fakt zaujimalo, kde tie dlhy porobil

beabelisova
13. feb 2023

@matussara tiez akoze kukam ako puk, neviem si predstavit byt s niekym na koho sa neviem spolahnut, ved to by som sa zblaznila, to jedna vec je laska, ale ked si vezmem, ze sa mam na jednej strane o toho cloveka starat, pomaly aj za neho mysliet, tak dakujem pekne.

mnamko
13. feb 2023

Nikdy sa stoho nevyhrabe, budete ako rodina trpieť,nahodou prestane platiť a budete manzelia,prides o spoločny majetok
A ak ma take dlzoby z nerozvaznosti nie je to idealny partner

cimage
13. feb 2023

Mne samej by to bolo hlupe, ze mna a mojho chlapa musia sponzorovat. Stat sa moze hocico, aj nam pozicali v istej chvili. Ale nonstop platit za neho a este dovolenku? No to by som uz ja nedovolila. Vasi su s tym v pohode? Nehovoria ti nic?
O detoch ani neuvazujte. Z coho sa budete starat? Na vsetko doplatis ty. Ty budes tahat domacnost, deti, atd po skole a dlhy budu pribudat, lebo ich nebude vediet splacat. A zrazu sa zobudis a zoberie vam exekutor sj strechu nad hlavou. Takze, ruky prec