icon

Varím zle?

babyanabell789
20. jún 2015

Dobry den poprosim vas o vas osobny nazor su podla vas jedla ako pirohy rizoto zapekane zemiaky rezance s kapustou a pod rychle jedla.nedostatocne syte pre chlapa? To musi mat nevyhnutne na tanieri kilo knedle a maso ? Na tom mi pada vztsh ... pomozte mi prosim co varite vy tak bezne ake jedla?

siska53
20. jún 2015

@babyanabell789 nie,nevaris zle..len prosto chlapi su kozervativnejsi a chcu skor to,co sa varilo u nich doma..
Skus taky kompromis..uvar aj take,co ma rad - pol na pol... Zisti si u jeho mamy recepty na jeho oblubene jedla..skus ho zapojit,nech ti pomoze s varenim...
Ja som tiez mojho naucila aj na veci,na ktore nebol zvyknuty a ja som ich tiez len prednedavnom objavila..aj vdaka detom...ale nielen vdaka nim.
A napr.ako si pochutna na pecenom kurcati ci rezni s majonezovym salatom,rovnako mu chuti i cvikla pecena s cesnakom,pecene hokkaido ci dusena cakanaka a zapekany fenikel..
Ale tiez varim aj ja maso..mam tlakove hrnce tak varenie je vseobecne rychlejsie a nemusim striehnut,ci nieco nevykypi..

eeffka
20. jún 2015

@babyanabell789 fúha toto co varíš by som ti nejedla ani ja čo robím v kancli nie ze manuálne pracujúci chlap,to zloženie jedálnička mi príde ako u nizkorozpoctovej rodiny 3 dní pred výplatou. Nejdem stejky ako písali ale základ nášho jedálnička tvoria bielkoviny a zelenina,nie ze múka a skrob... mimochodom urobiť zeleninovy šalát a kurací stejk trvá aj s prípravou 25min takze výhovorka ze horeuvedene je rýchle neobstojí...

ukulela
20. jún 2015

@babyanabell789 tak musis varit dvojmo, ale si to co najciac zjednodusit. navar cestoviny, ty si z nich urob salat s tuniakom a jemu k tomu navar za kastrol masa so stavou a nech to tlaci aj 4 dno, ked chce, na dalsi den mu k tomu sprav ryzu a na dalsi zemiaky.
ina, moj je masovy, ale da si aj cestoviny so syrovou omackou, francuzske krumple,aj granadir (len v nom musi byt kopa slaniny 🙂 ... nemoze chlap chodit v robote na obedy? nech si tam da gulasek ajs knedlou 🙂 doma by mu na veceru malo uz stacit aj rizoto potom.

moni244
20. jún 2015

@babyanabell789 problém je ten, že si neprispôsobivá, chceš len to svoje variť, len to, čo zješ iba ty. tak sa nečuduj, mäso daj piecť, knedľu kúp, ja som môjmu rýchlo vyhovorila, nech odomňa nečaká domáce knedle, buchty a podobne, že to má zmysel, keď robí jeho mama, lebo bývajú na dedine, na lazoch a obchody ďaleko, ale ja, s potravinami pred bytovkou knedle robiť nemienim

pumpkincake
20. jún 2015

No tak niektori chlapi su vtomto drbnuti. Ja mojmu urobim spagety aj dvakrat za tyzden a moze byt rad, ze ma nieco na tanieri varene 🙂 napr dnes paradajkova polievka a spagety , a co? My to mame radi. Ale varim kadeco a niekedy aj nica ideme do restiky...este nemame deti (na ceste jedno) tak zatial taktoa v pohode. Nemohla by sommat chlapa ,ktory si nevie navarita odo mna by vyzadoval neviem co

babyanabell789
autor
20. jún 2015

Tak nemame to iste dookola a robim aj maso zapecene na omacku ale on by ho asi chcel kazdy den ... nemoze odo.mna chciet aby som mu varila aj rano aj vecer lebo.nie je spokojny ... nie som sluzka ale v prvom rade matka a s babatkom toho vela nenavarim nejake 5chodove menu ... robim to co je rychle ... granadir pirohy placky omacky s cestovinou zemiakmi spagety rizoto rezance s kapustou fazulu salaty polievky semtam tu knedlu .. zapekane zemiaky s masom ryzovy nakyp plnenu kapustu gulase a pod

moni244
20. jún 2015

@babyanabell789 a kto ti káže variť ráno a večer? večera nemusí byť varená, obedy môžeš navariť na 2-3 dni a meniť len prílohy, nehľadaj dôvody, ako to nejde, ale hľadaj spôsoby

alysea
20. jún 2015

@babyanabell789 jedla ktore varis,su fajn,ale vacsina muzov by ich odmietala.Chlap proste chce maso,potrebuju energiu a ich cestoviny nezasytia.Skus pecenu krkovicku-kup si sacky na pecenie,korenie na pecene bravcove,prelisuj cesnak - priprava 5 minut das do sacku a pecie sa same,knedlik kup.Nemusis robit extra narocne jedla,ale varit len to co mas rada Ty tiez voci partnerovi nie je fer.Ja osobne mam rada lahku kuchynu,moj muz je masovy.Tak varim maso a sem tam urobim cestoviny s omackou - bolonskou alebo syrovo sunkovou.Malo by to byt minimalne vyvazene lebo jednotvarna strava ani tolko zivin neposkytuje.Skus to prestriedat a uvidis.Ak vsak ani potom nebude spokojny,problem bude inde a nie v kuchyni.Drzim palce

monhla
20. jún 2015

@babyanabell789 Ja varím max. 1x za 2 dni. Pekne navarím jedno jedlo+polievku a jeme 2 dni. Tiež nie som otrok aby som vyvárala 5-chodové obedy 😝
P.S. Niekedy je to mäso + príloha rýchlejšie hotovo ako niečo zo zeleniny 😉

zuzana76
20. jún 2015

@babyanabell789 podla mna by sa mu pacilo - madarsky gulas, segedinsky gulas, gulasova polievka, frankfurtska parkova polievka, raznici na ihle s pecenymi zemiakmi, resp zivanska - to je do alobalu, zapekane kuracie prsia s roznymi omackami - syrova z nivy, cesnakova, omacka zo zeleneho korenia, toto vsetko nie je narocne na pripravu, financne sa to tiez da zvladnut ale nevarila by som tak kazdy den, ale napr. obden, je to aj celkom rychle, popozeraj si recepty a nauc sa ich, knedlu kupuj v obchode, ja som nikdy nerobila doma

moni244
20. jún 2015

a keď nevieš, čo variť, kupuj maggi nápady a máš vystarané s obedmi na dlhý čas

siska53
20. jún 2015

@babyanabell789 pirohy mi sice nepripadaju az take rychle teda...ale da sa aj salat cestovinovy s opecenym.masom.na rezanceky.. Alebo zapekana cestovina..ja obcas kupim aj polotovar masovy - v lidli taky maju a prinajhorsom ma take..alebi len tak vajcia - volske oko,k tomu opecene zemiaky a dusena zelenina..alebi mu kup Mcdonald.🙂

babyanabell789
autor
20. jún 2015

Nie je to vtom ze varim to co ja chcem pretoze ja varene nejem kazdy den max dvakrat do tyzdna ... on nevie varit vela akurat halusky spagety fasirky ... a nemozeme si dovolit kadeco varim z toho co mam doma a ja ho chapem ze je hladny ale podla mna ak je clovek fakt hladny zje cokolvek a nie este zeby vymyslal ... proste kupenu knedlu nezje a ja ju pripravit neviem zeby bola makka moja je obschnuta ci aka ... trapi ma s tym co sa ani podla receptu naucit nedokazem ... nie som profesional pytam sa jeho co chce tak povie navar co ty chces a uz kazdy rype ze to nie je sytw a ze sa z toho.nenaje a on mi hodinu pred spanim povie navar daco druhe

zuzana76
20. jún 2015

dalsia vec kolace, mas milion jednoduchcych receptov, napr.
http://www.pluska.sk/izdravie/zdrava-vyziva/rec...

http://najrecept.sk/2014/06/fotorecept-cokolado...

http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovoc...

nic zlozite, ja akurát idem robit asi vsetky 3 druhy, kedze v pondelok mam narodky a chcem nieco vziat do prace, verim, ze ak posluchnes nase rady, muz ta bude nosit na rukach, ak to skusis a nic sa nezmeni a bude kritizovat aj tak, tak potom je chyba niekde inde.

alysea
20. jún 2015

@babyanabell789 inak este mi napadlo, ja varim tak aby bolo aspon na 2 dni,kedze mam 3 deti,tiez to nie je jednoduche,zvladat skolske ulohy,dribca,domacnost a varenie,chce to najst si system a veci planovat.Vecere su suche-chlebik s maslom sunka zelenina a pod.Obed je vzdy polievka-zeleninova,slepaci vyvar,sosovicova atd a druhe napr.sosovicovy privarok s parkom je tiez za 20 minut hotovy,je kopec masovych jedal,ktore Ti zaberu cas fakt len napr.nakrajanim maska a potom sa robia same.Len sa toho neboj.Popozeraj na minibazare recepty,su tam kadejake zlepsovaky,ja som uz robila aj svieckovu,vobec nie zlozite ako som sa obavala.

babyanabell789
autor
20. jún 2015

Ako si.mam k tomu najst vztah ??:O

moni244
20. jún 2015

@babyanabell789 máš dcérku, si tehotná a nemáte financie? načo ste potom chceli druhé dieťa?

alby2014
20. jún 2015

Varis uplnu normalnu standartnu kuchynu...aku si pamatam z detstva..Maso si pamatam prevazne z nedele a nasledne z pondelka, kde sa prihrievalo. Boze, ja som taka vdacna za svojho muza... 🙂 Tvoj manzel, ale asi nezil sam, isiel od mamky rovno k tebe, takze netusi pravdepodobne nic o vareni a ani nevie varit. Urobte kompromis maso v nedelu a stredu, v pondelok a stvrtok prihrejes a hned mas maso 4x do tyzdna. Inak skuste sa pri vareni striedat nech vie, ze to nie je sranda, preboha si jeho zena, ne kucharka. Skusil by mi moj muz povedat, daco take ako tvoj...a to ja fakt varim mizerne a preto, lebo musim...moja vasen to nebude nikdy. Skus sa inspirovat kuchynovlidla....vyzera to suepr a pritom to je lahke...

PS: Ja milujem svoju svokru, ktora NEZNASALA varenie a moj muz neocakva teple vecere, lebo ich nemal... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

PS2: Ja varim skvele pirohy, knedle, buchty ...fakt uzasne ....z Lidla ( a to som z rodiny, kde mama kedysi robila aj domace cestoviny, no este mne teda tehla na hlavu nespadla)

tomiholjubavi
20. jún 2015

@babyanabell789 tak knedlu kup, vyhod obal a ked bude mat prist, len ju nahrej nad parou..pochybujem, ze rozdiel spozna...mozno on uz z trucu nezje kupovanu knedlu, lebo "neni domaca"

malabiba
20. jún 2015

@babyanabell789 mám doma momentálne troch chlapov a veru tiež veľmi s podobnými jedlami nepochodím 🙂 ...ale varím podobne ako píše @zuzana76 guľáš, segedínsky, pečené kurence, krkovička, fašírka, plnená paprika, znojemské mäso, kapusta, koložvárska kapusta, kuracie s lečom, bravčové na hríbikoch, francúzske zemiaky s údeným mäskom, alebo naložím do marinády a grilujeme, pečená zabíjačka....ono sa to nezdá, nie je to ťažké, varím na viac dní hlavne ak je mäso dusené/varené a iba zmením prílohy...a knedľu, veď dnes sa dá kúpiť viac druhov, ja kupujem vo vývarovni - je lacnejšia a výborná

zuzana76
20. jún 2015

@babyanabell789 tak mu nevar s knedlou, skus tie recepty a daj inu prilohu, alebo vyskusaj knedlu z rohlika , alebo zemiakovu

https://www.google.sk/#q=knedla+zemiakova

http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/vypr... alebo daco taketo, dievca experimentuj, podla mna ho nudi tvoja kuchyna a celkovo, tak ako pristupujes k vareniu, ze nic nevyskusas nove, lebo ty to nejes, tak pristupujes asi aj k ostatnemu

babyanabell789
autor
20. jún 2015

Keby som aspon mala talent na varenie ale kolko jedla uz skoncilo v kosi co sa mi jedno za druhym nedarilo

tomiholjubavi
20. jún 2015

@alby2014 moja svokra tiez nevedela dobre varit...a som jej za to prenesmierne vdacna 😀
ale narozdiel odo mna, svokra nutila svojho muza aj syna vsetko pojest...ci im to chutilo, alebo nie...😀 ze ked uz sa s tym mucila, tak to vyhadzovat nebudu 😀 ta zena mala štyl 😀

alysea
20. jún 2015

@babyanabell789 ja neznasam varenie,ale je to sucast rodinneho zivota a vies ked vidim spokojneho muza a vyradostnene deti,ze maju kolac tak to ma tesi natolko,ze mam chut do hladania novych receptov a skusam dalej.
Napadlo mi co moje deti zboznuju a je to rychle-bebe keksiky naukladam na plech,zalejem jahodovym pudingom,dalsia vsrtva jahody,vanilkovy puding,bebe keksy a slahacka-nechat zachladnut v chladnicke a mnamka.

tomiholjubavi
20. jún 2015

este dobra ved je aj polievka - co dom dal...nahadzu sa tam zemiaky, kus masa, fazulka, sosovica...kusok mrkvy a ostatne podla lubovole...rychlo je to hotove, netreba recept, len trochu kreativity...a ak chlap nema chut na polievku, tak len vodu scedim.

babyanabell789
autor
20. jún 2015

Piect viem a ma to bavi a chuti.im to ... ale to varenie odbucham a mam pokoj napr. Segedinsky gulas urobit neviem ... alebo tie madarske gulase ja v tom ani.nevidim rozdiel od klasickeho gulasa so zemiakmi masom a hubami ... snazila som sa xkrat a pokus nevysiel ... nechcem toljo jedla vyhadzovat len preto ze sa mi pokus nevydaril

malabiba
20. jún 2015

@babyanabell789 ak uvarím na obed napr. buchty....už o hodinu vŕzgajú dvere na chladničke 🙂 😀 ...no čo s nimi....a so svokrou si sa o tom nerozprávala? ja som od tej mojej prebrala veľa jedál a receptov, pomohla mi

erickatt
20. jún 2015

Dnes bola koprova, ze ovela lepsie jak maso

silvike
20. jún 2015

@moni244 Mimo temu...

moni244
20. jún 2015

@silvike čo je mimo tému?